Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Maksiu brawo 🙂 😘 dla Ciebie Skarbeńku 🙂 tyle się wycierpiałeś i w końcu są 🙂

U mnie nocka to tragedia 😞 mała płakała ,kręciła się,budziła mi się bardzo często,cycusia nie chciała,dydusia nie chciała,myślałam,że w wyjdę z siebie i do tego okres dostałam pierwszy raz od porodu i nie czuje się dobrze 😞 słabo mi jakoś a szczególnie jak ją karmię to nie najlepiej się dzieje wtedy ze mną 😞I mała jakaś taka rozdrażniona 😞siostra na spacer ją wzięła a ja sobie pospałam przez ten czas,zaraz powinny wrócić..

Toju serniczek wygląda apetycznie,chętnie bym takiego pojadła ale jeszcze nie mogę 😞

Miłej niedzieli dziewczynki 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już po obiadku, robiłam go w expresowym tempie. Ale się udało. Młodemu się maruder włączył i ciągle jęczy. Niech się w końcu to skończy 😞 , przy dziewczynach nawet nie wiedziałam co to bolesne ząbkowanie. Zęby im wyszły bez niczego (tylko kupy były). No ale wiecznie pięknie być nie może:P

Monia27 😘

• Mamusia
Moni dla Maksia 😘

Karola super że tak jesteście zżyci 🙂 U nas kiedyś też tak było - szczególnie między rodzeństwem mojej mamy, ale po śmierci cioci, u której były te zjazdy rodzinne jakoś się to rozeszło i bardzo mi tego brak... 🤨

Moniu27 a karmisz cały czas tylko piersią? Ciekawa jestem, bo ja też i okresu się doczekać nie mogę... 🤢

• Mamusia
bry!

Monia 😘 na przetrwanie a dla Maksiulka wielkie gratulacje, dwa zabulki 🤪 :laugh:

Ja wpadłam na pomysł zeby Łucji do mleka dodawac łyżkę kaszy manny (bo z kleikiem źle wyszło 😞 )po tym niepowinna mieć żadnych zatwardzeń 🤨
i kupiła jej kawałek łososia, zrobię jej we wtorek bo na jutro ma jeszcze obiad 😉
a na 6 m-cydostanie deserek z twarożkiem lub jogurtem z gerbera.

dziś po raz pierwszy zajadała chrupka kukurydzienego darła sie w niebogłosy jak jej się skończył :laugh: posmakowało dziecku.
ogórka kiszonego też wpierdziela jak szalona 🤪

• Mamusia
u mnie nockicoraz lepiej (pfu, pfu-żeby nie zapeszyć 😉 ) Łucja ostatnie jedzonko dostaje 24/1 i śpi (i tu już trochę gorzej 🤢 ) do 5,40 ale z nami jeszcze dosypia godzinke, póltora i ok 7 jest pobudka na dobre.

Uciekma na film i pizze póki Łucja śpi
(znając życie zaraz się obudzi :laugh: )

Paaaaa

• Mamusia
Hejka 🙂

My po obiadku i poobiedniej herbatce z rogalikami,poszliśmy na spacerek,choć za bardzo mi się nie chciało,bo zimno strasznie no i taka kiepska dzisiaj jestem, no ale obiecałam synkowi 🙂

Karola83 proszę Cię powiedz,że to żart z tym ogórkiem kiszonym:laugh: 😉

Toja ja moją Dorusię dokarmiam mlekiem ale na cycusiu i tak często mi wisi 🙂Nie da za żadne skarby świata sobie go odebrać 🙂Rozmawiałam mamą i u nas to chyba rodzinne,mama karmiła moją siostrę 9 miesięcy a okres też dostała pół roku po porodzie.Różnie z tym jest,niektóre nie mają wcale przez cały okres karmienia.

Miłego wieczorku kobietki 😘

• Mamusia
Nie Monia to nie żart Łucja wpierdziela ogorki (oczywiście ma srodek wydrążony) ale smak czuje, kapuche kiszona teżjuz ssała (ale ta z kolei była płukana i lekko przegotowana) aż piszczała żeby jej dac jeszcze :laugh:
a że nic jej nie było to raz na jakis czas dostanie coś 😉

a ja mam takie pytanie, do kiedy pierze się i płucze ubranka w specjalnych proszkach/płynach?

• Mamusia
Toju_ja_miałam_teraz _przerwe_od_antykoncepcji_i_też_miesiączki_nie_miałam 🙂
moja_kuzynka_karmiła_2lata_córkę_i_tak_dlugo_nie_miała_okresu 😉
Karolcia_co_do_proszku_i_płynów_ja_wogóle_w_specjalnych_nigdy nie_prałam 🙂 żadnemu_z moich maluchów nic nie było 🙂

Moja dziś_dostała_dodatek_do_zupki_groszek_z_marchewką /pure/ 🙂całkiem_inny_smak_zupka_nabrała 🙂

• Mamusia
Karola83 to Łucja zdrowa będzie 🙂 tu kiszony ogóreczek tu kapustka 🙂 no super,na niejadka to ona się nie zapowiada:laugh: tylko pozazdrościć 🙂
A co do proszku i płukania, sama się zastanawiam ale u mnie to inaczej wygląda,Dobrusia ma AZS więc mnie czeka długie pranie i płukanie w tych specjalnych dla dzieci proszkach.

• Mamusia
hello!

Monia27 na zaokrąglenie do 100 😘
Niejadkiem to bankowo nie bedzie wręcz przeciwnie 🤪
śmiejemy się, że trzeba będzie się przed nią kryc z jedzeniem a lodówkę zamknąć :laugh:

ja któregos razu prałam Łucji tetry w normalnym proszku żeby trochę je wybielić i w sumie nic jej nie było więć zużyje te proszki i płyny które dla niej mam i spróbuje
bo jakoś misię nie widzi płacić za 2,4kg proszku 37zł 😞

Mykam na śniadanko

• Mamusia
U mnie nocka kiepska 😞 , młodego jeszcze chyba te zęby męczą. Budzi się z płaczem, i tylko by na raczkach siedział.
Ale damy radę, w końcu mu to minie.
Teraz tak na szybko skrobnę bo młody pisać nie daje.
Karola 83 😘

• Mamusia
witam!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOBIETKI !!

Karolcia Łucja super smaki poznaje:laugh: wszystko jeszcze przed nią, a mama już uczy jej kwaśnych minek 🤪 🤪 🤪

my wczoraj skręciliśmy już siedzonko do karmienia, młoda wniebowzięta 🙂

mykam na śniadanko 🙂

• Mamusia
Witam!!!!!Wszystkiego najlepszego!!!!Spełnienia najskrytszych marzeń moje kobitki!!!!!! 😘 😘 😘 😘

[img size=100]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/roze.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Karola83 dziękuje 😘 😘 🙃

• Mamusia
Kobietki dla każdej z Was @->---

Karola83 kaszka manna zawiera gluten i Łucja może dostać jej co najwyżej pół łyżeczki. Łyżka to stanowczo za dużo - gluten niszczy kosmówkę w jelicie cienkim i potem źle są wchłaniane składniki odżywcze, dlatego trzeba z nim uważać...
Ja już wcześniej pisałam o ekspozycji na gluten tutaj - pytałam czy ją robicie. Poszperaj w necie, żebyś niechcący nie zaszkodziła Łusi...
Możesz jej też dać kleik kukurydziany.

Ja od 1 marca zaczęłam Ani tę ekspozycję, ale widzę że musimy odstawić, zaczynają się problemy z kupką i boli ją brzuszek, do tego zrobiły jej się takie szorstkie placki na szyi i klatce piersiowej, a nic nowego nie jadłam... 🤨
Poczekamy parę dni i spróbujemy znowu...

Moni że też przy trzecim dziecku te ząbkowanie się zrobiło takie męczące... Mogło tak być przy pierwszym, kiedy jeszcze były 'luzy' 😉 🙂

• Mamusia
Toja napisał:
Kobietki dla każdej z Was @->---

Karola83 kaszka manna zawiera gluten i Łucja może dostać jej co najwyżej pół łyżeczki. Łyżka to stanowczo za dużo - gluten niszczy kosmówkę w jelicie cienkim i potem źle są wchłaniane składniki odżywcze, dlatego trzeba z nim uważać...
Ja już wcześniej pisałam o ekspozycji na gluten tutaj - pytałam czy ją robicie. Poszperaj w necie, żebyś niechcący nie zaszkodziła Łusi...
Możesz jej też dać kleik kukurydziany.

Toju ale ja mam kaszkę mannę z bobovity i ona jest z dodatkami a nie taka "czysta"

• Mamusia
Hej Kobietki 🙂

Jak tam minął Wam dzień,zapewne rewelacyjnie,mężowie kwiatki wręczyli,na rękach nosili 🙂 😉 może jakieś kolacyjki romantyczne jeszcze w planach macie? 🙂

U mnie w sumie też super dzień minął,choć męża mojego nie ma 😞 Zadzwonił i życzonka złożył no i obiecał,że mi wynagrodzi ten samotny dzień,więc nie wszystko stracone 😉

Teraz z siostrą i szwagrem pizze robimy na maraton filmowy dziś wieczorem:P

Buziaczki Mamusie 😘 😘 😘

Karola83 dla Ciebie 😘

Dziś moja Dobrusia jadła marcheweczke 🙂 smakowało jej, ale na początek dałam jej 3 łyżeczki, zrobiła rabanu bo chciała jeszcze:P

• Mamusia
Toja napisał:
Karola83 jeśli to jest kaszka glutenowa to nie ma znaczenia z jakiej firmy...

poczytam i faktycznie należy dziecku karmionemu sztucznie wprowadzić glutem m-dzy 5a6 m.ż. zaczynając od 1/2 łyżeczki na 100ml
Dobrze że ja ze dwa razy tylko jej dałam do tego mleka 😞 ☺️

teraz stosujemy się do zaleceń dostanie raz dziennie pół łyżeczki (w sumie niewiele jej to zagęści 😞 )

co do kleików kukurydzianych to boje sie, że będzie miała znowu zatwardzenia więc wolę już nie próbować niż patrzeć jak się biedulka męczy i płacze 😞

DZIĘKI TOJU za przypomnienie o proporcjach

• Mamusia
Dziewczyny, może ja się za bardzo wymądrzam o tym żywieniu?

Dla mnie ten temat to mój konik - zawsze interesowałam się zdrowym odżywianiem, gotowaniem itd. A teraz kiedy jest Ania to dużo czytam i rozmawiam z różnymi osobami na ten temat ze względu na nią...
Tak sobie dzisiaj pomyślałam że może za bardzo się z tym wszystkim narzucam, co? Jeśli Wam to przeszkadza to powiedzcie...

Monia u nas były kwiatki, ciasto i kawka 🙂
Teraz romantyczny wieczór z serii - ja żelazko a M dłubanie w elektronice 😉 🙃 🙃

dobrej nocy babeczki!

• Mamusia
U mnie też były kwiatki (tylko, że Łucja chciała swojego zjeść 🤪 🤢 ) i obiadek (nie, nie sam nie zrobił tylko kupił i przywiózł-ale dobre i to 😉 )

Łucja wręczała z tatą kwiatka babci ale generalnie to oddać nie chciała :laugh:
nie wiem, przecież ją uczę, że trzeba się dzielić :laugh: 😉

Monia27 odbijesz sobie z nawiązką jak mąż wróci 😉