Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U nas z tymi sprawami to tak jak u Ciebie Agniesia i u Sandry 😞 Widzę, że mój m nie jest z tego powodu zadowolony...ale cóż...nie mam ochoty, a po drugo przez ten zrost strasznie mnie to boli 😞 Chyba ze względu na to przestanę karmić piersią żeby zrobic sobie na wakacje ten zabieg...bo jeszcze mi sie małżeństwo rozsypie 😜 Całą ciąże nic i teraz raz na miesiąc!! masakra jakaś/....

Gosia mam nadzieję, że mi minie tak samo jak Tobie 😉 Oliwier słodki...czyzby zbierał stokrotki dla Gabi????hehehehehe

• Mamusia
Agatka jezeli mam byc szczera to ten wozek jak dla mnie wyglada tak jakby mial sie zaraz rozwalic 🥴... i mysle ze on wcale nie jest wygodny dla dziecka... 🤨 nawet podnozka nie ma i tylko dwie pozycje zmiany oparcia.. za ta cene masz o wiele lepsze wozki.takie jest moje zdanie 🙂

• Mamusia
ehs... to nie jestem sama z problemami łóżkowymi 🤢
Gosiu Oliwierek jest słodki 🙂 ja tylko czekam aż będzie trochę cieplej i z małym wyskakuję na podwórko na kocyk 🙂 wczoraj było tak ładnie i chciałam aby mój poszedł z nim na kocyk ale powiedział że trawa jest jeszcze mokra wiec woli z nim pochodzić 😉
Agatka ja osobiście zgadzam się z Gosią jeżeli chodzi o wózek... jest faktycznie bardzo lekki i zajmuje mało miejsca ale nie wydaje mi się aby był wygodny dla dziecka a tak naprawdę chodzi tu o wygodę naszych maluchów bo jeszcze nie daj Boże jakiejś wady np. kręgosłupa mogą się nabawić a nie o to nam przecież chodzi 😉 A wygląd... faktycznie trochę dziwny, ale to tylko moje zdani:*
A spacerku i tak nie było bo mój coś źle się czuł, zbierało mu się na wymioty, brzuch go bolał i głowa... 😞 Ale byłam wściekła, chociaż już mi przeszło.
A i siostra przyjechała złożyć nam życzenia z okazji pierwszej rocznicy i kupiła zestaw pucharków do lodów na 12 osób 😁 i nie wiem czy Wam pisałam ale od moich rodziców dostaliśmy blender 😉 Na pewno jedno i 2 się sprawdzi 🙂 Ciasta mi nie wychodzą to nadrobię to deserkami:P

• Mamusia
Tez przylaczam sie do zyczen 😁
My juz po pierwszym dwugodzinnym spacerku..bylismy dzisiaj w zoo 😁 Normalnie sezon godowy sie zaczal 🙂 nie dosc, ze malpy sie darly w niebogloy...to jeszcze osiol ryczal i wskakiwal na swoja oslice 🙂 ale ona jakas taka cnotliwa i tez uciekala 🙂 W sumiet o porodzie jest bo obiedawno sie rodzil maly osiolek 😁DD hehe

A tak za godzinke idziemy na Solacz...Chcialam ogladac uroczystosci, ale jednak wole spedzic czas z mloda na spacerze... 🙂

moje dziecie od 3 dni, ie je nic poza mlekiem.. do wczoraj wcinala jeszc ze kaszki,, dzis juz nawet tego nie zjadla 😞

• Mamusia
Sandra..u nas z jedzeniem jest identycznie jak u Was!! Gabi od wczoraj tylko chce mleko! Dzisiaj rano zjadła 3 łyżki kaszki i koniec...taki ryk że szok, a jak dałam jej cycka to piła jak szalona ;/
Nie wiem od czego to może być. No i z usypianiem tez mamy problem od kilku dni 😞 Czasami brak juz sił 🙂

• Mamusia
cześć 🙂

Agatka, ten wózek co podesłałaś do niego linka nie wydaje mi się wygodny dla dziecka. Plusikiem jest mała waga i mały rozmiar po złożeniu, ale np nie ma barierki ochronnej 🤢

Ja zdecydowałam, że zostawiam obecny wózek na zimę, bo po śniegu nie ujadę takimi małymi kółkami jakie mają spacerówki 🙂

co do mojego pożycia małżeńskiego.. hmm... jest tak na 4-. Mam momenty, że chce mi się bardzo, są dni, że wogóle mogłabym bez tego żyć. Mąż ma to samo i często zdarza się że kiedy mi się chce ☺️ to mojemu się nie chce.. i na odwrót. No ale staramy się znaleźć kompromis 😉

Agniesia - 100 lat z okazji rocznicy ślubu 🙂 😘

Gosiu, Oli bardzo fajnie wyszedł na zdjęciu, fajny chłopaczek z niego 🙂

postanowiłam zmienić pieluchy dla Grzesia. Pampersy rujnują moją kieszeń 😞 Chyba zrobię tak, że na noc będę mu zakładała oryginalnego pampersa, a w dzień inne. Aktualnie mam na przetestowanie kilka pieluch bella happy, zobaczymy jak będą się sprawowały. Widziałam już różnicę - bella happy rozm.4 są większe niż pampers 4+ 🤨
przetestuję także huggisy. Zobaczymy co się sprawdzi.
Gosia, Ty używałaś ich prawda? Pamiętam, że nie byłaś zadowolona z nich, przemakały?

• Mamusia
Kasiu jak używałam na początki huggiesów i nie byłam zadowolona. Przemakały strasznie. Dostałam tez od koleżanki do przetestowania te pomarańczowe pampersy Sleep &Play i tez były do kitu. W szpitalu natomiast dostawałam bella happy i pamiętam, że były ok.

Kasiu, moja koleżanka używała przez prawie 3 lata ( mała dopiero zaczęła robić na nocnik) pieluchy z lidla. Bardzo je sobie chwaliła. Jej córeczka nie mogła używać innych, bo była uczulona na te wszystkie dodatki.

• Mamusia
http://www.wykop.pl/ramka/348950/zaskakujace-nowe-fakty-dotyczace-katastrofy-10-kwietnia/
jako że wspomniałam wcześniej Marcie, że będę poszukiwała przyczyn katastrofy Tupolewa, zobaczcie na co się natknęłam przeszukując internet ( link powyżej ). Jeśli macie chwilę czasu, przeczytajcie sobie ten dłuuuuuuugi post.

Interesujące są tez informacje tu: http://www.smolensk2010.yoyo.pl/

ja już zgłupiałam CO lub KTO jest winny temu wszystkiemu 🤨

Przepraszam, że nawiązuję znów do tej tragedii, ale jako że mam fioła na punkcie katastrof lotniczych, nie daje mi to po prostu spokoju 🤨 🥴

• Mamusia
Dziewczyny u mnie to samo z jedzeniem...obiadkow wogole nie che jesc:/ tylko cycek 🤨 nawet kaszki ostatnio zjada tylko 120ml...soczku tez troszeczke tylko kurde i tak malo wazy a teraz jeszcze nie jje prawie nic 🤨 🤨 🤨
MI tez te haggisy przeciekaly strasznie Happy byly za szorstkie dla malenkiej pupci ale ja mialam te pieluszki 1(jedynki) nie wiem jakie sa teraz...mialam tez te pomaranczowe pampersy ale zapiecia mialy takie dziwne najlepsze sa oryginalne pampersy 🙂 te zielone pieluszkomajtki tez sa swietne ale jest ich tylko 52szt a kosztuja 52zl tyle co te normalne pampersy a ich jest 70 🙂
Kasia zaraz poczytam te linki 🙂

• Mamusia
Cześć laski.
My dzisiaj z mężem też świętujemy rocznicę ślubu,Aga wszystkiego najlepszego!!! 🙂
Kasiu ja ostatnio też spróbowałam kupić te pieluchy z Lidla i powiem Ci że naprawdę są ok.
Na dzień je stosuję a na noc oryginalne pampersy także spróbuj sobie,Julce nic po nich nie jest i nie przeciekają,jest ich 50 w paczce i kosztują 27zł o ile dobrze pamiętam.
Przyjechali teśćiowie do nas na kawkę i teraz poszli z małą na spacerek bo pogoda śliczna.
Chyba nawet sobie dzisiaj grilla zrobimy,hi hi 🙂
Buziaki kochane,miłej niedzieli,całuski dla dzieciaczków 🙂

• Mamusia
Inka, dla Ciebie również wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 🙂

co do bella happy, nie dawno zmieniłam mu pieluchę, odziwo pupa sucha, pieluszka nie śmierdziała ( pampres brzydko pachnie jak jest pełny 🤢 ) , nic nie przeciekała. Zacznę na dzień stosować bella, a na noc zostanę jednak przy oryginalnych pampersach 🙂

A u nas z jedzeniem opukać wszystko ok, Grześ wsuwa wszystko co mu dam, dziś zjadł własnej roboty pomidorową z ryżem i makaronem, a na deser, jakieś 30 minut temu zjadł duży słoiczek jabłek i moreli z twarożkiem z bobovity.

• Mamusia
kasia ja tez uzywam pampersow i jestem zadowolona tylko wlasnie to jest to ze jak juz sa pelne to smierdza i tak samo jak sie otworzy nowa paczke to tez.wiesz ja kupuje tam gdzie jest najtaniej i gdzie sa promocje ostatnio kupilam za 95 zl podajze ich bylo 150szt albo 170szt juz nie pamietam. tez niedlugo zamierzam zmienic na huggisy siostra ich uzywa i jest zadowolona tylko na noc zaklada pampersa bo dluzej wytrzymuje

• Mamusia
Ja też zawsze kupuję na przecenie. Przeważnie najlepsze promocje sa w tesco. ostatnio kupiliśmy 2 kartony po 162 pampersy ( rozmiar 4) w każdym. Jednen taki karton kosztował 95 zł więc nie jest źle 🙂
Kasiu spróbuj tych z Lidla.

Ineczko, również wszystkiego naj Wam życzę 🙂 Co z naszym spacerkiem?? Jak będziesz miała czas to daj znać 😉 Sandra, my również musimy się jakoś zgadać 😉

Dzisiaj Gabi po raz pierwszy siedziała w huśtawce 🙂 Była baaardzo zadowolona 🙂 i z jakim zainteresowaniem patrzyła na inne dzieci 🙂

• Mamusia
Inka Tobie i Twojemu mezowi rowniez duzo szczescia zycze z okazji rocznicy 🙂
No ciekawe co tak naprawde stoi za ta tragedia samolotu prezydenckiego...kurcze tak czytalam ten drugi link co podalas i juz sama nie wiem co mam myslec o tym...ale gdyby to byla prawda ze to rosjanie zaplanowali to czemu nic nie mowia o tym w tv??pewnie to jakis fotomontarz sieja tylko panike...