Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Masz rację Anitek,że macica może pęknąć jeśli zajdzie się w ciążę zbyt wcześnie, ale w rok po porodzie to podobno minimalna granica, najlepiej byłoby 2 lata, zobaczymy ile wytrzymam 😉 zresztą ten czas tak szybko leci, że rok to pewnie zleci nie wiadomo nawet kiedy i napewno 2 dzidzię będziemy mieli gzieś za 2-3 lata, ale narazie mówię sobie, że za rok:P
zmykam szykować małą na spacerek 🙂
do później

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mona spokojnie 🙂 zajdziesz na pewno 🙂 poza tym nie wiem czy czytalas o tych tab anty dla karmiacych je sie bierze bez przerwy a jak tylko je odstawisz to po pierwszym dniu juz nie zabezpieczaja. Wiec sie nie stresuj 🙂
mam pyt dla Mamusi: oczyszczacie sie jeszcze?

Ja wlasnie sie zastanawiam kiedy sie wybrac na spacerek pierwszy. Olafik ma dzisiaj 13dni jutro mamy wizyte u lekarza wiec pomyslalam ze moze jutro bedzie ten pierwszy spacerek...co do zachodzenia w ciaze to ogladalam ostatnio program na discovery i lekarze sie wypowiadali na temat odstepow miedzy ciazami i wlasnie byla mowa o 3latach bo tyle potrzebuje organizm kobiety do calkowitej regeneracji...mowa doslownie o wszystkim wliczajac witaminy w organizmie itd.
ale oczywiscie mozna zachodzic w ciaze wczesniej to byla tylko ciekawostka 🙂

Misiamamy dziekuje 😘

Mona mysle ze to co jest napisane to raczej prawda...To sa powazne sprawy a nie jakies tam zabawki wiec mysle ze mozna wierzyc w to co producent danych tabletek pisze.
Co do zapominania wiem cos o tym hehe bo tez mialam z tym problem :P ale jakos zawsze mnie chronily :P
ja wroce raczej do cilestu ale tez sie boje ze przytyje 😞 i chcialabym najpierw wrocic do wagi sprzed ciazy a nawet moze uda sie zrzucic wiecej kg to zawsze w razie czego bedzie zapas bo jak zaczynalam brac tabletki przytylam 10kg 😞 i udalo mi sie zrzucic tylko 3kg a pozniej waga stala w miejscu nie zalezenie czy jadlam czy nie jadlam...

No i mam smska od Klaudi 🙂
"Kochana ja od 12stej mam skurcze. Jestem na porodowce.Mam 3cm rozwarcia rusza sie ale wolno. Bola strasznie 😞 a ja glodna i spiaca 😞 ała 😞

No to Kochane trzymac kciukasy za Klaudie!!!!!!!!
pewnie juz dzis Fifi bedzie z Nami :*

Dodinka jeszcze napisala :
Mi chcieli jutro wywolywac, ale nie zapewnia mi tego ze rozwarcie bedzie postepowac i nie zrobia cesarki, nie chce tak,boje sie, wole poczekac.

• Mamusia
Anitek, przytyłaś aż 10kg przez tabsy 🤪 🤢
Ja na to sobie nie mogę pozwolić 😞
Sama już nie wiem czy zdecyduję się na jakiekolwiek tabletki, czy przypadkiem nie lepiej prezerwatywa i do tego przerywany stosunek hmmm 🥴
Ja się jeszcze troszkę oczyszczam, raz leci mniej raz więcej innym razem wcale, ogólnie bardzo mało krwawiłam.

Super, że Dodi już wychodzi ze szpitala, a Klaudia w końcu rodzi 😆 trzymamy kciukasy!
dobra uciekam w końcu na spacerek 🙂

Mona 10kg!!! szok normalnie...i udalo sie zrzucic tylko 3kg a pozniej cisza waga stala w miejscu jedyny plus byl taki ze moglam jesc ile chce co chce i o ktorej chce i wogole nie tylam :P
no ja gumek nie chce :P ech to taka lipa z gumkami...
ale biore sie ostro za siebie jak tylko minie okres pologu :P
no ja tez sie jeszcze oczyszczam ale bardzo malo i mam nadzieje ze juz niedlugo sie skonczy...

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
mi Klaudia o 7 rano napisała, ale nie byłam wstanie wstać i Wam napisać. o 7 pisala że ma 2cm. rozwarcie, wiec coś się posuwa do przodu 🙂 oby juz dzisiaj urodziła bez większych problemów 🙂
ja noc miałam słabą, co chwilę mnie zgaga budziła 😞
szkoda, że Dodi nie urodziła jeszcze, mogła jednak sie zdecydować na wywołanie, w końcu jej szyjka już jest bardzo krótka i by sie tak nie męczyła, ale łatwo gadać, pewnie też bym miała obawy

Iwiokej tak sobie tez mysle co bym zrobila na jej miejscu...no fakt jej szyjka krotka itd ale nigdy nie wiadomo. A skoro z usg wychodzi termin za 9dni to mysle ze do tego 21wszego moze poczekac 🙂 zycze jej zeby sie zaczelo samo 🙂

• Mamusia
Witamy w dwupaku 🙂
u nas wszystko oki. dzisiaj mała na ktg szalała serducho bije jak dzwon więc nie martwię się. Do brzucha już chyba przywykłam nawet mi tak bardzo nie przeszkadza :P

obliczyłam sobie że w najgorszym wypadku mogę urodzić nawet ok. 11 marca licząc termin z ost mieś (25luty) + 2 tyg 🤪 tak więc odpuściłam sobie ciśnieniowanie się - chociaż nie powiem - wolałabym już mieć Domi na rękach 🙂

ciekawe co u Nikosia - pewnie kichnęła i urodziła - tak wyluzowana jest:laugh:

A wlasnie mialam pisac ciekawe co tam u Nikos :P
kurde Nikos Ty moze jedz do tego szpitala bo jeszcze w domku urodzisz :P moze Ty nie czujesz tych skurczy albo cos :P

• Mamusia
Hejcia.u nas nocka super dwa razy pobudka na cyca tyĺko.wczoraj gadalam z mariuszem no i z namí caly wieczor siedzial ale zobaczymy jak dalej bedzie.
Wlasnie jak to jest z sexem?kiedy mozna sie kochac?bo ja juz nie krwawie tylko leci mi wydzielina zolto zielona jakas.slyszalam ze teoretycznie powinno sie odczekac 6 tyg..jutro mam gina i chyba wezme juz recepte na grochy hehe dzidzki nie planuje na przyszlych 7 lat:p