Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ulka napisał(a):
ja mam uczucie goraca non stop ale w calym ciele i tylko chodze i okna otwieram, siedze przy oknie rozwalonym i mi dalej goraco a wszystkim zimno i nie wiem czy to zmarźluchy czy co

Ja dokładnie tak samo, okna pootwierane a kaloryfery zakrecone. Zimne i rzeskie powietrze pozwala jeszcze jakos oddychac 🙂
Przez całe swoje życie mialam lodowate rece, stopy, nosi i czubki policzków - a teraz cud...wszystko gorace 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
meliska napisał(a):
Hejka brzuszki 🙂
Ja dziś jakaś nie do życia... słabnę ☺️
Pojechałam z mężem po zakupy, bo już mam dość tego leżenia i wróciłam strasznie wymordowana 🤢
Basieńka cieszę się bardzo, że na wizycie wszystko ok 🙂 a Florek jaki już duży???

Powiedzial ze wazy 2880 - 3100 g.
Przy urodzenia pewnie bedzie wazyl kolo 3 KG 🙂

• Mamusia
Dzien Dobry tak wogole 🙂

Wstalismy kolo 9:00, ale rodzice przyszli na kawke 11.11.11 o godznie 11:11 😁
Mama wydrukowala mi liste co wziasc do szpitala itp. 🙂 wyczytalam ze podobno do szpitala trzeba wziasc jeszcze wyniki badan z krwi, moczu, grupa krwi, HBS, WR i posiew bakteryjni.
Czy mialyscie robione juz badania na HBS i WR?

Ja wlasnie nie mialam, ale jutro jade zobaczyc szpital wiec sie dowiem czy to potrzebuje i czy ewentualnie mozna u nich to zrobic 🙂

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
Dzien Dobry tak wogole 🙂

Wstalismy kolo 9:00, ale rodzice przyszli na kawke 11.11.11 o godznie 11:11 😁
Mama wydrukowala mi liste co wziasc do szpitala itp. 🙂 wyczytalam ze podobno do szpitala trzeba wziasc jeszcze wyniki badan z krwi, moczu, grupa krwi, HBS, WR i posiew bakteryjni.
Czy mialyscie robione juz badania na HBS i WR?

Ja wlasnie nie mialam, ale jutro jade zobaczyc szpital wiec sie dowiem czy to potrzebuje i czy ewentualnie mozna u nich to zrobic 🙂

tak, WR mialam na poczatku ciazy,a HBS jakies 2 tyg temy, tylko tego nieszczesnego wymazu na paciorkowiec nie mam

• Mamusia
a mnie sie dzisiaj sniło, ze Guga urodziła chlopca,a nie babeczke 😜 takze moja droga uwazaj zeby nie bylo suprise 🙂
poza tym ze urodzilam Kalinke na klatce schodowej w domu, wogole nie czulam bolu, a Mala poprostu mi na rece wyskoczyla i bylo po wszystkim 🙂 byla taka piekna, ze nie moglam sie na nia napartzec i taka szczesliwa, jak jeszcze chyba nigdy w realu 😁 oby tak bylo w rzeczywistosci 😎

• Mamusia
Agami napisał(a):
aaa wlasnie pochwale sie tym co mnie moblilzowałyh do pisania,... melduje ze prace pisac zakonczylam... wydrukowalam... wlozylam w taka listwe... zapakowalam w koperte i jutro wysylam do Poznania do sprawdzenia;D alez jestem z siebie dumna.... heheeh 😁

za to oklask ode mnie 🙂 pamietam jaka to ulga jak sie skonczy 🙂

a dzisiaj zaczynamy 38 tydz 😁 zastanawiam sie czy napisac jakies podanie do Kaliny, ze powoli może sie szykowac na ten swiat 😁

• Mamusia
felunia napisał(a):
Ula... ja od wczoraj dopiero odczuwam jakies objawy 36 tygodnia... tj fale ciepła przechodzące przez brzuch az do krocza, czasami cos mnie zakuje w kroku (o zgadze i trudności w oddychaniu gdy leże na wznak nie wspomnę bo to chyba kazda ma). Nie odczuwam natomiast żadnych skurczy, wkładka w majtasach czysta.
Ciekawe kiedy się to znajdzie.
Najcześciej odczuwam własnie takie fale ciepła przechodzące przez brzuch, pachwiny i krocze. Moze którraś z was tez ma takie cieplarniane doznania?

a ja zgagi ani trudnosci w oddychaniu ani bólu pleców nie mialam i nie mam 🙂 jedyne co mi dokucza to bol w kroczu, bo mala juz niziutko jest

• Mamusia
Hej kobitki 🙂
Ja juz bylam na badaniu u urologa. Pani powiedziala,ze nerka za dobrze nie wyglada ale na razie nic zrobic nie mozna. Tak wiec czekac do porodu i modlic sie o brak boli ot co mi pozostalo. Nad ranem zasadzilam sobie czopka z buscopanu i na razie mam spokoj 🙂
Wiecie co jak bylam siku i sie wytarlam to na papierze zostal taki kawaleczek galaretki lekko przezroczysty i bylo togo tak nie za wiele. To ten czop czy zwyczajny sluz?

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
a mnie sie dzisiaj sniło, ze Guga urodziła chlopca,a nie babeczke 😜 takze moja droga uwazaj zeby nie bylo suprise 🙂
poza tym ze urodzilam Kalinke na klatce schodowej w domu, wogole nie czulam bolu, a Mala poprostu mi na rece wyskoczyla i bylo po wszystkim 🙂 byla taka piekna, ze nie moglam sie na nia napartzec i taka szczesliwa, jak jeszcze chyba nigdy w realu 😁 oby tak bylo w rzeczywistosci 😎

wypluj 🙂 mam za duzo sukienek 😜

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Hej kobitki 🙂
Ja juz bylam na badaniu u urologa. Pani powiedziala,ze nerka za dobrze nie wyglada ale na razie nic zrobic nie mozna. Tak wiec czekac do porodu i modlic sie o brak boli ot co mi pozostalo. Nad ranem zasadzilam sobie czopka z buscopanu i na razie mam spokoj 🙂
Wiecie co jak bylam siku i sie wytarlam to na papierze zostal taki kawaleczek galaretki lekko przezroczysty i bylo togo tak nie za wiele. To ten czop czy zwyczajny sluz?

beatko...ech ta nerka... pewniepo ciązy wszystko wroci do normy...??
mi kawał czopa wypadł wczoraj...to jak galareta ale u mnie była taka gęsta tzn jak z żelatyną... chyba za wczesnie jak dla Ciebie zeby czop wypadl...

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Hej kobitki 🙂

chyba za szybko na czop...czasami tak jest, ze wylatuje cos innego nic sie spodziewamy 🙂 ja tam wogole czopu nie wypatruje, bo czesto on dopiero przy porodzie odchodzi i kobieta nawet nie wie o nim. Moja mam urodzila 8 dzieci i jak sie jej zapytalam o ten czop to wielkie oczy zrobila, ze ona tego przed porodem nigdy nie zauwazyla

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):

na klatce schodowej chcesz rodzić???? hihi 😉

• Mamusia
Rita napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

na klatce schodowej chcesz rodzić???? hihi 😉

a co tam...jak ma nie bolec, to moge nawet na ulicy 😎

• Mamusia
dzięki za rady co do kataru wypróbuje 🙂

mi też raczej ciepło 🙂 ja jeszcze muszę trochę posprzątać ja górne partie kurze itp a mąż odkurzanie i mycie podłóg jeszcze nie przyspieszam porodu 😉a pozatym jak jest to co sie będe gimnastykować

a co do badań to ja gdzieś koło 14 tyg miałam WR i HBS a wymaz dopiero 28 listopada u mnie w szpitalu wszystkie te badania sa wymagane + dodatkowo oryginał dokumentu z grupą krwi

zabieram się za porządki wiec MIŁEGO WIECZORKU 🙂

Basienka ponad 2800 sporo 🙂 gratulacje