Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mph napisał(a):
AsiulkaZG83
Jezeli ciaza przebiega prawidlowo i nie ma zadnych podstaw by robic czesciej to wystarczy miec 3 prenatalne wizyty usg.
Ja mam dosc czesto, bo najpierw krwiak, potem sprawdzanie czy sie wchlania a teraz czy sie nie odnawia. pozniej wypadlo mi 1 prenatalne. w srode kolejna wizyta usg. a pozniej to juz dopiero polowkowa z pocztkiem maja.

No wlasnie tak czytam,co tu laski pisza,co wizyta to usg..myslalam,ze mnie tak zaniedbuje lekarz 😁

wiesz co, ja tezmam niby co wizyte usg, ale u mnie byly powody.
naprawde wystarczaja 3 jak wsyztsko jest dobrze.

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Leginsik napisał(a):
Ale powiem wam ze miałam wczoraj farta heee taka podekscytowana tym USG i tym co widziałam , odrazu ruszyłam w trase bo miałam dentyste jeszcze do załatwienia hee i tak sie zagolopowałam ze zaszalałam samochodem i w terenie zabudowanym jechałam 92 km hee a wolno 50 i na moj pech policja mnie zatrzymała na suszarke heee oczywiście tłumaczenie było jedno ze po USG podekscytowana i szczeliwa zapomniałam sie heee na to policjant ze podwójny mandat hee , ale finalnie to przepisowo 8 punktów i 500 zł...
I dacie wiare ze mi podarował i niedostałam mandatu ani upomnienia .... niesamowite

tez niedawno miałam podobną sytuacje,jechałam z moim S nad jezioro,niedaleko mojej miejscowości jest..chcieliśmy pospacerować. Zjeżdżając z górki nie zauważyłam że stoi policja,tak sie skitrali że zauważyłam tylko machający lizak. Na terenie zabudowanym przekroczyłam prędkość,chciał mi dać już nie pamietam czy 300 czy 500 zł i 6 pkt karnych,mój pierwszy mandat do niego mówie za to jaki efektowny. Zapytał się co robie,czy pracuje,ucze sie..mówie że jestem w ciąży i siedze teraz w domu..oznajmił że będzie na pieluchy i mnie puścił 😜

co do pasów,nie używam ich bo mi przeszkadzają,w dalsze trasy juz nie jeżdże bo sie szybko męcze,jutro mam wizyte u lekarza więc zapytam się czy nie wypisałby mi jakiegoś zaświadczenia umożliwiającego poruszanie się bez pasów. do tej pory woziłam ze soba karte ciążową.

hahaha no to sumujac wszystkie historie,policjant-tez czlowiek i dzieci lubi 😁
Ale urwie sie nam to jak juz urodzimy...wtedy nie ma zmiluj,chyba ,ze... 🙃

chyba, ze ZAJDZIEMY W KOLEJNA CIAZE 🤪

Wiecie co moja cora mowi do mnie ostatnio przy wszyskich..Jaka ja jestem dumna z mamusi ,bardzo dumna ,bo mamusia wkoncu nie pali papieroskow!!!hehe jak mi sie milo zrobilo 😆

• Mamusia
mph napisał(a):
Leginsik
ja nie zapianm tez, ale nie to mnie martwi. zaczelam schizowac , ze jak ktos mi w tylek wjedzie to ja z dzieckiem wylece....a jezdze srednio 130 km na dzien:/

no to musisz wybrać,albo pasy albo spuścić z gazu.. W razie wypadku przy zapiętych pasach mają szanse przezyć oboje, gdy pasy by nie były zapięte ginie i matka i dziecko. Kobieta może wtakim wypadku zabić dziecko swoim ciężarem ciała.

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Wiecie co moja cora mowi do mnie ostatnio przy wszyskich..Jaka ja jestem dumna z mamusi ,bardzo dumna ,bo mamusia wkoncu nie pali papieroskow!!!hehe jak mi sie milo zrobilo 😆

a ja przestałam palic długo przed ciążo,mój organizm zaczął się buntować często kończyło sie to odruchem wymiotnym więć po prostu przestałam palić.

No to wielkie gratki dla Ciebie 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
mph napisał(a):
Leginsik
ja nie zapianm tez, ale nie to mnie martwi. zaczelam schizowac , ze jak ktos mi w tylek wjedzie to ja z dzieckiem wylece....a jezdze srednio 130 km na dzien:/

no to musisz wybrać,albo pasy albo spuścić z gazu.. W razie wypadku przy zapiętych pasach mają szanse przezyć oboje, gdy pasy by nie były zapięte ginie i matka i dziecko. Kobieta może wtakim wypadku zabić dziecko swoim ciężarem ciała.

i dlatego zdecydowalam sie kupic ten pas z adapterem d;a ciezarnych 🙂 ktory zabezpiecza dziecko i mnie

halo bylam dzis na zwiadach i wpadl mi w oko ten zgrabny,nie wielki wozeczek ,kola skretne ,3 funkcyjny ,bardzo fajny 😉 http://allegro.pl/bebetto-solaris-spiwor-gratisy-mata-raty-i1511170099.html
Jak Wam dziewczynki sie podoba?

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
halo bylam dzis na zwiadach i wpadl mi w oko ten zgrabny,nie wielki wozeczek ,kola skretne ,3 funkcyjny ,bardzo fajny 😉 http://allegro.pl/bebetto-solaris-spiwor-gratisy-mata-raty-i1511170099.html

wow podoba mi sie tez się zastanawiam nad podobnym tylko inny kolor 🙂

• Mamusia
mph napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mph kiedy dowiedziałaś się o płci dziecka ?

w 12 tc a w 13 na prenatalnym potwierdzil mi drugi lekarz 🙂

ja jutro mam wizyte u lekarza,wypada mi 12 t i 6 d byłyby juz szanse? mam ogromne przeczucie że to dziewczynka więc sie zastanawiam czy to nie za szybko

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):

ladny 🙂 i cena dobra
zatsanawia mnie tylko czy kola sa pompowane, bo nie jest to napisane, czy przypadkiem nie kauczukowe

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
mph napisał(a):
Leginsik napisał(a):
mph kiedy dowiedziałaś się o płci dziecka ?

w 12 tc a w 13 na prenatalnym potwierdzil mi drugi lekarz 🙂

ja jutro mam wizyte u lekarza,wypada mi 12 t i 6 d byłyby juz szanse? mam ogromne przeczucie że to dziewczynka więc sie zastanawiam czy to nie za szybko

no mysle ze dziewczynki dr jeszcze moze nie rozpoznac 🙂 tzn nie powie jeszcze plci-z chlopakiem latwiej:P
ja z cora dowiedzialam sie w 16tc plci a wczesniej nic nie bylo widac

Leginsik napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

wowo podoba mi sie tez się zastanawiam nad podobnym tylko inny kolor 🙂

No fajniutki naprawde ,taki zgrabny,a nie landara,jak niektore,posiada chyba wszystkie najwazniejsze funcje,a do tego cenka ,dla mnie bomba .Zastanawiam sie nad nim ,albo ktorys z Tako (jak juz wspominalam kiedys 🙂

mph napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

ladny 🙂 i cena dobra
zatsanawia mnie tylko czy kola sa pompowane, bo nie jest to napisane, czy przypadkiem nie kauczukowe

Kola oczywiscie pompowane (inne w gre nie wchodza 🙂W tym sklepie co bylam bynajmniej kola sa do wyboru 🙂 A na tej aukcji to niewiem ,trzeba by e-maile spytac 🙂

• Mamusia
🙂AsiulkaZG83 napisał(a):
mph napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

ladny 🙂 i cena dobra

Kola oczywiscie pompowane (inne w gre nie wchodza 🙂W tym sklepie co bylam bynajmniej kola sa do wyboru 🙂 A na tej aukcji to niewiem ,trzeba by e-maile spytac 🙂

no to ekstra

• Mamusia
Asia, wózio fajny 🙂 ogólnie lubię takie gdzie przednie koła sa mniejsze, tylko nie bierz takich kółek jakie są na aukcji, tylko pompowane, bo te z aukcji sa bardzo twarde i dzidzi może być niewygodnie, kazdy kamy czułoby 😉

ja za wózkiem jeszcze sie nie rozglądam, praktycznie za niczym. Z pierwszym dzieckiem wg nie jest wiekszy szał, bo wiadomo, nowa sytuacja itp 🙂 miałam podobnie, juz wczesnie szalałam i patrzałam na wózki, spioszki.. a teraz? nie myśle o tym 🙂 choć jak widze w markecie przypadkiem malutkie rzeczy to mnie rozczula 🙂 ale nie mam co kupowac ciuszków, bo mam ich bardzo dużo łącznie po 4 noworodkach z rodziny, więc nie opłaca mi sie kupować nowych. No, moze 1 sztuka zeby nie było ze dzidzia ma wszystko używane 🙂

• Mamusia
dzionka napisał(a):
Mam małe pytanko do przyszłych mam ... czy jak zakaszlecie lub psikniecie to zakuje Was czasami brzuszek?? 🥴

Mnie osobiście się to nie zdarzyło.Ale mój lekarz powiedział że może się zdarzyc kłucie przy kichnięciu,kaszlaniu lub szybkim wstawaniu np.z łóżka,to normalne.

• Mamusia
jastin203 napisał(a):
dzionka napisał(a):
Mam małe pytanko do przyszłych mam ... czy jak zakaszlecie lub psikniecie to zakuje Was czasami brzuszek?? 🥴

Mnie osobiście się to nie zdarzyło.Ale mój lekarz powiedział że może się zdarzyc kłucie przy kichnięciu,kaszlaniu lub szybkim wstawaniu np.z łóżka,to normalne.
Dziekuję za odpowiedz 🙂

mgrzedzicka napisał(a):
Hej obecne i przyszle Mamusie, ja wlasnie wypieliłam moje krolestwo i w koncu widac tulipany i krokusy..... Pięknie dzis na dworze 🙂)

No dziosiaj to bosko naprawde 🙂Wlasnie wrocilam ze spacerku ,bylam z corcia i pieskiem w lasku..ach jak przyjemnie 🙂