Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ulka ja przez 4 tygodniew teraz przybralam 1,5....a wczesniej przez 4 tygodnie tylko 900 z czego dziecko 800 wiec nie martw sie... jak to lkarz powiezial ten maly posozytek jest na takim etapie ze sobie krzywdy nie da zrobic co najwyzej moze tobie;D on pierwszy ciagnie... a pozniej ty korzystasz wiec spokojnie ;D

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Brzuchy Kochane,
Coq zyje.
Marzenka i Pamcia przypomnialy mi, ze czas sie odezwac. 🤔
Novej jeszcze raz tu oficjalnie dziekuje za wysilek 😘
A Pammat to od ropuch mnie wyzwala 🤨 ... i gdyby nie to, ze wlasnie sie tak czuje, to bym sie obrazila chyba 😉
Ostatnio sypiam, ale sie nie wysypiam, skutkiem czego mam kryzys patrzenia w lustro!!! 🤢
Stalam sie nieuzasadnionym kanapowcem, przykleilam sie prawie do lozka z ta moja dluga szyjka, wiec pewnie to stycznia zejdzie mi z porodem...
Nic mi sie nie chce... temat rzeka!
I co mnie przeraza, dopadla mnie biernosc internetowa! Kolezanka sie ze mnie smieje, ze ja to mam niezla robote do odrobienia codziennie w necie, bo forum jedno i drugie, bo wszystkie blogi, bo fb, bo e-maile, bo gazetki... A tu prosze, nie jestem w stanie na niczym skupic uwagi. 🤨
No i wczoraj bolalo podbrzusze i krzyz, wiec mialam iscie okresowy humor - dziwie sie, ze na meza nie warcze...
A tak poza tym mamy sie dobrze 🙂

Gratulacje dla Aniki_77 i jej malego Rafalka 😘

Trzymam kciuki za jutrzejsza CC Ani i oby z mala bylo dobrze!!!!
No i trzymajcie sie dziewczynki co wizyty dzisiaj maja. 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
muszę wam się poradzić mam do kupienia używane PRAWIE NOWE
http://allegro.pl/laktator-reczny-babyono-i1933103574.html i
http://allegro.pl/avent-muszle-laktacyjne-zestaw-promocja-i1917600262.html
wszystko za 30 zł z przesyłką 10 zł czyli za 40zł opyla się?

Z laktatorem bym uważała. Słyszałam, że te z pompką są najbardziej zawodne. Chodzi mi o siłę ssania, moga nie dać rady i będziesz się musiała porzadnie namachac zeby cos skapneło. Mnie odradzano kupna takiego.

• Mamusia
pammat napisał(a):
muszę wam się poradzić mam do kupienia używane PRAWIE NOWE
http://allegro.pl/laktator-reczny-babyono-i1933103574.html i
http://allegro.pl/avent-muszle-laktacyjne-zestaw-promocja-i1917600262.html
wszystko za 30 zł z przesyłką 10 zł czyli za 40zł opyla się?

A ja nie lubię firmy babyono...

• Mamusia
Witajcie 🙂

Po pierwsz dziękuje Ricie za info o suwaku. Jak widac poniżej dałam radę 🙂

Ja dzis dostałam nieprzyjemnego newsa o mojej l8ekarce prowadzacej. Chodziłam przez 8 miesięcy prywatnie do bardzo miłej i kompetentnej pani dr. 8 listopada miałam mieć kolejną wizytę, przychodze pod gabinet a tu zonk... zamknete na 4 spusty, kartka wisi "Z powodu choroby gabinet zamknięty do odwołania". Dodzwonić się nie da, telefon wyłączony... głucho. Stres mnie bierze, chciałabym byc zbadana i usłyszeć, że wszystko w porzadku jest, problem z przedłużeniem zwolnienia itp... Tego samego dnia udałam się do przychodni panstwowej i tam do gina. Problem straszny, nie chca mnie oprzyjąc bo nie jestem pacjentka pani dr tam urzedujacej. W koncu mnie przyjeła... zołza jedna... nawet nie zbadała paluchem, o usg nawet nie wspomne. TYlko posłuchala tetna dziecka... z łaska wypisała zwolnienie na kolejne 2 tyg.

Dziś byłam na wymaziena paciorkowca w szpitalu gdzie pracuje moja gin prowadzaca i dowiaduje sie, że kobietka ma raka i ze nie wroci juz do pracy 😞

Tak więc szukam nowego lekarza prowadzacego na ostatnie 3 tygodnie. Jesli ktoś chodził przez cały czas prywatnie to na uprzejmosc w panstwowej przychodni nie ma co liczyc. Ta wredna zołza z przychodni oczywiscie zainsynuowala, ze powinnam chodzic do niej prywatnie... wtedy by wszystko bylo ok.

Znalazlam innego lekarza (z dobrymi opiniami) ze szpitala, gdzie pracowala moja gin prowadzaca i gdzie chce rodzic. Trzymajcie kciuki, zeby udalo mi sie umowic na wizytę.

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Basieńka będę na pewno ale to jest w czwartek 17go( nie w środę), mam nadzieję że uda nam się poznać( będę się kręcić z dietetyk która będzie odpowiadać na pytania dziewczyn czy jakoś tak)

No czwartek 🙂 na kalendarz zle spojrzalam 😉 To super mam nadzieje ze sie uda 😉

• Mamusia
Dzieki dziewczyny.... dodam, że Lekarka....kobieta dusza 🙂 Nie wiem jak interpretować zdanie, że nie wroci juz do pracy. We wrzesniu była jeszcze cały miesiąc na wakacjach w Turcji....zycie. My tworzymy nowe, a ktoś inny umiera 😞

Do nowego gina będę dzwonić po 16 🙂

• Mamusia
Felunia faktycznie to problem może któryś lekarz z parkitka. Według mnie tam bardzo fajni lekarze pracują, i pewnie mają praktyki prywatne. Jakbym mogła polecić to przede wszystkim ordynatora przesympatyczny człowiek i nie jest nastawiony na kasę tylko na dobro pacjentek.
Dziewczyny zauważyłam że chyba brzuch mi się obniżył i znajomi tez tak mówią

• Mamusia
hello brzuchate 🙂 ja mam katarzycho cały czas.poszłam spać ok 22 wczoraj a wstałam o 1 w nocy i zasnęłam coś koło 3.beznadziejnie...leci ze mnie jak nie wiem.widzę że nie jestem sama 😞 nie tylko mnie ta pogoda rozbiera... wspominałyście o odejściu wód.mi z Julką najpierw odeszły wody a potem skurczy dostałam.wody po prostu wyleciały jak po przebiciu balona a potem się sączą.u mnie to było rano i zaraz jak sobie te pierwsze duże ilości popłyneły to poszłam się obmyć.mycie głowy przeleciało mi gdzieś w myślach ale kiedy już Wam wody odejdą to wątpię żebyście chciały jeszcze nogi golić.najlepiej golić się raz na tydzień albo jak macie na tyle siły raz na 3 dni na kilka tyg przed porodem.ja nie pamiętam kiedy nogi goliłam ostatnio ☺️ w nosie to mam 🤪 purchawke na bobasa jak zawsze 😉 a o makijażu nawet nie myślałam,bo podobnie jak Marzenka miałam krostki na twarzy z wysiłku a łatwiej wytrzeć pot z twarzy nie myśląc o makijażu 🙂

• Mamusia
katja26 napisał(a):
Felunia faktycznie to problem może któryś lekarz z parkitka. Według mnie tam bardzo fajni lekarze pracują, i pewnie mają praktyki prywatne. Jakbym mogła polecić to przede wszystkim ordynatora przesympatyczny człowiek i nie jest nastawiony na kasę tylko na dobro pacjentek.

Zdecydowałam się na dr. Oleksika, a chodziłam do dr. Magnuszewskiej. Dziś wybrałam się przy okazji wizyty w laboratorium na porodówkę, aby dopytac co trzeba miec itp.... i spotkałam koleżanke z ławki ze studiów. 40 tydzień, małowodzie i dziecko z tego powodu od 33 tyg nie przybiera na wadze. Wczesniej miala problemy ze skurczami. Dostawala tabletki, ktore tak skutecznie powstrzymały skurcze, ze teraz lezy na patologii z 5 cm rozwarciem a skurczy ani widu ani słuchu...
Po obchodzie ordynator stwierdził, że dzis urodzi 🙂 Pewnie oksytocyna w żyłę i na samolot...
Tak więc dzis trzymamy kciuki za Madzię

• Mamusia
Czesc dziewuszki,
bylam dzis na wizycie. Wszystko z Malutka dobrze 🙂
Dowiedzialam sie tez,ze prawdopodobnie bede sie kulac w ciazy do konca , bo enzymy watrobowe sie normuja i nie ma potrzeby wywolywania. Do tego za tydzien musze dac odpowiedz co do porodu bo Sara juz raczej sie nie obroci. Mam do wyboru:
Probe obrocenia w 34tc(co moze sie skonczyc cc)
Naturalny porod posladkowy 🤢 😮
Cesarka
Nastawilam sie, ze w swieta juz bedziemy we troje i mam nadzieje,ze tak tez bedzie.

• Mamusia
katja26 napisał(a):

A ja właśnie się zastanawiam jak u mnie... 🤔
Po czym to poznać można??? bo mi właśnie koleżanka powiedziała, że jak się pomiędzy biustem i brzuchem dłoń mieści... no i mieści się 🤪, ale wcześniej tego nie próbowałam...

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Czesc dziewuszki,
Dowiedzialam sie tez,ze prawdopodobnie bede sie kulac w ciazy do konca , bo enzymy watrobowe sie normuja i nie ma potrzeby wywolywania. Do tego za tydzien musze dac odpowiedz co do porodu bo Sara juz raczej sie nie obroci. Mam do wyboru:
Cesarka
Nastawilam sie, ze w swieta juz bedziemy we troje i mam nadzieje,ze tak tez bedzie.

Super ze wszystko jest ok 🙂 co do obrocenia sie dziecka. Wydaje mi sie ze masz jeszcze szanse zeby sie obrocila silami natury. Moj sie obrocil dopiero w 34 tygodniu, a koleznace 36 wiec szanse jeszcze sa. Natomiast jesli by sie nie obrocil to wybralabym Cesarke.

• Mamusia
meliska napisał(a):
katja26 napisał(a):

A ja właśnie się zastanawiam jak u mnie... 🤔
Po czym to poznać można??? bo mi właśnie koleżanka powiedziała, że jak się pomiędzy biustem i brzuchem dłoń mieści... no i mieści się 🤪, ale wcześniej tego nie próbowałam...

Znalazlam cos takiego:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/po-czym-poznac-ze-to-juz-porod_35963.html

• Mamusia
Beatka oni Ci z tym kamieniem jeszcze każą takie decyzje podejmować?? ja piernicze. lekarze... oni powinni podjąć decyzję o cesarce i tyle.jak dla mnie ten Twój kamień w nerce jest już pierwszym powodem do cesarki a ułożenie pośladkowe to już w ogóle! tylko teraz oni powinni zdecydować kiedy ma być ta cesarka.jak dla mnie to by było logiczne...

• Mamusia
beata26 napisał(a):
Czesc dziewuszki,
Cesarka

Beata super, że lepiej z tą cholestazą i że dzidzia ma się dobrze. I co podjęłaś już jakąś decyzję o porodzie??? I jak z tym nieszczęsnym kamieniem???
Wanilia niech dzidzia siedzi sobie jeszcze jak jej dobrze 🙂 a z drugiej strony... ci lekarze to nas tylko straszą... ja 2 tygodnie temu jedną nogą byłam już na porodówce i co... dalej łażę 😜