Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej mam pare minut pewnie, mała śpi ale cos marudzi przez sen, zaraz pewnie wstanie.

Wczoraj znowu byla nie spokojna po poludniu, plakała tak jak w sobote w nocy, i zauwazylam ze to chyba jugurt jej nie podchodzi, bo zapisuje co jem, i dugi raz to samo, a powtórzył sie jogurt tego dnia w moim menu.
Dzis w nocy ladnie spala, 2 razy tylko na cyca, ale znowu w dzien je mi co 2 godziny.

Generalnie znowu dzis brzydka pogoda , strasznie wieje, i nie moge jej wystawic na balkon bo mi sie przeziebi, a chcialam w week na spacer z M. z nią wyjsc, zobaczymy moze jutro ją powerenduję.
Troche znowu mi ulewa. Czy Wy tez siedzicie same w domu ??
Czy Wasi mezczyzni jeszcze na urlopach ??

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dodi ja też sama w domu, ale nie pierwszy raz bo już mój jeździł do pracy przez 3 dni jak Misiek miał tydzień bo jego współpracownik miał problemy zdrowotne, na szczęście mała śpi u babci bo nie dało by inaczej rady ze względu na szkołę a do tego jakoś ostatnie noce trochę niespokojne i płaczliwe 😞

• Mamusia
A mój obiecał ze bedzie wracacał wczesniej w miae mozliwosci, ale po tygodniowym urlopie ma yle do nadgonienia ze wraca jeszcze pozniej 😞 wiec cały dzien same z Julcią, wkurza mnie to ze jestem uwieziona w domu, dopóki taka pogoda nie wyjde z nia na dwór 😞

• Mamusia
[size=4]ANITKA SŁONECZKO W DNIU URODZIN ŻYCZĘ CI !!!!!

Aby dobre dni w żółwim tempie mijały, a te złe szybko odchodziły w niepamięć. Abyś zawsze uśmiechnięty i radosny, pełen życzliwości dla wszystkich - nigdy się nie zmieniał. I by Twoje serduszko otrzymało kiedyś zapłatę za swoją dobroć. I żebyś w przyszłości, będąc już starym dziadkiem, siedząc w bujanym fotelu i patrząc na swoje wnuki, mógł spojrzeć w przeszłość i stwierdzić, że niczego nie żałujesz

BUZIACZKI KOCHANA !!!!
[img size=250]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/prezent_na_rocznice_slubu.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

uff..mała nie spała od 8 i dopiero teraz padła 😉
zaraz wpada do nas moja koleżanka 🙂

dzięki dziewczyny za słowa otuchy 😘

Anitek:
Dużo radości dnia codziennego,
spełnienia marzeń co do jednego.
Miłości takiej, że świat nie widział,
zdrowia takiego, co nikt nie słyszał.
Pieniędzy tyle, że nie wiesz ile,
a wszystko to w radosną chwilę.
Wszystkiego Najlepszego

Hej 🙂
Dziekuje bardzo za zyczonka 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Starosc nie radosc 😉
U nas nocka w miare oczywiscie co 2godz jedzonko no i od 4nie spal az do 7dmej bo baki meczyly...ale nie plakal tylko sie krecil i taki jakis nerwowy byl 😞
a teraz nyna w kolysce 🙂
Ja mam rodzicow narazie ale od poniedzialku tez sama bede siedziec 😞 narazie Mariusz ma byc na miejscu przez kolejne 3tyg ale z jego praca nigdy nic nie wiadomo nie wyobrazam sobie jak zostane z takim malym dzieckiem sama na caly dzien i noc 😞
CandyMonka brak slow na Twojego brata 😞 zrob tak jak Ci Gosia doradzila! ech szkoda normalnie mi Ciebie Kochana 😞
ale tak jak Dodi napisala jeszcze poznasz odpowiedniego faceta 🙂
Fajna Babka z Ciebie 🙂

• Mamusia
Dopiero teraz Was witamy ponieważ Maluda siedział mi na cycku 🙂

U Nas troche lepiej , rana aż tak mocno nie dokucza ale wczoraj myslalam ze sie normalnie pochlastam na kibeku tak mnie bolalo jak oddawalam stolec.No ale położna dzis mi tam patrzyła i mowiła ze z zewnatrz żylaków nie mam więc juz nie wiem co mnie tam bolało. Ale aż mi peklo i mam maleńka rankę. Zaleciła mi POSTERISAN wykupie i zobaczymy co i jak. Mowiła ze do 6 tygodni to normalne.

Maluda chyba dzis w nocy przezywał pierwsza kolke bo był bardzo niespokojny. Polozna zaleciła nam ESPUTICON kropelki, ponąć ma pomóc.

Klaudia ja mam posterisan H na hemoroidy masc i czopki do tego tabletki na zapalenie i do tego jem blonnik zeby zaparc nie bylo.
A moze masz zylaki w wewnatrz?
posterisan jest chyba bez recepty ale posterisan H tylko na recepte.
Ja podaje espumisan ale juz ida do mnie sab simplex wiec zmienie. No i podaje tez Debridat i Maly kolek nie ma tylko baczki puszcza.
A Twoj Fifi moze mial tylko wlasnie baczki bo gdyby mial kolki to by krzyczal i plakal przez kilka godzin.

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂)

ANITEK SPELNIENIA WSZYSTKICH MARZEN ORAZ MNOSTWA POMYSLOW NA NOWE!!! I ZDROWIA I MILOSCI, BO TYLKO TO JEST WAZNE 🙂)

CandyMonka, wybacz, ze sie wtracam, ale na dobra sprawe to czym Wy sie przejmujecie???? dorosly facet, nawywijal to poniesie konsekwencje a z tego co pisalas to tylko problemy Wam stwarzal, wiec zostawcie go w cholere!! wszystkim bedzie lzej, a Ty bedziesz miala jego pokoj dla siebie i corci 😉)

Dodi, moj T. praktycznie nie mial zadnego urlopu, ja rodzilam w czwartek, on w piatek musial wyjechac, pozniej weekend razem a pozniej normalnie juz, tzn. ma nienormowany czas pracy wiec nieraz zostaje w domu, a nieraz jak wyjdzie rano tak wraca o polnocy, bo z pasji tez nie zrezygnowal, za obopolna zgoda 🙂). My jeszcze mamy nadal jego corke u siebie, ale jej tez wiecej nie ma niz jest 🙂) Z tym, ze mi to jakos nie przeszkadza, bo my zawsze tak zylismy, tylko teraz ja jestem uziemiona 🙂) ale nie czuje sie z tym zle... jeszcze 😉))

A u nas dzis piekna pogoda 🙂) juz zaliczylismy godzinke na sloneczku, teraz chlopak pojedzony i dotleniony spi nieprzytomny 🙂)

wysylam Wam mnostwo slonca i zycze ,,bezchmurnego" dnia 🙂 jak niebo dzisiaj( i trawsko z xzeszlego roku jeszcze 🙂) ) [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/02.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> :

• Mamusia
Jai_Ho mnie troche nurtuje to ze nie moge wyjsc nigdzie jak narazie, nawet na głupie zakupy , czy do apteki, caly dzien w domu juz od prawie 2 tygodni, ale jakos trzeba dac rade w koncu jestem mamą 🙂

Mam nadzieje ze niedlugo wujdzie sloneczko i w weekend juz gdzies pojdziemy 🙂

uciekam bo mała sie budzi , zajrze po obiadku

p.s fajna focia

• Mamusia
A powiedzcie mi dziewczyny byłście juz ze swoimi pociechami u pediatry ??
Bo mnie w błąd wprowadzili w przychodni i powiedzieli ze przyjdzie do domku a tu lipa to ja musiałam isc do przychodni - no ale nie poszłam bo nie wiedziałam. I teraz zastanawiam sie czy juz go zapisać zeby tam isć czy poczekać jeszcze z tydzien bo kurcze boje sie isc do tej przychodni tyle bakterii i zarazków i pewnie na 12 bym byla zapisana o 12.30 jak i nie lepiej bym weszła. Aż mam stracha normalnie 😞
Co sądzicie na ten temat ?

• Mamusia
no z zakupami to jest troche klopot 😉), my robimy tak, ze T. robi szybkie zakupy, a na wieksze jedziemy razem, malego tez ladujemy do auta, przewaznie spi 🙂) i najpierw T. idzie po duze i ciezkie rzeczy a pozniej zmiana, on zostaje w aucie z malym a ja ide po reszte rzeczy, jednoczesnie widze troche ludzi 😉) Moze sprobujcie tak robic 🙂)

• Mamusia
no juz na taki pomysł wpadłam, tylko trzeba go zrealizowac, bo mój M. nigy nie kupi tego co chce, a na wkladkach laktacyjnych tez sie nie zna 🙂 🙂

8marca jedziey do urzedu zglosic mała i odebrac akt urodzenia , wiec tez bedzie trzeba tak zrobic.

Wrocilam na chwilke :P
JaiHo MyCloud dziekuje za zyczonka 😘
Bzibio Mona124 mowila ze raczej dostala okres bo miala tak samo jak Ty z tym ze Mona karmi piersia.
Ja rodzilam 04.02 i oczyszczam sie do dzisiaj a od nocy boli mnie brzuch i krzyz jak na okres wiec kto wie moze dostane.
ale mysle ze to normalne.
Dodi ja wychodze narazie bo mam Mame i Tate u siebie ale od poniedzialku sie skonczy. No a w weekendy moge wyskoczyc na zakupki bo Mariusz zostaje z Malym 🙂 juz jedne zakupki zaliczylam 😁
Klaudia wizyte Maly powinien miec w 2tyg i w 6tyg zycia.

• Mamusia
hejka 🙂
ja w koncu czasem mam wiecej czasu dla siebie Mariusz mała sie wiecej zajmuje 🙂 🙂 własnie po obiadku malutka nynka a my odpoczywamy w tym tyg dopiero wózek przychodzi bo zamawiałam przez internet i juz nie moge doczekac sie spacerku. malutka bedzie na pewno grzeczna w foteliku potrafi siedziec cicho ile sie da dzis wytrzymała 4 godzinki bo byłysmy na kontroli u pediatry i na usg bioderek z bioderkami jest wszystko ok a sarka waży juz 3700 🤪 masakra jak szybko na wadze przybiera:P ja nazakupki ruszam jak tylko wozeczek bedzie 🙂
Klaudia nie obraz sie ale nie przesadzaj kochana z tymi bakteriami 🙂 małemu na pewno sie nic nie stanie przeciz nikt kichać ani churchlać na niego nie bedzie 🙂 ja byłam juz 2 razy i mała jest zdrowiutka 🙂 nie ma sie czego bać 🙂 Filipka pod pache i na kontrole 🙂

Klaudia ja też po porodzie dostałam hemoroidów,ale już teraz nie dokuczają.

Nie pocieszę was,na kolki stosowałam esputicon,espumisan,debridat,infacol i sab simplex.Nic nie pomogło;( to zależy od dziecka.Wydaje mi się ,że po sab simplexie kolki i bączki były jeszcze bardziej bolesne.

Klaudia86 napisał:
No ja wykupie zobaczymy 🙂
Nie wiem bo niby nie płakał ale taki żywiołowy jest bardzo i sie prezy jakos. Moze to wzdecia.

Kochana musisz się przyzwyczaić,że do min.3ms dziecko będzie się prężyło.Ma rozwinięty jedynie w 75%układ pokarmowy,więc na kupę na bączki będzie się prężyć i stękać a nawet płakać.

• Mamusia
Hej Mamusie!
Anitek wszystkiego naajjj! zdrowego maluszka i przespanych nocek! 😘

tak czytam że jesteście już same z maluchami i tak strasznie się tego boję bo mój A. to anioł nie mąż - tak super się Domisiem zajmuje... a od pon zostaniemy same dziewczyny :/ troche mnie to przeraża tym bardziej gdy Maluda zaczyna płakać bo serce mi pęka i płaczę z nią ...