Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć cioteczki,
Wczoraj moim dzieciom coś sie poprzestawiało. Maksiu zasnął po połnocy a Jagoda o 1 🤪 . Tylko Ola grzecznie zasneła. No normalnie myślałam że je wczoraj udusze 😠 .Mam nadzieje że jutro nie wytna takiego numeru mojej mamie. A dzisiaj pobudka już o 8.

Śliczne te literki Inka.
Asiu-ja nie pomoge. U mnie to M gotuje ja sie nie wtrącam tylko konsumuje:P .

Karola 😘 na ten wyjazd.

• Mamusia
hej!

Moja Łucja odsypia wczorajsze wieczorne igraszki, ja zdążyłam poprasować, poskładać i przygotować się na spacer a ona nadal śpi !!! już będzie z 2 godz. a to niepodobne do niej
No ale nie narzekam tylko cieszę się chwilą i korzystam żeby wszystko na spokojnie ogarnąć.

My sylwestra najprawdopodobniej z Łucyjką w domu, bo mimo, że Arka matka ma wolne to jakoś nie kwapi się żeby zająć się Łucją (grunt, że nagadała że jak będzie potrzeba to ona chętnie się zajmie mała-taaa jasne! 😠 )a moi rodzice najprawdopodobniej idą sobie do mojej cioteczki.

• Mamusia
Moni 😘

Muszę Wam napisać bo normalnie zaraz wybuchnę, wracając do świątecznych prezentów, to wiecie co Łucyjka dostała od Arka rodziców? śpiochy i pajaca!!!! ja z Arkiem nic ale to mało ważne) za to Arka 17-to letni brat dostał komórkę za 1.000zł
Zajebista babcia z niej (sorry za wyrażenie ale aż mnie trafia)
Bździągwa w kompletnie niczym nam nie pomaga(bo jak kiedyś miała zostać z Łucją to ona wiecznie ma cos innego akurat do zrobienia to jeszcze nic od niej nie dostanie) a później się dziwi dlaczego nie chce do niej iść z Małą.
eeee sorrki za te wywody ☺️

ide na spacer bo Stworek się obudził 🙂

Buziaki kochane

• Mamusia
hej
😉

Karolka cieszę się, że plecki lepiej 🙂
jak z tymi zaproszeniami???

Karola 83 - też bym się wkurzyła... no i w życiu nie kupiłabym dziecku tak drogiego prezentu - 17 latek już może zarabiać - ulotki, rozkładanie towaru w markecie - mój brat tak robił...

Moni współczuję przeżyć nocnych... buziak 😘

zobaczcie dziewczyny jaki blog znalazłam bajerancki!
http://mojewypieki.blox.pl/html

ja zrobię na Sylwestra to:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/10/Chocolate-Crinkles-popekane-ciasteczka-czekoladowe.html
a na śniadanie noworoczne to:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/02/Norweskie-buleczki-cynamonowe-norwegian-cinnamon.html

łatwe te przepisy są i jakie pyszności!!!:P :P

• Mamusia
Toju właśnie o to mi chodzi, w tamtym roku Arka brat dostał laptopa za ponad 3.000zł bo dostał sie do technikum!!!
Dodam tylko, że Arek nigdy w życiu nic od nich nie dostał, czy to na urodziny, czy pod choinkę 😞
I dlatego tez darze ich taką niechęcią
Najgorsze jest to, że jego matka często wspomina, że ona by cos kupiła Łucji itp ale nie mają pieniędzy!!! (no kurde) 😠

Dobra wystarczy już

• Mamusia
ale mi smaka na te bułeczki cynamonowe zrobiłaś!!! 🤪

Ja to darów nie mam do takich wypieków ale chyba odważe się je zrobić bo nazwy i wyglądu wydają się być niesamowicie pyszne 🤪 :laugh:

Ja zaliczyłam 1,5 godz spacerek, bo śnieg się rozpadał na dobre i zimno mi się zrobiło 🤢
o 15 przyszedł chrzestny Łucji ze swoim bratem i przez godz zabawiali dzieciątko do tego stopnia, że nie zdążyłam za nimi drzwi zamknąć a ona juz spała w łóżeczku!!! 🤪
nawet się o jedzenie nie upomniała, ale dostała na śpiocha i dalej smacznie śpi :laugh:

• Mamusia
hej kochane!!!
A u nas taka zima zawitała ze hej 😲 Dzisiaj tak powolutku musieliśmy jechac z Lublina, bo było strasznie ślisko, raz nawet "posunęło nas" samochodem,ale sie wystraszyłam 😞
Karola83no nie dziwie Ci się, ze się wkurzyłaś 🥴 Też bym sie zdenerwowała 😠
Moni dla Ciebie 😘 za trudną nockę.
A ja jeszcze nie wiem co zrobię jutro na Sylwestrową nockę 🤢 mam nadzieje, że nas nie zasypie i znajomi dojadą 🤔
Zmykam, bo mąż pcha sie do komputera 😠 😠
Buźki słonka 😘

• Mamusia
o__O__o
_o_O_o_O_o
o__O__o
_o_O_o_O_o
$$$$$$$$$$$$
_$$$2010$$$
__$$$$$$$$
___$$$$$$
____$$$$
_____$$__
_____$$___
_____$$__
_____$$
__$$$$$$$$

Kiedy Nowy Rok nadchodzi
pozwólmy sobie w pełni
dostrzec piękno tego świata,
niech radosne chwile trwają
całe dnie, miesiące, lata.
A życzliwość, ta od Święta
towarzyszy nam już stale !!

• Mamusia
wróciłam 😎
z zapasem drobiu mrożonego i jaj 😉
Toju zaproszenia będe robiła. Mam troche czasu do marca. W przyszłym tygodniu planuje posiedziec w necie i poszukać, moze rzeczywiście jakieś pluginy i turturiale z scrapów sie przydadzą, a jak nie to sama coć stworzę i wydrukuję. Liczą się chęci 🙂
Toja zaraz mykam na strone, którą poleciłaś z pysznosciami.
Ciekawe jaką Nasza Aśka kolacyjke przygotowała.

Karolcia83 tez bym sie wkurzyła nieziemsko!!! 😠

Moni 😘 za ten maraton nocny dzieci.Dobrze bybyło, aby jutro takiej komedii nie odstawiły babci 🙂

Mimi mam nadzieje, ze spedzicie ze znajomymi wspaniałego sylwestra 😆

ATA SZczęśliwego Nowego Roku!!!

• Mamusia
hej kobietki!!!
No i niestety znajomi nie przyjadą, bo przyjaciółki mąż idzie do pracy 😞 wiec Sylwester spędzimy sami, troche mi przykro, bo liczyłam, ze nas odwiedzą i przynajmniej spędzimy wesoło ten wieczór 😞 ale cóż... 😞 😞 😞
Toju tez zerknę na ta stronkę 😉
Karola dla Ciebie 😘 "na wenę" do przygotowywania zaproszeń:P
Kochane SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY DZISIAJ WIECZOREM I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWY 2010 ROK:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
hej cioteczki kloteczki :laugh:

Mi Łucja w nocy dała popalić, od 24 do 7 budziła się co 2 godz na butelkę 🤢
Normalnie chodzę po ścianach

Teraz mała gnidka odsypia a ja mam chwile na śniadanko
DZiś znowu jej się upiekło ze szczepieniem dopiero za tydzień będziemy jechać

• Mamusia
Hej dziewczyny!

Karolka 😘 za nieprzespaną nockę 🙂

U nas dziś pięknie, bialutko, syneczek śpi na dworze, a ja mam chwilkę na kawusię 😉

Kar_ola super pomysł z tymi zaproszeniami 🙂

Asiula, ale romantyczny będzie ten Sylwester u Was :P

My też zostajemy w domku, M. rodzice wyjechali już wczoraj i wrócą dopiero w niedzielę, więc jest trochę spokoju 😉 Kolacyjki przy świecach raczej nie będzie, obejrzymy jakieś filmy przy niezdrowym jedzonku :P Mamy zapas chipsików z sosami, a wieczorkiem upiekę domową pizzę :P

A tak zmieniając temat, kupiłam wczoraj nową komórkę i "czyszcząc" pamięć starej znalazłam nasze sms-y, jak ja, Kar_ola i Karola83 byłyśmy na porodówkach :P Przepisałam je sobie wszystkie do "Kubusiowego Pamiętnika", który prowadzę dla niego odkąd zaszłam w ciążę 🙂 Będzie miał jakiś ślad po e-cioteczkach. A może za kilkanaście lat nasze dzieci będą się doskonale znały jak zaczniemy się spotykać? 🤪

• Mamusia

Już po świętach,
stary rok się kończy
jego blask już mija
Nowy 2010 do brzegu dobija...

Życzę by był piękny
lepszy od starego
a tobie
przyniósł coś szczególnego...

samej serdeczności
i samej miłości
uśmiechu na twarzy
i to o czym marzysz...

• Mamusia
Hej kochane moje cioteczki 🙂
Wpadłam już teraz z życzeniami , bo dzisiaj w biegu jestem. Wielkie szykowanie na bal, na który coraz bardziej nie chce mi się iść 😞 .
Mimi 😘 na udany wieczór.
Zreszta dla każdej daje 😘 na udany wieczór 🙂

Inka ja też prowadze pamietnik od urodzenia, ale nie pomyśłąm o tych sms'kach 😞 . Szkoda. Ale wzmianki o Was są jak najbardziej 🙂

• Mamusia
Ma tupet ta Twoja teściówka 🤨 Dobrze, że nie musisz się z nią widywać na codzień 😉
Moja co prawda małego obsypuje prezencikami i oszalała na jego punkcie, ale jak mam małego zostawić to sama wolę u swoich rodziców, zresztą ona nigdy jeszcze nie zaproponowała, że z nim zostanie, nawet jak wiedziała, że muszę coś załatwić i nie bardzo mam co zrobić z młodym, bo moi rodzice pracują do późnego pop., a ona cały czas siedzi w domu. Jak chcę coś załatwić to muszę kombinować, żeby M. był w domu, albo popoł., żeby już moi rodzice byli 🤨 Ostatnio też mnie zdenerwowała, bo mieszkamy daleko od centrum i trochę jestem uwiązana w domu. Nie ma gdzie pójść na spacer czy na zakupy, wszystko daleko. Postanowiliśmy z M., że kupimy dla mnie jakiś mały samochodzik, żebym mogłą si ę czasem z małym gdzieś ruszyć. A ona podsumowałą, że zamiast wydawać kasę na niepotrzebne pierdoły szybciej moglibyśmy dom wykańczać 🤨 Jakby to od nas zależało... Cały czas tam coś robimy i już raczej szybciej się nie da. Sami chcemy przecież jak najszybciej być na swoim. Poczułam się jakby już nas miała dość u siebie i jakbym ja wymyślałą nie wiadomo co, żeby w domu nie siedzieć...

No dobra za bardzo się rozkręcam :P

• Mamusia
Kochane wpadam przelotem, bo od ranka samego kuchnie okupuję 🙂
Zrobiłam rybe po grecku, pierożki i sałatkę ze sledziem, a druga na słodko. Czipsy dla dzieci są, pokój ustrojony balonami i girlandami.

Kochane Moje:
[size=4]SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!do zobaczenia za rok 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej kochane kociaki!

Ja ze spoznieniem,ale lepiej jak wcale 😉
My tez siedzimy dzis w domu,co prawda nie sami bo moj braciszek z bratowa przyjada chwilke 🙂 🙂 🙂

zrobilam zapiekanke z kapusta kiszona,kabanosami itd... jest przepyszna,po nowym roku podam wam przepis.Zrobilam tez kilka drobnych pzekasek,mysle ze wystarczy 🙂

Moje kochne na ten Nowy Rok Zycze wam,wszystkiego NAJLEPSZEGO;Abysmy W 2010 spotkaly sie w tym samym gronie.
sylwestrowe buziole dla was wszystkich 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘