Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
o kurcze... ami mam nadzieje ze bedzie dobrze...

a marcin sie wkurzyl dzisiaj na mnie za cos czego nie zrobilam i nieprzyjechal po psa powiedzial,ze nie gada ze mna wogole i caly wkurzony byl...
bo ktos do tej jego laski dzwonil i do jej cioci jakis koles i gadal na niego i ona myslal,ze ja dalam mojemu bratu albo kuzynowi telefon zeby gadali :| jakbym nie miala co robic. a jeszcze napisalam mu,ze znalazl sie ktos, kto chce do mnie wrocic i pomoc mi wychowywac mala i sie wkurzyl, chyba go to zabolalo. I DOBRZE !!!!!!!!!! niech boli...

Ide lulu dziewczyny... pa

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Fredeczka - juz nic nie bedzie takie proste jak kiedys!

Anja - współczuję Ci mocno, a nie masz jakiejś przyjaznej duszy, która by Ci pomogła/pobyła z Tobą do przyjazdu tatusia?

Mittka - córcia ale sie wygina! Będzie z niej niezla tancereczka! byle tak dalej!

Ewa - my ćwiczymy według ćwiczeń, które pokazała nam fizjoterapeutka, ale ćwiczenia Vojty nie sa konieczne. Proste ćwiczenia z rączkami, głównie otwieranie i masowanie, ale Basia nieznosi jak jej się cos majstruje z rączkami i drze sie w niebogłosy i napina je tak, że nic się nie da zrobić...

Uciekam spać. Jutro z rana do szczepienia biegne. Ehhh...

Dobranoc!

• Mamusia
Anja a nie masz czasem kolki od pęcherzyka żółciowego? To ból zaraz pod zebrami przy wątrobie! A ból promieniuje aż do nerek. Mam nadzieję że Ci przejdzie, a jakby tak było to jutro koniecznie jedź do lekarza żeby uniknąć np kolejnego takiego ataku kiedy nikogo nie ma przy Tobie.
Akompf super krzesełko i leżaczek. My też dostaniemy od chrzestnego Szymka takie krzesełko. Oczywiście nie takie samo ale krzesełko do jedzenia 🙂
jestem padnieta, była dziś u mnie kuzyna z 9 mies synem, moim chrześniakiem i myślałam że zwariuje. Jaś gadał krzyczał wył przez co Szymek nie mógł spać, co przysnał to Jaś go budził... A ta przyjechała o 10 i siedziała do po 16tej. Jaś był mega śpiący a ta zamiast jechać do domu bo jej dziecko się męczy bo nie zaśnie nie u siebie i widząc jak to męczy mojego Szymka to przez dwie godz na siłę go usypiała aż się zdrzemnął pół godziny. Jakiś koszmar!

Mittka a ile Twoja córka już tańczy? Bo widzę na zdjęciach że gestykulacje ma profesjonalną! Super! Pozazdrościc jej tylko!

Fredeczko to się skomplikowało troszkę... Ciekawe kto takie głupoty robi... Bo przez to Ty obrywasz. Ale wiesz co myślę sobie że lepiej będzie jeśli nie będziesz się przez jakiś czas kontaktowała z Marcinem. To Ci dobrze zrobi, musisz odpocząć od tego bałaganu bo Wiki czuje że mama żyje w stresie a to nie jest dobre! Wiem że to nie jest łatwe ale może daj sobie kilka dni spokoju.
Lecę spać. Coś jeszcze miałam napisać ale jakaś zakrecona jestem dzisiaj... To pa! Dobranoc mamusie i dzidziusie

• Mamusia
Hej dziewczyny!

U nas nocka rewelacja!
Niunia spala od 20.20 do 6.30 zjadla i jeszcze spi 😁

a jesli o Marcina chodzi to ja chce,zeby on psa zabral,splacal kredyt, dawal pieniadze na mala i mam go w dupie. reszta mnie nie obchodzi.

a te telefony to nie moja sprawka wiec mam to w dupie. nikomu niedawalam ich nr. myslalam,ze moze moj brat wzial ale tak sobie pomyslalam,ze skad mialby wiedziec ktore numery sa jej i jej ciotki.
nie wiem kto to moze byc, wiem tylko,ze do mnie tez ostatnio kilka razy zastrzezony numer dzwonil ale nie odbieralam nawet a raz to napisala do mnie Marcina siostra ze to ona dzwoni,ze jest w pracy zebym odebrala i raz dzwonil koles z PZU ...

Nudzi mi sie "troche" :/

wczoraj sobie zrobilam francuski manicure i tak srednio mi wyszedl ale moze byc :P
Aaaaaa i znowu musze CODZIENNIE myc glowe :/ znowu ja do tego przywyczailam a moglam juz co drugi dzien aczasami nawet co 2 dni myc no ale trudno ...

I dzisiaj stanelam na wage i waga sprzed ciazy osiagnieta! 😁 ( ciekawe na jak dlugo ) .
Jeszcze 5 kg i jesli te 5 schudne to moooooze jeszcze sobie zaloze cel kolejne 5 kg :P chcialabym wazyc 55 tak jak kiedys, tylko kurcze..... skora na udach mi strasznie wisi :/ i cellulit mam taki,ze szkoda gadac poprostu.

A my z Basia sprawdzamy co u cioć Grudniówek a tu cisza!

My na 11:00 do szczepienia. Aż się boję... idziemy same...
😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

Mała ostatnio ciągle piąstki w buzi trzyma 🙂 Ale zabawnie wygląda ;]

Kajtucha - przeginka z tą wizytą!!!! Nawet by mi do głowy nie przyszło, zeby męćzyć kogoś swoja obecnością przez 6 godzin!

Do później!

• Mamusia
Witam

Witaj Persy rzeczywiście długo do nas nie zaglądałaś. A co do wyglądu to nie załamuj się. Przyznam że ja tez juz nie mogę na siebie patrzeć. No ale cóż trzeba to przecierpieć. Ja na razie to tylko byłam u fryzjera obciąć włosy:P

Anju tylko tego by Ci było potrzeba, mam nadzieję że dzisiaj dolegliwości Ci przeszły. Buziak na pocieszenie 😘kiss:

Fredeczko ja też bym Ci radziła abyś przez jakiś czas nie kontaktowała się z Marcinem, bo to tylko pogarsza wasze relacje. A najbardziej poszkodowana będzie Wiki. Bo co jak co to on według mnie to ma w głowie tylko nitkę zamiast mózgu.

A my idziemy na dłuższy spacerek bo muszę wyrobić kartę ubezpieczeniową dla Antosia. No i jak mamy gdzieś iść to on właśnie śpi- cały Antek

WITAM GRUDNIÓWECZKI 🙂

CZY U WAS TEZ POGODA TAKA PIĘKNA 🤪 JA ZARAZ MYKAM NA SPACER 🙂

NASZA NOCKA W MIARĘ 😉

OJ FREDECZKO TY SIĘ NACIERPISZ BIEDACTWO 😞

AKOMPF TRZYMAM KCIUKI ZA BASIĘ ABY NIE PŁAKAŁA NA SZCZEPIENIU 🙂

ANJA CZEKAMY NA WIEŚCI OD CIEBIE I TWOIM ZDRÓWKU BO TROSZKĘ SIĘ ZMARTWIAŁAM 😞 MAM NADZIEJE ŻE TO NIC POWAŻNEGO 😉

OKI MAMUSIE JA MYKAM NA SPACEREK BO SZKODA W TAKĄ POGODĘ SIEDZIEĆ W DOMKU :P

• Mamusia
cześc dziewczynki

zaraz nadrobie forum, chciałam Wam tylko napisac, że jak tak czekałam na M to zasnęłam a rano jak sie obudziłam to już nie boli 🤨
nie wiem co to może byc... już pare razy miałam taki ból w okolicy wyrostka ale nie był na tyle silny, że nie mogłam stac na obu nogach

ide zrobic kawusie i zabieram sie za lekturke

WITAJCIE

FREDECZKO A JA CI RADZE ODDAJ TEGO PSA DO SCHRONISKA I IDZ DO SĄDU NIECH CI PRZYZNA ALIMENTY I DAJ SOBIE SPOKÓJ RAZ NA ZAWSZE Z TYM GÓWNIARZEM, BO PRZEPRASZAM - NIE CHCE CIE URAZIC , ALE TO WSZYSTKO ROBI SIE JUZ SMIESZNE.

POTEM NAPISZE WIECEJ BO MUSZE SIE ZAJAC DZIECKIEM:laugh:

• Mamusia
a Wiki sie juz obudzila.

Alke ladnie spala!

Wczoraj spala 5 godzin po poludniu, zjadla , przygotowalam kapiel, polozylam ja spac i spala do tej 6.30 i zjadla i do teraz 😁 szok normalnie! 😁 😁 😁

ale wczoraj mialam dobry dzien tylko pozniej mnie wkurwil marcin tym,ze niby numery rozdaje no i ze nie przyjechal po psa a dzisiaj tez dobry dzien sie zapowiada 🙂 a jesli nie przyjedzie po psa to zawioze go do zlotowa i wypuszcze obok jego domu.

• Mamusia
no niestety u nas w schronisku psa nie wezma a tam gdzie chcialam oddac to jesli on go nie wiezmie to ja za kazda dobe 70zl bede musiala placic jesli go zawioze.i tylko dlatego go jeszcze trzymam. szkoda mi go bo czemu winny jest pies.... no ale trudno. niech Marcin sie troche odpowiedzialnosci tez nauczy.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

ja już nie wiem co robić z moim bączkiem żeby zasypiał po kąpieli... Zawsze zaśnie na maks 40minut i budzi się bo kupę musi trzasnąć zawsze koło 21 a potem już jest zmęczony i niewyspany i płacze i się złości więc zasypia ok 22-23... To jest jakiś kosmos!

Anju jak się dziś czujesz? Bo tak myślę i myślę i się troszkę zmartwiłam. I ja i mój mąż mieliśmy taką kolkę od pęcherzyka żółciowego więc jeśli to jest to co Ci dolega to szczerze współczuję!

Mój okruszek obudził się o 8.20, przy cycu zasypiał to ciotka z piętra wyżej zadzwoniła pożyczyć zasilacz do laptopa, no więc mały ryk niesamowity że mu cysia z buzki wyrwałam. Zaczął zasypiać to listonosz przyszedł... Masakra, na szczęście powoli zasypia

no właśnie, przyszedł listonosz i zamiast z macierzyńskim, on przyszedł z chorobowym... Bo ostatnie zwolnienie na tydz w grudniu wystawił mi rodzinny więc zus przysłał mi pismo czy wtedy też byłam w ciąży czy nie bo kategorie choroby mam inna niż ciążę i przyznali mi mniejsza kasa. To ciotka- mój pracodawca zadzwoniła i powiedziała że byłam ale już nie będę latać po lekarzach załatwiać zaświadczenie że byłam wtedy w ciąży więc niech oleja te parę groszy i dadzą mi spokój bo ja akurat rodziłam. No ale widocznie jak trafił do nich akt urodzenia małego to se zobaczyli że jednak byłam w ciąży więc przysłali mi BAGATELA 28ZŁ... A macierzyńskiego za styczeń na oczy nie widziałam! Gnojki jedne! No kurna gdybym była samotna matka to bym się osrała bez pieniędzy przez (już) ponad dwa miesiące!

U nas też piękna pogoda! Słońce święci i wiatru nie ma! W końcu pierwszy raz w tym tyg pójdę na spacer bo było paskudnie. Ale...zapowiadali że ma padać w większości miast w kraju 😞

mały miś zasnął na kolanach u mamusi i chrapie 🙂 ale jaja 🙂

• Mamusia
już jestem

dziewczynki dziękuje Wam za troske! już sie czuje dobrze

fredeczko ja bym chyba sama zawiozła Marcinowi tego psa i przywiązała go do bramy czy coś takiego skoro sam nie może sie pofatygowac
a jeśli chodzi o alimenty tozasuwaj do sądu bo nawet jak między sobą ustalicie wysokośc i termin płatności to jaką masz gwarancję, że bedzie płacił? żadnej! a tak jak będzie przez sąd zasądzone to będzie musiał płacic-oczywiście z ustawowymi odsetkami jeśli sie spózni z wpłatą!
już sama sie przekonałaś, że jest nieodpowiedzialny więc dłużej nie czekaj, jeszcze nie daj Boże zwieje za granice a wtedy to huhuhu...

kajtucha jeśli dobrze zrozumiałam to zamiast macieżyńskiego dostałaś 28 zł?

dziś odezwała sie do mnie przez n-k kumpelka ze szkoły średniej, biedulka, dopiero tydzień temu do wioski doprowadzili internet. Napisała mi, że ma już 3 dzieci 🤪 🤪 🤪 i dodam, że 25 lat!
powaliła mnie na łopatki 😲

a mój Bąbelek zjadł i zasnął , mam może 3h spokoju
:P

KAJTUCHA MOJA LENA NIGDY NIE ZASYPIA PO KAPIELI. CO DZIEN ZASYPIA MIEDZY 22 A 23 , JUZ SIE DO TEGO PRZYZWYCZAIŁAM.

IDE NA SPACER BO PIEKNIE SWIECI SŁONKO 🙂 A NIESTETY LENKA NIE CHCE SPAC I MARUDZI A W WÓZKU NA PEWNO ZASNIE 🙂

• Mamusia
kurcze nie moge 😁 😁 😁 😁

dziewczyny, spojrzalam w lustro na siebie samych gatkach i bluzce i stwierdzilam "o cholera, ale sexi mamuska ze mnie" hehe 😁 nie myslalam,ze kiedys tak pomysle :P a tu jednak.... 😉

No sprawa i tak w sadzie sie skonczy jesli o alimenty chodzi tylko wczesniej wolalabym z nim ustalic wysokosc, czy wyrazi zgode na taka kwote a jesli nie to bede dostawac grosze... no ale trudno, wazne ,ze chociaz cos.

A Wiki jak mama sie kapala i wyszla na golasa z wanny to tak sie zasmiala ze o maly wlos sie nie wywrocilam ze smiechu haha :P pewnie sobie pomyslala "mama, ale Ty masz cycki do pepka hahahaa" :P ale kochana ta moja kruszynka... a teraz z grzechotkami rozmawia w lezaczku 🙂

a mnie mala dzisiaj rano tak udrapnela w brode ze az mam taka kreske czerwona...

kurcze, to juz 11.. ide zrobic niuni amku :P

pa

• Mamusia
Cześć kochaniutkie!

Nadrobiłam ponad 15 stron!!!!! Nie chciało mi się wierzyć hehhe. Niestety nie pamiętam juz co tam było, ale strasznie mi się podobały zdjęcia, szczególnie duszonego królika hhehehe.

Nie było mnie bo moja maleńka jest przeziębiona, przed wczoraj nie spałam całą noc bo myusiałam ją trzymać wysoko żeby mogła oddychać bo co jej ściągnęłam gluty , co zasnęła na 15 min. to a piać biedactwo moje nie mogło oddychać i znowu krzyk i ściąganie i psikanie etc,całą noc. Psikałam jej solą morską, później dawałam otrivin baby i za przeproszeniem gówno to dało, na szczęście kupiłam w spreju środek do noska i odpukać jest lepiej, w nocy ściągałam jej nosek tylko 2 razy.

Anja ja bym się na Twoim miejscu wybrała sprawdzic co to mogło być 🤔 na wszelki wielki.

Dziewczyny mleko mi się skończyło!!!!!!!! 😞
😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 wiedziałam, że kiedyś nadejdzie ten dzień ale nie wiedziałam, że będę taka smutna z tego powodu 😞 Pytanie do mam karmiących sztucznym mlekiem, wiem, że trzeba dziecko dopajać, żeby nie było zatwardzenia więc czym swoje maleństwa dopajacie, jakimi herbatkami? Jutro jadę "na miasto" i chcę się zaopatrzyć.

Majka zczęła zsypiać zaraz po kąpieli, o 19.00 kapu kąpu, jedzonko i spanko, w między czasie jeszcze jedzonko na spiocha i tak czasem do 3/5 rano 🙂 ale zawsze ją przetrzymam przed kąpielą i wymęczę, żeby zmęczona była. Kajtucha a może spróbuj kąpać bączka później?

Moja hrabianka skończyła dzisiaj 3 miesiące!!!!!!

Wszystkiego najlepszego dla Mariki i Madzi, czyli pozostałego składu M3 🤪 !!!!