Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karola, u mnie jest tak że jest jedno długie spanie. I to przeważnie w godzinach od 13-17(i śpi wtedy tak z 3 godzinki bite, no i przeważnie jesteśmy w tym czasie na spacerku) . A tak to są krótkie drzemki do pół godzi max.

Mimi, super że przyjechała koleżanka.

Karola83 😘

• Mamusia
hej! 🙂

Mi Łucja też ładnie spała dziś , teraz powoli się już wybudza ale póki ma smoczka to śpi, tylko, że co chwilę go wypluwa albo wyciaga :P

Moni 😘 na zasłużony odpoczynek.
I rewelacja, że Maksiowi w końcu zlazło to paskudztwo 🙂

My dzis nie mamy planów zbytnio, A w domu ale musi się uczyć bo jutro ma obronę lic. I koleżanka ma nas odwiedzić ale z nia to różnie bywa 🤔

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Za nami równiez cała noc przespana 🙂jednak płacz i usypianie trwała do 1-wszej 🙂Dziewczyny byłam tak wściekła, takie słowa w sobie miałam, ale tylko w myslach:Pjak usneła to az się popłakałam ze szczęścia 🙂nawet był moment, ze leżała w wózku ja w łózku i ja bujałam przysypiajac 🙂
Chłopacy własnie wyszli...ja szybko ogarnę mieszkanko, wstawie pieczeń ....

...już doczekać się nie moge wsi 🙂
Miłego i spokojnego dnia dziewczynki wam zycze 🙂

• Mamusia
Hej Babeczki 🙂

u nas nocka znośna 🙂 Ania obudziła się o 1:00 a potem po 5:00 😁 😁
Ale zawsze śniadanie u niej długo trwa... Teraz śpi już sobie drugą godzinkę 🙂 ja poczytałam trochę gazetki i przydałoby się coś porobić w domu, ale stwierdziłam że jeszcze się pobyczę i na następnej drzemce chałupkę ogarnę :P :P

Obiad mam, więc luz 😁

• Mamusia
Hej dziewuszki!

Moje wczorajsze wyrwanie się na lumpki wyglądało tak, że synek został z M. na parkingu, a ja najpierw poszłam do drogerii po kosmetyki i stojąc w kolejce odebrałam tel. od M., że młody mocno płacze, zjadł już mleko, ale coś mu nie pasi... Więc biegiem wracałam do samochodu, a że Kuba nie chciał już spać i dalej marudził, wróciliśmy do domu :laugh: :laugh: :laugh:

Nocka u nas też bez rewelacji. Kubuś budzi się o tych samych godzinach codziennie, chociaż mógłby już dłużej pospać 🤨

Dzisiejszy dzień za to mały ma senny i mało dziś jest towarzyski... Zaraz jak się obudzi i zje wybieramy się na spacer do Rynku ( tylko, że to już będzie ciemno ) i do moich rodziców...

Miłego popołudnia i wieczorku!

• Mamusia
Cześć kobietki,
U mnie dziś nocka do bani. Jagoda przez całą noc wymiotowała, dokładnie co 1,5godziny. Nie nadążałam piżam zmieniać i pościeli. Teraz bidulka w końcu zasneła. Równo tydzień temu mieliśmy taką samą akcje z Olą. Ma ma nadzieje że na Maksia nie przejdzie
Ratuje się kawką, bo pewnie nie uda mi się zdrzemnąć.Dobrze że u mamy wczoraj wypoczełam na maxa.

• Mamusia
Witajcie.
Wczorajszy dzień był cudny.
Wypoczęłam, spotkałam się z rodzinką 🙂
Niestety Bati znów chory. Narzie nie wiem dokladnie czy tylko przeziebienie czy coś powazniejszego, bo u pediatry kolejna, ze my mamy dopiero ok15 sie pokazać 😞W przedszkolu panuje szkarlatyna, wiec może i to 😞
Młoda wczoraj grzeczna była jak nigdy...spała, cucała i gugała 🙂
A mi weekend zapowieda się samotnie.Tom wyjezdza do Zabrza i wraca dopiero w nocy z niedz/poniedz.Mam nadzieje, że Teście mi wezmą B, a ja pójde do mamy 🙂
Miłego Dnia.
Monia za te fatalną nockę 😘

• Mamusia
hej kobietki!

ostatnio mialam czas tylko na podczytywanie,na pisanie nie starczalo 😞
Siedzimy z Phillipkiem calymi dnami sami w domu,m w pracy zasowa jak wol,ten czas do swiat taki bezlitosny 😞
A maluszek jak na zlosc calymi dniami bryka i guga,spi jedynie na spacerze.

teraz lece ogarnac mlodego nie dawno wstalsmy wiec wypada sie ubrac 😉

milego i spokojnego dnia! 🙂

• Mamusia
ja wczoraj zabrałam Łucję do prababci :laugh:
Wybrałyśmy się na przyjemny spacerek i nawet była grzeczna, oczywiście do czasu jak jej nei zaczęli denerwować, bo ten jej śpiewał ten coś gadał i się dziecko rozpłakało, więc ja zawinęłam do nosidełka do auta i do domku :P

Normalnie czasem ciężko jest przetłumaczyć dorosłym, że ona chce ciszy 😞
Ale wiecie każdy ma swoją teorię na temat tego czego ona potrzebuje

Zmykam , buziaki 😘

• Mamusia
Masz rację Karola, każdy ma swoją teorię. A najbardziej mnie wkurza, jak dziecko spokojniutkie ktoś zaczyna denerwować (np. kołysać na siłę, śpiewać itp.), a jak on nie ma ochoty i zaczyna płakać, to wtedy: " ojej, on na pewno jest głodny..." 🤢

A my siedzimy właśnie w ogrodzie przed domem, młody wreszcie zasnął - jest 14-ta, a nie spał od 7.40 🤪 i czekamy na tatusia 🙂 Trochę Kubuś dziś marudny, bo już trzeci dzień stęka kupala 😞 A nauczył się przy stękaniu, podginać nózki do brzuszka, tak jak ja mu zawsze robiłam, teraz sam zadziera 🙂 Śmiesznie to wygląda :laugh:

Kar_ola 😘 na to szybkie wyzdrowienie Batiego 🙂

Miłego dzionka!

• Mamusia
Hej, ja dopiero wieczorkiem bo dzień był ciężki no i nie było internetu...

Ania dokazywała do 15:00 mniej więcej - ryczała strasznie i ciężko było ją uspokoić od rana, miała krótkie drzemki ale tylko na moich rękach, nawet u taty nie chciała być...
A M biedny po nocce nie miał jak odespać 😞

Na szczęście po południu skapitulowała i nawet grzecznie leżała w łóżeczku! 🙂 i raz udało jej się samej zasnąć 🤪 🤪 dzięki temu zdążyłam wyprasować wszystkie zaległości, przejrzeć jej 'garderobę' - dużo mam do odłożenia już ciuszków 🤪 rośnie klusia 😁
No i jeszcze upiekłam M białą kiełbasę w ziołach i z czosnkiem 😁 😁
ogólnie to w domu dalej bałagan, ale i tak jestem z siebie dumna 🙂 🙂

ACSB buziak, na te samotne dni - bardzo dobrze Cię rozumiem, ja też jestem prawie non stop sama z Anią, M jak nie w pracy to w nowym mieszkaniu... Aż się martwię o niego...

KAROLA uważaj na tę szkarlatynę! Natkę bym zabrała z domu nawet jeśli się okaże że to to 🤨 jest bardzo niebezpieczna dla takich maluszków. Bati to jakoś zniesie, moje przedszkolaki też dawały radę 😉 wracały po dwóch tygodniach. Obserwuj czy mu się dziubek nie robi czerwony tak specyficznie, bo od nosa do ust i brody jest taki blady trójkąt, ale nie u każdego dziecka, i na brzuszku. Ja też przeszłam szkarlatynę w pierwszym roku pracy w przedszkolu- dorosłym siada na gardło, niby zapalenie, ale takie dziwne bo migdałki i podniebienie miękkie są aż sine, z krwawymi wysiękami 🤢 i gorączka nawet ponad 39stopni - ja traciłam świadomość przy tym 😞
Szkarlatyna się roznosi drogą kropelkową, każ Batiemu często myć ręce i niech nie bierze przedszkolnych zabawek do buzi - nawet starszakom się to zdarza...

dobrej nocki babeczki 😉