Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Hura wróciłam do swojego starego profilu 🙂 Dzięki Bób za pomoc! łap oklaska!
Uciekam zjeść kolację, bo Mały tak dał mi dziś popalić, że mój ostatni posiłek był o 12 w południe, a mnie skręca z głodu

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iwiokej karmiłam z obu piersi, tylko jakoś od tygodnia małej za bardzo nie pasowała ta prawa pierś, a że lewa była mega wielka to chciałam, żeby ją opróżniła, ale jakoś nie dało rady, a do prawej co przystawiałam, to podskakiwała i krzyczała, więc musiałam przerzucać ją cały czas na tą lewą.

• Mamusia
Bob chyba ją nic nie boli, sama nie wiem 🤨. W sumie to staram się ją różnie układać, ale i tak się złości, chyba jednak za słabo mleczko jej leci. Spróbują jeszcze w nocy ją pomęczyć żeby ciągnęła tego cyca, bo w nocy jakoś spokojniej je niż w dzień.

Hejka my juz po wizycie na szczescie nie musimy jechac do Dublina na usg bioderka sa juz super 🙂 aby dwa razy cos kliknelo a ostatnio jak bylismy to za kazdym razem. Jednak pieluszkowanie od pierwszych dni duzo dalo i lekarz pochwalil decyzje 🙂 ciesze sie ogromnie bo przynajmniej nie musimy Malego meczyc taka trasa no i wiadomo bioderka bardzo wazne sa!
niestety ja nie mialam szczescia...pamietacie jak Wam pisalam ze wycielam paznokiec od nogi ten duzy bo mi sie wrastal? no i niestety nie zagoilo sie to i w piatek ide na zabieg bedzie mi chirurg usuwal kawalek paznokcia na sama mysl robi mi sie slabo 😞 😞 😞 😞 😞 😞na co Maz dodal ze taki porod przezylam to i tak zabieg dam rade...podobno znieczulenie boli mocno a pozniej jest ok wiec sie okaze ale pewnie nie bede spac spokojnie do piatku 😞

Oooo widze ze komus przeszkadzal oklasek 😁 no coz widac ze nie mozna miec swojego zdania 😉

Mona krew w mleku ojejku ja to juz bym spanikowala pewnie 😞
Bob Iwiokej macie racje z pieluszkami jesli Wasze Dzieciatka dobrze je toleruje to czemu nie 🙂
ja kupuje pampersy bo tu w sumie za duzego wyboru nie ma i jestem zadowolona z nich a sa Mamy ktore nie cierpia pampersow tak jak i ich dzieci i wiadomo kazde dziecko jest inne 🙂

Aaana co do atopowogo zapalenia skory to pamietam jak Gosia chyba z grudniowek pisala o tym bo jej corcia ma...poszukam maila do niej bo mam na poczcie i Ci dam znac 🙂

po tym jak dwie godziny przed kąpaniem nasmarujecie to zanim wykąpiecie zetrzyjcie to czymś szorstkim np pieluszką. Mojej pomogło i w dwa dni pozbyliśmy się wszystkiego 🙂
My na usg bioderek idziemy w piątek 🙂

No ja wyczesuje ale po kapaniu boje sie to troche trzec 😞 Olaf ma duzo wlosow i jak sie wyczesze to poprzyklajane ma jak lupiez ale naprawde troszke...
Cruella tu usg nie robia ja bylam u polskiego lekarza i jakby cos bylo nie tak to moge jechac do dublina na usg ktore wykonuje polak... w IRL robia tylko zdjecie RTG ok 4miesiaca zycia.

• Mamusia
Dzien Dobry
U Nas jakas tragedia dziś Mały co 2 godziny wstawał w nocy i biedak tak szarpal cycka że sie nie najadal, poza tym spalismy u babci i chyba wyczul zmiane klimatu :/ Dzis idziemy na szczepienie ale najpierw musze jechac do USC i wyciagnac akty urodzenia moje i Filipa bo do chrztu potrzebne i na slub. Latania nie mało. Ale jade tramwajem bo autem nie ma gdzie stanąc i stfera najwyższa :/
Aaaaa nic sie nie wyspałam
Odebralismy wczoraj hustawke ale tak mocno się buja że aż strach 🤢 ale podoa mu się więc nie jest zle 🙂 Baterie są nowe wiec tez chodzi lepiej 😁

ide na sniadanko i ruszam na centrum Pń 🙂

do spisanka 🙂

Anita - super ze nie musisz ciągnąc Olafka na to usg i ze z bioderkami super 🙂

• Mamusia
Hej 🙂
Ja właśnie wyczesuję przed kąpielą, robię to szczoteczką, tylko nie czeszę tak normalnie tylko pcham tak jakby pod włos( pod włos szczotki) no i w dwa dni prawie wszystko wyczesałam 🙂

Klaudia wczoraj koperta poszła 🙂

hejka 🙂
Troszkę nas nie było.
Z małą co raz lepiej, kolki powoli odchodzą w niepamięć! Warto się męczyć n tej diecie, widząc że córcia się lepiej czuje! Co raz częściej się uśmiecha bo tak to cały czas płakała.
Wczoraj byłam u endokrynologa z moja tarczyca, ostatnio źle się czułam i okazało się ze gin przepisała mi za wysoka dawkę leku i z niedoczynności tarczycy wpędziła mnie w nadczynność ehh.. od dziś biorę polowe mojej poprzedniej dawki oby pomogło!

Dodi
Ale jak nadal bedzie meczyla ją ta kolka tak bardzo, i nawet przy tej mizernej diecie którą prowadze to ją odstawie, bo i ona sie meczy i ja 😞

nie poddawaj się Dodinka! Na efekty trzeba troszkę poczekać bo białko w naszym organizmie utrzymuje sie kilka dni po zjedzeniu. Zastanów się tez nad odstawieniem tego pieczonego schabu bo to czerwone mięso a w nim jest dużo białka, ja piekę sobie piersi z indyka, również sa smaczne. ;-)
aaana
CandyMonka i jak babcia - zmiękła jak zobaczyła małą księżniczkę?

Dziadek sie zachwycił mała trzymał ja na raczkach głaskał itp. a babcia ciągle powtarzała ze ma murzyńskie rysy! Ani razu nie powiedziała miłego słowa o niej i nie chciała jej nawet dotknąć! W końcu sie z nia pokłóciłam!! NIby dala nam kase przyniosła kwitka ale nie mogla sie powstrzymać od złośliwych uwag i zepsuła cały swój przyjazd. Ona jest niereformowalna!
A tu pradziadzio z Nadią:
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-04/79d53f4a/sp_a0065.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-04/79d53f4a.jpg[/IMG][/URL]
Co do karmienia jedna piersią to ja od początku karmie jednym cycolem ;-) Co prawda jest różnica w wielkości ale tak mi wygodniej :-) zresztą nie ma kto oglądać moich cycków wiec sie nie przejmuję :-)
aaa no i dziś dostałam okres!!! Nie boli! wow!
żem się rozpisała :-)

Buziooolleeee 😘 😘

• Mamusia
Witam was mamuski!!! Dawno mnie tu nie bylo i duzo spraw mnie ominelo ale postaram sie jakos nadrobic choc troszke. Jejku jak ja sie za wami stesknilam!!! 😆
Mialam dluuuuga "awarie komputera" a jak komp.dzialal to skasowalo mi sie haslo na brzuszek ktorego nie pamietalam 😠 .Oczywiscie przyszloby mi nowe mailem ale co z tego jak maile nie funkcjonowaly i tak w kolko. Ale juz ok.Widze ze duzo na brzuszku sie pozmienialo 😲U nas ok. Maly rosnie jak na drozdzach.Lekarz zaliczyl naszego bobaska do dzieci wiekszych i silniejszych jak na swoj wiek. Ale byle zdrowy.Ja nie mam juz zadnej diety choc karmie piersia.Jem wszystko!!!A slodkie pochlaniam!!!4 dni temu odstawilam sab simplex i nie podaje nic. Wscieklam sie bo przy ich braniu maly byl strasznie niespokojny.balam sie bo bral je od poczatku ale jak narazie udalo sie. Mamy 1 pobudke w nocy!!!a dziecko spokojniejsze.A od dzisiaj w koncu skonczyly sie odwiedziny jak narazie.Od miesiaca ciagle ktos u nas byl. 😮:silly 😁elektuje sie cisza od dzis!!! 🤪

• Mamusia
A My juz po załatwieniu spraw. Mały był z babcia i dopiero co zasnął wiedzial że mamuśka chce posiedzieć na kompie 🙂

Sprawy urzędowe zalatwione nawet się uwinęlam w 1,5 h 🙂 co jest prawie nie możliwe 😁

Hm piszczecie ze się ciemieniuch pojawia ? Hm mi mówiono aby smarować oliwka i wyczesywać bo jakiejs chwili - ponąc najlepsza metoda. Jeszcze nie mam tego problemu.

Co do kropel to ja też nic nie podaje. Maly sobie czasami postęka ale to chyba jest normalne i odrazu kropli nie trzeba podawać.

Bób bardzo serdecznie dziekuje 🙂 czekam zatem na próbke 😁 😁 buziolki i oklask dla Ciebie 🙂

Monka - nie zwracaj uwagi na babcie. To są tzw stare roczniki i wiesz pewnie że tam musi zycie iść z pewną hronologią - zareczyny , slub , dziecko - czasami mi sie wydaje ze nie wazne czy Ty bedziesz szczesliwa z ojciem danego dziecka to liczy sie papier. Cóz poradzić - Masz tak wspaniałą córkę że babcia do szczęścia Ci potrzena nie jest.
Chociaz nie rozumiem po co pieniądze daje jeśli coś do Ciebie ma. Ehh i jak tu zrozumieć ?
W każdym razie olać babcie skoro nie rozumie Twojej sytuacji 🙂 😘
Dobrze ze problem z kolkami tez już się rozwiązuje.

Ja śmigam dziś na szczepienie i się dowiem czy tez muszę mieć jakąś dietę.

A właśnie ktoraś z Was szczepiła na pneumokoki albo rotawirusy ??

• Mamusia
witam!!!! 😉)

my juz jestesmy znowu w dk. swieta byly super, wlasciwie swiat nie bylo tylko gonitwa jakas non stop, bo tydzien to jednak malo na ogarniecie mnostwa spraw i jeszcze pochwalenie sie dzieckiem 😉. Victor to urodzony podroznik! ( jeszcze w brzuchu podrozowal i tak mu zostalo) W samochodzie jadl, spal i sie smial 🙂) na nowym miejsu tez adnych problemow z adaptacja, zreszta przez wszystkich non stop bawiony i ugniatany spal w nocy lepiej niz dotychczas, zabieralismy go wszedzie z restauracjami i knajpami wlacznie.
Mam nadzieje, ze Wytez mialyscie bardzo udany tydzien, ze dzieciaczki rosna i wcale nie marudza 😉.

posty nadrobie pozniej, nawet sie jeszcze nie rozpakowalismy... chata znowu jak po tsunami 🙂)
Ale brakowalo mi was, wiec chociaz na chwile zmlodym na cycu udalo mi sie skoczyc tutaj 🙂)

buziaki slemy i milego dnia!!

Hej Mamusie 🙂
My na chwilke bo zaraz idziemy do CH musze zrobic fote na paszport dla Malego i jutro zalatwic wszystko :P Maz ma wolne od jutra wiec spoko :P
wyspalam sie bo wstalismy o 10tej 😁
CandyMonka ja jeszcze nie wyslalam tych kropli bo nie mialam jak 😞 do poczty mam 15km a nie jechalam nigdzie z Malym ale jutro bede w centrum wiec wysle 🙂 a babcia sie nie przejmuj rocznik tak ma 😉 najwazniejsze ze Nadia jest kochana przez Ciebie i tyle!!!
a jak tam Tata Nadii jakies wiesci?

Klaudia ciesze sie ze zalatwilas tak duzo 🙂

JaiHo dobrze ze jestescie cali i zdrowi 🙂 wypad sie udal to tez super 🙂

Andzia witaj z powrotem 🙂

To ja uciekam 😜
Do pozniej Maaamuski 😁

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
Martuś ja juz od 2 tyg. nie karmię, bo mi pokarm zanikł i raz małą miała przeze mnie sraczkę, więc koniec z tym , trochę szkoda ale dzieciak powietrzem żyć nie będzie 😞
CandyMonka super, że u Ciebie zaczyna się układać 🙂 oby tak dalej, a babcie takie są, grunt, że dziadzi sie podobała 🙂

• Mamusia
CMonka nie przejmuj się babcią, a kase dobrze ze dała, choć tyle 😉
a ze mną na sali leżała laska która też urodziła taką fajną czarniutką córeczkę, własnie ją wczoraj spotkałam i chyba mógł to być efekt zdrady bo wróciła do miasta do rodziców a męża w szpitalu nie uświadczyła 🤨 i wogule jak weszła do urzędu a ja zostałam na zewnątrz rozmawiałam z jej mamą to tak to jakoś tajemniczo o wszystkim mówiła, też w nieciekawej sytuacji chyba jest

• Mamusia
Hej my juz po szczepieniu,wybrałam 5 w 1 jednak po rozmowie z lekarzem, ta 6 w 1 zawiera w kazdej dawce zoltaczke i lekarz powiedzial ze lepiej dodatkowo nie obciazac malego organizmu tyle razy ,tym bardziej ze na zoltaczke w 2 a potem dopiero w 7 miesiacu. Mala narazie w miare, chociaz plakala na szczepieniu.

Dokor powiedziala zebym nie przesadzala z ta dieta, bo zrobie dziecku w przyszlosci krzywde i dopiero potem beda alergie na wszystko.

potem zajrze bo ide na spacerek buzka

CandyMonka Dodi super focie profilowe 🙂 ja dzis tez wrzuce nowa choc nie wiem kiedy bedzie zatwierdzona 😜
Dodi ale jak Ty zHaczniesz jesc wiecej to Mala sie zaplacze przez kolki 😞 pytalas lekarza o Debridat?
Ja szczepie 6w1 bo tutaj nie ma innego wyboru.
Uciekamy z Olafiatkiem do CH 🙂 zajrze pozniej 🙂
Buziaki 🙂