Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ManaLoa napisał(a):
[color=purple]

Pisałyście tu wcześniej o pracy i małej ilości czasu spędzanego z przyszłymi tatusiami. Mój narzeczony planuje wyjechać za granicę niedługo i też przez dłuższy czas nie będziemy się widzieć. Sama go namawiam, chociaż wolałabym, żeby był przy mnie. Ale pieniążki się przydadzą, tym bardziej, że nas mały remont jeszcze czeka. A na Warmii i Mazurach bezrobocie największe i trudno o pracę, w której można by coś odłożyć. Będziemy się tu wzajemnie wspierać i damy radę przetrzymać te chwile rozłąki 🙂

no widzisz, nie jestes sama, bo i ja ciagle musze siedziec bez mojej drugiej polowy;( i nie zapowiada sie zeby bylo inaczej... chyba tak przez cale zycie bedziemy sie widziec co 2-gi miesiac;(

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
młode ziemniaczki z tłuszczykiem i koperkiem, schabowy i mizeria 🙂

co do zakupów maluszkowych rzeczy:

1.Ubranka:
ubranek mam juz naprawde dużo bo 3 szuflady z komody,rozmiar 0-3 juz mam wystarczająco więc zaopatruję się w wieksze rozmiary - 62, 68. No chyba ze w lumpie cos udaje mi się upolowac z rozm 56, to nie umiem się powstrzymać.. ale płace za to grosze.
Kupuje też letnie koszulki z rozm 78, 80.. jakies spodenki itd. Wszystko uniwersalne, - no prawie bo jak wiem ze to Kubus to kupiłam kilka rzeczy w samochodziki ;p ale jak bedzie dziewczynka to po domku bedzie mogła miec przeciez 😁

2.Akcesoria:
butelek mam już 6, małe i duże - ale plastikowe, musze dokupić z aventu szklane (ale to na allegro bo tam za 2 butelki - dużą i małą + smoczek płace 20zł) a w sklepie 30 :/
grzechotki, gryzaczki , pozytywki.. Mam. Smoczków tez mam już 6, ale zobaczymy czy sie przydadzą. Wanienke kupimy gdzies w październiku.. ręczniczki z kapturkkiem mam kupione już 2 też w lumpie..

3.łóżeczko:
łóżeczko mamy po siostrzenicy, mało co w nim spała. Ale komplet pościeli wraz z baldachimem. przybornikiem itd zamówimy na allegro - bo najbardziej sie opłaca. Zestaw np 15 el, kosztuje na allegro tyle co u nas w sklepie 6el.

4.Wózek, z wózkiem wstrzymamy się do porodu, maluszek pierwsze dwa tygodnnie będzie w domciu - mam na mysli spacery.. Bo zimno będzie, wiec tak jak juz wczesniej bylo pisane stopniowo bede go przyzwyczajac do spacerków. Nie mowie jednak że bedziemy tylko w domku. Mamy fotelik po siostrzenicy, ktory nadaje sie i jako nosidelko i fotelik samochodowy. Wiec póki bedzie maleńki to bedziemy przykladowo do rodziców wybierac sie z nosidelkiem samochodem.

Ogólnie to bardzo duzo rzeczy juz mam, bo i kocyki i podusie.. Ubranek tez wystarczająco. Ciesze sie ze udało mi sie do tej pory skompletować taką wyprawkę, zaoszczędziłam dużo pieniędzy. Bo nieraz w lumpie za 3 nowe pajacyki płace 2zł.. wszystko zalezy od tego jaki to lump. Są i tańsze i droższe. Ale mam bardzo dużo rzeczy firmowych, najczęściej next, h&m,c&a earlydays.
To dla mnie ważne, bo w sklepie za taką bluze welurkowa rozm 56 w h&mie chcieli 79,90zł :/ no masakra, a w lumpie ta samą, ten rozmiar płaciłam 3zł, stan idealny.. Przeciez dziecko długo w tym nie obchodzi..

Też na początku ciązy bałam się nie zapeszac kupowaniem... ale jak ma sie cos stać to i tak sie stanie.. Oczywiście jesteśmy wszyscy tej mysli że wszystko bedzie ok 😉

• Mamusia
Witajcie moje drogie!
Wróciłam właśnie z Krakowa z uczelni, złożyłam pracę i teraz czekam na termin obrony. ManaLoa jak ci idzie nauka? jaki masz w ogóle temat pracy?
Moja dzisiejsza gafa to otwieranie domku kluczem od samochodu 😜 byłam bardzo zdziwiona dlaczego nie chce mi wejść do zamka hihi.
Gosiaq ja uważam, że to że posłałaś dziecko wcześniej do szkoły, i chodzisz z nim na ang. świadczy o tym jaką jesteś dobrą mamą!! Ja też poszłam do pierwszej klasy w wieku 6 lat (nie byłam w przedszkolu) i bardzo się z tego cieszę, że mama podjęła taką decyzję. Niektórzy mówią, że miałam skrócone dzieciństwo ale ja tak nie uważam.
Ania_xx jejku ta twoja gin jest rzeczywiście bardzo droga. ja chodzę prywatnie i płacę zawsze 80 zł i za każdym razem mam robione USG w tej cenie. Może zastanów się nad zmianą lekarza bo gdyby chociaż była miła dla ciebie i czułaś że jesteś pod dobrą opieką to może warto by było płacić tyle za wizytę. A tak to możesz trafić o wiele lepiej i zaoszczędzisz sporo pieniędzy.
Ja również witam nowe osóbki na forum, bo wcześniej nie miałam okazji 😁

• Mamusia
Mdg87, czyli uprzedzasz, że od soboty rzadziej będziesz zaglądać? 😉 To po tygodniu dopiero będziesz miała tu czytania na cały dzień albo i dwa 😜

Siedzę na balkonie i próbuję się uczyć, ale chwilkę przerwy zrobiłam. Temat mojej pracy "Ewolucja peroksydaz klasy I u roślin"- praca w całości na kompie robiona, to przynajmniej nie musiałam dniami i nocami po laboratoriach siedzieć.

W czwartek mam wizytę i mam nadzieje poznać płeć dziecka. To bardzo dobrze się składa, bo w piątek po obronie będę miała samochód z kierowcą, to chciałabym kilka miejsc odwiedzić i jakieś ciuszki kupić. O Pepco wcześniej nie pomyślałam, ale faktycznie są tam przecież takie ciuszki i niedrogo. Zahaczę o jakąś hurtownię odzieży i coś z używaną odzieżą, bo tutaj bliżej mnie to straszna bieda, jeżeli chodzi o malutkie ciuszki- body i koszuleczki jeszcze można dostać, ale już coś większego ciężko...

• Mamusia
Gosia734 witamy wśród listopadówek 😁
ManaLoa ale masz temacior 😜 czarna magia normalnie. Ja mam o promocji i rozwoju turystyki na przykładzie Parku Miniatur w Inwałdzie (byłyście tam może?). Ja niestety musiałam przeprowadzać ankiety wśród turystów będących w tym Parku. Ale temat mam raczej prosty 😁 no to ucz się pilnie, powodzenia!