Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Klaudia no wlasnie nie ma sensu sie kłocic za zapas ,
jeszcze troche czasu jest.

Ja wstepnie juz wybralam chrzestną, ale nic jej jeszcze nie mowilam, moja siosra rodzona bedzie 🙂 jesli sie zgodzi oczywiscie 🙂 kurde jakos spac sie chce, chyba sie przekimam, ostatnio ciagle bym spała i jadła, wiec to chyba jeszcze dlugo do porodu 🙂

• Mamusia
tez tak wlasnie mysle, ze T. juz mnie zna na tyle, ze wie co i jak ma byc, on sie nauczyl po sobie robic, to i corce moze pokazac, jak to nie poskutkuje a ona nadal bedzie chciala z nami mieszkac to wowczas ja wytlumacze jej zasady panujace w tym domu. 🙂

JUZ CHCE LUTY!! 🙂) a nawet marzec jeszcze bardziej!! 🙃

• Mamusia
Jai_ho ja bym chciala tez juz marzec bo pogoda sie lepsza zaczyna i bedzie mozna powoli na spacery wyhodzic z małą, a jak taki mróz i snieg za oknem to bym sie nie odwarzyla jednak chyba 😞 mimo ze mówią ze juz 3 tygodniowe dziecko po werandowaniu mozna zabrac na 10-15 minut.

• Mamusia
Dziekuje Dodi- wzajemnie oklask dla ciebie!!!!:laugh:

Dzieczyny wy tez macie takie twarde brzuchy????
Ja juz nie wiem czy nawet ten magnez cos daje. Mam wrazenie ze mi brzuch wybuchnie!!! Nawet pewnie nie odroznie kiedy to skurcze a kiedy nie. Jestem ostatnio juz tak zamyslona nad wszystkim ze nie mam ochoty mowic 🥴

Wczoraj bylam u siostry na kawie i omalo nie wywinelam orla na kafelkach bo buty mialam mokre!! Na szczescie nic sie nie stalo bo to pewnie ja moglabym byc pierwsza do porodu. 😉

• Mamusia
Dodi oklask za donoszenie

Madrak ja mam termin na 04.02 ale 02.02 mam cc jesli mnie natura wczesniej nie wezwie!!!! mysle dziewczynki ze dotrwamy!! jakos mam tak przeczucie ze przed 01.02 zadna sie nie rozpakuje :P ja jak chcialam styczen i najlepiej juz rodzic tak teraz sobie wole spokojnie czekac do tego lutego bo przynajmniej pojade spokojnie na umowiony termin a do tego mam gwarancje ze mnie bedzie operowac moja Pani doktor a do niej mam jakos zaufanie 🙂

Klaudia u mnie byly przejscia z wyborem chrzestnych bo oboje mamy siostry ale ja sie uparlam na swoja i koniec!!!!! a powiem ci tak faceci mysla ze jak sie dziecko urodzi to bedzie tak jak teraz!!! wierzysz w to ze Twoj bedzie mial sile na jakies odtre imprezowanie jak rowniez bedzie "zmeczony" malym dzieckiem?? moj mysli ze bedzie sie wysypial jak teraz, lezal przed tv i kompem jak teraz i nie da sobie wytlumaczyc ze zmieni sie wszystko bo dziecka placzu nie wylaczysz jak tv ale sam zobaczy za 2 tyg!! i pewnie bardzo szybko zmieni zdanie... wiec kochana mysle ze Twoj podobnie nie bedzie mial ochoty na dodatkowego "lokatora" tylko tak jak i ty bedzie chcial legnac tym bardziej po takim dniu jak chrzciny!! nie ma co sie na zapas martwic a tym bardziej jak macie jeden pokoj

a wlasnie myslalyscie jak szybko chcecie robic chrzciny?? ja mysle o weekendzie majowym jesli nam ochrzcza bo nie mamy koscielnego i moj B. nie ma bierzmowania - ah ta mlodosc 😉

I po sprzątaniu 🙂

kurcze śluzu dużo mi dzisiaj leci, do tego brzuch pobolewa jak na miesiączkę, zaraz wezmę no spę oby przeszło.

Sibi
wlasnie Bob jesli chodzi o wiek... wiem ze to nie ma znaczenia ale tak sie kiedys zastanawialam w jakim wieku jestesmy jak sie nie myle Jai_Ho jest chyba najstarsza a Darusia najmlodsza?

A jak z Klaudią jesteśmy ten sam rocznik, miesiąc i dzień hehe 🙂

• Mamusia
CandyMonka napisał:

kurcze śluzu dużo mi dzisiaj leci, do tego brzuch pobolewa jak na miesiączkę, zaraz wezmę no spę oby przeszło.

Wytrzymaj jeszcze z tydzień, bo te objawy co piszesz to chyba tak jakby dzidzia już się powoli szykowała 😉

Nie moglam wejsc bo net sie wiesza 😠 CandyMonka spokojnie pare z Nas juz mialo akcje z sluzem 😁 a tak wlasnie co do boli miesiaczkowych to ja je mialam podczas ktg i nie wykazalo skurczy wiec to tak nie do konca musza byc skurcze 🙂
Klaudia olej sprawe po co masz sie denerwowac 🙂 ale spiaca jestem padam normalnie a tu dopiero 11sta jestem ciekawa o ktorej te wyniki beda...mowili ze ok lunchu a lunch za ponad godzine! kurde juz sie spakowalam i czekam zwarta i gotowa nie ma ze boli :P nie moge zostac bo juz jestem spakowana :P
Co do porodow to ja mysle ze Marcia Nam sie posypie...Jejkus jej szyjka ma 2-4mm wiec chyba troszke niemozliwe zeby dotrzymala bo i jak?
Kurde ale pogoda zrypana wczoraj slonce i cieplo a dzis pada 😞 ale jak mam isc do domciu to juz jakos mnie sam fakt bycia w domciu z Mezem cieszy 😁
a dzis to se chyba sex zaserwuje 😁 bo tak jakos juz 1,5tyg bez :P
za dlugo...

Ja sie wyspie za wszystkie czasy! najpierw to jak wroce do domku rzucam wszystko i ide nyny 😁 zeby wieczorkiem polelac sie z Mezem bo inaczej padlabym do lozka jak dluga i tyle z sexu hehe :P

• Mamusia
nikos2010, wlasnie dzieki Tobie teraz przypomnial mi sie moj sen, ze urodzilam Victora, ale nie mial jednej nogi a lekarz powiedzial, ze na noge musimy poczekac i urodze ja pozniej a oni ja dosztukuja i bedzie ok. 🙃 🤢

Ide na spacer spalic troche kalorii 🙂)

Co do spacerow i werandowania to ja tak sobie planuje, ze jak nie bedzie -20"C to malego porzadnie opatule i juz po tygodniu na swieze powietrze, chociaz na kilka minut... Ponoc to jak wczesnie mozna dawac dziecko na dwor zalezy tez od tego jak dzieciak przybiera na masie i czy ma tluszczyk 🙂) ale nie wiem czy to nie jakies kolejne herezje 🙂)

• Mamusia
jestem mega rozczarowana!!!!!!! poszlam po torcik i zaoferowali mi dwa : jeden za 5 zl (nawet jedna osoba by go nie poczula) a drugi za 15 zl 🤪 kawalek biszkopta,bita smietana i galaretka!!! a jakby wziasc to samo na wage to wyszloby 7 zl - chyba zwariowali!! wole babci czekoladki kupic bo to nawet dla wszystkich nie starczy!!!!

ja stracilam ochote na sex-ik :/ czyzby to obawa przed wczesniejszym terminem?? nie wiem ale jakos strasznie chce wytrzymac do tego lutego!!

ja dzis tez przed snem wypije melise bo mnie trafi szlag kolejna noc nie spac choc troche normalnie!!

CandyMonka stesknilam sie juz ☺️
Nikos ja nie mam pojecia ile ma moja szyjka bo tutaj tego nie sprawdzaja a do ginka juz nie pojde :P
JaiHo widze ze tez sny masz niezle 😁 ja to znow mialam ze Olaf sie urodzil ale mial psitke zamiast sisiolka :P
ale sisiolek jest na pewno bo widzialam ponownie na usg :P
Co do spacerow to ja pierwsze wyjscie zalicze juz w 2tyg po porodzie bo na wizyte do lekarza...a z parkingu trzeba bedzie dojsc wiec takie 2x po 10minut 🙂

Sibi lekka przeginka z cenami widze...pewnie ze lepiej jakies czekoladki niz jakis torcik biedny...
albo jakies pyszne ciasteczka 🙂
a mi sie sexu chcialo cala ciaze ale nie moglam a teraz jak moge tez mi sie chce:P i cale szczescie :P

• Mamusia
ja juz po ginie..
a wiec tak zrobił mi usg i znow widziałam jej sliczną buźke i cipuszke i w ogole wszystko. pomiary ok, morfologia wspaniała 🙂
najsmieszniejsze ze przywitał mnie słowami: "jeszcze nie było porodu??"hehe . oprocz tego zbadał mi psitke i szyjka moja ma juz 1 cm. rozwarcie dalej na 2 cm i uwaga czop mi odchodzi! 🙂 hiehie i malutka coraz niżej . skierował mnie na ktg do szpitala 🙂 dowcipne leki dalej mam brać 😞
w ogole ładna pogoda dziś i mam wrażenie zeludzie usmiechają sie do mnie na ulicy 🙂 jedna babka w przychodni mnie az zaczepiła i mowi " syna pani bedzie miała" bardzo sie zdziwiła ze jednak córke bo " taka piłeczke ma sie tylko na chłopca\" :P
fajnie dzionek mi sie zaczął. Teraz wcinam sniadanko i pysznego słodkiego pomarańczka. jestem w siódmym niebie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪