Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no u mnie tydzien przed wypada w piatek wiec powiedziala ze wlasciwie 3 dni nie zrobia roznicy a mala jeszcze troszke przybierze na wadze!!! a wiadomo ze jak mnie wezmie wczesniej to pojade bez wzgledu na termin

dobra ja uciekam przed tv bo dzis padam po calym dniu

• Mamusia
Darusia nie zrozum mnie zle, zdaje sobie sprawe ze moze byc ciezko z kasa, ale zlekcewazone bialko w moczu, czy przepisywane leki na uplawy bez ich sprawdzenia raczej nie swiadcza dobrze o lekarzu a Ciebie jako pacjentke powinno g... obchodzic czy on ma poslizg w czasie.Dlatego napisalam, ze czasem warto zaplacic teraz za ,,spokoj" i pewnosc, ze jest ok. niz (CZEGO NIE ZYCZE) wyprowac sie z kasy na leczenie siebie i dziecka....
Ale to moje zdanie 🙂

• Mamusia
Kurcze wlasnie mi pralka padła, nie odwirowuje mi rzeczy, wszystko cieknie 😞 myslalam ze poprostu wylonczylam wirowanie ale niestety nie, nawet program samego wirowania nie dziala.
Pralka ma 2 lata, ale gdzies posiałam dowód sprzedazy, kurde chyba czeka nas wydatek kolejny 😞

• Mamusia
Niekiedy i prywatnie lekarz może się spieszyć i błędnie ocenić sytuację, choć nie powinien ehhhh. Cos mi się wydaje, że u Darusi jak powiedziała mu, że ma upławy wziął to odrazu za grzybicę, bo podobno to dość częste zjawisko w ciąży.
Opchałam się frytkami, ale kto wie, czy jeszcze nie skuszę się na naleśniki:P

• Mamusia
Dodi a co masz w pralce? Może jakieś ręczniki duże itp. Ja też myślałam że mi się pralka zepsuła bo nie chciała wirować ale okazało się że jest na tyle "mądra" że jak się wszystko na 1 stronie ułoży to nie wiruje żeby bębna nie urwać 🤪 wirowałam więc po 1 kocu i ręczniku i było oki

• Mamusia
To w takim razie Darusia nie ma co sobie wkręcać, że możesz mieć białko w moczu, napewno wszystko jest ok, tylko może niepotrzebnie bierzesz te tabletki dopochwowe, ale napewno są one bezpieczne dla dzidzi także nie martw się na zapas 😉
Ja ostatnio miałam bakterie w moczu i lekarz też mi powiedział, że już na tym etapie ciąży nic mi więcej nie poda na te bakterie.
My tu też lekarzami nie jesteśmy, więc może i Twój lekarz lepiej wie co robi 🙂

• Mamusia
Normalka, ja też sobie w tamtym tygodniu wkręciłam, że mam wysokie ciśnienie, to pewnie też mam białko w moczu i że wogóle to napewno mam już stan przedrzucawkowy 😉 Czasami człowiek naczyta się neta i później wydaje mu się, że ma wszystkie możliwe choróbska. Ehhh czego to ja już nie miałam w tej ciąży, to głowa mała:P

• Mamusia
Walczyłam z pralka, w bębnie kilka koszulek , gatek i skarpetek wiec nie wiele, program byl dobry, otworzlam tą dziurke na dole ,zapchana nie jest, porpstu nie wiruje, probowalam kilka razy 😞 chyba bedzie trzeba wezwac jakiekos magika do niej.

Uciekam na tv i na seriale o 20 🙂

• Mamusia
Ja juz po lekarzu i dzis jakos mi niezbyt wesolo. Jutro powtorka z rozrywki bo musze znow koniecznie przyjechac. Zrobili mi CTG i moja macica cos nie taka jakby za ruchliwa. Lekarzowi sie nie podoba ale na szczescie z dzidziusiem ok. W razie czego lekarz powiedzial ze mam w sumie ciaze donoszona. Chce to jeszcze raz sprawdzic jutro i zrobi USG. Nie chcial mi duzo mowic zanim nie sprawdzi bo jak sie wyrazil- nie bedzie mnie niepotrzebnie straszyl. 😲 Ale szyjka ok. Zobaczymy jutro a mam nadzieje ze bedzie dobrze bo nie mam zamiau jeszcze rodzic!!!!! 🥴 😉

• Mamusia
Andzia27, jeszcze nas wszystkie w konia zrobisz i pierwsza urodzisz! 🙂) zartuje oczywiscie na poprawe humoru! grunt, ze z dzieckiem ok i szyjka trzyma... a jutro zobaczysz co i jak. Trzymam kciuki za dobre wiadoosci.

Dostalam sms od anitka, siedzi dalej w szpitalu, czeka na wyniki badan, nikomu sie nie spieszy, nic dalej nie wie, da znac jak cos sie wyjasni.

My tymczasem idziemy lezakowac, bol glowy upierdliwy, Victor cos sie napina z calym brzuchem, nie ma co... 🙂