Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
CandyMonka super, że się odezwałaś i wszystko z Wami 🙂
Jai_Ho mi się wydaje, że sex chyba może przyśpieszyć poród dopiero w ostatnich tygodniach ciąży, bo przecież w czasie prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma żadnych przeciwskazań do uprawiania sexu 😉
Zresztą, to tak do końca jakoś mi się nie chce wierzyć w te wszystkie metody przyspiszające 😉

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wam powiem ze ja kochałam sie cała ciąze nie byłoprzeciwskazań i w 7 miesiącu zaczeła mi sie szyjka rozwierać i miałam prawie 2 cm rozwarcia i tak mam do dziś. lekarz przypuszcza ze moze to byc przez sex i hormony znajdujące sie w spermie..ale tak to jest na jednych działa na innych nie...

• Mamusia
hahahah darusia no niestety nie byl to proroczy sen 🙂)
tez mi sie wydaje, ze te ,,metody" to tak na dwoje babka wrozyla 🙂). U nas, poza czasem krwawien i tepych boli przy rozchodzeniu sie spojenia, zycie erotyczne nic sie nie zmienilo i jakos nie mialam nawet pol skurcza po 😉 a swoja droga ja tam sobie tlumacze, ze szczesliwa ja to szczesliwy Victorek, dostaje wtedy dobra adrenalinke, endorfiny, wybujany... to gdzie bedzie sie spieszyl na zewnatrz? 🙂)

• Mamusia
Ja wrócilam, dziewczyny u mnie w pracy wymacały mnie na maksa po brzuszku , mówia ze ponoc dotykanie brzusia przynosi szczescie 🙂

Wpadłam po drodze na chinczyka, bo moj M.dzis na bankiecie wiec tam zje, a stwierdzilam ze to juz ostatnie momenty jedzenia tego co sie chce.

Co do seksu, mi jak w 25 tyg zaczela sie szyjka skracac to dostalam zakaz, czyli tak naprawde chyba juz od wrzesnia jakos,teraz od 2 tygodni udalo nam powariowac, ale u nas z gumką, bo ja mam jakies bakterie 😞 wiec u mnie tez metoda przyspieszajaca chyba na nic sie przyda.

• Mamusia
a własnie...
wiecie co.. jakis miesiac temu gin mi dał tabletki na jakas grzybice w pochwie ale to miało zadziałać jako na zatrzymanie upławów dostałami gynofemidazol bo miałam sluzu dużo no i troche mi przeszło teraz ostatnio znow upławów kilo dziennie i znow mi dał te tabletki dowcipne... i teraz wydaje mi sie ze mam wiecej niz kiedykolwiek!! ciekawe czy to nie dzieje sie tak od tego mojego rozwarcia 🤨 a tabletki dupa dają...sama nie wiem ale pogadam z nim o tym konkretniej w czwartek..

• Mamusia
o to chodzi ze mi nawet tych upłaów nie zbadał tylko zapytał czy sa i powiedział ze musi mi dac leki docipne... i biore je jedna dziennie na noc. wydaje mi sie ze one nie pomagaja!!
mona a jakie dostałas tabletki?
jak pojde do niego teraz i mnie nie zbada to mu łeb urwe 😠
u mnie to jest taka juz dosc rzadka wydzielina nie wodnista ale takie typowe upławy jak miało sie w dni płodne...
boje sie ze moge tego niewyleczyc do porodu i wdac sie jakies zakażenie albo bakteria ehh martwie sie troszke

• Mamusia
U nas seksik trwał do ostatniej wizyty lekarskiej,ale jak 8 stycznia dowiedziałam się,że skróciła mi się szyjka i do końca miesiąca mam się szczególnie oszczędzać,baaa...nawet wskazane jest leżenie z nogami uniesionymi wyżej i zaprzestanie jakiegokolwiek wysiłku 😞 Tak więc "brykanko" też odeszło w chwilowe zapomnienie 🥴

• Mamusia
Darusia ja dostałam clotrimazolum gsk, ale nie dlatego, że mam upławy tylko zapobiegawczo przeciw grzybicznie 1 tabletkę na 2 tygodnie. Z tego co wiem to wszystkim przepisuje ten lek zapobiegawczo. Ja też mam upławy białe, czasem są delikatnie żółte, ale to może od moczu:P :P :P

• Mamusia
no na odpowiedz moja ze mam upławy to lekarz stwierdził ze da mi leki zeby je troszke zahamowac nawet ich nie badając... zapytałam sie czy nie powinno ich byc a on stwierdził ze raczej nie i do porodu trzeba je troszke zahamowac... 😞
a wszystko przez to ze miał poslizg w kolejce ten lekarz i nawet nie miał mnmie czasu zbadac!!! jestem taka wkurzona bo niedawno juz raz zmieniałam lekarza i znowu to samo... facet w porzadku miły i w ogole ale wkurza mnie takie nieprzykładanie sie do badań... i wiecie co jest najgorsze??!! ze lekarze i inni "specjalisci" w ogole maja wylane na te badania albo ich nie robia wcale albo byle jak... a potem dzieją sie dziwne rzeczy w szpitalu z naszymi maleństwami infekcje jakies zakażenia itd co czasem nawet prowadzi do tego ze dzieci umierają albo rodzą sie martwe a pozniej jest tłumaczenie ze dziecko udusiło sie pępowina!! cos strasznego! i jak tu komukolwiek zaufac?? tak samo ostatnio miałam dwa razy pod rzad podwyższone cisnienie a moze to byc zwiazane z białkiem w moczu! z pytaniem czy da mi skierowanie na mocz jeszcze to stwierdził ze juz sie nie opłaca ze leki w tak krotkim czasie niczego nie zdziałją.... wqrwie sie i pojde prywatnie na te głupie podstawowe badania jesli bede miała na kolejnej wizycie takie cisnienie;/ a białko w moczu niestety moze byc grozne dla malucha

• Mamusia
to ja juz jestem 🙂
i chyba pierwsza nie bede :P
za 2 tyg o tej porze bede w szpitalu szykowana do cc!! a 02.02 moja mala bedzie juz na swiecie 🤪 jezu za 2 tyg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie wszystko ok!! wyniki idealne!! ( te ze szpitala błędne) szyjka ok, waga 2550g :] olbrzym!!!!!!!!!! :P i mam brac jeszcze magnez i nospe zeby dotrwac do terminu choc jesli mnie zacznie brac to do dziela :]

mam troszke czytania......

• Mamusia
No upławy w ciąży to przecież normalka-fakt faktem należy bacznie obserwować,ale jeśli ich kolor nie ulega zmianie to nie ma powodu do obaw.Ja np miałam taki przypadek,że będąc u koleżanki poczułam nagle jak zrobiło mi się wyjątkowo mokro-aż się przestraszyłam,że się "zaczęło" ale poszłam do WC skontrolować sytuację i okazało się,że większa ilość śluzu wypłynęła.

• Mamusia
Sibi to super,że wszystko ok.No a to,że wiesz kiedy utulisz swoje maleństwo to już totalna rewelacja 😆 Też bym tak chciała wiedzieć kiedy to się stanie 🙂
A mnie na dzień dzisiejszy śnią się jakieś pierdoły-kalendarz podzielony na dwie części.Jedna to ta do której muszę wytrwać czyli do końca stycznia a druga to ta do terminu porodu 🙂