Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
malstep napisał(a):
Hej dziewczynki
Gratuluję czucia ruchów 2 kobitkom z naszego wątku 🙂,choć powiem szczerze że jestem w szoku że tak wcześnie 😮
ja jestem w 17tc i nadal czuję tylko bulgotki,co do których nie jestem w 100% pewna czy to dzidzia 🥴Ale pocieszam się,bo jestem jeszcze na forum u sierpnówek,bo w sumie lekarz po ostatnim USG obstawia termin na 26 sierpień,i połowa z nich jest już koło 20-21 tc i dopiero teraz zaczynają czuć ruchy i porządne kopniaki dzidzi,więc spokojnie czekam 🙂 🙂 🙂
Dzionka a Tobie zazdroszczę spokoju i zachowania zimnej krwii,odnośnie tego plamienia,ja już dawno na Twoim miejscu byłabym u lekarza bądż na pogotowiu 🥴 🥴
Jak ja bym chciala zeby mi sie tak odmienilo, a mi sie termin w druga strone przesuwa, co wizyta to glebiej we wrzesien, a mial byc sierpien

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam dziewczyny.

ja absolutnie nie czuje zadnych ruchow, ani bulgotek...nadal tylko jelita, ale poki co wogole mnie to nie martwi bo uwazam, ze na to jeszcze jest czas 🙂 poza tym kazda ciaza jest inna i na ruchy wplywa tysiace czynnkiow jak umiejscowienie lozyska(bo jak na przedniej to czesto dzidzia kopie wlasnie w nie a to dziala jak amortyzator), obrocenie dziecka(nozki i raczki moga sie znajdowac od strony plecow a nie brzuszka), ilosc ciaz(co nie zawsze oznacza , ze w 2 ciazy czuje sie zwsze szybciej bo znam dziewczyny ktore w 1 czuly w 18 a przy drugiej w 21), tluszczyk i masa miesniowa na brzuszku, a przede wszystkim dziecko na tym etapie ciazy co robi prawie non stop? spi 🙂hihihi a tak na maginesie- ogladacie czasem Ciaza z zaskoczenia? 🙂

bol kosci lonowej calkowicie przeszedl, wiec czekam jeszcze tydzien do wizyty.

wczoraj zamowilismy sobie z mezem puchary lodowe-bananowe 😉 mniam byly

a ja nadal w lozeczku z laptopem na stoliczku lozeczkowym 🙂 chce Wam zyczyc milego dnia. 😘

kasia-powoli koniec konkusu:P synek Twojej kolezanki wygra napewno 🙂

Dzień Dobry!

Jezu, Marta, Ty ranny ptaszku 🙂

Karolina, super, że super i dzidzia Ci się z ładnej strony pokazała. Moja też ostatnio ssała kciuk 🙂

Ja już czuję regularnie te łaskotki od środka, ale mogę sobie wyobrazić, że przy innej budowie mamusi i innym ułożeniu dzidzi można ich nie czuć, bo są bardzo delikatne 🙂 Mnie to strasznie rozczula, choć wiem, że te nieśmiałe smyrgotki nie potrwają długo i w końcu dostanę konkretnego kopa 😜

Podobno wczesne wyczuwanie ruchów świadczy o tym, że będzie to chłopak, choć ja szczerze mówiąc nie widzę związku 😉

• Mamusia
kahlanik
ja od 12 tc wiem ze nosze chlopaka a ruchow nie czuje, wiec mysle ze to kolejna bajka 😉 z typu ze jak sutki zmieniaja kolor i sa bardziej rozowe to dziewczynka a jak na brazowy to chlopak.... 😉ja mam mega rozowe hihihihi

super ze juz czujesz smyranko 🙂

mnie po 6 budzi sloneczko 🙂

• Mamusia
mgrzedzicka napisał(a):
malstep napisał(a):

Dzionka a Tobie zazdroszczę spokoju i zachowania zimnej krwii,odnośnie tego plamienia,ja już dawno na Twoim miejscu byłabym u lekarza bądż na pogotowiu 🥴 🥴
hej hej ! oczywiście nie zostawiłam tego mojego krwawienia bez niczego, zadzwonilam wczoraj do mojego ginekologa prowadzącego i powiedział że mam jechac do szpitala, więc pojechałam ... tam mnie zbadali i okazało się że powód krwawienia to moja nieszczęsna powracająca nadżerka ... na szczęście nie jest groźnie, muszę brać globułki dopochwowe na noc i no-spe przez 3 dni. Ma się poprawić a jeżeli nie to wrócic ... mam nadzieje ze bedzie dobrze, jak na razie od nocy nic się nie dzieje, za to dokucza mi kaszel którego nie mogę się pozbyć. pozdrawiam 😉

• Mamusia
hej 🙂

u mnie jakoś wstrzymały się te PUK PUK od środka, więc to były jelita 😁

Marta, no jeszcze trochę , będzie zacięta rywalizacja do konca 🙂 chciałabym zeby to ona wygrała bo wiem ze korzystałaby z chusty 🙂

Asia, zdaj nam relacje jak było u gina 🙂

ja mam wizyte 4 kwietnia dopiero. Wczoraj odebrałam wyniki, wszystko w porządku, hemoglobina wzrosła mi do 13,5 🙂

• Mamusia
Cześc dziewczyny ... oj tak ja tez tak czekam na te pierwsze ruchy kiedy juz beda wczoraj jak tak widziałam moja dzidzie to ona taka ruchliwa była , ruszała nogami i ssała paluszek, wiec tak fajnie mi się zrobiło ....Nawet wczoraj moj luby był pierwszy raz na USG wiec fajnie zadowolony i chyba wreszcie dotarło że bedzie tatusiem ...
Zastanawiam sie ciagle co to bedzie czy Zosia czy Wojtek bo jeśli nie było widac to może Zosia bo u dziewczynek to pozniej cipcie widac???
Generalnie ciąże mam trochę starsza bo według USG to 15 tydzien i 4 dzien, wiec powinno było byc cos widac , tymbardziej że maleństwo pokazywało heee ale gin nie potrafił powiedziec narazie ....

Ale powiem wam ze miałam wczoraj farta heee taka podekscytowana tym USG i tym co widziałam , odrazu ruszyłam w trase bo miałam dentyste jeszcze do załatwienia hee i tak sie zagolopowałam ze zaszalałam samochodem i w terenie zabudowanym jechałam 92 km hee a wolno 50 i na moj pech policja mnie zatrzymała na suszarke heee oczywiście tłumaczenie było jedno ze po USG podekscytowana i szczeliwa zapomniałam sie heee na to policjant ze podwójny mandat hee , ale finalnie to przepisowo 8 punktów i 500 zł...
I dacie wiare ze mi podarował i niedostałam mandatu ani upomnienia .... niesamowite

• Mamusia
dziewczyny mam do sprzedania 2 fajne zestawy ubranek w rozmiarze 56 (bardziej dla dziewczynki)
zachęcam do obejrzenia

http://allegro.pl/zestaw-70szt-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300188.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300331.html

• Mamusia
karolinecka831
mysle, ze chlopakow wczesniej rozpoznac- albo jest cos miedzy nogami albo nie- wiec jak dr jest pewien to powie ze chlopak juz we wczesnej ciazy a z dziewczynka ciezej, bo niby nie widac siusiaka ale moze sie schowal, moze podwinal 🙂 raczej obstawiam, ze bedziesz miala Zosie 😉

• Mamusia
Dziewczyny
Jak jezdzicie autem to macie specjalny pas dlakobiet w cizy z adapterem?
Ja bardzo duzo jezdze autem z racji zawodu i wstyd sie przyznac, ale nawet przed ciaza i w poprzedniej jezdzilam bez pasow wogole.
Teraz moze przed powrotem do swego miasta i pracy kupie sobie ten pas http://www.clippasafe.pl/
tym bardziej,ze ostatnio przestraszylam sie ....znajoma znajomych stracil dziecko w 31 tc jadac autem 😞
http://www.tvp.pl/lublin/reportaze/zdarzenia-magazyn-reporterow/wideo/9-listopada-2010/3277708
plakalam jak to ogladalam...tak mi przykro

HONORATKA napisał(a):
dziewczyny mam do sprzedania 2 fajne zestawy ubranek w rozmiarze 56 (bardziej dla dziewczynki)
zachęcam do obejrzenia

http://allegro.pl/zestaw-70szt-dla-dziewczynki-wyprawka-od-mamy-i1523300188.html

Honorato,ladne masz ciuszki,ale to moj 16 tydzien ciazy a ja juz mam wielka szafke ciuchow dla dzidzi 🙂Dostalam od sasiadki,a to ten podrzuci a to tamten 😉Nie trzeba kaski tracic chociaz na to ....poki co 😁

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
zachęcam do obejrzenia

Honorato,ladne masz ciuszki,ale to moj 16 tydzien ciazy a ja juz mam wielka szafke ciuchow dla dzidzi 🙂Dostalam od sasiadki,a to ten podrzuci a to tamten 😉Nie trzeba kaski tracic chociaz na to ....poki co 😁

zazdroszczę.. ja nie miałam kompletnie od kogo dostać ubranek wiec kupowałam nowe
no i dopiero teraz widzę bardzo się to nie opłaca

karolinecka831 napisał(a):
Cześc dziewczyny ... oj tak ja tez tak czekam na te pierwsze ruchy kiedy juz beda wczoraj jak tak widziałam moja dzidzie to ona taka ruchliwa była , ruszała nogami i ssała paluszek, wiec tak fajnie mi się zrobiło ....Nawet wczoraj moj luby był pierwszy raz na USG wiec fajnie zadowolony i chyba wreszcie dotarło że bedzie tatusiem ...
Zastanawiam sie ciagle co to bedzie czy Zosia czy Wojtek bo jeśli nie było widac to może Zosia bo u dziewczynek to pozniej cipcie widac???
Generalnie ciąże mam trochę starsza bo według USG to 15 tydzien i 4 dzien, wiec powinno było byc cos widac , tymbardziej że maleństwo pokazywało heee ale gin nie potrafił powiedziec narazie ....

Ale powiem wam ze miałam wczoraj farta heee taka podekscytowana tym USG i tym co widziałam , odrazu ruszyłam w trase bo miałam dentyste jeszcze do załatwienia hee i tak sie zagolopowałam ze zaszalałam samochodem i w terenie zabudowanym jechałam 92 km hee a wolno 50 i na moj pech policja mnie zatrzymała na suszarke heee oczywiście tłumaczenie było jedno ze po USG podekscytowana i szczeliwa zapomniałam sie heee na to policjant ze podwójny mandat hee , ale finalnie to przepisowo 8 punktów i 500 zł...
I dacie wiare ze mi podarował i niedostałam mandatu ani upomnienia .... niesamowite

Karolinko ,alez Ci sie upieklo z tym mandatem hahaha 😉
Ja tak mialam kiedys na rocznice slubu z mezem ,kiedy jechalismy nad morze...oczywiscie ,tlumaczylam,ze to z milosci,ze szczescia podroz itd.itp.-podarowal mandacik 🙂)))
A powiedz mi ile Ty juz mialas razy usg robione u tego Wilczynskiego?Bylam dzisiaj u gina(tylko badanie,choc liczlam na usg.. 😞) ,a mam miec usg dop.19 kwietnia ,a potem dopiero w 3 trymestrze ,pod koniec ..hm...przepisalam sie do innego lekarza dzisiaj dr.Prałat w Alde medzie na deptaku,a ten Twoj Kochana gdzie przyjmuje?na kase chorych chodzisz czy prywatnie?(bo juz sie zastanawiam czy nie chodzic prywatnie,moze sie lepiej nami "zajmną....)Ach pewnie marudze niepotrzebnie...
Jak u Was wyglada sprawa z usg?Jak czesto nalezy robic?

HONORATKA napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
zachęcam do obejrzenia

zazdroszczę.. ja nie miałam kompletnie od kogo dostać ubranek wiec kupowałam nowe
no i dopiero teraz widzę bardzo się to nie opłaca

No jasne wierze Ci ,dzisiaj bylam w sklepie z ciuszkami dla dzieci i sam welurkowy pajacyk to koszt 59zl,a gdzie reszta??...masakra,powodzenia w sprzedazy,pozdrawiam 🙂

• Mamusia

tez niedawno miałam podobną sytuacje,jechałam z moim S nad jezioro,niedaleko mojej miejscowości jest..chcieliśmy pospacerować. Zjeżdżając z górki nie zauważyłam że stoi policja,tak sie skitrali że zauważyłam tylko machający lizak. Na terenie zabudowanym przekroczyłam prędkość,chciał mi dać już nie pamietam czy 300 czy 500 zł i 6 pkt karnych,mój pierwszy mandat do niego mówie za to jaki efektowny. Zapytał się co robie,czy pracuje,ucze sie..mówie że jestem w ciąży i siedze teraz w domu..oznajmił że będzie na pieluchy i mnie puścił 😜

co do pasów,nie używam ich bo mi przeszkadzają,w dalsze trasy juz nie jeżdże bo sie szybko męcze,jutro mam wizyte u lekarza więc zapytam się czy nie wypisałby mi jakiegoś zaświadczenia umożliwiającego poruszanie się bez pasów. do tej pory woziłam ze soba karte ciążową.

• Mamusia
AsiulkaZG83
Jezeli ciaza przebiega prawidlowo i nie ma zadnych podstaw by robic czesciej to wystarczy miec 3 prenatalne wizyty usg.
Ja mam dosc czesto, bo najpierw krwiak, potem sprawdzanie czy sie wchlania a teraz czy sie nie odnawia. pozniej wypadlo mi 1 prenatalne. w srode kolejna wizyta usg. a pozniej to juz dopiero polowkowa z pocztkiem maja.

Leginsik napisał(a):

tez niedawno miałam podobną sytuacje,jechałam z moim S nad jezioro,niedaleko mojej miejscowości jest..chcieliśmy pospacerować. Zjeżdżając z górki nie zauważyłam że stoi policja,tak sie skitrali że zauważyłam tylko machający lizak. Na terenie zabudowanym przekroczyłam prędkość,chciał mi dać już nie pamietam czy 300 czy 500 zł i 6 pkt karnych,mój pierwszy mandat do niego mówie za to jaki efektowny. Zapytał się co robie,czy pracuje,ucze sie..mówie że jestem w ciąży i siedze teraz w domu..oznajmił że będzie na pieluchy i mnie puścił 😜

co do pasów,nie używam ich bo mi przeszkadzają,w dalsze trasy juz nie jeżdże bo sie szybko męcze,jutro mam wizyte u lekarza więc zapytam się czy nie wypisałby mi jakiegoś zaświadczenia umożliwiającego poruszanie się bez pasów. do tej pory woziłam ze soba karte ciążową.

hahaha no to sumujac wszystkie historie,policjant-tez czlowiek i dzieci lubi 😁
Ale urwie sie nam to jak juz urodzimy...wtedy nie ma zmiluj,chyba ,ze... 🙃

mph napisał(a):
AsiulkaZG83
Jezeli ciaza przebiega prawidlowo i nie ma zadnych podstaw by robic czesciej to wystarczy miec 3 prenatalne wizyty usg.
Ja mam dosc czesto, bo najpierw krwiak, potem sprawdzanie czy sie wchlania a teraz czy sie nie odnawia. pozniej wypadlo mi 1 prenatalne. w srode kolejna wizyta usg. a pozniej to juz dopiero polowkowa z pocztkiem maja.

No wlasnie tak czytam,co tu laski pisza,co wizyta to usg..myslalam,ze mnie tak zaniedbuje lekarz 😁