Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
w styczniu robiłam pierwszy test ale wyszedł negatywny, a że zawsze miałam problemy z miesiączką więc uznałam że trzeba czekać aż się pojawi. Później zaczęłam się dziwnie czuć jakbym miała anemię ale w grudniu często chorowałąm więc myślałam, że to od leków, ale jak doszły mi dziwne reakcje na perfumy to już coś mi nie pasowało i 2gi test w lutym wyszedł poztywny :laugh:
popracowałam miesiąc ale że fatalnie się czułam to poszłam na zwolnienie 🙂

• Mamusia
Ja dowiedziłam się 31 grudnia. Jak dzwoniłam do rodziców i przyjaciółki żeby im powiedzieć to mysleli że jaja sobie z nich robie na koniec roku.
A najlepiej to mój teściu nas podsumował-powiedział że jesteśmy pojeb... ze 3 dziecko sobie fundneliśmy 😞 Jak to on miły i sympatyczny 😠

• Mamusia
szczerze mówiąc też się trochę bałam reakcji rodziny, bo my przecież ślubu nie mamy i w dodatku mieszkamy u moich rodziców.
Zanim się zdecydowaliśmy też mieliśmy obawy że może finansowo nie damy rady itp., ale na dobra sprawę z takim podejściem to zawsze będzie czegoś brakować a szczególnie pieniędzy.

Mnie lekarze straszyli, od kilku lat że będzie mi ciężko zajść w ciąże a jak przyszło co do czego to po 2-ch miesiącach było już po sprawie :laugh:

• Mamusia
ja wiedziałam od 4 stycznia a T powiedziałam 6-tego...nie wierzył na poczatku 🥴 on chciał jeszcze poczekac troszke a ja planowałam juz od roku aby zajśc...:p zawsze miałam miesiaczki regularnie co do dnia...wiec podejrzenia miałam juz w grudniu, a że wtedy mielismy cizki miesiac bo B lezał w szpitalu to tłumaczyłam sobie wszystko stresem i mam mały stresik Natalkę:P

• Mamusia
Najważniejsze, że Wy jesteście zadowoleni i szczęśliwi. A widzę, że teraz dla odmiany będzie synek to już całkiem fajnie :laugh: :laugh: :laugh:

Nas czasem przeraża to wszystko co wiąże się z Maleństwem począwszy od wydatków do opieki i wychowania ale i tak to Maleństwo w brzuniu jest największym szczęściem jakie mi się mogło przytrafić :laugh:

• Mamusia
ja tez sie bałam o sprawy finansowe ale gdzie 3 sie naje to i 4 dostanie 🙂nie mówie a patrzac wciaz na finanse to nigdy bym nie zaszła bo zawsze inne potrzeby są...najwyzej przesunie nam sie termin zmiany naszego mieszkania...to zmienimy pózniej jak wróce do pracy 🙂

• Mamusia
No ale sama powiedz jak się dowiedzieli to na pewno się ucieszyli 🙂 .

U nas z tym zajściem w ciąże to się wszyscy śmieja że jak mówiliśmy -dziecko-to miesiąc później byłam juz w ciąży. Chodzi mi o 2 pierwsze bo były jak najbardziej planowane. Ta jest z przypadku:P i pewnie dlatego taka inna niż tamte.

• Mamusia
Karola83 napisał:
Najważniejsze, że Wy jesteście zadowoleni i szczęśliwi. A widzę, że teraz dla odmiany będzie synek to już całkiem fajnie :laugh: :laugh: :laugh:

Nas czasem przeraża to wszystko co wiąże się z Maleństwem począwszy od wydatków do opieki i wychowania ale i tak to Maleństwo w brzuniu jest największym szczęściem jakie mi się mogło przytrafić :laugh:

Karola bardzo dobre podejscie. Zobaczysz jak dzidziuś umacnia miłośc 🙂 Wszystko niemozliwe staje sie bardziej realne 🙂

• Mamusia
Wiecie co, święte słowa.

Jest ciężko , nie powiem. Człowiek sobie wielu rzeczy odmawia. Ale za to wszytko wynadgradza uśmiech i radośc dziecka.
Kiedyś jak nie miałm dzieci, jak takie słowa słyszałam to myśłam sobie -aha,no tak bo co mozna innego powiedzić- ale tez podpisuje sie pod tym stwierdzeniem obiema rękoma

• Mamusia
ja już teraz cała wypłatę wydaję na córcię 🙂 i ciesze się jeszcze bardziej jak jej kupię jakiś ciuszek niż bym sobie coś kupiła :laugh:

A wystarcza mi świadomość, że ona jest a jak pływa w brzuniu to już całkiem niesamowite uczucie, choć czasem jak zasunie w żebro to bolesne 🙂

• Mamusia
Kar_ola napisał:
hehe :P
Karola ja tak szalałam w pierwszej ciazy, teraz wiem, że wiele niepotrzebnych rzeczy kupowalam.

Monia Ty pisalaś, że kupiłam z Biedronki chusteczki. Ja kupiłam z pentanolem i rumiankiem- dobre??

Tak , ja jestem z nich bardzo zadowolona. Nie kupuje tylko tych z lawendą bo jak dla mnie za mocno pachną.

• Mamusia
Ja się naczytałam że warto kupować produkty polecane przez IMiD no to nakupowałam z Nivea baby 🙂 ale pieluchy i chusteczki co prawda pampersa tylko, że Arek mi w makro kupił więc dosyć tanio wyszło, później pewnie popróbuje tańszych jak mała podrośnie. Wszystko wyjdzie w praniu 🙂