Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zaglądam ...myslałam,że Monka już dała znać 🙂

Ja zostałam właśnie wyedukowana...przyszła do mnie sąsiadka na kawkę -położna:P
Fajnie pogadałysmy a nasze dzieciaki się pobawiły,czas zleciał więc zabrałam się za gotowanie obiadu.
W razie "W" powiedziała,że damy radę nawet w domu urodzić ale wolę tego zdecydowanie uniknąć 🤪
Póki co nic się nie dzieje ale jak wiadomo...nie znamy dnia i godziny:P

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja jade na kilka dni do teściów 😞
mąż się uparł bo z tamtąd jest bliżej do szpitala a teraz juz w kazdej chwili może mnie chwycić.
ale jak co to i tak w czwartek wracam do domku 🙂 Mama wraca z Holandii 🙂
Trzymajcie sie
Odezwę sie juz od Teściów

• Mamusia
Witam mamuski te rozpakowane i te jeszcze nie.:laugh: Na poczatek gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek!!!!!!
Bob sliczna dzidzia!!!!! Piszesz ze cie przecinali i mnie tez to spotkalo a dlugo sie z tym meczylam bo cos tam bylo nie tak i dluzej sie goi. Nawet po porodzie musialam chodzic w 2 wielgachnych podpaskach i do tego przynosili mi taka lodowa podpaske tzn. podluzne w ksztalcie podpaski ale w srodku lod prosto z zamrauzalnika.:P Masakra. Ledwo w tym szlo chodzic, na tylek usiasc moglam pomarzyc a majtki nie utrzymywaly nadmiaru ciezaru!!!!! 🤪 Na szczescie mam to za soba.
Darusia twoja dzidzia tez sliczniusia!!!
A Candy Monke juz wzielo??? 🤪 Super!!! To nastepna dzidzia pozna ten swiat 😉
Jesli kogos pominelam to sorki ale nie nadrabiam z czytaniem postow.
Acha. Jai_Ho gratuluje dzidzi!!! Teraz juz pojdzie z gorki 🙃
Moj maluch spi,ja karmie piersia i nie ma nic lepszego i wygodnego!!! Na poczatku bardzo sie niecierpliwil ale teraz mam super mleczko i malutki sie fajnie najada. Dzis w nocy spal 5 i pol godziny bez pobudki na jedzenie!!! Nareszcie sie wyspalam.:laugh:

• Mamusia
Iwiokej nawet jesli Candy Monka juz urodzila to pewnie teraz nie ma mysli o pisaniu sms.Przynajmniej tak mi sie wydaje z wlasnego doswiadczenia. Na pewno sie odezwie jak tylko sie uspokoi. Oby juz byla po i nie musiala sie juz meczyc. 😉 Bedzie dobrze 😉 :laugh:

Tez zagladam czy Candy juz ma Nadusie 🙂
no ale nie ma sie co niecierpliwic 🙂 mam tylko nadzieje ze pojdzie szybciutko 🙂
Andzia ja karmie butelka no i trzeba wstawac robic mleczko itd. ale ja w sumie juz mleka nie mam prawie wcale nie sciagalam od 2dni a cyce mieciutkie wiec chyba juz zanika...
a tak wogole to Maly w zyciu by sie nie najadl bo On teraz idzie na rekord i od rana wciaga po 80-90ml mleczka na raz 😁
zajrze pozniej bo wlasnie polozna przyszla 🙂

• Mamusia
Anitek moj tez na poczatku sie nie najadal bo pokarmu bylo malo,prawie wcale wiec krzyczal. Czasem juz wymiekalam i tez mi przeszlo przez mysl mleko z paczki ale im czesciej przyklada sie dziecko do piersi tym szybciej samo sie produkuje. I tak tez robilam a mleczko mam na dzien dzisiejszy super. Maly sie w koncu najada a ma co!!!! 🤪 Nie musze robic butli i w nocy wystawie cyca i po sprawie. 😉 Jak dla mnie to super choc na poczatku nie bylo lekko. Troszke cierpliwosci dziewczyny. Ty juz dlugo nie karmisz piersia wiec pewnie faktycznie pokarm zanika. Kazdy wie co mu lepiej 😉
Trzymam kciuki za Candy Monke!!!!
Do wagi z przed ciazy zostaly mi 3kg a wazylam sie 3 dni temu. A brzuch zaraz po porodzie mialam plasciutki a chyba jeszcze bardziej niz przed ciaza. 🤪 Jestem zadowolona. 😉 Lezalam w szpitalu obok dwoch dziewczyn po cesarce i podziekowalam. Dziekowalam Bogu ze urodzilam naturalnie. Trzymam tez kciuki za reszte mamus nie rozpakowanych!!!!:laugh: 🙃

Znowu mi się "sprzątacz" załączył 🙂 tylko się nabawiłam przez to bólu krzyża i całych pleców.. już nie wiem jaką pozycje przyjąć żeby mniej bolało..

Może to głupie ale zaczynam martwić się Monką.. miała dać znać..albo Jej mama miała wejść na neta i Nam napisać.. może jednak nie potrzebnie się martwimy, pewnie Andzia masz rację, że jest wyczerpana i nie myśli o tym by napisać eskę..

A ja zaczynam mieć stracha, bo M. zaczyna dziś cały tydzień nocek.. więc jak mnie weźmie t nawet nie zdąży przyjechać, chyba że będzie jeździł swoim autkiem..

Poleżę troszkę a potem jak siły wrócą to biorę się za sprzątanie łazienki..

• Mamusia
tak teraz wspominam jak sie u mnie wszystko zaczelo. Wieczorem poszlam sie wykapac. Maz przyszedl umyc mi plecki i jak zamoczyl reke to sie oburzyl ze mam za goraca wode!!!! i ze cos narobie. Powiedzialam mu do zartow ze najwyzej wyjdzie predzej i zaczelam sie smiac. Pozniej napilam sie tlustego koktajlu i poszlam spac. A w nocy sie zaczely skurcze . Wiec na mnie podzialalo ale za to meczylam sie 3dni i noce z silnymi skurczami bez rozwarcia i wywolywany porod wiec lepiej czasem sobie nie pomagac tylko czekac na ta chwile az przyjdzie sama 😉 Ojejku wspomnienia zostaja tylko o bolu co dzien to mniej sie pamieta 😉 :laugh: Dzis juz sie czuje jakbym nigdy nie byla w ciazy i nie rodzila.....

Juz jestem 🙂 Maly przez 6dni przytyl 260gram 🤪 ale idzie hehe 😁
Andzia ja nie karmilam piersia wogole...a do tego dieta podczas karmienia ojejku umarlabym z glodu 😞 jak ja tak wielu rzeczy nie lubie.no ale u mnie nawet nie zaczynam akcji z cyckiem bo Maly ladnie butle toleruje nie ma zadnych problemow wiec mu teraz zamieszania w organizmie robic nie bede.
CandyMonka moze jeszcze rodzi nie wszystkie porody ida tak gladko hehe...co do bolu podczas porodu to nikt nie jest w stanie mi wmowic ze to sie zapomina...tego sie nie da zapomniec jesli chodzi o mnie...
no i nastepnym razem raczej bede zalatwiac CC.
ja wlasnie weszlam na wage i zostalo 5kg na plusie ale z tych ponad 20kg ktore mi doszly to sama w szoku jestem ze tak szybko hehe...
no i fakt brzus plaski 🙂 przed ciaza mialam wiekszy 😁 ciekawe jak to mozliwe :P no ale teraz trzeba dbac o siebie 🙂
Martus a moze Cie w dzien wezmie? 🙂

• Mamusia
mam sms'a od CandyMonki:
Hej. Nadia nadal w brzuszku. Męczyłam sie od 24 do 7 rano, skurcze były bardzo bolesne i w miarę regularne , a od 7 wszystko.
Wody odpłynęly całkowicie mam brzuch o połowę mniejszy. jak nie urodzę do środy do 24 to będą wywoływać.
Jestem załamana tyle cierpienia na nic. Buziaki.

• Mamusia
Witamy

ojej nic dobrego tej biednej Monce nie wyszło 😞 Ale dlaczego tak długo chcą zwlekać z wywołaniem porodu ? To chyba nie jest normalne. Chociaz w tym kraju to już nic mnie nie zdziwi 😞

U nas nadal nic 😞 Co chwile sie tylko dowiaduje ze ktoras urodziła a ja znowu nic 😞 Esz

jeszcze traumę przeżywam bo Nasz znajomy się powiesił 😞 Boziu jakie to życie jest okrutne 😞 Miał 21 lat 😞

Też weszła żeby napisać co z CM ale widzę, że info dotarło. napisałam Jej eskę dlaczego chcą tyle czekać.. też nie kumam tego, bo to nienormalne dla mnie.

Klaudia nie martw się sama nie jesteś, ja też już powoli zaczynam doła łapać, 4 dni do terminu, zero skurczy tylko wszystko mnie boli.. a jak Twoje samopoczucie ro fizyczne??

• Mamusia
Też tego nie rozumiem
Ja jak miałam podejżenie odchodzenia wód to strasznie mnie pilnowali i po wyjściu ze szpitala miała się pilnować bo brak choć troche wód może doprowadzić do zakażenia a tu jak całkiem odpłyneły to ja tego nie rozumiem 😞

Iwiokej dziecko nie oddycha przez wody tylko przez lozysko wiec to ze nie ma wod nie oznacza ze sie dziecko udusi poprostu moze sie wdac infekcja stad porod powinien sie odbyc w ciagu 24godz a jesli sie przedluza bo np tyle trwa porod to wtedy podaja antybiotyk ale nie zeby teraz czekac az do srody!!!! jacys idioci!

Czyli Dodi i Kikos jeszcze nie urodziły..

A mnie dosłownie napier...krzyż coraz mocniej, brzuch się stawia, do tego ta wydzielina konsystencji białka kurzego.. dzwoniłam do mojego gina i mówi, że się zaczyna 🤪 wezmę prysznic, może mi przejdzie..