Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie co, mnie w ogóle denerwują komentarze na temat wyglądu w ciąży... a już porównywanie załóżmy jednej ciężarnej do drugiej, to szlag mnie trafia 😠

Ostatnio moja kochana teściowa zapytała się: "Bardzo gruba jesteś?" A ja myślałam, że mnie coś trafi 😠
Nie rozumiem kobiet, które same były w ciąży... kurde, nie pamiętają, że kwestia wyglądu to sfera delikatna????

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

haha, to mój mąż ostatnio nalegał, żebym do teściowej pojechała bo jak to ona powiedziała, dawno mnie nie widziała, tak się wnerwiłam, a co to ja małpka w zoo do oglądania jestem czy co 😠

No ja już po kąpieli ale coś nie mogłam się zabrać i oglądnęłam Przystań na jedynce i końcówkę Housa :P

A co do komentarzy na temat mojej ciąży to jak na razie tylko porównują moja pierwszą z tą ciążą ale nie ma nic że gruba jestem :P
Tylko zaczyna się coś takiego "TY JESZCZE CHODZISZ" albo "DŁUGO JESZCZE" to mnie zaczyna wkurzać 😠

Emmax faktycznie nie było naszej Agi84 🤢
O kurcze czyżby poszła rodzić 🤔
Ostatnio tak narzekała na te skurcze 🤢
Trochę późno żeby napisać eska ale jutro jak się nie pojawi to do niej napiszę ☺️

• Mamusia
No nie ma Agnieszki84 miejmy nadzieję że gdyby co to da znać 🙂

Dziewczynki ja zmykam się położyć,bo jutro trzeba wstać ide pod szkołe odstać swoje 🤪 nie no żartuje mają przynieść nowy model sukienki komunijnej eh już normalnie ręce opadają.

Dobranoc mamusie i spokojnej nocki 😘

Laski ja też uciekam bo wczorajsza nocka był nie teges 😉 Nie dość że nie mogłam spać bo jeszcze po pierwszej przecież posta pisałam a zanim zasnęłam to może 2 w nocy była a o 3 dostałam eska od Akompf ale na nią nie jestem zła a wręcz przeciwnie cieszę się że dostałam tego eska bo chociaż z uśmiechem na twarzy zasnęłam ale wstałam już o 6.30 no i jeszcze maraton po lekarzach dziś był więc mówię Wam DOBRANOC 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Witam Drogie MAMY!!!

Wczoraj o godzinie 21 zaczęły się regularne skurcze. Lekarz nie chciała już wstrzymywać porodu. Małej groziło zakażenie z powodu pękniętego pęcherza z wodami. Zadecydowano o porodzie. O godzinie 1.35 18 listopada 2009 roku na świat przyszła Basia. Mała waży 2270 gramów. Ma śliczną czuprynkę i jest MALUTEŃKA!!! Zaraz po porodzie (siły natury) mała leżała może z 5 sekund na "cycu", a potem trafiła do inkubatora z niewydolnością oddechu i zakażeniem. Na szczęście po nocy małej przeszło i dziś jest już dobrze. Noc była koszmarna!!! Płakałem jak dziecko martwiąc się o stan córeczki. Ale już raczej oki. Może jutro Żoncia dostanie ją w łapki? Zobaczymy... Chwilowo wciąż to maluteńkie stworzonko. Ściskamy Was i życzymy KAŻDEJ z Was tak szybkiego porodu.

Ps. A poród? MASAKRA!!!! Byłem przy żonie aż do końca. Współczuję Wam tego bólu i jestem pełen podziwu dla macierzyństwa już od samego początku - trudu wydania na świat dziecka.

Pozdrawiam i pocieszam! Nie jest jednak tak źle! Mina Baśki rekompensuje wszystko!

[URL=http://img690.imageshack.us/i/zdjcie0146small.jpg/][IMG]http://img690.imageshack.us/img690/3359/zdjcie0146small.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Zapomniałbym... Baśka dostała po urodzeniu mimo problemów z oddechem - zaburzenia. 10 pkt w skali na 10!!! ;] Wygląda jak mały cyborg 😞 Same rurki, sonda do żołądka, karmiona jest strzykawką do żołądka, ma kroplówki i kabelki same... Ehhh... Oby tylko było wszystko z małą dobrze...

[URL=http://img132.imageshack.us/i/zdjcie0154small.jpg/][IMG]http://img132.imageshack.us/img132/9392/zdjcie0154small.jpg[/IMG][/URL]

O jaka Kruszyneczka malutka! Na pewno wszystko będzie dobrze nie może być inaczej!!! Buziaki dla mamusi i córeczki 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

A ja mam doła giganta siedzę i ryczę, mąż ma focha na mnie za nic, normalnie gorzej niż baba w ciąży 🥴

Uciekam spać, miłej spokojnej nocy Grudnióweczki 😘

• Mamusia
Gratulacje! Maleństwo jest przecudowne! Śliczności! Cieszę się że jest coraz lepiej! Teraz to już tylko kwestia dni, godzin aż malutka będzie z wami!

Wiecie co dziewczyny,przeglądam co pisałyscie i muszę wam powiedzieć że odnośnie tych komentarzy dotyczących wyglądu w ciąży to niektórzy naprawdę nie mają umiaru. Ja przed ciążą przytyłam bo bez pracy w domu siedziałam i zajadałam smutki na kanapie, nie zdarzyłam schudnac i tu ciąża a ludzie na tej mojej głupiej wsi potrafią mi tylko wiecznie powtarzać że pewnie urodze bliźniaki bo taka wielka jestem... a ja po prostu jestem gruba, przytyłam przed ciążą i teraz jeszcze mi doszło kg... ale czasami mi się plakać chce jak słyszę ciągle jaka to ja jestem gruba i w ogóle... No cóż, takie jest życie, nikogo nie oszczędza.

To słodkich snów wam wszystkim życzę i by nasze aniołki dały nam dziś pospać :-) do jutra

• Mamusia
WOW 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 GRATULACJE I TRZYMAMY KCIUKI ZA MAMUSIE I BASIE I ZYCZYMY WYTRZYMALOSCI TACIE
WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE A BASIENKA SLICZNIUSIA 😘 😘 😘

Rety Akompf miala termin na 27-12-09 a to juz...Chyba postanowie jednak sie spakowac i zaczac pranie bo jak widac nigdy nic nie wiadomo... Ale wiesci no... JEszcze raz gratuluje szczesliwym rodzicom

• Mamusia
dzien dobry...

MązAkompf jestem dumna z Twojej zony i macie sliczna coreczke.. boshe, az sie poplakalam... napewno wszstko bedzie dobrze i niedlugo bedziecie tulic malutka w ramionach.. zycze duzo odwagi 🙂 mala jest sliczna.. pozdrow ja od nas... jeszcze raz gratulacje !!!

ja cos sie srednio czuje, malego tak nisko czuje ze trzymam sie za brzuch by mi nie wypadl... skurcze sa a pozniej ich nie ma.. mozna oszalec...

do lekarza w pn wiec zobaczymy, moze zostawi mnie w szpitalu i pomze mi juz urodzic zebym nie czekala i az tak sie nie meczyla bo sama nie wiem co sie dzieje.. to normalne?

ide szykowac snaidanie i budzic d i jade do rodzicow, nie chce byc sama w domu...

• Mamusia
kajtucha nie przejmuj sie tym co ludzie mysla, ja tez tylko slysze z epewnie bliznieta urodze bo mam taki "beben"

najwazniejsze zeby malenstwo bylo zrowe a komentarze ludzie niech sobie wsadza do d..y 🙂

jestes jaka jestes i nie kazdy jest szkielet tym bardziej podczas ciazy, napewno slicznie wygladasz jak kazda przyszla mama wiec glowa do gory 🙂

buziaki