Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
My już wstaliśmy. Mała dzisiaj mało aktywna.. Może też jej się udzieliła ta sytuacja. Czasem musze ją zaczepić byle tylko mi deliatnie odpukała - tak dla świętego spokoju.
Zaraz zrobie sobie śniadanko, mam takie dziwne uczucie że jestem głodna , ale jednocześnie mnie mdli jakoś.
Póki co lece coś sobie przygotować, :* miłego dnia!

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Marinel ja tez tak mam raz radość raz stres na zmianę.... i ciągłe myśli jak to będzie 😲: 😲 😲

Ja chyba dziś podjadę jeszcze do apteki po to co mi brakuje...

Wczoraj dostałam nawet taki specjalny płyn do pielęgnacji pępuszka i płatki jałowe oczywiście z zaznaczeniem że jesli będzie sie dobrze goił to mam tylko przemywać czystą wodą 🙂 🙂 🙂

Brakuje nam jeszcze tylko:
- termometru
- niańki elektronicznej
- no i kosmetyków oraz płynu do higieny po porodzie
- i awaryjnie mleka w proszku

• Mamusia
Kochane,

Ja mam pampersy 3-6 kg, skoro w 31 tygodniu ważył 2,020 to nastawiam się na większą wagę. Lekarz też mówił, że mam się nastawiać na 4,5.

Ja dostałam kupon rabatowy do smyka 40 % 😁

Dziewczyny pamiętajcie, żeby z becikowe.com podbić teraz zaświadczenie lekarskie, że przebywałyście w ciąży pod opieką lekarza, żeby potem po narodzinach nie latać niepotrzebnie.

• Mamusia
Madza_m3 dziękujemy za przypomnienie 🙂 🙂 🙂

Wiecie co muszę isć do szpitala w przyszłym tygodniu na spotkanie z ordynatorem aby ten podpisał mi zgodę na poród rodzinny. U was też są takie głupie formalności... żeby cieżarna jeszcze w sprawie czegoś takiego ciągać.... matko jedyna !

Ordynator przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu i to w określonych godzinach 😮 😲 😮 😲 🤔 🤨

• Mamusia
hej Mamuśki, ja tez już wstałam, w nocy nie mogę spać , za to nad ranem zasypiam...ach

Marinel ja prałam wszystkie ciuszki i te nowe i używane w proszku Dzidziuś kolor i kolory w ogóle się nie zniszczyły i nadal będę go używać!Poza tym ma ładny delikatny zapach 🙂

A pampersy mam rozmiar 2-5 kg, sama nie wiedziałam, które wybrać, ale dzwoniłam do koleżanki co rodziła w lipcu i jej mała ważyła po urodzeniu 3,4 kg i najpierw też miała 3-6 kg, ale szybko wysłała męża po te mniejsze, bo mała się obsikiwała, bo te większe tak dobrze nie trzymały i do tej pory używa jeszcze tych mniejszych.Może warto kupić małą paczkę tych i tych i zobaczyć, które się lepiej sprawdzą!

A my dziś mamy odwiedziny u znajomych, też spodziewają się synka, więc w końcu się wyrwę z domu 🙂

• Mamusia
w poznaniu pytali mi się przy przyjęciu do szpitala czy mąż bedzie uczestniczył przy porodzie rodzinnym koszt tego jest 300zł no chyba że wolna jest darmowa sala a pisałam pismo wiec może się uda że nie zapłacę, a za znieczulenie zzo chyba się nie płaci bo nikt mi o tym nie powiedział do tej pory.... tylko mam problem z wynikami krwi mam za mało płytek i nie wiem czy mi dadzą to znieczulenie????????? 🥴

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Wiecie co muszę isć do szpitala w przyszłym tygodniu na spotkanie z ordynatorem aby ten podpisał mi zgodę na poród rodzinny. U was też są takie głupie formalności... żeby cieżarna jeszcze w sprawie czegoś takiego ciągać.... matko jedyna !
Ordynator przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu i to w określonych godzinach 😮 😲 😮 😲 🤔 🤨

Cherry a który to szpital>? I ile kosztuje znieczulenie? Niby jestm zdecydowana już ale nie zaszkodzi jeszcze rozważyć inne opcje. Chociaż w Oławie nie mają takich dziwnych formalności. A ta cegiełka na rodzinny to podobo nie ma określonej ceny, większość daje 100 zł i to idzie na doposażanie oddziału.

• Mamusia
ania_xx napisał(a):
w poznaniu pytali mi się przy przyjęciu do szpitala czy mąż bedzie uczestniczył przy porodzie rodzinnym koszt tego jest 300zł no chyba że wolna jest darmowa sala a pisałam pismo wiec może się uda że nie zapłacę, a za znieczulenie zzo chyba się nie płaci bo nikt mi o tym nie powiedział do tej pory.... tylko mam problem z wynikami krwi mam za mało płytek i nie wiem czy mi dadzą to znieczulenie????????? 🥴

ania_xx a bierzesz na te płytki jakis lek? Jeszcze jest czas żeby trochę je podnieść, leżałam na oddziale z dziewczyną z tym problemem i dostawała enkorton chyba

• Mamusia
ania_xx napisał(a):

Może Ci się uda załapać na tę darmową salę, ja przy pierwszej ciązy rozmawiałam o tym wniosku w szpitalu i stwierdziłam, że następnego dnia go przywiozę a następnego dnia od rana trafilam na porodówkę i placilam 300 zł .

• Mamusia
ania_xx napisał(a):
matrka3
Może Ci się uda załapać na tę darmową salę, ja przy pierwszej ciązy rozmawiałam o tym wniosku w szpitalu i stwierdziłam, że następnego dnia go przywiozę a następnego dnia od rana trafilam na porodówkę i placilam 300 zł .

A teraz napisałaś ten wniosek?

nie bo mam cesarkę

• Mamusia
dzien dobry Brzuszki 🙂

ja dopiero wstalam .... czyzby znowu senne dni? malenstwo kopie strasznie, a dzisiaj pupke wystawila tak, ze widzialam dwa posladki 🙂 widok niesamowity...
chyba zamowie dzisiaj te kropelki na kolki o ktorych pisalyscie - yenefer - dziekuje za linka na ebayu 🙂

u mnie dzisiaj znajomi - maja sie zjechac i grilla mamy niby robic, ale nie wiem, czy cos z tego wyjdzie, bo przed 9 jak wstalam na siusiu bylo -3 stopnie 😮 😮 😮 dla mnie tragedia... wlaczylam wiec ogrzewanie i poszlam dalej spac :P

a teraz wstaje, czas na sniadanko, mama byla juz po pieczywko, wiec dzisiaj swieze buleczki z maselkiem, twarogiem i dzemem jagodowym 🙂 mniam... dobra spadam :*