Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobietki!!!No ja dzisiaj z rana sie melduje 😉Karola83 my tez obcinaliśmy naszemu Szymkowi paznokietki z tydzien po porodzie jak spal, bo tez miała takie długie, ze hej 🤪
A dzisiaj w nocy mały nawet dal mi pospac, budził sie co 4 -4,5 h 🤪tylko dwa razy w nocy do niego wstawałam normalnie sukces 😲
A teraz nakarmiony i przewinięty lezy w łózeczku i przygląda się zabawkom 🙂 Asiu kochana juz niedługo i Ty bedziesz miała swoja córunie przy sobie to tylko kwestia dni, dla Ciebie 😘
Toja to dobrze ze u Ciebie powoli wszystko sie zaczyna ruszać i Ania przygotowuje sie powoli do wyjścia 🙂
Uciekam bo maly mi cos marudzi:huhmilego dzionka!!!Papaksy!!!

• Mamusia
Hej laseczki.
ja tez z rana zagladam, zaraz jade do szpitala na zdjecie szwów 🤪 narazie mała jeszcze spi, musze ja przebudzic i nakarmić 😆

wczoraj miałam juz dosć wykończona na maxa byłam 🙃 Natalka co pół godz. lub godz. cyca chciała...a ja zasypiałam nawet na stojaco 🤪 nie wiem czy brak jej było mamy czy nie najadała się kluska nasza że tak pragneła cycusia 😆 jednak jak nakarmiłam ja o 2-giej to pospała do 6-tej 😆 wiec troszkę wypoczełam.

Tojuś pomału się zbliza i Twój dzień!!!
Aśka na porodówke uciekaj!!!

• Mamusia
Hej,
wpadłam na momencik się przywitać. Nocka przespana ładnie, młody obudził się tylko raz. Najadł się a potem tak sie skupkał że musiałam całego go przebierać.Normalnie po sam pępek 🤪 .
Teraz grzecznie leży w leżaczku a ja sobie tu skrobie pare zdań 🙂 .

Mimi 😘 dla ciebie , a może bardziej dla Szymka że dał mamie pospać.

Asi, jeszcze troche. Wiem że denerwujące takie czekanie.

• Mamusia
Hej kobietki

Asia 😘 łap i goń na porodówkę!!!

Karola bezbolesnego ściągania szwów życzę...

u mnie bez zmian większych, modlę się żebym wyzdrowiała przed porodem, ech...
Dziewczyny nie dajcie się żadnym wirusom i chrońcie swoje maleństwa, żeby się Wam nie pochorowały.

Aaa, koleżanka mi powiedziała, że jak dzidziuś ma katar, to nie można mu niczego wpsikiwać do nosa!!! Bo może dostać zapalenia płuc - tak jej powiedzieli w szpitalu kiedy ze swoją dwumiesięczną córeczką leżały, właśnie na zapalenie płuc...
Trzeba psiknąć na wacik lub patyczek i tym posmarować w środku w nosku, bo jak się psika, to pod ciśnieniem wpycha się te zarazki z noska dalej, a wiadomo że u takiego dzidziusia do płuc blisko...

• Mamusia
a Kornel juz nie ma takiego nawału ze cztawka jak wczoaj czy w poprzednie dni, a przed chwilka sie przebudził, nakarmiłam go i dalej śpi 🙂
a bo wiesz tak mnie to troszke dreczyło z tymi jąderkami jego, bo tesciowa mi namieszała w głowie a ja sieprzejmuje 🙂
wczoraj nas po raz pierwszy odwiedziła od urodzenia sie Kornela,( tak sie babcia interesuje wnuczkiem)
Była u nas wczoraj i widziała jak przebierałam Kornela i mi zwróciła uwage ze dlaczego nie podnosze mu jaderek do góry, ze powinnam mu podnosic ze tak sie robi, ona Sebie podnosiła do góry, ach tak mi komentowała nad uszami a we mnie sie gotowało! 🙂

• Mamusia
Mady napisał:
a Kornel juz nie ma takiego nawału ze cztawka jak wczoaj czy w poprzednie dni, a przed chwilka sie przebudził, nakarmiłam go i dalej śpi 🙂
a bo wiesz tak mnie to troszke dreczyło z tymi jąderkami jego, bo tesciowa mi namieszała w głowie a ja sieprzejmuje 🙂
wczoraj nas po raz pierwszy odwiedziła od urodzenia sie Kornela,( tak sie babcia interesuje wnuczkiem)
Była u nas wczoraj i widziała jak przebierałam Kornela i mi zwróciła uwage ze dlaczego nie podnosze mu jaderek do góry, ze powinnam mu podnosic ze tak sie robi, ona Sebie podnosiła do góry, ach tak mi komentowała nad uszami a we mnie sie gotowało! 🙂

Mady, ja Mateuszowi też podnosiłam jak był malutki, położna mi kazała i lekarka także, więc może zapytaj swojej położnej albo pediatry 🙂