Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aaana dokladnie, z drugiej strony ile i jakie moga byc bakterie na wypranych ubrankach w czystym mieszkaniu?
ostatnio ogladalam sobie wypowiedzi i porady Zawitkowskiego ( zaklinacz dzieci 😉 ) i podobalo mi sie stwierdzenie, ze czesto rodzice przesadnie dbaja i boja sie o dzieci a tak naprawde to takie maluchy sa ( przy normalnej obsludze) niezniszczalne, sa ze stali i silikonu 🙂)

• Mamusia
Witajcie rankiem:P
ja juz wstana bo dzis spałam tylko do 10 niestety i noc tez taka sobie zasnełam o 1 potem obudziłam sie o 4 i nie spałam do 6 😞 nie wiem czemu czasem tak sie dzieje ... raz mi sie spi tak smacznie a raz budze sie co chwile 🤨 🤨
ale ta mycloud ma fajnie 🤨 🤨 🤪
ja już tez bym chciała ale zeby był juz moj termin, najgorsze jest to odliczanie i siedzenie w niepewności 😞 🤨

• Mamusia
Cześć dziewczyny! Kolejna nieprzespana noc za mną 😞 Chyba zmieniam się w wampira, bo jak w dzień troszkę się lepiej czuję to natychmiast na łóżko się rzucam żeby trochę pospać bo wiem że w nocy i tak się nie wyśpię.
Nie wiem jak wasze dzieciątka ale moje upodobało sobie właśnie noc do buszowania w brzuchu i co najgorsze daje mi spać tylko na lewym boku. jak tylko próbuję się odwrócić na prawy bok to okropnie mnie ciągnie w brzuchu i muszę się przetoczyć spowrotem na lewy bok 😞
Dziś popołudniu mam wizytę u lekarza.

• Mamusia
Aga_M, bo Twoje dziecko jest madre i wie, ze dla niego najlepiej jest jak mama spi na lewym boku ( najlepsze dotlenienie dla dziecka) i tak Toba steruje 🙂)

darusia idziesz jak burza!! 🙂)

anitek zostawili w szpitalu i sie wzieli za robienie porzadku z jej wysokim cisnieniem i bialkiem, ma miec ez usg pozniej. Pozdrawia. 🙂

A ja sie wlasnie wzielam jednak za prasowanie tych najblizszych cialu dziecka ubranek i cholera ni jak nie wiem jak je poskladac 🙂)) takie to male!! 🙃

• Mamusia
oj biedna ta nasza Anitka...
ja na szczescie juz dawno poprawsowałam ale robiłam to z nudow juz kilka tyg temu ale gdybym miała teraz tor obic to chyba bym wszystkiego nie prasowała....
a co do pieluszek tetrowym to niektorzy mowia zeby najpierw jeszcze wyprac a potem prasować ale ja juz nie bede specjalnie wstawiała pralki dla kilku pieluch i tylko wyprasuje w wysokiej temp 🙂

• Mamusia
Wiem, że najlepiej jest leżeć na lewym donku, ale czasem tylko na chwilkę chcę się przekręcić na drugi bok bo pośladek lewy to już mi pęka z bólu 🙂 Ostatnio zaczęłam go smarować kremem który sobie kupiłam na zmęczone i opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży 🙂
A właśnie, czy wam też spuchły dłonie i stopy? Ja już obrączki nie założę a stopy mam jak serdelki 🙂 Jak je potrzymam w górze to opuchlizna trochę schodzi.

• Mamusia
ja tez nie zamierzam wszystkiego prasowac,ale z racji tego, ze do niedawna jeszcze nie wiedzialam gdzie chce i gdzie mi przyjdzie rodzic to kupilam praktycznie dwie wyprawki 🙂) ale teraz jak juz wiem, ze na 100% w dk to przyjaciolka wyslala mi to co mialam w pl, i jakies to bylo pomietolone w tych pudlach, tak wiec od nowa zabawa 🙂) a tetre poprostu wrzucilam z innymi bialymi na 60"C i chyba to by bylo na tyle 🙂)

anitek po usg, bardzo dokladnie tym razem wszystko posprawdzali i jest idealnie z Olafem wszystko 🙂 Duzy zdowy chlopak, ona tez ok. 🙂

Ja juz puchne od kilku tygodni ( chociaz stopy to mi puchly nawet przed ciaza), dlonie jeszcze jako tako, nogi bardziej ( pomaga moczenie w soli do stop i stanie boso w sniegu 🙂) ) i twarz rano, no i ostatnio usta mam takie nabrzmiale jak po powiekszeniu 🙂)

• Mamusia
Witamy wtorkowo Lutóweczki 🙂

u nas nocka była mega przespana 🙂 Wczoraj padła juz o 20 stej 🙂 no ale od 4.30 nie spałam juz 🙂 I tak ogolnie jakos sie pokulało 🙂
Myslalam ze po tym badaniu mnie cos chwyci w nocy a tu dupsko :/ Narazie 2w1 sie kulamy 🙂

zaraz sie zabiore za nadrobienie postów 🙂

• Mamusia
oooo co ja tu czytam :/ Co sie z Anitą stało ? Bo zanim ja te posty nadrobie to wiosna minie.

Co do prasowania i prania pieluszek to juz mam to za sobą po czesci, tylko prasowanie zostalo :/
Ale słyszam tez dobra metode aby ubranka albo kocyki i inne rzeczy Maluch wystawic na mroz na godzinke lub dwie, wtedy bakterie i zarazki sie wymrożą i nie trzeba wszystkiego prac.
Ja tak zrobie z kocykami 🙂 i rożkiem 🙂

Jesli o puchniecie chodzi to ja mam lekko nabrzmiale nogi i palce u rąk. Obrączka juz cieżej schodzi :/ Ale do przeżycia chociaz uczucie zmęczonych i bolących nóg to nic fajnego 😞

Darusia oklask za 39 rozpoczęty 😁 Rewelacja 😁
Darusia wlasnie z Anitka rozmawialam wczoraj i mowila ze tez juz mialas rozwarcie - a sexicie sie ?? Bo ja mam 1 cm i nie wiem czy to mozna czy nie :P

• Mamusia
Ci powiem ze ja mam tez rozwarcie ale ja juz mam to od 32 tyg i lekarz mi zabronił sie kochać do 37 tyg. teraz juz normalnie sie kochamy ale ja mam stracha przed porodem i wole nieorgazmować za bardzo ale ostatnio było do końca i miałam skurcze przepowiadające przez 3 godz w nocy i juz myslałam ze to już....ale jednak mineły. ale sexic sie seximy 😁 🤪

• Mamusia
Witam mamusie! Moja noc dzis w miare przespana. Ale juz tez sie wycwanilam i pol godziny przed spaniem pije szklaneczke melisy i faktycznie pomaga. 🙂 Ale za to brzuch znow jakis pelny i ciezki,sama nie wiem.
Dzis sie ucieszylam bo rozmawialam z maja mama i udalo jej sie zalatwic urlop. I zaraz jak urodze to przyjedzie mi pomoc. Tak sie ciesze bo juz pare miesiecy nie widzialam sie z rodzicami. 😆 Na szczescie sa telefony i co 2,3 dni dzwonie.
Dobrze ze u Anitka wszystko dobrze 😉 Wroci do domku przebadana od gory do dolu :P
Ja juz ubranka poprane i wyprasowane. Ostro prasowalam ale im dalej tym mniej sie przykladalam 🤪 Nie ma co przesadzac 😉

• Mamusia
oooł i jeszcze nie dotarłam co z tą Anitką sie stalo :/

Nikos kawał chłopa z tego Twojego Syncia 🙂 Gratuluje 🙂 Dobrze go tam hodujesz 🙂

Mi tez Maly bardzo juz uciska na krocze, coraz czesciej czuje kłocie na dole no i sam lekarz stwierdzil ze Maly jest juz bardzo nisko.

Ogolnie czytalam ze na powiekszenie rozwarcia najlepszy jest ruch i uwaga nie wchodzenie tylko schodzenie ze schodów. Hm nie ma problemu dzisiaj rundkę zaliczę 😁 9 pięter w dół 🙂