Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Juz wrocilam zrobili jeszcze ktg :P jejkus czekam teraz na te wyniki jak na zbawienie :P do domku chce :P a Moj mi zrobil niespodzianke bo ja wczoraj mowie ze trzeba w domku posprzatac a On mowi ze zrobil wszystko bo wrocil godzine wczesniej z pracy myslac ze we wtorek wyjde ze szpitala i posprzatal doslownie wszystko 🙂 takze porzadek w domku a Ty JaiHo zaprowadz jakis lad bo tak byc nie moze...
CandyMonka dziekuje 🙂
Madrak ja bym w zyciu z takim malym dzieckiem w lozku nie spala...organizm jest zbyt wycienczony wiecznym wstawaniem itd i niestety mozna dziecku krzywde zrobic na spiku 😞
ja mam 3komplety poscieli 🙂 a musze kupic jeszcze ochraniacz na szczebelki bo nie bylo okazji jak widzicie :P jak wyjde wszystko zrobie jutro do konca i bede sobie czekac spokojnie 🙂
Dodi oklaska dostaniesz pozniej bo rano dalam Aaanie wiec kolejka hehe 😉
ja tez mam taki bujachek ale to jest tez chustawka i do tego krzeselko mozna zrobic takie 3w1 i do 18kg wiec super 🙂

Co do skurczy to ja tam mam cisze 😁 co jakis czas zaboli i twardy brzus jest ale nie sa to takie skurcze jakies powazne. Tylko raz w nocy mnie zlapal i to by bylo na tyle :P jeszcze 12dni na luteince a pozniej niech sie dzieje co chce :P
Bozzze glowa mi peka...z niewyspania i do tego pogoda beznadziejna.

Biedna Martuś pewnie obolała, oby się tam trzymała.

Idę ogarnę mieszkano, wstawie pranie z rzeczami dla małej, wczoraj były ostatnie białe dzisiaj ostatnie kolorki pójdą 🙂

A no i właśnie założyłam konto na Sympatii..czas wyrywać chwasty hehe 🙂

Do później 😘 😘

Oj biedna Martus przez to ja pewnie bolalo to tak mocno 😞
najwazniejsze ze maja ja tam na oku 🙂 nawet gdyby teraz urodzila to Dzidzi nic nie bedzie i to sie liczy 🙂
ale pewnie jeszcze wroci do Nas na chwilke 🙂

• Mamusia
Anitek super ze juz w domku 🙂wyspij sie porzadnie 🙂

Co do spania z dzidzia, tez bym nie ryzykowala, mozna polezec razem, nakarmic w wyrku, ale spanie oddzielnie, zobaczymy co wyjdzie w praniu, ale tez bym sie bala ze przygniote mała albo ja albo M.

Glowa mnie boli, chyba sie przekimam jeszcze 🙂

Klaudia po jakim przyjeciu bo nie czaje??? chyba za malo snu ostatnio :P Jejjjj ja chyba z tydzien bede odsypiac te 4dni...
dalej niech te wyniki przychodza!!!!!!!!!!!!choc co do krwi to jestem na 99% pewna ze bedzie ok ale same wiecie jak to jest...

• Mamusia
ja mam jedna posciel, 3 przescieradla i mialam zamowiona u krawcowej ale mi sie nie podoba wiec wlasnie wybieram u tego goscia do ty Dodi wkleilas kiedys link - ma bardzo ladne i zaluje ze juz wczesniej kupilam ta co mam

wlasnie Bob jesli chodzi o wiek... wiem ze to nie ma znaczenia ale tak sie kiedys zastanawialam w jakim wieku jestesmy jak sie nie myle Jai_Ho jest chyba najstarsza a Darusia najmlodsza?

Dobrze ze z Martus wszystko ok 🙂 i oby jeszcze nozki zaciskala 🙂

Ten lezaczek tez jest do 18 kg i mozna go zablokowac rozkladajac dodatkowa ploze i jest fotelik dla starszego dziecka, a krzeselko do karmienia mam od siostry
http://www.allegro.pl/item891758008.html

• Mamusia
Jeśli chodzi o spanie razem to dla mnie była najlepsza opcja, tylko wiadomo dla każdego dobre co innego 😉 Ja jak położyłam małego w łóżeczku pierwszej nocy to nie mogłam zasnąć, bo co chwila musiałam zaglądać czy wszystko jest dobrze. Co do przygniecenia to nie było dla mnie takiej opcji, taką ostrożność zachowałam nawet przez sen 🙂

Sibi widzę, że mamy rodzić w tym samym terminie 😁 Zobaczymy, która pierwsza 😉

Bob to faktycznie musi być coś z tym wiekiem, jednak najlepsze jest to, że wszystkie moje koleżanki jeszcze czekają z pierwszym dzieckiem a 30 już stuknęła... Chodź ja się dalej czuję na 22 lata 😁

Klaudia mowa o chrzcinach tak?
Madrak to jest kazdego prywatna decyzja tak jak mowisz ja osobiscie sobie tego nie wyobrazam i oka bym nie zmruzyla...Ale ja mam lozeczko 50cm od mojej glowy wiec Maly bedzie na wyciagniecie dloni a do tego detektor oddechu wiec spoko 🙂

• Mamusia
jestem 🙂 dorzucilam kilka swoich mokrych recznikow i zrobilam jeszcze wiekszy kipisz, licze na to, ze T. zalapie o co chodzi i to on z nia pogada, a czemu to ja mam byc ta niedobra?? 🙂) Reszte sie jakos obgada 😉

Jej faktycznie tak spojrzalam, to ja najstarsza tu jestem 🤪

Klaudia a to przyjecie to po slubie czy po chrzcinach i juz sie spieracie? czy teraz jakies? bo tez sie pogubilam 🥴

• Mamusia
Czesc mamusie!!! 🙂 Ta melisa to dla mnie zbawienie. Jakos sie wyspalam nawet dosc dobrze. Zdazylam juz w szyfie posprzatac,lazienke wypucowac i pranie zrobic wiec nie ma zle. Ale oczywiscie wszystko juz robie w powolnych ruchach bo szybko juz sie nie bardzo da.:P 😮 Do tego moj maz delikatnie mnie przebudzil bo bardzo chrapalam!!!! 😮 Jejku az mi jakos glupio bylo bo ja nigdy nie chrapalam dopiero od polowy ciazy!!!!! 😲 Co zrobic. Mam nadzieje ze to przejdzie po porodzie 😉

Piszecie o porzadkach i ja to juz mam calkiem fiola. Nawet potrafi mnie ruszyc kapsel z piwa ktorego moj maz nie wyrzucil od razu po otwarciu butelki 🙂 Pewnie sie to tez uspokoi jak po urodzeniu bede padac na pychol ze zmeczenia. 😆

Dodi- juz mamy ciaze donoszona wiec mozemy byc spokojne 😉

Jai_Ho- strasznie ci wspolczuje ze masz lokatorke i to jeszcze na koniec ciazy!!! Zrob z nia porzadek zeby ci na glowe nie weszla. Niech ci pomoze. A co tam 😉

Anitek-wszedzie dobrze ale w domu najlepiej!!!!! 🙃

Gdyby Nam sie udalo wszystkim dotrwac do 1lutego bylybysmy chyba pierwsza ktore nie zaczely rodzic wczesniej :P:P:P:P:P ale chyba to niemozliwe :P Martus sie posypie pierwsza...tak mysle :P

Klaudia ale do chrzcin jeszcze daleko spokojnie moze jeszcze zdarzy zmienic zdanie 10razy!!! 🙂
JaiHo powinnas pogadac z T. bo chyba lepiej jak On corce zwroci uwage niz Ty. Tak mysle 🙂
co do porzadkow to ja sie za nic nie zabieralam ostatnio czekam do magicznej cyfry "37"
Andzia Tobie tez dzis 37 wskoczyl? kurcze Dodi nastepna do oklaska a Ty po Dodi 🙂

• Mamusia
Andzia oklask za 37 🙂
Co do balaganu, ja tez ciagle spraztam po M. najgorsze jest to ze nawet po sniadaniu nie moze do zmywarki wstawic talerza, tylko stawia na parapecie albo gdzie popadnie wrrrr.

Anitek moze sie uda dotrwac 🙂 Sibi ma termin na 02.02 cc wiec moze bedzie pierwsza 🙂
ja mam wizyte u gina jeszcze tego samego dnia 02.02 ciekawe czy dotrwam do niej heheh 🙂