Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 🙂
tez juz spać nie moge-o 5 rano obudziła mnie zgaga-wypiłam szklanke przegotownej wody, przeszło ale o 8 sikanie i już dupa, nie pośpie sobie
..co do brzuszka to u mnie to samo, jak nie miałam w PL neta to czasami taka nerwowa chodziłam bo tak mi tego forum brakowało, mam nadz ze teraz jak pojedziemy to juz bedzie ok i będe zaglądać chociaż raz dziennie 🙂

• Mamusia
Ja też się melduję, w dodatku zupełnie wyspana 🙃
Mąż już pojechał do pracy i zabrał psa więc mam luuuuz zupełny. No może poza tym że trochę roboty papierkowej leży za którą się nie mogę zabrać 🥴
Życzę miłej soboty - Aniqa odmelduj się jeśli jesteś wciąż w domu bo ciekawa jestem czy się Twoje przeczucie sprawdziło 🙂

• Mamusia
kurde Adam mi wczoraj ciepłej głowy narobił: powiedział że może do domu pojedziemy autem-jakimś busem bo jego znajomy chce żeby Adam wzioł mu auto do PL do malowania-aleeee by było super , zapakowała bym całego busa bo mam dużo rzeczy do przewiezienia i do tego zatrzymywali bysmy sie kiedy tylko bym chciała. nakręciłam sie strasznie na to tylko ze Adam powiedział że nie mam sie cieszyc za wczasu bo ten gość jest niesłowny i do odnia wyjazdu może jeszcze sie zmienić..... a ja tak sie boje autokarem jechać-oby wypaliło z tym autem

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Dziś urodziny mojej najlepszej psiapsióły - takiej od lat wczesnego dzieciństwa. Ale by się ucieszyła gdybym urodziła dziś 😁

nawet sobie nie wyobrazasz jak bardzo 🤪 w zeszłym roku moja przyjaciółka miała termin na 16grudnia a urodziła 20 w moje urodziny 😁

• Mamusia
hello dziewczyny. Dziś pobiłam rekord wstawałam co godzinę. Poza tym z nowych rewelacji to chyba czop mi odchodzi. Bo od 2 dni znajduje po trochu śluzu( wygląda jak płodny). Przespałam się z moim prezentem urodzinowym dla Pitera i stwierdziłam że to jednak lekkie przegięcie i zrezygnowałam.

• Mamusia
Dzień dobry.. ja też się melduję. Palców u rąk nie mogę zgiąć, tak mi spuchły po nocy...
Dzisiaj słonecznie u mnie.. Mam do Was pytanko o spirytus do przemywania pępuszka, szkoły są różne, ale te z Was, które nim będą przemywać skąd go biorą. W aptece można go kupić? Jest na receptę? czy samemu zrobić ? ale alkoholowe pytania od rana... 😁

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Dzień dobry.. ja też się melduję. Palców u rąk nie mogę zgiąć, tak mi spuchły po nocy...
Dzisiaj słonecznie u mnie.. Mam do Was pytanko o spirytus do przemywania pępuszka, szkoły są różne, ale te z Was, które nim będą przemywać skąd go biorą. W aptece można go kupić? Jest na receptę? czy samemu zrobić ? ale alkoholowe pytania od rana... 😁

Ja do pępka kupiłam octenisept, do tego jałowe waciki. Octenisept działa odkażająco a nie drażni rany, nie wiem czy któraś z nas chciałaby żeby jej na skaleczenie lali spirytus 😮

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Hahaha... no wiem.... 🙂
Kurcze, nie wiem już sama, bo na Szkole rodzenia położna radziła spirytus, u mnie w szpitalu to właśnie radzą... no niby twierdzą, że pępuszek nie boli dziecko...

A dlaczego ma nie boleć? Zresztą skoro jest opcja żeby kupić coś co na pewno nie boli (przetestowałam na dużej, otwartej ranie u psa) to chyba warto 😉 A w domowej apteczce się zawsze przyda. Chociaż jak się nic nie będzie działo to pewnie użyję tego z raz a potem tak jak Dorianna - czysta woda

Witam wszystkie brzuszki!!! Ja dziś noc nie za fajna ciągłe wstawanie trudne przewracanie z boku na bok masakra!!! Szok już mam dość mogło by się coś zacząć a tu nic. Rano po 7 pobudka bo śniadanko głodny człowiek, potem siedzenie!!! przed chwilką mój mąż mi zrobił wspaniałą kawę mniam z pianką!!! Wypiłam już!!!! Dziś i jutro ogólnie nudy będą dziś mamy iść do znajomych o 20 ale ja nie dam rady chyba!!!!