Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zaraz zmykam spać 🙂 🙂 🙂 Jeszcze jak co wieczór paciorek za małego Aniołka Gosi i za nią samą 😞 😞
Ciekawe jak sobie biedactwo radzi z tymi myślami 😞 😞 😞 😞

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

zabiorę Cię własnie tam, gdzie wolniej płynie czas... super ta piosenka 🙂 🙂 🙂

Ciekawe jaką Agnieszka wybrała na dzisiejszy wieczór 🙂

Co do Gosi to strasznie mi jej żal... takie zycie okrutne, ale cóż my na to poradzimy?? Mam nadzieję, że Gosia sobie poradzi i dojdzie do siebie, bo przecież ma dla kogo zyć, sa na świecie ludzi , którzy ją kochają - mąż , dziecko a maleństwo będzie patrzeć na mamusię z nieba... Najważniejsze , że Gosia zrobiła wszystko , aby uratowac maluszka, nigdy nie będzie miała pretensji do siebie, że nie walczyła. Jest dzielną i mądrą kobietą.

Idę spać

Dobranoc brzusie 🙂

Anja, to mi smaku narobiłaś wieczorną porą 😁
Na ciasto rzecz jasna 😉

Ja czekam na wolną łazienkę, wskakuję pod prysznic i idę spać. Byłam dziś znowu na zakupach i nie kupiłam jeszcze wszystkiego, więc jutro powtórka z rozrywki 🤨

• Mamusia
ja też bym sie wybrała na zakupki ale u nas w niedziele wszystkie sklepy zamknięte 😞

a mi sie jakoś narazie nie chce spac, zdrzemnęłam sie 2 godzinki po poludniu :P

aga26 pytałaś o mięsko z piekarnika, więc ja robie tak: kotlety wieprzowe rozbijam cieniutko, sole, pieprze i zawijam w nie różne różności (dziś papryka i ogórek kiszony) oraz krótko obsmażam na patelnia potem do formy i do piekarnika-dolewam jeszcze troche winka czerwonego, bulion z kostki, cała cebulke do smaku i ok godzinke zapiekam, PYSZOTKA :P

Hej dziewczynki, już Was nie ma a ja z męzuniem w trakcie oglądania filmu... Po drodze grzesiek w czekoladzie (Oglądam Hannibala Lectrea więc Grzesiek jak najbardziej na miejscu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , orzeszki solone, ciastka korzenna i sałatka :P
Hahahah Jestem dopiero 3,6 kg na plusie wiec jeszcze nie jest tak źle 🙂

Co do pierwszych tańców to ja nie mam żadnej piosenki bo nie miałam wesela - tylko przyjęcie bez tańców :P Ale było pięknie!

Jutro będę popołudniem lub wieczorkiem.

Dobranoc Brzuchatki!

• Mamusia
No to ja dzisiaj Was przywitam pierwsza - probley ze spaniem 🙃 to po pierwsze a po drugie jestem strasznie głodna, pora jedzenia w pracy.

Witam nową grudnióweczkę w naszy gronie.

A co do Waszych brzusiów to wszystkie są wspaniałe. Postaram się wrzucić swojego wielkiego brzuchola w najbliższym czasie.

A wczoraj poszalam trochę na zakupkach i mój synek ma trochę fajnych rzeczy, które obecnie się suszą.

Zyczę Wam miłej niedzieli, a teraz uciekam coś zjeść

Wstawać leniuszki!

Nie wiem dlaczego ale juz o 7:30 wstałam, wyszłam z psem (mojej mamy, bo jej nie ma), poszłam do sklepu, zrobiłam śniadanko, i zaraz jedziemy do teściów... Do zobaczenia wieczorkiem! muaaa!

Dzień dobry grubaski :laugh: :laugh: :laugh:

Katrina84 witam w naszym gronie i czekamy na Twoje wiadomości związane z ciążą i nie tylko 🙂 🙂 🙂 🙂

Moja nocka była okropna 😞 😞 KRĘGOSŁUP 😠 😠 😠
GosiuG mam nadzieję że jak się ciuszki wysuszą to wstawisz jakieś fotki :P :P :P :P

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Kurcze, znowu nie wzielam tego przepisu ale za chwile zejde na dol i napisze 😁 baaaardzo proste i smaczne mniam! 🙂

Katrina zapraszamy 🙂

Dziewczyny a oto buciki mojej malutkiej kochanej Wikusi 🙂 [img size=410]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSCN5192.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
aha ja tez mialam ciezka noc 😞
moj kochany nie wrocil do domu na noc 😞
wiedzialam,ze nie wroci bo nie bylo czym bo jego koledze cos wypadlo a wszyscy wczoraj pili, nawet moj tatko wiec zostal na noc w Złotowie ale i tak ciezko, bo ostatnio jak sie nie przytule do niego to zasnac nie moge :/
no i wstalam po 7 jakos :P

• Mamusia
No wlasnie, jak ich nie kochac?:P

A oto przepis :
CIASTECZKA KOKOSOWE

Ciasto:
2szkl. mąki
3 zółtka
1/2 koski miekkiego masla
1/2 szkl. cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 małego pojemnika smietany 12%
cukier waniliowy

Masa:
3 bialka
szkl. cukru
szkl. wiórków kokosowych
opakowanie polewy czekoladowej

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło,cukier waniliowy,żółtka,cukier i smietane. Zagnieść ciasto i wylepić nim blaszkę ( najlepiej palcami zamoczonymi w wodzie to nie będzie się kleić).
Do ubietego na sztywną pianę białka dodać cukier i ubijać jeszcze minutę,wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Masę kokosową wyłożyć na ciasto i wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180stopni. po 15min zmniejszyć temp do 140stopni. Upieczone, jeszcze gorące ciasto pokroic w kwadraciki. Polewę czekoladową rozpuscic i rozprowadzic na ciescie. Smacznego dziewczyny 🙂

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

A ja dziś do 9 poszalałam ze spaniem 🤪 no coś ostatnio dobrze mi się śpi 🙂

Katrina84 witam w naszym gronie widze że podoba Ci się to samo imie co mnie,super będą dwie Emilki 🤪

Fredeczkaa ciasto wygląda smakowicie już sobie spisałam przepis,jak tylko maż będzie w domu to musze poeksperymentować z tymi Waszymi ciastami bo on biedny tak lubi ciasta a ja mam dwie lewe ręce do pieczenia,ale z Waszą pomocą mam nadzieję dam rade 🤪

Odpoczywaj Fredeczka dużo bo jeszcze 3 miesiące przed nami :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
A przepis na ciasteczka to muszę teściowej przepisać może razem spróbujemy je upiec :P :P :P :P

No to super że chociaż Ty się Mittka wyspałaś bo mnie dzisiejszej nocy tak kręgosłup bolał i boli nadal 😞 😞 Miejsca sobie nie mogłam znaleźć w łóżku 😞 😞 Mój Tomek to w pewnym momencie chciał mnie opieprzyć że spać mu nie daję ale zrozumiał i nawet mały masaż mi zrobił 😉 😉 😉