Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie dziewczyny!U mnie też super pogoda słonko grzeje 🙂 Ja od 7.00 rana ruszyłam pełna parą nzawiozłam syna do przedszkola potem śniadańko a teraz się odpoczywam i myśle co ze sobą zrobic,w pracy mam dzisiaj luzik.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

asiulenka napisał(a):
wizyte mam we wtorek, ale czasem tak dokucza ze nie da się wytrzymać bez drapania 🙂 ale też nie wiadomo czy można jakieś maści typu clotrimazol używać żeby chociaż załagodzić

Witaj Asiu(jest tu wiele Asiek 😁)
Ja mialam to samo ok.10 tygodnia ciazy,lekarka zapisala mi antybiotyk o nazwie Nystata VP,gdyz jest to "grzybek ciążowy"-tak to ładnie nazwala P.doktor,jednak okropne uczucie...brrr..Jest tam 10 dopochwowych kaps.Stosujesz 1 dziennie ,z czego po 5szt. juz mi minelo i zostawilam sobie 5 na "zas",gdyz to czesto wraca w ciazy...niestet znowu to mam i juz z lodowki wzielam dzis 1 kaps. 😮
Ja gtez jestem bardzo wrazliwa,niekiedy bielizna powoduje to ,a niekiedy po stosunku sie to zdarza..
Takze lec do lekarza i trzymaj sie ... 😉Powodzenia

jastin203 napisał(a):
Witajcie dziewczyny!U mnie też super pogoda słonko grzeje 🙂 Ja od 7.00 rana ruszyłam pełna parą nzawiozłam syna do przedszkola potem śniadańko a teraz się odpoczywam i myśle co ze sobą zrobic,w pracy mam dzisiaj luzik.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

hej!Ja od 6tej na nozkach ,po obiadku dogorewam dobrze mi 🤪

asiulenka napisał(a):
witam mamuśki,
u mnie też śliczna pogoda, aż się w domu nie chce siedzieć 🙂

dziękuję, za rady. Dziś od rana mi ten mój problem doskwiera. Kurcze, a wizyta dopiero jutro. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to maluszkowi. Chodzę cała w strachu, czy wszystko z nim jest ok.

Asiub spoko jutro jak pojdziesz nic sie nie stanie 🙂tylko.....,uzbroj sie w cierpliwosc i wytrzymalosc,

Leginsik napisał(a):
Dzień dobry 🙂 to ja się chwale...termin porodu 25 września :P 🙂 🙂

witaj Leginsiku 🙂 heh a imie mozna poznac?
My tu jestesmy fankami legginsow ,a nawet Kasia 😉

• Mamusia
Leginsik napisał(a):

witaj na forum 🙂 chyba pierwszy raz u nas wątku 🙂

Brzuszek zmienił szatę graficzną, musze się przyzwyczaić 🙂 ale jest na plus 🙂

u nas tez iście wiosennie, byłam z Grześkiem na spacerze, własnie śpi, od godziny, ja zdążyłam umyc 3 łazienki, nastawić obiad ( roladki schabowe w sosie serowym ( pomysł winiary polecam 🙂 )
chwile odpoczne i popisze dalej prace mgr 🙂

zdawało mi się pare dni demu że przez moment poczułam kopnięcie po lewej stronie, takie PUK od środka. Ale nie wiem czy to nie za wczesnie, dopiero 13 tc i nie chce mi sie wierzyc że to już dzidzia, ale jesli to była rzeczywiscie ona, to nieźle musiała się rozpychać 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Leginsik napisał(a):

witaj Leginsiku 🙂 heh a imie mozna poznac?
My tu jestesmy fankami legginsow ,a nawet Kasia 😉

haha 😁 ale Wam utkwił w pamięci mój trzęsacy tyłek w leginsach :P
obiecałam sobie ze je założe, ale tylko do takiej jednej sukienki, w sumie bluzki długiej co sięga mi za tyłek 🙂 ale to niech się ociepli 🙂

• Mamusia
Po głebszym namyśleniu dziewczynka bedzie miała na imie Hania,natomiast chłopczyka nie jesteśmy jeszcze pewni moooże Marcel. W głębi serca wiem że to będzie dzołszka tak więc się nastawiam na to pierwsze 🙂 ano jestem od niedawana tu zarejestrowana,a na forum przesiaduje troche dłużej. u mnie równiez pogoda piekna w sam raz na spacer 🙂

kasia1986 napisał(a):
Leginsik napisał(a):

witaj na forum 🙂 chyba pierwszy raz u nas wątku 🙂

Brzuszek zmienił szatę graficzną, musze się przyzwyczaić 🙂 ale jest na plus 🙂

u nas tez iście wiosennie, byłam z Grześkiem na spacerze, własnie śpi, od godziny, ja zdążyłam umyc 3 łazienki, nastawić obiad ( roladki schabowe w sosie serowym ( pomysł winiary polecam 🙂 )
chwile odpoczne i popisze dalej prace mgr 🙂

zdawało mi się pare dni demu że przez moment poczułam kopnięcie po lewej stronie, takie PUK od środka. Ale nie wiem czy to nie za wczesnie, dopiero 13 tc i nie chce mi sie wierzyc że to już dzidzia, ale jesli to była rzeczywiscie ona, to nieźle musiała się rozpychać 🙂

hej Kasiek! 🙂Wlasnie o Tobie wspominalam.. 😁
Jakas Ty zwinna dziewczynka ,no prosze 🙂Mnie tez powrocily sily witalne ,az milo wiosennie,przyjemnie i nastroj cudowny 😁
Ja tam tez czuje wizgania dzidzi ..czasem juz sama w to nie wierze 😮 😉
A jakbym miala 3 lazienki ,no to Ci powiem Kochana ,ze ze szczescia bym oszalala 🙃 podaruj z jedną ,na co Ci az 3?? 😁

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
[quote
A jakbym miala 3 lazienki ,no to Ci powiem Kochana ,ze ze szczescia bym oszalala 🙃 podaruj z jedną ,na co Ci az 3?? 😁

jedna swoja u nas u góry i 2 teściowej 😮
mamy taki układ, że nie płacimy za mieszkanie ( mieszkamy razem w domku, ale mamy swoje poddasze), a w zamian ja jej myje łazienki i dbam o czystośc na schodach i ogólnie, pomagam w domu 🙂

• Mamusia
Hej 😉 pierwszy raz piszę. Dzisiaj miałam taki problem, że krwawiłam ale to lekko i przez moment, wyczytałam w internecie że może to może być krwawienie tzw miesiaczkowe (tak jakbym miala dostać okres to w sumie taka data wychodzi) zdecydowalam przeczekac do południa no i teraz nie ma śladu krwawienia 🙂 na szczeście ! wczoraj także czułam ruchy dziecka, tak jakby nim zatrzęsło 🙂 termin mam na26 wcześnia i już nie mogę sie doczekać :P POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY 😉

• Mamusia
termin mam na26 wcześnia i już nie mogę sie doczekać :P
teoretycznie dzien po mnie,choc ja wiem ze bede rodzic wczesniej 😉 czy ruchy dziecka nie sa odczuwalne około 20 tygodnia ? wiem że jak jest sie w kolejnej ciazy to wczesniej . to krwawienie to nie wiem czy jest normalne..

• Mamusia
dzionka napisał(a):
Hej 😉 pierwszy raz piszę. Dzisiaj miałam taki problem, że krwawiłam ale to lekko i przez moment, wyczytałam w internecie że może to może być krwawienie tzw miesiaczkowe (tak jakbym miala dostać okres to w sumie taka data wychodzi) zdecydowalam przeczekac do południa no i teraz nie ma śladu krwawienia 🙂 na szczeście ! wczoraj także czułam ruchy dziecka, tak jakby nim zatrzęsło 🙂 termin mam na26 wcześnia i już nie mogę sie doczekać :P POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY 😉

cześc 🙂 witamy kolejną mamusię 🙂

słuchaj, a nie masz przypadkiem łożyska przodującego? bo od niego też może pójść krwawienie.
Ja to jestem panikara i nawet gdyby juz nic nie leciało do wieczora to zadzwoniłabym do lekarza i zapytała sie o przyczyne krwawienia

• Mamusia
no pewnie odczuwalne są po 20 tc, ale chyba każda przyszła mama jak jej coś zabulgoczy w brzuszku lub coś tym podobne to już myśli że to jej dzidzia 😜 jeżeli to krwawienie się powtórzy w jak najbliższym czasie to pojdę do lekarza, na razie nie bede panikować.... na pewno bedzie dobrze, musi być dobrze 😉

kasia1986 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
[quote

jedna swoja u nas u góry i 2 teściowej 😮
mamy taki układ, że nie płacimy za mieszkanie ( mieszkamy razem w domku, ale mamy swoje poddasze), a w zamian ja jej myje łazienki i dbam o czystośc na schodach i ogólnie, pomagam w domu 🙂

No to jak Tesciowej ,to moze sobie odpuszcze 😁 😁 😁
Heh a tak serio to fajnie macie 😉Jesli tesciowa wporzadku oczywiscie 😮
A mnie mnostwo planow ,wydatkow,az leb peka ,remont ,nowa kuchnia ,kabina prysznicowa,nowa pralka (jak zmian to na maksa 🙂),oczywiscie wyprawka dla corki do 1klasy
Sprzedam skorzana sofe 3os.,kupimy wersalke ....tylko kasiora ,kasiora mozg staje 😉
Niewiem o czym mslec najpierw 😮

dzionka napisał(a):
no pewnie odczuwalne są po 20 tc, ale chyba każda przyszła mama jak jej coś zabulgoczy w brzuszku lub coś tym podobne to już myśli że to jej dzidzia 😜 jeżeli to krwawienie się powtórzy w jak najbliższym czasie to pojdę do lekarza, na razie nie bede panikować.... na pewno bedzie dobrze, musi być dobrze 😉

Witaj Natalio na forum 🙂Bardzo nam milo.
Troszke sprostuje Twoja wpowiedz...masz racje ruchy sa odczuwalne ok 20 tyg.,jednak przy drugiej i kolejnej ciazy ,pojawiaja sie one zwykle znacznie szybciej 🙂

• Mamusia
jastin203 napisał(a):
A ja mam termin porodu na 5 wrzesień i właśnie dziś od rana 2 razy poczułam jak moja małA córeczka fika w moim brzuszku.Jestem przeszczęśliwa z tego powodu.

mozliwe, ze już czujesz 🙂 w 16 tc maluch jest już dosyć duży i sprawny dzięki lepszym panewkom stawowym, bo wykształciła się w nich maź i może więcej fikać 🙂

• Mamusia
Cześc Dziewczyny ... dzis byłm na wizycie u mojego gina i widzialam swoja dzidzie i oczywiscie wszystko jest dobrze , tak miło było ja widziec ... fajnie sie ruszała i kciuka ssała ... niestety lekarz nie określił czy to dziewczynka czy chłopiec bo trudno było to określic ... ja myślę ze to Zosia będzie jednak bo u dziewczynek to pozniej widac ... wiec może następnym razem...

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
Cześc Dziewczyny ... dzis byłm na wizycie u mojego gina i widzialam swoja dzidzie i oczywiscie wszystko jest dobrze , tak miło było ja widziec ... fajnie sie ruszała i kciuka ssała ... niestety lekarz nie określił czy to dziewczynka czy chłopiec bo trudno było to określic ... ja myślę ze to Zosia będzie jednak bo u dziewczynek to pozniej widac ... wiec może następnym razem...

Super, że wszystko dobrze, ja u siebie też obstawiam, że Zosia, zobaczymy jak nam się to sprawdzi 🙂

• Mamusia
karolinecka831 napisał(a):
Hej!!! W końcu do nas wróciłaś, juz zdążyłąm się stęsknić 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki
Gratuluję czucia ruchów 2 kobitkom z naszego wątku 🙂,choć powiem szczerze że jestem w szoku że tak wcześnie 😮
ja jestem w 17tc i nadal czuję tylko bulgotki,co do których nie jestem w 100% pewna czy to dzidzia 🥴Ale pocieszam się,bo jestem jeszcze na forum u sierpnówek,bo w sumie lekarz po ostatnim USG obstawia termin na 26 sierpień,i połowa z nich jest już koło 20-21 tc i dopiero teraz zaczynają czuć ruchy i porządne kopniaki dzidzi,więc spokojnie czekam 🙂 🙂 🙂
Dzionka a Tobie zazdroszczę spokoju i zachowania zimnej krwii,odnośnie tego plamienia,ja już dawno na Twoim miejscu byłabym u lekarza bądż na pogotowiu 🥴 🥴