Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aaagata napisał(a):

Kukunari ja też mam nerwa w tyłku :/
co gorsza moja p. doktor powiedziała mi, że to może się pogłębiać jak brzuszek będzie rósł .... :/
czasem nie mogę się nachylić :/

to mnie czasem tak boli w kręgosłupie, że nie mogę się ruszyć!

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zobaczę się z rodzinką, której dawno nie widziałam. Ojej przepraszam teraz skłamałam. Mam partnera 😁 a raczej partnerke moją 5 letnią kuzynkę, która uwielbia tańczyć. Jak byliśmy rok temu na weselu to ciągle zabierała mi mojego partnera bo "ona z nim przyszła" 🙃 dzieci są cudowne 🙂

• Mamusia
Dziewczyny na te nerwy w tylku - lekarz mi powiedzial, zebym sobie dodatkowo do witamin jadla tez sam magnez... oczywiscie jeszcze nawet nie kupilam 🤢 ale chyba sie zaopatrze bo te bole ograniczaja moje ruchy, co w przypadku Mii jest niedopuszczalne 😉
A na bole kregoslupa polecam jak najbardziej basen!!! W poprzedniej ciazy jak tlyko mnie cos tam zabolalo wchodzilam do basenu poplywalam troche i od razu czulam ulge. Mialam tyle fajnie, ze basen mialam przy tarasie i w kazdej chwili moglam z basenu skorzystac - jeju jak ja tesknie za Fuerte!!!
Teraz tez chodze 2 razy w tyg na basen ale juz z Mia i na niej sie skupiajac - bynajmniej polecam!!!
A co do tancow - sa jak najbardziej wskazane ciezarnym oczywiscie bez nadwyrezan i wygibasow! I aby pobujac sie przy ulubonej tanecznej muzie nie trzeba wcale weselicha!! Ja tancuje codziennie w swoim domku choc moze nie przy takiej ulubionej muzie bo przy "Fasolkach" (choc czasem zapodam Salse) 😜 no i mam swietna partnerke do tego 😉

• Mamusia
Hej kobietki 🙂
u mnie w mieście jest gimnastyka dla ciężarnych ale nie chodze, bo za dużo sobie życzą 15zł za 45min. 😞 to wolę isć na basen, który kosztuje 7zł za godzinę a tak poza tym to wybieramy się do szkoły rodzenia, jeszcze nie teraz ale około 25tc.
a jutro już wyjeżdżamy nad morze 🙂))))))) jestem spakowana i gotowa do 10godz. podróży, tylko martwi mnie ta brzydka pogoda, bo nad morzem od jutra ma padać deszcz 😞((

• Mamusia
zuzannaaa, to ciężka podróż przed Tobą! mam nadzieję, że chociaż środek lokomocji będziesz miała wygodny i będziesz mogła się zatrzymać na rozprostowanie kości...

kukunari - jak sobie myślę o basenie i o tym, że można złapać jakąś grzybicę, to mi się trochę odechciewa 😉 ale po takich namowach, może się wreszcie ruszę 😁

• Mamusia
jade wygodnym samochodem, więc dam rade 🙂 lekarz kazał co godzine robić przerwe, węc posłucham go 🙂))
Shelby naprawde warto wybrać się na basen i jak zauważyłam to kobiety w ciąży chodzą, lekarze zalecają pływać na plecach albo żabką 🙂

• Mamusia
zuzannaa35 napisał(a):
Hej kobietki 🙂
u mnie w mieście jest gimnastyka dla ciężarnych ale nie chodze, bo za dużo sobie życzą 15zł za 45min. 😞 to wolę isć na basen, który kosztuje 7zł za godzinę a tak poza tym to wybieramy się do szkoły rodzenia, jeszcze nie teraz ale około 25tc.
a jutro już wyjeżdżamy nad morze 🙂))))))) jestem spakowana i gotowa do 10godz. podróży, tylko martwi mnie ta brzydka pogoda, bo nad morzem od jutra ma padać deszcz 😞((

Zuzanna35 - udanego wypoczynku!!! nawdychasz sie jodu jak pogoda nie dopisze a to dobre dla maluszka 🙂 A na droge radze zabrac sobie poduszke zebys mogla sobie pod kregoslup podlozyc i jakis kocyk aby sie kimnac jak trzeba 😉

W ogole dziewczyny jak mieszkacie w miastach gdzie sa "jodowe jaskinie" (zwykle na gornym i dolnym slasku) to idzcie sie podpytac czesto maja darmowe seanse dla ciezarnych jak bylam w PL w poprzedniej ciazy to pokorzystalam pare razy. Zwracam sie oczywiscie do tych brzuchatek daleko od morza 😉

shelby - ja korzystalam z basenu w poprzedniej ciazy bardzo duzo w tej dwa razy w tyg i nie zlapalam zadnej grzybicy - i oby tak dalej 😉 Na prawde polecam basen - to najlepszy ruch w ciazy!!

• Mamusia
zuzannaa35 a ja trafiłam na szkołę w której jest gimnastyka dla ciężarówek i później szkoła rodzenia wszystko za darmo 🙂) ciekawe co tam można zastać 🙂
u nas za basen trzeba zapłacić 15 zł za 45 min :/ a też z chęcią bym pochodziła..

ja niestety nad morze w tym roku nie dam rady- brak finansów :/ a o jaskini solnej też myślałam może wyciągnę mężolka 😉