Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jeszcze jutro sie przejdę po miescie i poszukam, może cos jeszcze się trafi.

Ale listopadówki mają śliczne dzieci 🙂 byłam u nich na forum chwilkę 🙂

Gosia gdzie ta tabelka jest??

• Mamusia
U mnie wszystko w porządku, dziękuję.
Nati też ma się świetnie urosła mi już 1cm, więc ma aż 48cm 😁
Przytyła też odrobinę, przekroczyła już wagę porodową o 40gr. A to sukces, bo przez 2 tygodnie dzieci tracą na wadze. Także od piątku, kiedy ważyła 2110gr przybyła do wczoraj do 2400gr.
Z karmieniem nie mam problemu, mleko mam od począku i Nati je jak szalona. Z opieką też jest świetnie, myślałam, że nie dam sobie rady, ale nie potrzebuję pomocnej dłoni, jedynie męża przy kąpieli 😁
Aaaa a Natka zgubiła już wczoraj kikut pępowiny, więc już jest wszystko ok.
Samopoczucie po porodzie bardzo dobre, myślałam, że będę miała traumę, ale z ogromną radością będę nosiła i rodziła kolejnego potomka 😁

• Mamusia
Marta strasznie pociesza mnie Twoje nastawienie do sprawy i gdyby tak Majkeczka chciala wszystkich posuchac i juz wyjsc to bylabym przeszczesliwa 🙂Super ze Natalka tak pieknie rosnie 🤪 🤪 🤪

Ja tez sie musze zabrac za te krzaczki w razie godziny 0 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: ostatnio sie tak nagimnastykowalam ze 2 dni mnie kregoslup bolal 😮

Hej hej moje kochane grudnióweczki już jestem :P

Na początek muszę się wyżalić że jestem zjebana jak koń po westernie 😠 Taki maraton dziś zrobiłam że już padam 😞
No od razu mi ulżyło :laugh:
A teraz dobre wieści otóż u gina wyszło wszystko w porządku mały rośnie i w tej chwili ma około 3100 gram i 50 cm długości 🙂 Rozwarcia brak i szyjka się nie skraca no i doktorek powiedział mi że po tych lekach co brałam w szpitalu to raczej ciążę mogę przenosić i tu już minka nie teges 🥴 Ja się pytam dlaczego a on do mnie że te leki mogą tak długo działać i nawet mąż mi w tym nie pomoże ale oczywiście nie musi tak być 🤢 No cóż już nastawiłam się że będę grudniówką 🤨
A ja do niego że mam syna z 9 grudnia i jeżeli zdarzy się tak że nie urodzę do 7 to 8 zgłaszam się do szpitala i tak ma mi zrobić żebym urodziła 9 grudnia to i drugiego będę mieć z tego dnia tylko o 6 lat młodszego 😉 Oczywiście nie chodzi mi tu o cc bo na to się nigdy nie zgodzę ale ma mi wywołać tego dnia i wiecie co zgodził się :laugh: To chociaż już wiem że nie przeniosę ciąży o 2 tygodnie 😉

A zdjęcia nie zrobił bo mały był zasłonięty rączkami i nie dało rady 🙂 Ale chociaż wiem że wszystko jest ok 🙂

• Mamusia
Marta super, że wszystko tak dobrze się układa i że jesteś tak dobrze nastawiona 🙂 Jak czytam Twoje posty to pocieszam się, że dam radę z opieką nad maluszkiem bo Ty jesteś taka radosna i pełna sił po porodzie 🙂

Agusia super, że u Bartka wszystko ok.
3100 to już bardzo ładna waga 🙂

• Mamusia
AgnieszkaK super że Bartuś ma się dobrze i waży tyle co moja Dominika jak się urodziła 🤪
Kurcze mam nadzieję że moje leki jakie dostawałam w czerwcu nie działają do tej pory 🤪 :P AgnieszkoK przynajmniej takie pocieszenie że najpóźniej chyba 9 Bartuś będzie już z Tobą 🙂

• Mamusia
Wiola Twoja Majka wyjdzie w grudniu po południu 🤪 🤪 🤪 🤪 Aga Bartuś to pudzian będzie jeszcze ze 3 kila niech przytyje 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🙂 I wogole zaczynam wyliczankę i prosze mi sie rozpakowywać po kolei 🤪 🤪 🤪 🤪 :P Ale mi sie te żarty trzymają :P:P 😁 Niegniewajcie 😁 😁

No Julka się rozpisała haha ale liczy się , że o nas pamieasz kochana 🙂 buziak dla Ciebie 😘

AguśK ale masz już kluseczkę fajną w brzuszku 🙂 3100 to naprawdę smiało juz możesz rodzic i nie słuchaj lekarza bo natura nie wybiera i nie zdziwiłabym się jak bys jutro urodziła hah

Marta fajnie że tak sobie świetnie radzisz. Nawet nie wiesz jak my Ci tu zazdrościmy że masz juz Natalke ,,na żywo", że możesz ją tulic, całować, karmic, opiekowac się nią... oj ... ale juz niedługo i wszystkie będziemy takie szczęsliwe 🙂

Matko Dorunia kto potem takiego giganta urodzi 🤪

Ale ciesze się że masz super humorek i nas rozweselasz :laugh: :laugh:
Łap oklaska za to i buziola 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Ach dałam Ci ich troszkę więcej :laugh:

Idę sie wykąpac. Zmęczona jestem. Dzis od 6 rano nie śpie 😞
Noc cięzka... echh...
Ale jeszcze zajrzę do Was.

Kurna to łożeczko strasznie śmierdzi nowością, jak tu je przewietrzyć laseczki??