Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
my noc miałyśmy w miarę spokojną tylko o 1 mnie zgaga obudziła, ale wzięłam renie i pomogło 🙂
a wstałyśmy o 11:30 bo jakaś połamana sie czułam i nie mogłam się podnieść ale musiałam wstać bo głód nie dawał spokoju 🙂
anitek może prędzej Cie wypuszczą, ale na razie to chyba dobrze że sie Wami tak dokładnie zajmują, trzymaj sie dzielnie
Witaj CandyMonka nareszcie wśród Nas 🙂

• Mamusia
a ja musiałam sie w końcu wziąć za sprzątanie bo jakoś ciężko ostatnio 😞 wszystko boli, a i mała jak za dużo się schylam daje znać o sobie , to dupcia to stopka już ma bardzo mało miejsca, bo czasem to sie tak przeciąga strasznie, że pępek sie chowa i boli, ale już nie długo maleństwa będą z nami 🙂
mam jeszcze odkurzanie i mycie podłóg, ale poproszę mojego żeby mi pomógł 😞
czuję się jak stara babcia, taka niedołężna i mało samodzielna 😞

A My wlasnie po obiadku 🙂 dzis bylo puree ziemniaki na parze rowniez kalafior brokuly i stek 🙂 zupka warzywna i lody waniliowe 😁 hotel hehe :d nie nadrabiam bo z tym netem nie dam rady 😞

• Mamusia
to wczoraj aga napisała:
Cześć dziewczyny! Byłam dziś u lekarza na kontroli. Położenie nadal pośladkowe, niestety lekarza zaniepokoiły moje opuchnięte dłonie i stopy Jutro rano idę do szpitala. Wiem już że będę miała kroplówki z magnezu a miałam je w listopadzie i to cholerstwo boli okropnie i trwa kilka godzin.
Pozdrawiam
Aga_M

dalej nic niewiadomo, zadnych wieści.

iwiokej a oklask odemnie wczoraj wieczorkiem hehe bo taK JAKOŚ MAŁO ICH MIAŁAS:laugh:

ale mnie zmuliło..próbowałam zasnąć ale nie idzie ..buu

Anitek:
CandyMonka a jak tam u Was?

dobrze dobrze 🙂 na kostkach mam tylko siniaki z przeciążenia..boli jak cholera i te biedne kolana :0 no ale już 19 kilo w przód jest..więc się nie dziwie hehe

Mam pytanko, miałyście ostatnio badaną szyjkę macicy? Chodzi mi o długość? jaka powinna być w tych ostatnich tygodniach. Moja ma 2cm tzn że się skraca chyba co nie..hmm

• Mamusia
Dziękuję Wam za wszystkie porady, jednak do lekarza nie mam numeru i byłam u niego już na ostatniej wizycie. Ponieważ narazie nic niepokojącego się nie dzieje to się uspokoiłam i dalej wyczekuje symtomów porodu 😉 Znając mojego pecha to pewnie urodzę w ostatnich dniach ...

Btw. zazdroszczę Wam tych obiadków i chęci do sprzątania, bo ja to nie mam na nic siły i ochoty 😞 Nawet prasowanie ciuszków czeka na lepszy moment.

Jeśli chodzi o długość szyjki to moja ma 3 cm już od dłuższego czasu, a lekarz i tak mówił, że poród w każdej chwili. To samo usłyszałam na USG, główka bardzo nisko i że to pewnie już bardzo niedługo...

Dzieki Iwiokej hehe 😁
CandyMonka ja mam 17kg na plusie 😁 znow 1kg wpadl nie wiadomo skad :P
co do szyjki to ja mialam mierzona w 24tyg i miala 4,8cm i tyle wiem hehe a pozniej w koncu 32tyg na fotelu i ginek mowi ze szyjka juz sie przygotowuje bo sie miekka robi...i tyle wiem :P