Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
chloe napisał(a):
novaM - my zamowilismy wlasnie KLUPŚ Safari.

W ogole mam problem!! dzisiaj zakladalam sobie globulke z clotrimazolem i postanowilam sprawdzic jak tam moja szyjka. zawsze ja wyczuwalam, a dzisiaj kurde ledwo palcem do niej siegam i czuje ze jest bardzo miekka!! a moj gin na urlopie jeszcze 2 tygodnie. chyba zwariuje!!!!!! czy wy tez tak macie?

Hihihi Chloe widzę, że taki sam gust mamy 🤪 🤪 🤪 !!!!!!!!!

A co do szyjki to ja raczej tam nie grzebię 😜 Tzn. nie mam takiej potrzeby bo nic nie aplikuję 😜

Jejjj ale mam stresa przed tą wizytą, jakby to pierwsza moja miała być 😮
Martwię się o te wyniki 😞
Byle do 15:30 🙃

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
WITAM .OJ COĆ CZUJE ŻE LENIWY DZIEŃ SIĘ SZYKUJE 🙂
WCZORAJ DAŁAM CZADU- OD 6:30 RANO DO 20:30 NA NOGACH I TO W PEŁNEJ AKTYWNOŚCI....RANO PRACA ,POTEM LATANIE I ZAŁATWIANIE KILKU SPRAW,I TYLE SIE NACHODZIŁAM NALATAŁAM ŻE MYŚLAŁAM W KILKU CHWILACH "ZE ZARAZ URODZĘ" 🙂 NA DODATEK ,ZASZKODZIŁ MI MC DONALDS I WYMIOTOWAŁAM OKRUTNIE 😞 JA TO JAKAŚ PECHOWA JESTEM ....BO JESZCZE NA DODATEK ZŁAPAŁAM ZAPALENIE SPOJÓWEK I OD RANA OKO ZAROPIAŁE,BOLI-PIECZE I ZNOWU TRZEBA COS DZIAŁAĆ :/
  • Mamusia
novaM napisał(a):
chloe napisał(a):

W ogole mam problem!! dzisiaj zakladalam sobie globulke z clotrimazolem i postanowilam sprawdzic jak tam moja szyjka. zawsze ja wyczuwalam, a dzisiaj kurde ledwo palcem do niej siegam i czuje ze jest bardzo miekka!! a moj gin na urlopie jeszcze 2 tygodnie. chyba zwariuje!!!!!! czy wy tez tak macie?

A co do szyjki to ja raczej tam nie grzebię 😜 Tzn. nie mam takiej potrzeby bo nic nie aplikuję 😜

Nie stresuj sie wizyta 🙂 Nie ma potrzeby najwyzej przepisze Ci jakies tabletki. Ja np sie przejmowalam tez ze mam kiepskie wyniki, a sie okazalo ze wszystko jest ok i nie ma sie co martwic 😉

• Mamusia
hej dziewuszki ja z obiadu od mamy wróciłam
co do porodu ja miłam cc i sn i jestem za sn bez znieczulenia bolałao jak skr.......... nie będe owijać w bawałnę ale tylko przez 2h10min także dla mnie tylko siły natury 🙂
a co do pogody słonecznie tylko czasami chłodny wiatr powieje
Marzenka będzie dobrze czekamy na wieści

• Mamusia
novaM napisał(a):
chloe napisał(a):

na pewno wszystko z Kajtkiem będzie dobrze 🙂 trzymam kciuki 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny od wczoraj nie miałam czasu wejść i trochę miałam do nadrobienia 😜
czytałam w gazecie że kobiety z przodującym łożyskiem mogą mieć tylko cesarkę bo widziałam że wy na ten temat piszecie to tak przy okazji..
teraz odpoczywam byłam na zakupach i nastawiłam się na spodnie ciążowe i nie kupiłam 😮 jestem jakaś nie wymiarowa.. ale będę patrzeć jeszcze w innych miejscach 🙂
umyłam głowę i idę suszyć włosy i prostować ale mi się nie chce nic najchętniej padłabym do wyrka 😜

• Mamusia
Ech dziewczyny zazdroszczę Wam tego urządzania pokoi dla dzieci 🙂 Ja mam nadzieję, że po powrocie do Francji uda nam się z mężem zmienić mieszkanie, na większe i nowsze.

U mnie dziś słońce nawet zza chmury nie wygląda, także pogranicze woj. wielkopolskiego i kujawsko-pomorskiego zasnute jest chmurzyskami.

• Mamusia
Ech dziewczyny zazdroszczę Wam tego urządzania pokoi dla dzieci 🙂 Ja mam nadzieję, że po powrocie do Francji uda nam się z mężem zmienić mieszkanie, na większe i nowsze.

U mnie dziś słońce nawet zza chmury nie wygląda, także pogranicze woj. wielkopolskiego i kujawsko-pomorskiego zasnute jest chmurzyskami.

• Mamusia
chloe napisał(a):

JA TEZ....MIEKKA, ROZPULCHNIONA I... DELIKATNA

• Mamusia
A więc jesteśmy już po 🙂 Wizyta przybiegła bardzo spokojnie. Maluszek miewa się dobrze, jest zdrowy i w zaskakującym tempie rośnie. Oczywiście dostałam skierowanie na usg, bez którego obejść się nie może. Miejmy nadzieję, ze dam radę i nie zrobię panią żadnej niespodzianki :| Słyszałam, że dobrze zakroplić glukozę sokiem z cytryny.....hmmm zapewne wypróbuję 🙂 Dziewczyny w którym tc powinno zrobić się to badanie?? Z tego wszystkiego zapomniałam o to zapytać.
pozdrawiam :**

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
A więc jesteśmy już po 🙂 Wizyta przybiegła bardzo spokojnie. Maluszek miewa się dobrze, jest zdrowy i w zaskakującym tempie rośnie. Oczywiście dostałam skierowanie na usg, bez którego obejść się nie może. Miejmy nadzieję, ze dam radę i nie zrobię panią żadnej niespodzianki :| Słyszałam, że dobrze zakroplić glukozę sokiem z cytryny.....hmmm zapewne wypróbuję 🙂 Dziewczyny w którym tc powinno zrobić się to badanie?? Z tego wszystkiego zapomniałam o to zapytać.

w 24-28 tyg

• Mamusia
guga napisał(a):

w 24-28 tyg

To ja pewnie też po wakacjach skierowanie dostanę.
Kasiu a ile maluszek już waży?

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
katja26 napisał(a):
Dzień dobry 😉
U mnie nareszcie słoneczko za oknem. Dziś noc była trochę spokojniejsza bo mniej już kaszlę. Dziewczyny czy któraś z was zastanawia się nad znieczuleniem zewnątrzoponowym?

Położna powiedziała mi, że we Francji 95% kobiet stosuje znieczulenie. No i jest refundowane 🙂 Ja jeszcze nie postanowiłam.

DOKŁADNIE .U MNIE W DUBLINIE TEZ RUTYNOWO WYKONUJĄ ZNIECZULENIE BEZ ŻADNYCH DODATKOWYCH OPŁAT.WYSTARCZY POPROSIC O ZNIECZULENIE I PACH I MASZ.WIEKSZOŚĆ MOICH KOLEŻANEK KTÓRE RODZIŁY POMIMO UWCZESNEGO ZNIECHĘCENIA I TAK PROSIŁO O ZEWNĄTRZOPONOWE 🙂 TAK ŻE DAMY RADE 🙂 JA TEZ SIE WACHAM JESZCZE ALE PEWNIE JAK BEDZIE BAARDZO BOLAŁO TO BEDZIE MI WSZYSTKO JEDNO 🙂 PS.U MNIE W DUBLINIE TERAZ PO 24 GODZ PO PORODZIE WYPUSZCZAJA DO DOMU ...ŁADNE KWIATKI CO NIE?!! :p

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
guga napisał(a):

w 24-28 tyg

To ja pewnie też po wakacjach skierowanie dostanę.
Kasiu a ile maluszek już waży?

370g

• Mamusia
kasiunia ja mialam tez w 21 tygodniu... kup sobie cytryne i przekroj ja na pol i zabierz ze soba do laboratorium... pobiorą ci krew na czczo na poziom glukozy po czym pani w szklance wody rozpusci ci ta glukoze co kupilas w aptece i jak powiesz ze masz cytryne to albo ci ja sama wcisnie albo sobie wcisnij przed wypiciem.... ja dalam kobicie... powiedziala ze pol wystarczy ale ja chcialam cala;p i i tak bylo przeslodkie to.... po czym w jej obecnosci to wypijasz i wychodzisz na poczekalnie i siedzisz tam 2 godziny... po 2 godzinach pobieraja ci krew jeszcze raz... w trakcie tych 2 godzin z jednym nic sie nie dzieje a inni ( w tym ja oczywiscie) odlatuja i mdleja :P i jeszcze jedna ważna rzecz... strasznie mdli a jak zwrocisz po wypiciu a przed 2 pobraniem to niestety badanie trzeba nastepnego dnia powtorzyc... wiec lepiej wytrzymac... 😉) mam nadzieje ze pomoglam 😜

• Mamusia
guga dzieki, troche mnie uspokoilas z ta szyjka, maz mnie ochrzanil ze panikara jestem. juz zdazylam do mojej gin zadzwonic, na urlopie ja mecze, powiedziala ze w ciazy zawsze szyjka jest mieksza a pochwa dluzsza, ale ze jak mnie to martwi to mam jechac na izbe przyjec do jej kolegi do kliniki jutro. i teraz nie wiem czy jechac czy nie, maz na mnie krzyczy ze sobie problemy wymyslam. jutro dopoludnia do nas dziennikarka z gazety przyjezda do przychodni i chcial zebym byla... eehhh. moze rzeczywiscie wymyslam.. bo czuje sie bardzo dobrze 😉

i pomijam juz fakt ze od tego gmerania dzisiaj zrobil mi sie rozowawy sluz 🤢