Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
Hahaha... no wiem.... 🙂
Kurcze, nie wiem już sama, bo na Szkole rodzenia położna radziła spirytus, u mnie w szpitalu to właśnie radzą... no niby twierdzą, że pępuszek nie boli dziecko...

A u mnie na szkole mowila, ze juz sie nie robi spirytusem, bo to stary sposob i teraz jedynie tym sprayem odkazajacym, ale to twoj wybor i jak chcesz stosowac spirytus to w proporcjach 2:1 (spirytus 95%:woda przegotowana)

• Mamusia
Za wami nadażyć nie można niestety 🙂

Co do pępka ja stosowałam spirytus w pierwszej cuiąży ale teraz mam octenisept wiec zamienie bo i tak małej odpadł dopiero po 5 tygodniach taka była gruba pepowina.

Ja dziś ostatni raz na zajęcia zmykam wiec sie bede szykowac 🙂

• Mamusia
a ja mam waciki nasączone spirytusem gotowe i gencjane....moze kupie ten ocenisept.....zobacze jak to po szpitalu bedzie wygladac bo my 5 dni minimum mamy w szpitalu ... tak mi lekarz mowil ze nie szybciej niz w poniedzialek za tydzien wyjdziemy... wiec zobaczymy poprostu jaki bedzie stan pepuszka :P

• Mamusia
nio ja idąc za głosem forum tez zakupiłam octenisept 😉 czytałam kiedyś ze nawet mamom się może przydać m. in do :

przy pielęgnacji ran i szwów pooperacyjnych
w obrębie narządów rodnych kobiety, np. zapalenie pochwy i żołędzi prącia mężczyzny
przed zabiegami diagnostycznymi w układzie moczowym
przy cewnikowaniu
przed badaniami dopochwowymi
przy czynnościach przed, w trakcie i po porodzie
do pooperacyjnych i poporodowych irygacji pochwy przed założeniem wkładki wewnątrzmacicznej

• Mamusia
widać że weekend 😎
ja zrobiłam sałatkę z zupek chińskich a na obiad dzisiaj rosołek 😜
popołudni też mają znajomi przyjść na kawkę więc będzie co robić 🙂
a teraz tak jakoś spać mi się zachciało ale chyba nie będę drzemać jak o 14 mój M przyjdzie ale nie obiecuje oczywiście 😁 😁 😁

• Mamusia
ale tu dzisiaj mały ruch 🙂
ja jeszcze nic nie kupiłam do pępka, kosmetyki i leki kupimy jak zajedziemy do PL i wtedy bede Was wypytywała bo do tego czasu i tak zapomne co i jak
Agucha wcale Ci sie nie dziwie ze masz powera do sprzatania 🙂 poza tym czas szybciej zleci a na którą godzinę się spodziewasz męża?? rano czy wieczorem??

• Mamusia
Rita napisał(a):
mój dzwonił że ok 15 dzisiaj bedzie bo wybieramy się ze znajomymi do centrum na jakies swiąteczne stragany 🙂

Też bym sobie tak poszalała... a z chęcią bym już choinkę ustroiła, kolęd posłuchała i pierogów z kapuchą i grzybami się nażarła 🤪... w tym roku chyba się tylko na słuchaniu kolęd przy choince skończy 😁 😁

hej ja przyjęłam teściów potem znajomego z dzieckiem i surówkę zrobiłam na obiadek i ziemniaczki obrałam a mój mąż właśnie przyszedł i robi mięsko. dziewczynki pracuję w aptece i jak najbardziej polecam octanisept.

• Mamusia
u mnie tez dzis na obiadek rosołek... i ostatnie porządki.....a troche do sprzatania jest... wczesniej sprzatalismy tak pobieznie glownie moj M zebym czasem nie zaczela rodzic hehehe od naciagania sie... ale dzis postanowilam posprzatac serio... a co... najwyzej bedzie wieczorem izba ;D i to nie izba wytrzezwien hehehe

• Mamusia
Leniuszka też mam ☺️ ale ja dziś do kumpeli na urodziny idę, więc muszę go pogonić 😜 w ogóle to od dawna jej mówiłam, że mnie nie będzie... byłam pewna, że do tego czasu urodzę... przynajmniej tak lekarze mi wmawiali, a ja dalej z tym moim brzuszyskiem kochanym chodzę i nie wiem... o co kaman 🙃
No więc pełna mobilizacja... idę sprawdzić czy się jeszcze w brodziku mieszczą 😁