Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agatka, wychodzi, że mamy silnych chłopaków 🙂 Grzesiek też ma apetyt a przy cycu to by non stop leżał 🙂

a co do diety, to póki karmię piersią to nie chcę się odchudzać by mi mleko nie zanikło. Jak przestanę, to kupię sobie jakies suplementy diety wspomagające odchudzanie.

Gosia, 41 m to tak akurat dla Was, a tak jak mówisz, zawsze można zamienić na większe 🙂

• Mamusia
Wiecie co raczej jej mama srednio sie tym zajmuje, bo jakby to powiedziec jest troche patologiczna i zamiast sie zajac pogrzebem wnuka, co robi?? chleje!!! wWiecie taka troch patologia, jedna Natalia sie jakos wyrwala i taka tragedia ja spotkala...

Wiesz co nie dosc, ze lubie slodycze 🙂 to uwielbiam piwo. 🙂 Wlasie sobie pije z soczkiem, bo teraz caly miesiac absolutnie mi nie wolno...Diete rozpisal mi dietyk wiec zobaczymy na ile sie sprawdzi..Tak ladnie wazylam po porodzie, a zaczelam wpieprzac i mi wrocilo...Marzy mi sie 5.. z przodu.. nawet 59 😁

Kurde ale mam nerwice dzisiaj..w moim otczeniu jest mega dzieciakow z wrzesnia badz pazdzierika..np. Darka kuzyna, dwoch kolezanek i kazdy porownuje.. a moj umie to a moj tamto i szlag mnie trafia jak slysze od tesciowej, a Mateusz to i tamto...a Nadia nie...conajmiej jakby niedorozwinieta byla...Heh.. wiedzialam ze tak bedzie...a moja przynajmniej nie ma nadwagi 🙂 hehe 🙂 pewnie same wiecie jak to irytuje

• Mamusia
Sandra, wiem jak to jest porównywac dzieci. Jak przyjdą męża siostry z dziećmi, to jest tylko : a ona umie to, a ona je tamto, ona już raczkuje itp. Głównie czuję "rywalizację" od starszej siostry męża, Agnieszki. Urodziła wcześniaka ( Weronikę ) w 34 tc i przez to jeździ z córeczką na rehabilitację, stąd dziecko jest zwinniejsze. No i mało waży, bo 7300 więc łatwiej jej wszystko przychodzi. Druga siostra ( Basia ) nie porównuje tak mocno, a jeśli porównuje, to nie wyczuwam tej "rywalizacji".
Ogólnie to znacznie lepiej dogaduję się z Basią, wymieniamy się ciuszkami, bo jej malutka niewiele mniejsza od Grzesia 😉

Mój Paweł powiedział kiedyś do mnie: "bo wiesz, Grześ jest ja zwykły banan, a Weronika to chiquita" 😁
No i teraz gdy przyjeżdża Agnieszka z Weroniką, to w głowie mam to zdanie 😉 a ogólnie dzieciaczek super, lgnie do każdego i fajnie się bawi 🙂

• Mamusia
aa, przyjechała dzisiaj położna do Grzesia w odwiedziny, zobaczyła go i powiedziała: o boże, jaki on wielki, a jaka wielka ręka, jaki on ciężki - wielki chłop 😲 no i spojrzała na moje cycki i powiedziała, że też wielkie. Odpowiedziałam, że karmię piersią, więc nie mogą być małe, a Grześ jest taki jaki jest i na pewno się "wyciągnie" :P
a ja wiem, że Grzesiu będzie dużym facetem, bo ma po kim być duży ( nie ja, teść :P )

• Mamusia
Marta cos slyszalam o tej prowokacji mowili kiedys w tv o tym o co w tym wszystkim chodzi kurcze 🤨
matko horror przed chwila przezylam maly ryczal w nieboglosy az piszczal 30 minut!!!!samrowalam mu dziaselka na chwile przestawal i zaraz znowu ryk 😞 😞 😞 widze ze gorna lewa jedynka i gorna prawa dwójka mu ida...biedactwo moje cierpi 😞zasnal w koncu

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂 Widzę, że dzisiaj z rana pustki 🙂 Ja własnie siedzę i piję kawkę, Gabi łazi po dywanie i od czasu do czasu rysuje grzechotką panele. Wczoraj nabiła sobie pierwszego guza 😞 Ale nawet nie płakała i zauważyliśmy dopiero przy kąpieli.
Wiecie co...ja tez nie lubię porównywania dzieci...no ale niestety jest to nieuniknione. My w rodzinie mamy jeszcze jedną małą Majeczkę...ona jest z grudnia...i mnie znowu troszkę irytuje to jak np. moja kuzynka mówi...no ale Gabi ma już 8 miesięcy a Majeczka dopiero 4...np. jeśli chodzi...hmmm o leżenie na kocu na przykład itd. Ale nie dochodzi do nich to, że Gabi mając 4 miesiące też juz leżała na kocu. To jest akurat jeden z przykładów.

Jesli jednak chodzi o chwalenie się dzieckiem to sama to robię ☺️jestem tego całkowicie świadoma...jestem po prostu dumna z postępów mojej Gabi 🙂 🙂 Do takich zwierzeń wybieram ludzi którym to raczej nie powinno przeszkadzać...no ale jeśli nawet by przeszkadzało to cóż...zawsze mogą mi o tym powiedzieć 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Bardzo dziękuję Wam za życzenia Kochane:* Inka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy- spóźnione ale szczere:*
U mnie jak ktoś nawet Alka porównuje do innego dziecka to mówię, że każdy rozwija się w indywidualnym tempie i że najważniejsze jest to iż jest zdrowy a wszystkiego nauczy się z czasem:P Sandra wiem że jest to irytujące jak ktoś porównuje Twoje dziecko do innego bobasa ale staraj się to puszczać mimo uszu 🙂
A propos chwalenia pamiętacie te cymbałki które kupiłam Alkowi? ( http://www.allegro.pl/item996967655_hit_dla_1_inter_cymbalki_pilki_mlot.html ) w niedzielę pokazałam może z 5-6 razy Alkowi jak włożyć piłeczkę do górnego otworu i teraz sam ją wkłada bez mojej pomocy jak wypadnie 🤪 🤪 🤪
A my co do pieluch to używamy te z biedronki. W szpitalu miał tylko pampersy ale u nas na oddziale też używają tych Dada więc zaraz 2 paczka była z biedronki i nie narzekam na nie:P
A my dziś po południu jedziemy do pradziadka rowerami 🙂 umówiliśmy się już z ciotką że pojedzie z nami i nie mogę się doczekać tego wyjazdu 🙂 w końcu trzeba zacząć dietę bo w czerwcu na wesele idziemy...

• Mamusia
Agniesia, nasze dzieci sa teraz na etapie intensywnej nauki, parę razy pokażesz coś, i dziecko juz załapie. Ja parę razy pokazałam PAPA jak się robi i teraz Grzsiek macha rączką przy każdej okazji, czy się wita,że żegna 😁
a w jakiej cenie są te pieluchy z biedronki? tzn kupujesz jakiś mega pack ? tak z ciekawości pytam 🙂

Oj, Biedny Oli z tymi ząbkami 😞 pamiętam jak mój cierpiał -płakałam razem z nim 😞

Marta, musisz teraz uważac na Gabrysię, jak juz raczkuje to podejdzie wszędzie. Grzesiu ani mysli o raczkwaniu, za to biega w chodziku i też nie mogę spuszczać z niego oczu. Ostatnio zrzucił paluszki na podłogę.. i pojeździł po nich... 🙃 🙃

• Mamusia
Cześć 🙂Ja też dziękuję wszystkim za życzenia.
Co do ząbków to Julka jeszcze nie ma.
Ja tak samo uważam ,że każde dziecko rozwija się indywidualnie.Moja rozrabiara nie raczkuje jeszcze ale i tak jest bardzo ruchliwa i ma swoje sposoby żeby sięgnąć to co chce 🙂Normalnie małe ADHD,ciągle musi coś robić i do tego potrzebuje towarzystwa,szybko się nudzi i jest strasznie niecierpliwa.Jedyne na czym potrafi się troszkę skupić to jakieś ozdoby.Uwielbia łańcuszki,kolczyki,guziki i zamki 🙂 🙂Pierwsze guzy ma już za sobą.
Dzisiaj obudziła się o 6 jak mąż wstawał do pracy i ani myślała spać.

• Mamusia
Chyba pod względem tego, że dzieci sie szybko nudzą to są równe 🙂 Ulubione zabawki mojej Gabi to metki, pokrowiec od laptopa i od aparatu...no i oczywiście od bardzo dawna - piloty i komórka. Kasiu, butelką też uwielbia się bawić 🙂

Ostatnio kupiliśmy jej piramidę z kolorowymi krążkami 🙂 Oczywiście nie umie jeszcze nakładać, ale cieszy się jak jej je rozrzucam.

Przed chwilą wróciłysmy ze spacerku i zaraz kładę ją spać...będzie chwila na odsapnięcie, bo nawet teraz wspina się na moje nogi 🙂

• Mamusia
no moj tez opalony hehe ja tez narazie stosuje ten krem nivea na kazda pogode ale chyba kupie z fltrem bo widze ze go strasznie szybko sloneczko lapie 🙂
mojego malego to prawie wcale zabawki nie interesuja 🙂(lubi rozwalac takie klocuszki jak mu w piramidke ukladam 😁) woli wszystko byle nie zabawki juz nawet piloty mu sie znudzily wstaje caly czas i aaaaaaaaaaaa no wlasnie zapomnialam napisac ze od paru dni zaczal stawiac kroczki np, jak stoi przy lozku czy trzymam go za raczki 🤪
ja pod koniec dnia juz pada ze zmeczenia przez tego szkraba mojego 😁
z tym mieszkaniem to babka zadzwonila ok 13 i mowi ze nie akutalne 😠 😠 🤨 ale w sumie to dobrze bo podjelismy decyzje ze kupimy jednak nowy tbs troche daleko od centrum ale na fajnym osiedlu 😁 jutro dzwonie czy sa jeszcze wolne mieszkania na stronie internetowej tych tbs niby są ale wole sie upewnic no i zalatwiamy wszystko 🙂

• Mamusia
a i powiem Wam kochane ze ugotowalam dzisiaj Oliwierkowi rosolek z lanymi kluseczkami i az calutki talezyk zjadl 😁 😁 🤪 normalnie w szoku bylam 🙂
wasze maluszki tez tak wzeszcza i krzycza i piszcza jak im cos nie pasuje czy to tylko moj taki nie wiem czy rozpieszczony czy co??? 🤨 az glowa boli ale i tak nie daje za wygrana i nie dostaje np. komorki 🙂