Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nie no bluza jest słodka i dopasowałam sobie do tego też takie półśpioszki w tym samym kolorze, ale inne niż Twoje, nie od kompletu, ja kupiłam tą bluzę też tanio, bo za funta,na tym targu oczywiście, ale była jeszcze z metką... tam się często trafiają ciuszki z metkami...też chciałam ją zabrać do szpitala, ale dostałam od bratowej taką polarkową bluzę z też z H&M krówkę z uszkami i ją zabieram 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

lala89 świetny ten zestaw na wyjście. Ja planuję wziąć body z długim rękawem, koszulkę i pajacyk. Do tego 2 czapeczki i kombinezon.
Wydaje mi się że w dniu wypisu maluszek dużo wcześniej może być w moich ciuszkach i czytałam że zaleca się przebranie maluszka po powrocie do domu bo przyniósł na nich florę bakteryjną ze szpitala. Ile w tym prawdy to nie wiem.
Włożyłam wszystkie rzeczy dla mnei do torby i zostało bardzo dużo miejsca, a mam dołożyć tylko wyniki ostatnich badań i pampersy dla Maluszka i 5 pieluch jako darowizna na rzecz oddziału noworodkowego. Nie wiem czy nie głupio jechac z taką dużą torbą, ale do małej się nie zmieściłam 😞

• Mamusia
lala a gdzie kupiłaś tą ciepłą czapeczke i rękawiczki?? Ja nigdzie w sklepie takich małych nie spotkałam. ja mam spakowane dla malucha śpioszki z welurku 2szt bo nie mogłam się zdecydować który zabrać ,body, skarpetki sweterek i mam taki kombinezonik z grubego polarku do którego w sumie nie potrzeba rękawiczek bo ma takie zakładki na rączki 😁

• Mamusia
ania_xx napisał(a):
lala a gdzie kupiłaś tą ciepłą czapeczke i rękawiczki?? Ja nigdzie w sklepie takich małych nie spotkałam. ja mam spakowane dla malucha śpioszki z welurku 2szt bo nie mogłam się zdecydować który zabrać ,body, skarpetki sweterek i mam taki kombinezonik z grubego polarku do którego w sumie nie potrzeba rękawiczek bo ma takie zakładki na rączki 😁

czapeczka jest h&mowska ale upiona w lumpku i rękawiczki też z lumpka.. poluje na szaliczek jeszcze ale też jakośnigdzie nie ma , bo mam jeden różowy polarkowy ale nie pasje mi do tego zestawu..

• Mamusia
A ja jestem w domku, mąż wyciągnął mnie do mothercare i kupiłam parę śpiochów bo stwierdziliśmy, że nam brakuje. Załapałam się na promocję bo dwa ogromne regały były przecenione po 35 %. Teraz już się nie muszę martwić, że trzeba prać na wariata te cieplejsze ciuchy po powrocie ze szpitala.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
A ja jestem w domku, mąż wyciągnął mnie do mothercare i kupiłam parę śpiochów bo stwierdziliśmy, że nam brakuje. Załapałam się na promocję bo dwa ogromne regały były przecenione po 35 %. Teraz już się nie muszę martwić, że trzeba prać na wariata te cieplejsze ciuchy po powrocie ze szpitala.

Madzia regały kupiłaś ?

🙂 🙂 🙂 chyba juz wiem o co chodzi.... niestety do mnie trzeba dziś 2 lub 3 razy mówić i to wolno.... w innym przypadku nie wiem o co chodzi.... taki dziś dzień ! Snuje sie po mieszkaniu lub cos jem i tak na zmianę....

• Mamusia
ania-xx tutaj masz opis jak wstawić zdjęcie, to z naszego brzuszkowego forum, już ktoś kiedyś wstawiał , bardzo mi to pomogło, bo tez miałam problem ze zdjęciami 🙂

1. Wchodzimy na http://imageshack.us/
2. Dla "Prześlij" wybieramy "obrazy/filmy" (jeśli ta opcja nie jest wybrana automatycznie), klikamy "Browse" i wybieramy zdjęcie z komputera, które chcemy dodać
3. W "Zmiana rozmiaru obrazu" wybieramy opcję: "320x240 dla stron internetowych i poczty e-mail"
4. Klikamy "Prześlij teraz" i czekamy na wygenerowanie linków
5. Pod napisem "Linki do udostępnienia Twojego obrazu" kopiujemy link zatytułowany "Kod Forum" i w niezmienionej postaci wklejamy w wiadomość na forum
6. Czekamy na pochwały

• Mamusia
http://imageshack.us/photo/my-images/411/dscn3963j.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/560/dscn3964o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/832/dscn3965k.jpg/

nie wiem czy mi się udało czy widać zdjęcia ale to miały być ciuszki po odbiór malucha
Gosia734 to akurat jak będzie miała 3kg łatwiej będzie urodzić:-)

• Mamusia
Heloł
słuchajcie - skupcie się bo mam ważne pytanie a propos ubierania maleństwa w szpitalu.
Czy u Was też zażyczyli sobie, żeby wszystkie body/śpiochy/pajace były rozpinane z przodu albo kopertowe a nie wkładane przez głowę?
czy jak zakłada się taką bluzeczkę to na to wystarczy welurowy pajac czy trzeba jeszcze body z dlugim rękawem... bo w sumie wtedy to się robią 3 warstwy...

• Mamusia
Bulhakova napisał(a):
aaaa.... a wcześniej sama ubierasz - no tak... ale jak (tfu tfu) będzie cesarka to oni Ci dzidzię ubierają. Stąd moje pytanie :-)

nie tam gdzie ja ide do szpitala dziecko zabierają i wszystko sami robią tylko do karmienia i na rządanie przynoszą i na wyjście do domu też ubierają ja nie zabieram ubranek do porodu tylko mąż przywozi na odbiór ze szpitala

• Mamusia
hej Dziewczyny! ale dziś pracowity dzień! rano zakupy jedzeniowe, śniadanie, potem zakupy dla malucha i dla nas, potem znów jakieś jedzonko i sprzątania trochę, potem skręcaliśmy łóżeczko i robiłam obiad (pieczone ziemniaczki - Madzia, dzięki za przepis! pycha, pieczone udka z grilla i fasolka szparagowa), a potem znów sprzątanie po sprzątaniu, teraz mąż pojechał do babci na imieniny, a ja zostałam w domu, mam górę prasowania, ale nie jestem pewna, czy mam na to siły!

kupiłam sobie dwie torby - jedną większą, drugą mniejszą, zobaczę, do której się zmieszczę - także jestem już coraz bliżej spakowania 😁

ja mam napisane tylko że mam zabrac śpiochy, 2 kaftaniki, 2 czapeczki, pampersa, kocyk i rożek. Ale chyba zmodyfikuję ten zestaw bo i tak musze maluszka włożyć w kombinezon żeby zapiąc w foteliku więc po co mi rożek? Sama zdecydowałam że wezmę ciuszki zapinane z przodu a nie pzrez głowę bo na pewno będzie mi trudno ubrac maluszka w takie ciuszki a już na pewno rozebrac z nich w domu, a takie rozpinane chyba łatwiej.

Wypełniam właśnie plan porodu no i nie wiem co to za środki Spasticol, Polstygmina i czy się zgadzać na ich podanie. Oksytocyna to wiem, że na wywołanie. Wydaje mi się że mimo zaznaczenia opcji że się na coś zgadzam to oni tego nie zastosują bez potrzeby.