Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No jak ja wczoraj byłam w szpitalu to pojawiła się pacjentka która była 5 dni po terminie i od razu ją przyjęli i miała być zbadana i ewentualnie wywołana akcja porodowa 🙂 Więc raczej nie chcą zwlekać z taką decyzją 🙂 Dodi spróbuj jechać i przedstawić twój punkt widzenia 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No aby lipa ze Dodi wszeszie ma wpisane 14luty i nie wiadomo czemu skoro wychodzi 11luty...uwazam ze powinnas jechac i powiedziec ze masz zle policzony termin ze powinien byc 11luty itd i zobaczyc co sie bedzie dziac.

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za maść a i spraj też się przyda 😘
Dodi współczuję ,jak ty wytrzymujesz ten ból?Mnie cały czas uciska na wątrobę ,ale da się jakoś wytrzymać,każdego dnia powtarzam sobie ,że jeszcze tylko jeden dzień 🥴 ale te dni są coraz dłuższe . 🥴 Wczoraj zjadłam pączka i miałam taką zgagę ,że trudno było wytrzymać.
Ale wiecie co :P wytrzymałyśmy całe 9 miesięcy,każda z nas miała poważne problemy i dałyśmy radę więc teraz te kilka dni to PIKUŚ!:P
DAMY RADĘ! 🙃

• Mamusia
biedna Dodi jedź juz do tego szpitala, niech Ci wywołają ten poród, bo tak sie strasznie męczysz, a termin już minął więc rodzic możesz 🙂
ja juz po śniadaniu, wiedziałam że od razu mnie zgaga będzie męczyła, ale jeść muszę 😞
a ja czekam cierpliwie na objawy porodu, ciekawe czy się doczekam
a mi ginekolog kazałam mierzyć ciśnienie rano i wieczorem, tak profilaktycznie, a u gin zawsze mam 95/65 aw domu to 117/51 108/71

Idę się chwilę położyć, bo coś brzusio mocno zaczął boleć..

A co do mojego terminu, to ja nie wiem jak to u mnie jest tak naprawdę, bo od zawsze miałam bardzo nieregularne cykle, tj między 28-46 dni:laugh:

Iwiokej Ty żarłoku:P przyznaj się, które to już dziś śniadanie zjadłaś:P ??

No ja zjadlam jedna kanapke tylko jakos cos nie mam apetytu bo dwie trufle do kawy zjadlam :P i nadal za mna chodza sledzie 😁
kurde musze pokarm sciagnac i wylac :P

Anitek pytałam wcześniej ale pewnie nie doczytałaś - jaki masz dokładnie ten ręczny laktator Avent-u? Wylewasz pokarm więc pewnie Mały nadal kręci nosem na cyca..

• Mamusia
Anitek napisałam posta 20 inut temu i go wysłałam dopiero przez pomyłkę, dziewczyny pisały ze sie wzajemnie nakrecamy, a ja na to ze sie zgadzam z nimi.

A mialam wyjsc na dwór przejsc sie troche, bo jak chodze to mniej boli,

A ten ból to ewidentnie kolka jest, bo boli mnie caly czas, tylko w dzien tak ćmi, a wieczorem daje czadu, dzis bolało caly czas w nocy, a najbardziej przez 30 minut.

W poniedzialek mialam usg nerek, i wyszedl zastój moczu w prawej nerce, poszerzone miedniczki w obydwu nerkach i cos tam jeszcze, chcieli mnie zostawic w klinice ale ja pojechałam nie do tego gdzie chce rodzic, tylko do kl.neonatologii ale nie zostałam tam bo jakby mnie poród złapał to ja nie chcialam tam rodzi, o po podaniu papaweryny dożylnie puscili mnie do domu i w razie powrotu bolu kazali zglosci sie do szpitala gdzie bede rodzic.

• Mamusia
CMonka nie kupiłam tej herbaty bo ja ciągle w domu siedzę albo ew C.H a tam nie ma zielarskich sklepów. Mama ciągle w pracy nie mam serca jej prosić a moj to nawet nie wie co to sklep zielarski jest więc machnęłam ręką.
Tak jak pisałam w nocy pewnie i tak będę miała cc więc na ch.. mi herbata (sorry za słownictwo ale ono idealnie oddaje mój nastrój)

aha widziałaś może gdzieś w 3mieście twaróg o nazwie "serek wiedeński" bo mam na niego strrrrrraaaaaszną jazdę a nigdzie nie mogę dostać..

• Mamusia
CMonka lekarze powiedzieli za to Julcia uciska na moczowód bo jest juz duza i dlatego ta kolka, ze po porodzie powinno zniknac.

Aaana ja wczoraj zjadlam taki serek wiedeński tylko zde mój był z bakaliami, nie wiem czy mówimy o tym samym.

A ta herbata to nie ma jej w aptece, mówicie o lisciach malin ??

Leżę na prawym boku, jest trochę lepiej.. zastanawiam się co to może być.. ja chcę wytrzymać do niedzieli z porodem, bo wtedy będzie mój gin na dyżurze..
Chyba za dużo potańcowałam dziś z odkurzaczem 😉

Martus nie doczytalam pewnie :P
http://www.tomi.pl/szczegoly/10801/ reczny
i kupilam tez elektryczny bo recznym nie dalam rady bo za duzo mleka :P
http://www.babyclub.pl/product-pol-834-AVENT-Laktator-elektroniczny-ISIS-iQ-UNO-.html i ten jest BOSKI!!!
a mleko wylewam bo jadlam trufle :P
nie chce ryzykowac :P
a Maly wczoraj dostal moje mleko i co 3godz kupka 😁 hehe :P ale to dobrze 🙂
a cyca nie daje bo on jak jest glodny rzuca sie strasznie i nie ma cierpliwosci a jednak z cyca to trzeba sie pomeczyc bo lekko nie leci...wiec tak sciagam i pewnie za kilka dni bedzie lecialo lepiej to wtedy mu dam 🙂

Martuś a no właśnie zapomniałam o Twoim odkurzaniu..to na pewno przez to :P nie wolno się tak szarpać a potem na golasa latać

aaana noo jak masz mieć CC to rzeczywiście lepiej herbacie sobie podarować tym bardziej, że wchodzi ciężko 🤨
A co do serka wiedeńskiego to nie zwróciłam uwagi, ale jak będę gdzieś w sklepach to luknę przy okazji 😉

Dodi no to dobrze, że po porodzie wszystko zniknie 🙂

Aaana TY masz miec CC??? pierwsze slysze...
Dodi no to pewnie ucisk 😞 ech juz bys mogla urodzic rzeczywiscie i byloby ok 🙂
serek wiedenski brzmi apetycznie 😁

Mam info od Klaudi:
Hej u Nas nadal nic i sie nie zapowiada tutaj termin wyliczyli mi na 10tego mialam usg i Maly ma 3300g plyn lozysko ok jutro do domu.O JaiHo wiem super.to czekanie jest najgorsze i obawa zeby nie za dlugo siedzial.