Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No i znikła dziołcha noooo....oj Agami, Agami...grabisz sobie w rozgłośni hahah 😜

Cholera mam nadzieję, że Guga się odezwie w miarę szybko bo już mi pikawa szybciej bije, a jutro na 7:00 do lab. mam zamiar dojechać i jeszcze trochę pospać tej nocy 🤨

• Mamusia
Rozgłośnia Nova nadaje:
Guga na patologię ciąży trafiła na upojną nockę w towarzystwie laski, która jest już z 5 dzieckiem w ciąży 😮 Ciśnienie jej się podniosło do 160/120...no ale nic dziwnego...szpital jednak robi swoje 🤔
Jutro po obchodzie dowie się co i jak dalej 🤨

...bez odbioru 😉
Dobranoc 😎

• Mamusia
Cześć dziewczyny, bardzo się cieszę, że jeszcze wszystkie (prawie???) w dwupakach. Choć pewnie tak jak i ja już bardzo czekacie na rozwiązanie.

Mam pytanko praktyczne: przedwczoraj rano i późnym wieczorem dopadły mnie wyjątkowo silne skurcze brzucha - rozpoczyna się z lewej strony na dole, obejmuje cały brzuch, uczucie jest jak przy jakimś mega skurczu np. pośladka, trwa jakieś 2 minuty, potem mięsień jest zmęczony, jak przy zakwasach. Co to mogło być? Czy któraś z was też czegoś takiego doświadczyła? Przeszło, dzisiaj się nie powtórzyło, młody się meldował - więc nie panikuję, ale ciekawa jestem....

pozdrawiam i życzę lekkich ostatnich tygodni! 🙂

• Mamusia
dzień doooooooobry 🤪
novaM Życzyłaś mi kolorowych i się wyspałam dzisiaj 🙂
coq wyniki badań świerzych muszę mieć na piątkową wizytę lekarz sobie życzył 🙂
ania- trzymamy kciuki 😎 😘 😘
guga to samo niech jej ciśnienie się unormuję 😉 też trzymamy kciuki 😎 😘
a ja szykuje się do laboratorium bo o 7:30 otwierają po czym spróbuję dalej iść spać jak wrócę 😎

• Mamusia
dzień dobry!!! właśnie czekam na wizytę... wczoraj mialam usg i z dzidzia wszystko ok, mala wazy 2130 🙂, wieczorem byly wyniki krwi i aspat mam 152 a byl 96, alat mam 173 a bylo 120 😞 mimo diety i lekow,enzymy rosna. Na wizycie ;ewnie ordynator cos wiecej powie, bo ten wieczorny obchod do bani zawsze jest...nic konkretnego nie powiedza.

guga i ania trzymam za was kciuki!!!

• Mamusia
Witajcie Brzuchy!!!

Ania trzymam za Ciebie kciuki - badz dzielna!!! 😘
Dobrze, ze mam i drugi kciuk, zeby trzymac go za Guge i jej Guginke 🙂
Sloneczko mam nadzieje, ze ordynator rozswietli Ci troche sytuacje i bedziesz wiedziala na czym stoisz. Trzymaj sie dzielnie i Ty!! 🙂
A teraz niech mi ktos mi wyjasni: Jak to ma bolec?
Skurcze przepowiadajace wiadomo: bol jak na okres w podbrzuszu. Ale wczoraj wieczorem, okolo polnocy zaatakowal mnie bol podbrzusza o znacznie silniejszym nasileniu, przy spinaniu sie brzucha w nieksztaltna kule 😮 Bole ciagle sie powtarzaly. Skonczylo sie cieplym prysznicem o 2 w nocy, co pomoglo mi usnac. A o 7 powtorka.
Wiem, ze skurcze musze sie utrzymywac conajmniej godzine i powtarzac sie co okolo 10 minut. Ale ile taka sesja skurczowa ma trawac i jakie jest nasilenie bolu? Wiem, z eglupie pytanie, bo kazdy inaczej odczuwa bol. Ale powiem, ze jesli zaczeloby mnie bolec jeszcze bardziej to mialabym juz problemy z wzieciem prysznica.
No jak widac nie byly to skurcze porodowe, bo siedze tu sobie, ale byc moze ma sie ku czemus? 🤔

• Mamusia
Coq u mojej siostry pamietam ze zaczeło się od lekkich bóli po obiedzie , wieczorem były juz częstrze i silniejsze jak by dopiero co okres dostała, w nocy o 3 ja obudziły mega skórcze co 5 min a o 11 urodziła 🙂 więc cholipa wie-może cosik sie zaczyna dziać 😁

• Mamusia
hello. Tak się zastanawiam kiedy uda mi się przespać całą noc. Hehe może za rok się uda 🙂 Najgorsze jest to że jak się budzę to i mąż wstaje za każdym razem ze mną, chyba pora przenieść się do innego pokoju. Ja dzień zaczęłam intensywnie zamówiłam 18 ton piasku, umówiłam się na odbiór wodomierzy a jutro będę nadzorować robienie wylewek 🙂

• Mamusia
Rita napisał(a):
Coq u mojej siostry pamietam ze zaczeło się od lekkich bóli po obiedzie , wieczorem były juz częstrze i silniejsze jak by dopiero co okres dostała, w nocy o 3 ja obudziły mega skórcze co 5 min a o 11 urodziła 🙂 więc cholipa wie-może cosik sie zaczyna dziać 😁

To dobrze, ze wlosy juz umylam 😁 😁
No nic pozostaje mi miec oczy i uszy szerko otwarte jak Beatka pisze i sie obserwuje.

• Mamusia
katja26 napisał(a):
hello. Tak się zastanawiam kiedy uda mi się przespać całą noc. Hehe może za rok się uda 🙂 Najgorsze jest to że jak się budzę to i mąż wstaje za każdym razem ze mną, chyba pora przenieść się do innego pokoju. Ja dzień zaczęłam intensywnie zamówiłam 18 ton piasku, umówiłam się na odbiór wodomierzy a jutro będę nadzorować robienie wylewek 🙂

Oooo nastepny domek bedzie sie budowal? 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
katja26 napisał(a):

Oooo nastepny domek bedzie sie budowal? 🙂

Przerabiamy dom z lat 50, podnieśliśmy poddasze, w sumie wszystko od nowa prawie robiliśmy, ale już wszystko co najgorsze za nami została sama wykończeniówka. Jakby nie było jeszcze minimum 3 miesiące jesteśmy pod skrzydłem teściowej.

• Mamusia
Dzieńdoberek 🙂

Pam - no widzisz chyba Guga mi swoją moc przez tel. przekazuje co do spełniania się tego co piszę 🙃
W lab. też dzisiaj byłam i o dziwo wszystko szybko, sprawnie i nawet chwili nie musiałam czekać 😉
Nooo i poszłam dzisiaj za ciosem wynikowym i od razu poszłam sprawdzić czy kolega paciorkowiec do tyłka mi się nie przyczepił hahaha 😁 Wynik w piątek 😎

Ania- dasz radę wierzę w każdą ciężarną bo przecież wycierpimy wszystko żeby nasze maluchy były już z nami całe i zdrowe prawda laski 🙂 😘

Guga jeszcze w dwupaku 🤪 Jak z nią rozmawiałam dzisiaj to czekała na obchód i postanowienia co dalej 🤔

Przy okazji wizyty w lab. poszłam na izbę przyjęć żeby definitywnie zamknąć temat związany z rzeczami potrzebnymi do szpitala...no i to co usłyszałam przeszło moje najśmielsze wyobrażenia o absurdzie płacenia składek zdrowotnych 😮 😮 😮
Wyobraźcie sobie, że tutaj JEST POTRZEBNE DOSŁOWNIE WSZYSTKO 😮 😮 😮 Ja jebie na serio byłam w szoku...dla małego muszę mieć wszystko to czego na co dzień używać będę w domu...począwszy od pieluch, po ubranka, kosmetyki full opcja, ręczniczek, rożek a na patyczkach do uszu kończąc 😮 MASAKRA 😠
No i bardzo miła pani na IP powiedziała, że ich już nie dziwi jak babeczki z walizami podróżnymi przychodzą albo z torbami takimi ponad metr długości hehe bo przecież jak mają spakować to WSZYSTKO do toreb podręcznych 🤢