Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nie mam źle z tym załatwianiem no i dyrekcję mam super.
Ale muszę wypytać dokładnie ile dni urlopu będę miała (umowa do końca sierpnia) i sobie to wszystko dokładnie zaplanować.
Może uda się mamę ściągnąć chociaż na dwa tygodnie... Teściowej za Chiny...

nie stać nas na wychowawczy, a tak bardzo bym chciała z niego skorzystać...
Macierzyński powinien trwać co najmniej rok!

• Mamusia
Moja mama też jest na tym zasiłku, ale dorabia ( o ironio) pilnując obce dzieci 😞 . Boleje nad tym strasznie, że własnemy dziecku nie może pomóc. Ja nawet jakbym chciała jej dac to nietyle ile ona dostaje od tych ludzi, a pozatym od nas by pewnie nie wzieła. A oni sami maja cięzka sytuacje wiec ja też nie mam sumienia jej prosić.

• Mamusia
moni napisał:
Kochane, a ja tak z innej beczki. Możecie poradzić jakis dobry krem na rozstepy? Normalnie wyskoczyły mi nagle 🤪

Moniu ja używam oliwki Sanosan, jest bardzo gęsta z oliwą z oliwek i nagietkiem. Skóra jest dwa dni superaśna, jak pupa niemowlaka. Rozstępów nie mam.
Z tej firmy jest też krem na rozstępy, ale nie używałam więc nie powiem jaki jest.

Ponoć pod tym względem prym wiedzie Mustela, ale to stówka za tubę jak nic...

A tak z jeszcze innej beczki, robiłyście wymaz z pochwy na paciorkowca?

• Mamusia
moni napisał:
Moja mama też jest na tym zasiłku, ale dorabia ( o ironio) pilnując obce dzieci 😞 . Boleje nad tym strasznie, że własnemy dziecku nie może pomóc. Ja nawet jakbym chciała jej dac to nietyle ile ona dostaje od tych ludzi, a pozatym od nas by pewnie nie wzieła. A oni sami maja cięzka sytuacje wiec ja też nie mam sumienia jej prosić.

no my tez liczylismy się z tym, ze mamie bedziemy dawać pieniazki...na dojazdy...i wogole, ale nigdy nie wzieła od Nas grosza...
staralismy się wówczas inaczej to wynagradzać...
dobra zmykam...PA PA

• Mamusia
Toja napisał:
ja nie mam źle z tym załatwianiem no i dyrekcję mam super.
Ale muszę wypytać dokładnie ile dni urlopu będę miała (umowa do końca sierpnia) i sobie to wszystko dokładnie zaplanować.
Może uda się mamę ściągnąć chociaż na dwa tygodnie... Teściowej za Chiny...

nie stać nas na wychowawczy, a tak bardzo bym chciała z niego skorzystać...
Macierzyński powinien trwać co najmniej rok!

Zgadzam się , macieżyński powinien być dłuższy. A jak kobieta miałaby ochote to przeciez mogłaby sobie go sama skróćić.
Toja ja wychowawczy to mam bezpłatny 😞 , wiec nie jest wesoło. Ale naprawde nie mamy innego wyjscia 😞 . Boli jak cholerka , bo duzo rzeczy by się chciało a trzeba oglądać pieniądz 2 razy zanim sie go wyda. Teraz dla tego dzidzulka , to praktycznie wszystko dostaliśmy ,albo kupiliśmy uzywane.

• Mamusia
Kar_ola napisał:
to prawda macierzyński powinien być przynajmniej rok, jak dziecko zacznie byc w miare samodzielne 🙂

Kochane mi się dobrze pisze, ale rano musze wstac na te "dni przedszkola"...

Trzymajce sie do jutra.
Dobrej Nocy laseczki.

Dobranoc, spokojnej nocki
I udanej wizyty w przedszkolu 🙂 🙂

• Mamusia
właśnie niekoniecznie wszędzie można je dostać, ale w sieci Astor ostatnio kupiłam i widziałam też inne kosmetyki niż oliwka ze tej linii. Też dla skóry wrażliwej. No i nie jest taka droga ta oliwka...
Za 500ml płaciłam w sklepie 10zł z hakiem

co do rzeczy dla dzidziusia, to ja też większość będę miała używanych 😉

• Mamusia
Toja napisał:
właśnie niekoniecznie wszędzie można je dostać, ale w sieci Astor ostatnio kupiłam i widziałam też inne kosmetyki niż oliwka ze tej linii. Też dla skóry wrażliwej. No i nie jest taka droga ta oliwka...
Za 500ml płaciłam w sklepie 10zł z hakiem

co do rzeczy dla dzidziusia, to ja też większość będę miała używanych 😉

Hmmm.. u mnie nie ma sieci Astor. Pochodze popytam może gdzieś znajde. A jak nie to to może cos innego się znajdzie.

• Mamusia
Toja napisał:
Używałam bambino i nie byłam aż tak zadowolona 🤨 jest dość rzadka... Spróbuj porównać butelki z oliwkami - im bardziej gęsta tym myślę lepsza.

A drogerie Natura są u Was?

Natura jest 🙂 🙂 🙂 🙂 Chyba że coś się zmieniło, bo dawno mnie w mieście nie było.
Tak szukam po internecie czegos na ten temat. polecaja z tych tańszych Eveline, ale nie pisza czy mozna w ciązy. Bo po porodzie tak.