Skocz do zawartości

mamuśki na diecie dukana;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja już k.wysiadam z tą moja wagą...chyba mam z.wagę 😠.....bo dzisiaj rano 66,6...a wczoraj 65....To jest niemożliwe żeby przy diecie co drugi dzień chudnąć o 2 kg,a następnego dnia znowu 2 kg na plus 😠
Marzi gratki za ten płaski brzuch 🙂
Gosia wiem coś o tym,bo wstyd się przyznać,ale ja jestem absolwentka Podstawowe szkoły sporowej.....Przez 8 lat do 18r.z wyczynowo trenowałam biegi sprinterskie 🤢....teraz to się najwyzej do sumo nadaje 😁
Miłego dnia tłuścioszki

• Odpowiedzi 622
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka!
KOMSI- uważaj na futryny, bo jak będziesz często w nie grzmocić to będziesz puchła i waga pójdzie do góry 🤪 😁
MONIA- masz elektroniczną wagę? Ja taką mam i czasami kilka razy staję i jest różnica nawet do 2 kg 🥴 A może jesteś przed okresem?
Ja dzisiaj też mam 0,5kg więcej ale zwalam to na zły pomiar (mam nadzieję,że nie wczorajszy).
Poza tym lepiej jak się powoli chudnie- zdrowiej.
A co do idealnej wagi to się liczy wzrost-110, czyli u Ciebie 60kg to wzorcowa waga.

Hej hej 😁

Ja już po śniadanku i spacerku 😉 (ale wietrzysko zimne, że mi teraz głowa pęka)... zjadłam bułeczkę 🤪 z twarożkiem, wędliną z indyka i papryką 🤪
A na obiadek zrobię sobie to: 3 przepis na tej str 😉
http://dukanforever.blogspot.com/p/proteiny-warzywa.html

A i przypominam o głosowaniu 😉 😘

• Mamusia
odchudzamy sie 😉
ja bylam w sklepie, i zapisac sie do zebologa brrrr..... zamowilam tez tabsy na poprawe wlosow i pazurow ...

teraz spijam kawe bo po porannym sprzataniu wszystkiego troche sie zmachalam MAxym spi na balkonie w wozku...wiec relax 😉

• Mamusia
MONICZKO DO PLASKIEGO BRZUSZKA TO MU JESZCZE DALEKO;0
ALE WAZYLAM SIE I WAGA POKAZUJE5 KG MNIEJ,NO 4 KG MNIEJ
SUPER
SUPER SIE CZUJE
DZIS ZJADLAM TYLKO SNIADANKO 3 KANAPECZKI I NIEDAWNO MALA MISECZKE ZUPKI,ZARAZ ZJEM KOLACYJKE I TYLE Z MOJEGO JEDZENIA 😉

NIBY TA MOJA DIETA NIE JEST TAKA ZE NIC NIE JEM,ALE MYSLICIE ZE MOGE PRZEZ TO ZE JEM O WIELE MNIEJ STRACIC POKARM?
BO TEGO BYM NIECHCIALA....
SPADAM BO NIE MA NIKOGO

• Mamusia
MARZI- możesz stracić pokarm. W ogóle w trakcie karmienia nie powinno się odchudzać dlatego nie powinnaś ograniczać ilości posiłków. Powinnaś jeść 5 małych posiłków dziennie.
Ja dzisiaj zrobiłam ciasto czekoladowe dukanowskie i strasznie się nim najadłam aż mi niedobrze 😮

• Mamusia
amelia napisał(a):
MARZI- możesz stracić pokarm. W ogóle w trakcie karmienia nie powinno się odchudzać dlatego nie powinnaś ograniczać ilości posiłków. Powinnaś jeść 5 małych posiłków dziennie.
Ja dzisiaj zrobiłam ciasto czekoladowe dukanowskie i strasznie się nim najadłam aż mi niedobrze 😮

ale ja jem
tylko ze w mniejszych ilosciach
normalnie sniadanie i obiad i kolacje
w miedzy czasie owoc

musze zrobic sobie salatke z zupek chinskich 😉

Cześć Wam 🙂 tak jak obiecałam śledzę was 😉,i muszę się pochwalić zrzuciłam 3 kilogramy niesamowicie jestem szczęśliwa,że coś mi spadło z wagi .Jednak warto posłuchać kogoś innego i za to dziękuję.Zajrzę pózniej bo maluch mi się obudził ,ahhh bo bym zapomniała mój mąż zrobił mi niespodziankę a zarazem dobrą motywację do tego żeby zrzucić kilogramy nie krzywdząc malca ,wynają domek nad morzem hehe więc jakoś na plaży muszę wyglądać 😉

GoGor dziękuję 🙂Wiesz tak jak pisałam kiedyś tam ja jeszcze karmię piersią i jak narazie ograniczyłam słodycze do minimum powiem ,że musze zjeść przynajmniej jednego prince polo co jakiś czas, a tak to zastąpiłam słodycze kiślem,gdzieś wyczytałam 😉pije szklankę wody przed każdym posiłkiem i odżywiam sie mniej a częściej i zdrowo wiec z mleczkiem nie mam problemu 🙂
  • A u Ciebie jak tam dieta działa??

Perelka napisał(a):
    GoGor dziękuję 🙂Wiesz tak jak pisałam kiedyś tam ja jeszcze karmię piersią i jak narazie ograniczyłam słodycze do minimum powiem ,że musze zjeść przynajmniej jednego prince polo co jakiś czas, a tak to zastąpiłam słodycze kiślem,gdzieś wyczytałam 😉pije szklankę wody przed każdym posiłkiem i odżywiam sie mniej a częściej i zdrowo wiec z mleczkiem nie mam problemu 🙂
  • A u Ciebie jak tam dieta działa??

• i super, że Ci tak dobrze idzie 😉 ja ważyłam się rano i 67,7 🤪 🤪
    No ale to rano... wieczorem kg więcej 😞 ale i tak nie jest źle 😉

ehh..ale schudnąć to jedno... jak wrócić elastyczność skórze?? 😞

• Mamusia
    No to na wiosne same lochony będą na polskich plażach 😎
    Perełka- gratulacje! Oby tak dalej.
    Mój dzisiejszy pomiar jest -5kg 😉 Ale wczoraj zgrzeszyłam i małego Żywca wypiłam.He,he!
    Dzisiaj w końcu wyjdę z domu z małą (od prawie 3 tyg siedzimy i się leczymy), dobrze,że się w końcu trochę poruszam 🙂

Amelia my tez ostatnio wracamy do życia.. Kub był chory więc też tylko dom.. a od kilku dni urządzamy sobie długie spacery 🙂

Wiecie co.. boję się na wagę wchodzić..normalnie włażę na nią z duszą na ramieniu, że pokaże więcej...:/

• Mamusia
    Hej laseczki.
    Wczoraj nie miałam czasu nawet was podczytać, syn po rotawirusie a do tego musiałam sie odhamic ....pojechałam do siostry z dziećmi na plotki.
    Ja wczoraj ugotowałam zupkę rybna to mam obiad na dwa dni.
    Wpadne wieczorem, bo teraz w pracy...stosy faktur do księgowania....
    miłego...

ooo na majowke to musisz sie postarac 😉 ja na sierpien .ja tez siedze non stop w domu ze starszym synem.A co do elastycznosci skory to 4 lata temu tez sie odchudzalam i schudlam w ciagu 3 m ,10kg i w tedy cwiczylam i to pomagalo a skorke 🙂brzuszki ,przysiady i takie tam wiec polecam.

• Mamusia
    Witam 🙂
    Wczoraj napisalam do Was długaśnego posta ,ale mi go wcięło i sie w......No ale dzisiaj widocznie wpłynęłam wpłata do neti za internet,bo hula,ze hej 😁....
    Więc dzisiaj muszę Wam napisać coś więcej,bo z nawiazką tego co mi skasowało 🙃
    Zacznę od tego,ze przed chwila stanełam na wadze i było 64,7 🤪....ale jestem dumna......
    No,a wczoraj zjadłam 2 kanapki z tym czymś tzn pasta twarogowo tuńczykowa i na obiad 2 naleśnieki z serem na słodko tzn.jakaś jajecznica z serem jak mój husband określił,bo mi sie przykleiły do patelni i wyskrobałam ,wymieszałam z serem i zjadłam ☺️...i tu rada dla Was...Jak robicia naleśniki to odczekajcie z godzinke zanim usmażycie...ja tego wczoraj nie zrobiłam i wyszły jakie wyszły...
    Poza tym pije duzo wody...kawy...herbaty zielonej....a jem niestety tylko 2 lub 3 posiłki,bo mi czasu brakuje...jak go wkońcu znajdę to jest 19...20,więc nie będe sie po nocy jeść... 😞....
    No i mam do Was pytanko..CZY WY JECIE SUROWE OTREBY?...tzn dodatkowo,bo ja sobie uje.....,ze jak zjem chleb z otrębami i w nich są otręby to juz nie muszę ☺️
    Aha i wczorajsza akcja....Mój Mąż mówi do kolegi jak sie nachylałam do szafki...Ta moja żona to chodnie w oczach...dupkę ma jak 5 groszy....A ja mu na to spi.....,bo wiedziałam ,ze to szyderczo i wrednie mówił ☺️
    No i przysmak nr.Pepsi light....
    Wczoraj pierwszy raz w zyciu mi ślinka na sałate poleciała jak byłam lidlu....Brakuje mi warzyw,ale na szczeście od jutra 2 faza 🤪...
    Jeżeli jeszcze moge o coś prosic...to przepis na jakieś ciasto ...i coś dobrego na obiad na dzisiaj 😘 😘 😘 😘
    Buziaki i JESTEM Z WAS DUMNA 😘 😘 😘 😘 😘
    Jak skończymy diete to policzymy ile w sumie schudłyśmy....wyjdzie pewnie z pół tony,co? 😉