Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiecie co? Zapytałam wczoraj 3 moje koleżanki o to farbowanie włosów i wszystkie z pełnym przekonaniem odpowiedziały: No co Ty przecież nie wolno!! Ja jestem przekonana że to juz przesada i w 15tyg mam prawo o siebie trochę zadbać i nie będę pierwsza ani ostatnia. Problem w tym że chce zmienic kolor dość mocno i obawiam się że tyle z tego bedę miała że będę co chwile wyrzuty słyszeć od znajomych jaki to ze mnie wyrodny inkubator...więc się zastanawiam mimo że osobiście nie widzę zagrożenia i czuję potrzebę zmiany 😜

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Wiecie co? Zapytałam wczoraj 3 moje koleżanki o to farbowanie włosów i wszystkie z pełnym przekonaniem odpowiedziały: No co Ty przecież nie wolno!! Ja jestem przekonana że to juz przesada i w 15tyg mam prawo o siebie trochę zadbać i nie będę pierwsza ani ostatnia. Problem w tym że chce zmienic kolor dość mocno i obawiam się że tyle z tego bedę miała że będę co chwile wyrzuty słyszeć od znajomych jaki to ze mnie wyrodny inkubator...więc się zastanawiam mimo że osobiście nie widzę zagrożenia i czuję potrzebę zmiany 😜

Nie przejmuj sie tylko farbuj jak uwazasz...
Ja dzisiaj tez bede farbowac wlosy i farbowalam w poprzedniej ciazy i uwazam ze nie ma przeciwskazan, bo to glownie chodzi o amoniak w farbie, a dzisiaj juz sa takie bez i nie ma powodu do obawy.
Tak wiec wanilia farbujemy wlosy i juz, bo to zastanawianie sie czy mozna czy nie to juz robi sie nudne 😁
pozdrawiam

• Mamusia
cześć mamusie
Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza i jak nigdy nie panikowałam to od kilku dni strasznie się martwie że coś nie tak czuje się fatalnie nie mam pojęcia co się dzieje a do tego strasznie kłuje mnie brzuch - mam jakieś chore przeczucia wiem na pewno przesadzam, zresztą zobaczymy.Chyba zwariuje do tej 16. A oprócz mojego marudzenia, wesele na którym teraz byłam było fatalne prawie nic nie zjadłąm bo nie dałam rady muzyka totalna klapapanna młoda bez wyrazu szału nie zrobiła a najśmieszniejsze było to że jak staliśmy w kolejce do życzeń to każdy z rodziny mi gratulował szybko się rozniosło i wszyscy się śmiali że może w końcu będzie Marysia.

witam kochane spokojnie możemy farbować włosy po 3 miesiącu już można ja byłam zafarbować w tamtym tygodniu i też się obawiałam zastanawiałam i w końcu stwierdziłam że już mam dość moich odrostów i naprawdę farba w ogóle nie śmierdziała w salonach mają już dobre farby które zawierają mało amoniaku

a tak poza tym to wstałam dziś rano zjadłam sobie śniadanko i jestem zadowolona bo mam dziś wolne za chwilę jadę zapłacić gaz potem idę do sklepu i jadę na pogaduchy do koleżanki hihihi tak się cieszę a jutro mam na rano do pracy to też luzik

• Mamusia
cześć dziewczynki 🙂

ja wstałam po 7, obudziły mnie hałasy za oknem. masakra :/ za oknem buduje mi się nowy budynek uczelni już od września jest kiepsko. budynek już stoi a dzisiaj rzucają jakimiś ciężkimi płytami albo czymś bo takie odgłosy są

teraz wzięłam prysznic i może wybiorę się do promotora, bo chciałam już dzisiaj drukować pracę, wysłałam mu wczoraj rano mailem już z ostatnimi poprawkami i nie odpisał 😞

zaraz zjem śniadanko 🙂 kanapeczki z serem żółtym i pomidorkiem 🙂 mniaaaaam 🙂

• Mamusia
cześć dziewczynki
Ciesze się ze wsyztsko w porządku u tych co po wizycie 🙂
Czekamy na nowe wieści od następnych 🙂
Co do farbowania włosów: ile lekarzy tyle opini. Natomiast nie sugerowałabym się zdaniem fryzjera bo co powie ze nie można? Żaden tak nie powie wiadomo to dla nich zarobek. Ja farbowałam a poprzedniej ciąży teraz tez się wybieram bo już strasze normalnie.
Ale narobiłyscie ochoty na arbuzy ale mnie nie ma kto przynieść a sama dzwigać nie bede. nO i trezba by gdzies dalej pojechac bo koło mnie to same hiszpańskie 😁 😁 😁

• Mamusia
Ja własnie jem sniadanko....niestety arbuz chodzi za mna nadal.
Ja tez juz nie moge wytrzymac z moimi odrostami! Tez uwazam za przesade zabranianie farbowania podczas ciazy, przeciez to nie trwa caly dzien.
ulka: ja zupelnie nie wiem jakie buty. Myslalam o jakis wyzszych na platfornie z przodu bo Mój ma prawie 190 a ja zaledwie 168 :P

• Mamusia
rubi napisał(a):
cześć mamusie
Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza i jak nigdy nie panikowałam to od kilku dni strasznie się martwie że coś nie tak czuje się fatalnie nie mam pojęcia co się dzieje a do tego strasznie kłuje mnie brzuch - mam jakieś chore przeczucia wiem na pewno przesadzam, zresztą zobaczymy.Chyba zwariuje do tej 16. .

Rubi jak widac panika to stały element każdej wizyty - wszystkie tak mamy i wszystkie wracamy usmiechnięte więc głowa do góry 🙂 A co do kłucia to mnie od wczoraj jakos tak ciągnie i kłuje właśnie jak się np. schylam. Czyżby to macica sie wreszcie zabrała do roboty?

• Mamusia
rubi mnie tez klulo w niedziele i sie wystraszylam, ale okazalo sie ze to wzdecia i jelita mnie tak kluly 🙃
wczesniej klulo mnie w okolicy prawego jajnika, ale to pewnie wiezadlo ktore sie tam znajduje (przynajmniej u suk i kotek 😉 mysle ze u ludzi jest podobnie. jak sie robi cesarke u suki czy kotki to widac jak sa naciagniete te wiezadla, w porownaniu z nieciezarna. sa cinajmniej kilkakrotnie dluzsze!! Takze musimy zarowno my jak i one cos czuc zeby az tak to sie mogla rozciagnac!!!

• Mamusia
Ulka napisał(a):
to juz nie te czasy, ze jak moja ciotka 15 lat temu nalozyla farbe na wlosy to jej odpadly.. i zostala z wlosami o dlugosci 1 cm
to co bylo 15 -20 lat temu i wtedy nie wolno bylo i tak zostalo do dzisiaj jakies zabobony
ja w nic nie wierze i nie slucham zabobonow ze tego nie wolno bo w wiekszosci nie jest to poparte zadnym naukowym doswiadczeniem.
i wielokrotnie szlam w zimie z mokra glowa np z basenu bez czapki i nie zachorowalam na zapalenie płuc czy czegokolwiek, wielkokrotnie jadlam lody w zimie na dworze i nie zachorowalam na zapalenie krtani, wielokrotnie szlam z przemoczonymi butami i nawet nie dostalam kataru - a mama mnie nie malo zatłukła ale na moim przykładzie mozna powiedziec ze to sa ludowe wierzenia jakies dla mnie nie zrozumiale, wiekszosc w to wierzy ale nikt nie potrafi podac dowodu co sie dokladnie dzieje w organizmie bo choruje sie od wirusa a nie od mokrej glowy
jak ktos mowi ze czegos nie wolno to niech pozniej doda dlaczego i jakie to wywoluje reakcje,
nie wolno to dac sie zwariowac i sluchac doradcow

Dobrze gada!! 🙂 🙂
A arbuzy sa pyszne!! 🙂 Winogrona jeszcze bardziej! 🙂 Tylko latwo od nich utyc, hihi 😜
Wlosow nie farbuje to sie nie wypowiadam , ale pazurki to zawsze mam pomalowane, przynajmniej na tyle na ile praca pozwala 🙂
A moja gin powiedziala ze na wesleu jak mam ochote to mam sobie lampke wina wypic, hehe, ona to jest wyluzowana akurat 😁

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂

No własnie ja sie nastawiłam na abstynencje totalna a moj gin powiedział : prosze ograniczyc spozycie alkoholu...najlepiej do wina...
czyli tez jakos na luzie do tego podchodzi... ja dla spokoju swojego i otoczenia nie piję wcale, choc... ostatnio skusiłam sie na stołową łyzke nalewki mailnowej 🤪

Jezeli chodzi o miesnie i wiązadla...no coż ja.... sie bardzo tym martwiłam bo boli mnie brzuch tak, jakbym zakwasy od robienia brzuszkow miala...ale ale skoro z fasola ok to znaczy ze tak musi byc...

A tak, to własnie zjadłam arbuza...posniadaniowego 🙂
Musze podlać ogródek bo miało padac a nie padało wiec wąż musi isc w obroty... 🙃

• Mamusia
to jutro o 12 idę się robić na mój wymarzony rudy kolorek 🙂 do tej pory nie miałam odwagi mimo że naturalny kolor też lekko wpada w rudość ale teraz co tam - mam zwolnienie do końca przyszłego tygodnia więc jest chwila żeby interweniować jak będzie niewypał 😉

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🤪 UWAGA !! jestem po wizycie dzidzia ma 7,5cm i nie muszę brać luteiny 😎 dzidzia jest zdrowa i widziałam jak sobie siedziała zdjęcie mam i wstawię oczywiście 🤪 także jest super jestem szczęśliwa a troszkę się denerwowałam 😜

• Mamusia
pammat napisał(a):
Cześć dziewczyny 🤪 UWAGA !! jestem po wizycie dzidzia ma 7,5cm i nie muszę brać luteiny 😎 dzidzia jest zdrowa i widziałam jak sobie siedziała zdjęcie mam i wstawię oczywiście 🤪 także jest super jestem szczęśliwa a troszkę się denerwowałam 😜

Super!
Ja ide pod koniec tygodnia, tez juz sie boje 😲

• Mamusia
pammat napisał(a):

Super Pammat 🙂
Czekamy na fotke 😜