Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HAHAH , DZIEWCZYNKI WIDZĘ SZALEJECIE 🙂 ASIULA WIDZISZ, JUZ MASZ SUKNIE NA ŚLUB OD AGIK 🙂 NA PEWNO SIE DOGADACIE. 😁

JEJKU, JAK JA BYM CHCIAŁA RAZ JESZCZE PRZEŻYC SWÓJ ŚLUB, WESELE... COS PIĘKNEGO

• Mamusia
hej lasencje

nocka standard z pobudką o 7.45

Aguś piękną miałaś tą suknię!!!

Asiula bukiet jest cudny!!!

Ewunia, podaje przepis:
BUDYŃ- 100ml wody, 50ml gotujesz w garnuszku, w drugim 50ml robisz mleko z tym że sypiesz go tyle ile na 100ml (Ja mam Bebiko czyli sypię 3 łyżeczki), do tego mleczka dosypujesz 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 1 żółtko. Mieszasz dokładnie żeby nie było grudek i wlewasz do zagotowanej wody. Mieszasz aż osiągnie konsystencję budyniu. Taki puszysty wychodzi. Oczywiście możesz zestawić sobie garnuszek z gazu bo mleka się nie gotuje ale to tak szybko gęstnieje że ja nie zestawiam. No i dodałam szczyptę cukru żeby to miało jakiś smak 🙂
KISIEL- 100ml soku BOBOFRUIT lub inny jakiś gęsty, ja miałam Hipp Bananowy Nektar i było pyyyszne! no i dzielisz na pół jak przy budyniu, jedno pół gotujesz, do drugiego dosypujesz tylko 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i mieszasz, no i jak się zagotuje to wlewasz.

minut roboty a pychota taka że sama bym zjadła 🙂

Mitteńko życzę Ci żebyś się już dobrze poczuła, z resztą wszystkim choraskom tego życzę!

Mój tato ma dziś zabieg... i albo już jest po albo jeszcze w trakcie.

My dziś mamy premierę zupki :0

PannoNIkt, jak Marika na ziemniaczka zareagowała?

KAJTUCHA TO ZDRÓWKA DLA TATY 🙂 OBY WSZYSTKO OBYŁO SIĘ BEZ KOMPLIKACJI.
NO I DOBRE Z TA ZMIANĄ MĘŻA 🙂
JEJKU, AZ MAM CIARY JAK SOBIE PRZYPOMNBE SWOJE WESELE, WSZYSTKO BYŁO WYMARZONE PRZEZE MNIE, TAKIE JAK CHCIAŁAM ... 🙂

IDE SIE UMYC I UBRAC BO JESZCZE W PIŻAMIE, A LENUSIA SPI 🙂

Witam mamusie 🙂

Moje dziecko jakieś marudne wczoraj było, więc teraz odsypia a ja jestem półprzytomna. Nadrobiłam Was, ale już nie pamiętam co i jak 😁
AgnieszkoK Piękną miałaś sukienkę.
Ja miałam bordowe różyczki na spodzie sukni i takie same we włosach. Oj mogłabym jeszcze raz ślub brać 😁
Kajtucha a ziemniak bez rewelacji 🤢 Najlepszy jest cyś lub woda... ostatecznie mleko...

POPISAŁAM Z ASIA NA GG O SUKNI I RACZEJ NICI BO MOJA SUKNIA ROZMIAROWO JEST ZAWYŻONA 😞

PANNONIKT JA TEZ MIAŁAM RÓŻYCZKI WE WŁOSACH TAKIE JAK SUKNIA EKRU Z BORDO 🙂

• Mamusia
Hej Mamuski 🙂
Pisze w sprawie mojej koleżanki, która chciałaby sie dowiedziec pewnych rzeczy 🙂 Od ponad miesiąca jest szczęsliwą mamuśką i martwi ja fakt, że jej malutka od 3-4 dni robi raz dziennie kupkę i czy to może byc spowodowane tym, ze karmi piersia i mlekiem modyfikowanym na przemian???? Pytam Was juz mamuski bo ja dopiero mamuska zostane i niestety nie umiem odpowiedziec jej na to pytanko 😉 byłabym wdzieczna za odpowiedzi 🙂

Kaczuszka987 jak kupa normalnie wygląda to jest ok. Modyfikowane mleko może zaparcia powodować i rzadziej kupę a karmione piersią dziecko może robić kupę 5 razy dziennie albo raz na 5 dni i to też jest normalne. Najważniejsze czy kupa nie jest zielona albo rzadka bardzo 😉

hej mamuski 🙂
dziwna nocke mialam ... moje dziecko padlo przed 21 wiec czekalam az sie obudzi bo zawsze wstaje je i idzie spac o 22- czekalam do 23 a on nic - wstal dopiero o 12w nocy i o 5 ... zadowolona jestem ze coraz dluzej spi mam nadzieje ze juz niedlugo sie wyspie 🤪

ewo poczucie humoru chyba ucieklo z dniem nie dostania przez pawla wyplaty co za tym idzie brak pieniedzy na chrzest ... chcial wziasc wczesniej okolo 700 zl ale szef nie ma i na dodatek jedzie na jakis urlop ... mam nadzieje ze dostanie dzien przed ta wyplate - bedzie duzo biegania wtedy i robienie wszystko na szybko ale chyba damy rade - jak narazie jako jedyna potrawe to mam bigos 😁 i truskawki 😜 chrzest jest 11,07,2010r

deserek zrobilam tak:
mialam pol jablka to je obralam , pokroilam i wrzucilam do wody ... zyzu tak na oko wsypalam i gotowalam to az zyrz brdzie mieki ... wyciaglam z wody przelozylam do miseczki dodalam mala lyzeczke maselka i trosze cukru bo cos bez smaku mi sie to wydawalo i wszystko potraktowalam blengerem od mamy ... i to by bylo tyle 😁

widze ze madzi smakuje marcheweczka 🙂
lenka chba jako pierwsza bedzis smigac miedzy stolkami - super sie podnosi 🙂
AGAK1601 sliczna mialas sukienke
kajtucha wszystkiego dobrego dla twojego taty niech wszystko pojdzie gladko

pikasso widzę że jednego dnia będziemy miały imprezy 😉
Ty chrzest Wiktorka ja pierwszą rocznicę ślubu 😉
A ja z mężem jak teraz został chrzestnym to wzięliśmy w skoku kredyt chwilówka 500zł oddajesz w miesiąc i nic dodatkowego nie płacisz albo jakieś grosze właśnie tego nie pamiętam 🤪 🤨 😁