Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej, ciężko się odnieść do wszystkich postów. W każdym razie również nie lubię jak goście odwołują w ostatniej chwili wizytę.
Ja dziś na obiad zrobiłam ziemniaczki zapiekane i fasolkę szparagową z bułeczką.
Aaaa i kupiłam dziś Madzi jogurcik bobovita o smaku bananowym. Madzia wciągnęła go w sekundę i jeszcze zjadła 90 ml mleka z łyżką kaszki zbożowej. 😜
Tacie kupiliśmy piwko czeskie...chciałam kupić kartkę i odbić stopę i dłoń Madzi ale o dziwo nigdzie nie znalazłam kartki na dzień ojca. 🥴
Lenka super się podnosi...lada chwila będzie śmigać po podłogach. 🙂 🙂
Picasso nie przejmuj się dzieci w różnym tempie się rozwijają...
Madzia mi już godzinę temu padła...nie wiem dlaczego...ale pewnie będę miała 2 pobudki w związku z jej wcześniejszym legnięciem.
A jutro idę na ploty...w końcu gdzieś wyjdę...a Krzysiek niech posiedzi te 2-3 godz z małą...
Dziś go opier...za to dogadywanie w formie ...mama źle robi, mama Cię nie upilnowała itp. Powiedziałam że jak ma coś to niech się zwraca do mnie a nie do Madzi...coby skrytykować moje postępowanie. 😠

KOBIETKI A ZMIENIAŁYŚCIE JUZ DZIECIOM FOTELIKI SAMOCHODOWE?? JA JUZ SIĘ ZASTANAWIAM NAD ZMIANĄ, BO LENCE JUŻ NOGI WYSTAJĄ I WIDZE ŻE NIE ZA BARDZO JEJ WYGODNIE, ALE KURCZE JESZCZE NIE SIEDZI SAMA 😞 DLATEGO COŚ POMYŚLAŁAM O TAKIM ROZWIĄZANIU http://www.allegro.pl/item1080567284_fotelik_samo_chicco_proxima_0_18_kg_fuego_romant.htm

BARDZO DOBRZE ZROBIŁAS PERSY, POZA TYM TERAZ JESZCZE MADZIA NIE ROZUMIE, ALE NA PRZYSZŁOŚC POWINIEN WIEDZIEC ZE PRZY DZIECIACH ANI TY JEMU ANI ON TOBIE NIE POWINIEN ZWRACAC UWAGI I KRYTYKOWAC TWOJEGO SYSTEMU WYCHOWANIA. TAKIE RZECZY TRZEBA ZAŁATWIAĆ W CZTERY OCZY BY DZIECKO NIE STRACIŁO AUTORYTETU W STOSUNKU DO RODZICA.

• Mamusia
hej mamuski

padam na pyszczek... byłam u taty z bratem, ale się zdziwił że hej jak nas zobaczył 🙂 jutro ma zabieg rano... ojj chyba spac nie będę... nie chcą mu usunąć tych krwiaków czy polipów bo twierdzą że narazie nie trzeba... zrobiliby wszystko za jednym zamachem to nie...
no i po szpitalu poszliśmy z bratem na rynek i pokupowałam 2 kg truskawek (koktalj już gotowy 🙂 ) no i warzywka na zupkę dla Szymka jutro.

Gosiu, ja też zrobiłam dziś Szymkowi kisielek na soczku, z tym że na nektarze bananowym z Hippa bo mama kupowała więc nie chciałam jej utrudniać wyboru i kazałąm kupić coś gęstego. Kisiel wyszedł pyyyysio i Szymek się nim zajadał. A wczoraj zrobiłam mu ten budyń. Jeny moje dziecko o mały włos łyżeczki nie zjadło tak mu smakowało...

miś już wykąpany i czeka na kaszkę, która jeszcze nie zaczęła się robić...

nie odnoszę się do postów bo wpieprzyłam się mamie na kompa póki ona poszła palić 🙂 muszę uciekać poki co, może potem zajrzę

Oj Lenka to aparatka i ten rozbrajający uśmiech na każdym zdjęciu 🙂 🙂 🙂

Ja już ponad miesiąc mam nowy fotelik o taki : (tylko ten niebieski)
http://www.moje-dziecko.com/p,pl,582,fotelik+samochodowy+optima+0-25kg.html

Ogólnie zajebisty tylko do 9 kg musi być tyłem do kierunku jazdy i żeby była jeszcze większa "kołyska" z niego jakiś mały kocyk muszę podkładać pod fotel.

HEJ BABOLE 🙂

WRÓCIŁAM ZE SPACERU I ZARAZ POJECHAŁAM DO TEŚCIOWEJ NA IMIENINY 🙂 WRACAJĄC MAŁY MI PADŁ W SAMOCHODZIE WIĘC DZIŚ DZIEŃ BRUDASA BO NAWET NIE PRZEBUDZIŁ SIĘ 🙂

AGAW ALE LENKA ZAJEBIASZCZO PODNOSI SIĘ NA CZTERECH 🤪 KAJTUCHA MA RACJE NAWET NIE ZAUWAŻYSZ KIEDY JAK CI ZACZNIE RACZKOWAĆ 🙂 MÓJ TO LENIUSZEK BO TEŻ NIE CHCE NAWET ZA BARDZO NA RĘKACH SIĘ PODPIERAĆ ALE DUPKĘ UNOSI A GŁÓWKA LEŻY 😁 😁 😁

JA BARTOLINKOWI ZROBIŁAM DZIŚ RYŻ Z MARCHEWKĄ I WCINAŁ AŻ MU SIĘ USZY TRZĘSŁY 😁 😁 😁

MITTKO ZDRÓWKA ŻYCZĘ I WYKURUJ SIĘ ZAWCZASU ABY CIĘ BARDZIEJ NIE DOPADŁO 😞 BUZIOLEK NA ZDRÓWKO 😘 😘 😘 😘

EWO TO CI SIĘ SPACEREK UDAŁ 🙂 SUPER 🙂

PERSY I BARDZO DOBRZE ŻE TAK POWIEDZIAŁAŚ SWOJEMU 😠 MADZIA I TAK NIC NIE ROZUMIE I AGAW MA RACJĘ 😞
MADZIA SUPER WCINA MARCHEWĘ 😁 😁 😁

OJ, MOJA LENKA DO LENIUSZKÓW NIE NALEŻY. CAŁY CZAS W RUCHU, JA NIE WIEM SKĄD TO DZIECKO BIERZE TYLE ENERGII, PRZECIEŻ CZEKOLADY JEJ NIE DAJĘ. POŁOZYŁAM JĄ NA MACIE, POCZYTAŁAM CHWILKE BRZUSZEK , PATRZE A ONA JUŻ NA ŚRODKU POKOJU 😁 🤪

IDE TERAZ JA SIĘ WYKĄPAĆ BO MAŁA MISS JUŻ CZYSTA

ASIULA FAJNY TEN FOTELIK, WŁASNIE O CZYMŚ TAKIM MYSLĘ, BY NIE OBCIĄZAC KRĘGOSŁUPA DZIECKA

AGUSK DAWAJ PRZEPIS NA TEN RYŻ Z MARCHEWKĄ

• Mamusia
AgnieszkoW to na szczęście nie grypa tylko ból kręgosłupa a przede wszystkim kręgu szyjnego.Rano jeszcze było ok a w południe ból wszedł i żeby zobaczyć co jest z boku to musze się cała obracać chodze jak kłoda schylam się z bólem.Mam nadzieję że szybko minie bo ciężko tak funkcjonować z Emilą 😞

O ja też musze zmienić fotelik fajny jest ten Twój Asiula

HE HE ALE FAJNA AKROBATKA Z EMILKI 🙂
PATRZĄC NA WASZE POCIECHY TO MÓJ MA W DUSZY TAKIE AKROBACJE JAK GO POSADZĘ TAK SIEDZI JAK GO POŁOŻĘ TAL LEŻY 😉 ZA NIC NIE CHCE RUSZYĆ DUPSKA 😁 😁 😁 😁

NO MITTKO JAK BYM WIUDZIAŁA MOJĄ LENKE, NIE USIEDZI NA DUPIE, ROBAKI JAKIĘS CZY CUŚ 😁
OD KILKUNASTU DNI NIE MOGĘ W SPOKOJU LENY PRZEBRAĆ , UBRAC PO KĄPIELI... WCIĄZ PRZEKRĘCA SIE NA BRZUSZEK, TO JEJ ULUBIONA POZYCJA, NA PLECKACH NIE WYLEZY ANI CHWILI. NAWET PAMPERSA MUSZE JEJ PRZEBIERAĆ JAK LEZY NA BRZUSZKU 😁
MAM NADZIEJE MITTKO, ŻE JUTRO OBUDZISZ SIE JAK NOWO NARODZONA 😘

AGUSK A BARTOLINKO WIDOCZNIE NALEŻY DO LENIUSZKÓW 😁 CO SIE TAM BEDZIE PRZEMĘCZAŁ CHŁOPINA 😁

AMI ILE BASIA WAZY?

Mój Kamil dupa do góry nóżki proste w kolanach i tak po łóżku jeździ 🤪 jak wygląda jego nos nie pytajcie 🥴 😁

Dzisiaj robię małemu dzień brudaska bo zasmarkany strasznie i wolę przeczekać 🥴

Jejku nawet nie chce myśleć co za noc będzie 🤢

Do juterka Kobietki 😘