Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Fredeczko!!! Wiem, że jeżeli związek się rozwala, to wina leży po środku... A TY tą winę zrzucasz tylko na siebie!!! Zgadzam się, że zazdrość nie jest dobra, ale bez przesady, nie rób z siebie tej złej do szpiku kości...
Dla mnie nie raz mu "poluzowałaś" a on sobie to wykorzystał (np. Ty byłaś w ciąży a on chodził na imprezy) - Ty tłumaczyłaś, że zrozumiałaś, że jesteś zazdrosna i musisz mu dać trochę wolności... Ja pierniczę... On był wolny jak ptak i miałaś prawo czuć tą zazdrość.
Walczcie o związek, warto dawać sobie szanse, zwłaszcza, że go kochasz. Ale nigdy nie rób tego "dla dziecka", bo wtedy nie będziesz szczęśliwa!
Nie szukaj tylu błędów w sobie. Szczerze powiedziawszy on więcej posiada.... Nie raz już Ciebie zawiódł (Twoje 18te urodziny) i potrafiłaś wybaczyć 🙂

Trzymam za Was kciuki!!!!!!!!

Ami WSZYSTKIEGO O CZYM MARZYSZ!!!!!!!!!!!!!

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A i zapomniałam dopisać 😉

Wiola super wieści. A Maja... ach słodzinka!!!!

Mittka cieszę się, że mąż wpadnie do domu 🙂 Oj będzie się działo :laugh: :laugh:

• Mamusia
o Boze z tego wszystkiego zupelnie zapomnialam, Ami sto lat sto lat!

PannaNikt ojj Marcin to ma duzo wad... ja o tym wiem. Nie wiecie o tym ale on kiedys tez mi tyle wybaczyl... Boze... jak sobie przypomne to az mnie krew zalewa po tym co ja robilam.

Wina lezy po obu stronach, zaczelo sie odemnie, skonczyli sie od niego...
a nie robie tego dla dziecka . Robie to dla nas. Dla calej naszej trojki.
Dzisiaj ogladalam zdjecia z mojej 18stki i przypomnialam sobie co wtedy zrobil... nie zapomne tego nigdy ale tez mam nadzieje,ze kiedys zal o te urodziny troche zmaleje...

Wiem,ze sprobowac musimy. Nie zmusze go zeby ze mna byl bo to by bylo bez sensu, ale moge go troche do tego naklonic.

w kazdym badz razie chce,zeby bylo dobrze i wiem ,ze to jest mozliwe.

• Mamusia
dzien dobry..

Ami sto lat !! wszystkiego dobrego !!!

fredeczko dasz, rade.. napewno bedzie dobrze, nie ma innego wyjscia...

my dzis bylismy na zakupach i maz powiedzial ze zamowil dla mnie saga zmierzch, 4 ksiazki i przyjda w pn wiec ciekawe kiedy ja to przeczytam.. hihi

maly juz sie obudzil.. cos marudny dzis..

buziaczki

• Mamusia
Oj Fredeczko wierze że wszystko Ci się jeszcze ułoży 🙂

PannoNikt masz racje będzie się działo 🙂 mam nadzieję że może przyjedzie na dłużej,ale dobre bedą chociaż te trzy dni,potem do świąt jakoś zleci a na święta znów przyjedzie,a potem jeszcze za miesiąc w maju komunia i chrzciny więc też będzie.Jakoś przeżyjemy.Teraz już coraz cieplej będzie to i na dworze więcej będziemy czasu spędzac.

OSTATNIO TAK PISAŁYŚMY O WYWOŁYWANIU ZDJĘĆ A WIĘC ZOBACZCIE ILE MI SIĘ UDAŁO WYWOŁAĆ TZN SAMA WYDRUKOWAŁAM :P

TUTAJ PRZYŁOŻYŁAM RĘKĘ ABYŚCIE MOGŁY PORÓWNAĆ 😉

ZARAZ ZMYKAM KĄPAĆ MAŁEGO I CZEKAM NA MĘŻULKA 🙂 [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Bartu__0213.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
moj maly ma taka kolke ze nawet nie mzoe jesc... jadl o 14 i niby chce jesc ale jak ino wezmie smoczek do buzi to placz.. smoczek troche pomaga...

to jest iesprawiedliwe ze moje dziecko musi sie tak meczyc... kto wymyslil kolke? jezu...

maly wykapay i lezy... na razie 10 minut spokou.. jesu..

nie pamietam kiedy byl taki ciezki dzien...

az mi sie plakac chce...

CZESC DZIEWCZYNKI

WPADŁAM SIE TYLKO PRZYWITAC I ZYCZYC AMI STO LAT. MIELISMY DZIS GOSCI I PADAM. IDE KAPAC LENKE. OSTATNIO JEST STRASZNIE MARUDNA. CIAGLE NA REKACH A SPI TYLKO NA SPACERACH.

DOBREJ NOCKI

AGUS84 WŁACZ SUSZARKE DO WŁOSOW I DELIKATNIE PO BRZUSZKU TYLKO UWAZAJ ZEBY NIE POPARZYC MAŁEGO, MOJEJ LENCE TO POMAGA.
DAJE JEJ JESCZE INFACOL 3 RAZY DZIENNIE I KOLKI USTAŁY A BYŁY NAPRAWDE STRASZNE....

BUZKA

• Mamusia
Witam was Kochane grudniowki..dzis mam wolne jestem po 2tygodniach w domku ale tylko n noc bo musze przygotowac dzieci do szkoły bo koniec ferii....jeszcze raz Wam dziekuje za okazana pomoc i wszystko co dla mnie i Martusi zrobiłyscie..przed nami długa droga do wyleczenia w p[oniedziałek bede wiedziała wiecej kiedy wyjdziemy?? 🙂

• Mamusia
Witajcie Mamusie,

Dla Ami spełnienia marzeń o ile już się wszystkie nie spelniły 😉 i całuski oczywiście :*

W temacie kolek to się nie wypowiem, bo moje dziecko bóle miewało z 4 tyg., może 5, wtedy jak mi sie prężyła, zaczynając od karmienia i tak do następnego karmienia, nawet śpiąc na boku się prężyła, a kupy robiła normalnie, bez problemów. Zaczęłam ją wtedy układać na brzuszku z nogami podkulonymi do brzuszka. I tak pomogło. A probowałam wszystkiego, prasowanej pieluchy na brzuszek, masaży, ćwiczeń i całej masy rzeczy, które wyczytalam na necie + oczywiście całej masy kolkowych i wzdęciowych lekarstw, nawet sab simplex jej nie pomógł.
A z tej pozycji zaczęła prostowac nogi jak jej przechodził ból i tak się moje dziecko nauczyło spac na brzuchu. W innej pozycji nie sypia, za wyjątkiem na pleckach w wózku na spacerze. I dupka musi jeżdzić, bo inaczej jak się nie trzęsie wózek to budzi się 🤪

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

U nas nocka super,mała spała rewelacyjnie.
Ah dziś wreszcie wraca Dominika już dzwoniła i się skarżyła że ktoś im klamke wysmarował pastą 🤪

Agnieszko to super że synek tak ładnie pospał oby tak częściej mame zaskakiwał 🙂

Miłej niedzieli mamusie 🙂

WITAJCIE

U NAS TEZ NOC OK. MAŁA OBUDZIŁA SIE STANDARDOWO 2 RAZY NA CYCA.

MARTO MOJA LENKA TEZ ZACZYNA MARUDZIC JAK WÓZEK PRZESTAJE JECHAC:laugh:

DORUNIU TRZYMAJ SIE 😘

AGNIESZKO84 PODOBNO PO 3 MIESIACU ZYCIA DZIECKA KOLKI USTAJĄ....

MIŁEJ NIEDZIELI KOBIETKI
U MNIE PIEKNA DZIS POGODA 🙂

DZIEŃ DOBRY GRUDNIÓWECZKI 🙂

U NAS TEZ NOCKA SUPER 🙂

LUTY SIĘ KOŃCZY WIĘC W MARCU JUŻ POWINNO ROBIĆ SIĘ CORAZ CIEPLEJ 🙂 U NAS SŁONECZKO ŚWIECI ALE TAKI STRASZNY WIATR JEST ŻE GŁOWĘ URYWA 😞

TAK SIĘ ZASTANAWIAM NAD SPACERKIEM 🤨 JAK SĄDZICIE WYJŚĆ CZY NIE 🥴

JA ZMYKAM DO KUCHNI BO ROSOŁEK SIĘ GOTUJE :P MIŁEJ NIEDZIELKI 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny...
Wiki ladnie spala... i ja nawet spalam 6 godzin!

Ogolnie przez 3 noce przespalam jakies 10godzin... Marcin dzisiaj nie przyjedzie... dzwonil,ze musi sie pakowac i jedzie do Holandii za godzine.

Pisalam do szwagierki smsa i wyslalam przez przypadek do Marcina... Wkurzyl sie, napisal,ze sobie przegrabilam i ze ja sie nigdy nie zmienie i ze on chce sobie zycie ulozyc na nowo...

Boli... 😞 ale Wiki daje mi sile... wczoraj tak pieknie gadala wieczorem i dzisiaj od samego rana nawijala i piszczala na caly dom... kochana jest... i chyba juz zapomina powoli o tacie... weselsza jest i wogole...

• Mamusia
Aga a na te kolki próbowałaś wody koperkowej o której kiedyś pisała Ewka? U nas nic nie działało na kolki oprócz noszenia brzuszek w brzuszek i lulania a od kiedy mamy wodę koperkową czyli od trzech dni kolki ani śladu!
A wczoraj na przyjęciu wytrzymałam trzy godziny i leciałam do mojego okruszka bo nie mogłam wysiedziec. Oczywiście jak przyjechałam od razu go na ręce wzięłam i przytuliłam ale widok mamy nie zrobił na nim większego wrażenia 😞 wolał się gapić na lampę 🙂 no a dziś imprez ciąg dalszy, dziś wyprawiamy imieniny i zjedzie się prawie cała rodzinka 😞 a teraz jestem na spacerze, mąż był z małym 2 godziny a ja sprzątałam i teraz go zmieniłam. Mały śpi pogoda piękna tylko wiatr jest brzydki ale mały opatulony na maksa. Mąż jechał odebrać od foto zdjęcia maluszka i w końcu zdjęcia z naszej brzuszkowej sesji 🙂

• Mamusia
cześc dziewczynki 🙂

u nas rano była piękna pogoda i byliśmy na spacerku, teraz sie zachmurzyło

oglądaliśmy ten dom pod miastem do wynajęcia i chyba sie zdecydujemy, jest duży 2 poziomowy dom i 300 m2 ogrodu z kompostownikiem więc warzywka bym posadziła, Bartuś miałby gdzie sie bawic, mama miałaby swój pokój, my też no ale na piętrze znajomi za którymi nie przepadam 🤨
kurcze sama nie wiem co robic...

• Mamusia
my na kolke stosujemy simecod-czy jak to sie pisze i sprawdza sie rewelacyjnie!

fredeczko zrób sobie test ciążowy. Mam nadzieje, że wszystko sie ułoży i jeszcze będziesz szczęśliwa!

mittko super, że córcia wraca- pewnie się stęskniłaś 🙂

Kajtucha miłej imprezki 🙂

ide troche pocwiczyc bo dziś pochłońęłam czekolade i trzebaby spalic te kalorie-wiosna niedługo a ja nie mam co nosic 😠

miłego popołudnia mamuśki!