Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
paula_jot napisał(a):
Mam pytanie. Moja koleżanka z pracy chce zarejstrować córke do ginekologa babka spytała ile ma lat ta jej powiedziała 17. A ona, że nie rejestrują niepełnoletnich. Wiecie coś o tym?

Pierwszy raz słyszę o czymś takim To chyba jakaś zacofana przychodnia. Mi jak w rejestracji odmawiają przyjęcia zawsze proszę o pisemną odmowę i dziwnym trafem nagle jeszcze się mnie da gdzieś wcisnąć

• Mamusia
Słyszałam że nad naszym morzem jest jodu najwięcej, szczególnie w maju no ale w czerwcu napewno też jest 🙂)) można kupić wode jodowaną, więc jak wróce z urlopu to sobie kupie, będzie to przedłużenie urlopu 🙂))
dzisaj jeszcze ide do lekarza i zobacze mojego Oskarka, ciekawa jestem jaki jest duży, no i czy wszystko z nim OK i muszę zapytać kiedy w końcu poczuje ruchy, bo brzuch rośnie i rośnie a ruchów brak 😞

• Mamusia
wiecie co - przekonałyście mnie do tego basenu - wchodzę na stronę a tu info -
"Kryta Pływalnia "DELFIN" będzie wyłączona z użytkowania w okresie od 27 czerwca do 31 sierpnia 2011 r."
jedyny basen w mieście :|
pojadę teraz na kilka dni do bardziej cywilizowanego miasta i tam skoczę na basen 😉 są jakieś przeciwwskazania do korzystania z jackuzzi? (nie wiem, jak to się pisze :P)

• Mamusia
paula_jot - przeceiz to mama chce ja zarejestrowac, tak?? poza tym w okresie, kiedy dziewczeta tak szybko dojrzewaja i zaczynaja wspolzycie to troche niewiarygodne 🤔 Niech sprobuje u innego. ale szczerze mowiac nie chce mi sie wierzyc!!! Przeciez mlode kobiety- dziewczeta tez maja czasem problemy z narzadami rodnymi!!!

Shelby - grota solna to to samo co jaskinia jodowa 🙂

dla brzuchatych wakacjowiczek polecam do przeczytania artykul , ktory napisalam w poprzedniej ciazy wakacjujac dluuugggooo 😜 http://www.mamopedia.pl/ciaza/ciaza/ciezarna-na-wakacjach

• Mamusia
Shelby napisał(a):
są jakieś przeciwwskazania do korzystania z jackuzzi? (nie wiem, jak to się pisze :P)

sa!!!! z jacuzzi lepiej nie korzystac w ciazy bo wlasnie w tych basenikach z babelkami jest najwiecej bakteri mogacych nam zaszkodzic - wiec radze unikac !!! Wiem, wiem szkoda zrezygnowac z takich przyjemnosci bedac na basenie 🤨

• Mamusia
temperatura swoja droga ale te male baseniki sa siedliskiem wielu bakteri ze wzgledu na ograniczona ilosc filtrow czyszczacych. Zworoccie uwage ile ludzi w krotkim czasie korzysta z jacuzzi. Mysle, ze lepiej unikac. Ja o temperature sie nie boje, bo jestem cieplolubna i biore dosc cieple - za cieple kapiele codziennie.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
a co myślicie o jeziorach? (jak już jesteśmy przy klimatach wodnych), kąpiecie się? czy raczej nie bardzo! wiadomo, co ludzie robią w jeziorach :|

s to duze zbiorniki wodne samooczyszczajace sie jesli sa sa czyste i dopiszczone do kapieli to nie ma przeciwskazan...

Agaata - ja niem oge uzywac tamponow bo mam spotykany raz na milion "zespol wstrzacu toksycznego" kiedy ich uzywam. Ostatni raz zaaplikowalam sobie majac 17 lat i nigdy wiecej. Wiec na basen nie uzywam rowniez i nigdy mi nic nie bylo.

Dziewczyny radze wam zakupic na wyjazdy a takze na okres poporodowy Tantum Rosa
do stosowania zewnetrznego - skuteczne i swietnie sie sprawdza w przypadku infekcji
poczytajcie i ewentualnie skonsultujcie z lekarzami http://www.i-apteka.pl/product-pol-1767-TANTUM-ROSA-x-10-saszetek.html - moga tego uzywac ciezarne.

• Mamusia
zuzannaa35 napisał(a):
Hej kobietki 🙂
u mnie w mieście jest gimnastyka dla ciężarnych ale nie chodze, bo za dużo sobie życzą 15zł za 45min. 😞 to wolę isć na basen, który kosztuje 7zł za godzinę a tak poza tym to wybieramy się do szkoły rodzenia, jeszcze nie teraz ale około 25tc.
a jutro już wyjeżdżamy nad morze 🙂))))))) jestem spakowana i gotowa do 10godz. podróży, tylko martwi mnie ta brzydka pogoda, bo nad morzem od jutra ma padać deszcz 😞((

co Ty mówisz??!! u nas świeci słońce i cieplutko-nie gorąco, ale taki fajny komfort termiczny 🙂 a nad morze mam 2.5 km, więc wiem, co mówię 😎 tutaj sprawdź sobie pogodę na jutro:http://new.meteo.pl/um/php/gpp/search.php

• Mamusia
kukunari napisał(a):
Shelby napisał(a):
są jakieś przeciwwskazania do korzystania z jackuzzi? (nie wiem, jak to się pisze :P)

sa!!!! z jacuzzi lepiej nie korzystac w ciazy bo wlasnie w tych basenikach z babelkami jest najwiecej bakteri mogacych nam zaszkodzic - wiec radze unikac !!! Wiem, wiem szkoda zrezygnowac z takich przyjemnosci bedac na basenie 🤨

dodam jeszcze, że przy takiej gorącej wodzie (która wg nas może być jedynie ciepła) może się rozszerzyć szyjka i wtedy.... lepiej nie myśleć, co by było.... Ja już od paru tygodni nie puszczam wody na wylegiwanie się w wannie, ale tylko prysznic! a do jacuzzi wchodziłam siedząc tyłkiem na jej brzegu i tylko nóżki sobie moczyłam 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
kukunari - fajny ten Twój artykuł 🙂 pomaga pamiętać o wszystkim 😉

a jak się ukrywała, że taka z niej pisarka!!! brawo brawo! no to jeszcze zdradź nam kukunari, co porabiałaś na Fuercie przez dłuższy czas, że tak Ci tam było dobrze 🙂

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Shelby napisał(a):
kukunari - fajny ten Twój artykuł 🙂 pomaga pamiętać o wszystkim 😉

a jak się ukrywała, że taka z niej pisarka!!! brawo brawo! no to jeszcze zdradź nam kukunari, co porabiałaś na Fuercie przez dłuższy czas, że tak Ci tam było dobrze 🙂

w poprzedniej ciazy mieszkalam tam przez 4 miesiace 🤪 - to byly dluuuugie wakacje 🤪Tak mi brakuje tamtejszej pogody ehhhhhhhh... oby do wakacji...