Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej jestem 🙂 dzieciaki wykąpane w łóżeczku 🙂Hubi już śpi ale Dobrusia jeszcze śpiewa sobie kołysanki 😉
Kurcze ja już padam na twarz 🥴 cały dzień na wysokich obrotach...rany ..jeszcze trochę i mąż wróci to mnie odciąży trochę.

Ja planuję jutro kupić małej kubek niekapek bo zauważyłam,że lubi się butelką bawić,sama próbuje pić,smoka zagryza 🙂

Poszwendam się po necie jeszcze i uciekam spać

Aaaa ja Hubertowi naciągałam skórkę gdzieś od trzeciego miesiąca życia jak pamiętam.

• Mamusia
Ja słyszałam różne opinie lekarzy na temat ściągania napletków, ale większość taką żeby nie ruszać w ogóle...

Mimi 🙂 super że już jesteś 😆 😆

Karola Twój Bartuś ma takie same upodobania literackie jak ja w jego wieku 😁

• Mamusia
Aha dzięki za odpowiedź 🙂

Ja to robię jak Karola właśnie... Monia27 ja nie mogę w kurtce ich ubierać bo mi wystarczy że niosę Anię w gondoli pod pachą i drugą ręką próbuję asekurować młodego jak schodzi... Na dole jestem cała mokra (z drugiego piętra schodzimy...) więc jakby jeszcze ich ubierała sama ubrana to bym padła chyba 😲 😉

CZEKAM NA WIOSNĘ wtedy to będzie luzik! 😁

• Mamusia
hej brzucholki

jestem czerwcóweczką, pewnie większość z was nie ma jeszcze wyprawki dla swoich maluszków a właśnie rozkręcamy z mężem firmę więc zapraszam serdecznie na nasze aukcje ubranka w 100 % POLSKIE

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16562293

pozdrawiam

• Mamusia
Hej kobietki!!!!
Ja już z samego rana okupiłam kompa:laugh: :laugh: Mały zjadł i zasnął o 8ej, a ja mam troszkę czasu dla siebie 😉
U nas dzisiaj nocka spokojna, byla tylko 1 pobudka o 3ej 🙂 Wcześniej mały mi się wiercil i postekiwal, ale ja bylam tak zmęczona, że nie wstałam do niego i zasnął sobie poprostu sam 🤔
Dzisiaj u nas brzydka pogoda, rano był mróz, a teraz jest tak ponuro, brrr 🤨 Do tego wieje chyba jakis wiatr, bo przez okno widzę 🤔
Pomimo tego wyturlamy sie chociaz do sklepu na chwilkę, po chrupki kukurydziane dla małego 😉
Monia27 😘 dla Ciebie 🙂
Miłego dnia babeczki moje 😎

• Mamusia
Hej!!!!!!
Toju ja z 4piętra schodzę, na dole dopiero się zapinam i ubieram czape i szal 🙂no i ja wózkiem zjeżdzam z tych pieter 😉

dziś już na nogach, śniadanko mamy zjedzone 🙂 mieszkanko musze dosprzątać i jedziemy z niunią na zakupy do REAL-a 🙂

miłego dnia...

Mimi 😘

• Mamusia
cześć Babolki!

Mimi 😘 fajnie, że już wróciłaś do Nas :laugh:

Mi Łucja zaczyna w nocy się budzić, dziś godz świrowała w łóżeczku ale zostawiła ją i usnęła tylko musiałam ze 4 razy wstać żeby jej smoka wetknąć

Pogoda się popsuła, jest szaro, brzydko i zimno.
i nie mam pojęcia jak mam Łucję ubierać, bo nosidełka już nei używamy i mam zagwozdkę odnośnie spodni 🤨

• Mamusia
Hej kochane!

Ja dzis postanowilam dac sobie siana z tymi remontami 🤢 juz mnie to dobija,moj C wymyslil konkretne remonty,moze i dobrze,ale to tyle trwa 🤢 Ale juz widac koniec.Jeszcze kolory na sciany i podlogi polozyc.

Z zebuszkami Philla tez po malu,juz je czuc,ale skubane nie chca sie przebic.Dzis w nocy dostal 40° goraczki 😞 biedaczek jesc nie chce i wogole to ja juz nie wiem 🤨 od 3 siedze z nim i tulam na zmiane z krotkimi drzemkami,dopiero teraz zasnal sam.Dostal paskudny kaszel i katar,chyba pojde z nim do pediatry dzis.

Juz nie moge sie doczekac chwili spokoju,normalnego podlaczenia do netu i pogaduszek na spokojnie 😉 🙂 teskno mi za wami 😞 buziam mocno was kochane ide sie ogarnac,dzis na 100% jeszcze sie odezwe,zaierzam sie byczyc z gnutkiem 😉 🙂 caly dzien w domu 🙂

Moni dla Maxiulka na zabki 🙂 😘

milego 😉

• Mamusia
Hej laseczki!

U nas dziś druga nocka pięknie przespana 🤪 🤪 🤪 Szkrabek obudził się dopiero o 4.30 na amusianie i spał do 7.30. Zaraz się zbieramy na cały dzień do moich rodziców.

U mnie pisiaka naciąga M. przy kąpieli codziennie, tak gdzieś od drugiego tyg. życia, od wizyty położnej. I nasz lekarz też zalecił. Długo się biliśmy z myślami, bo są różne teorie na ten temat i szczerze mówiąc ciągle nie wiem czy dobrze robimy 🥴 🥴 🥴

Szkrabek mi się do laptopa dobiera NÓŻKAMI. Siedzę na dywanie, obok młody leży na kocyku i kopie mamusi po kopmpie, pewnie chciałby coś od siebie dorzucić 😉

Zmykam, bo znów ucieka z pokoju, nauczył się skubaniec szybko przemieszczać 🙂

• Mamusia
Witam Kochane 😘

Ja mam jakiś stan depresyjny chyba 😞Jestem jakaś ta bez życia dzisiaj 😞 nawet popłakałam sobie dziś rano 🥴 smutno mi i szaro 🥴 ogólnie beznadziejnie 🥴
W nocy mało spałam,mała kataru dostała i oddychać nie mogła przez nosek więc czyściłam go kilka razy to nie pospałam.Byłam z nią u lekarza to w sumie nic jej nie jest,mam kłaść ją często na brzuszku, oczyszczać noska i zakraplać kropelki Nasivin,mamy też wit C w kropelkach

Mimi dziękuje 😘 i dla Ciebie Kochana 😘

Idę się położyć,jestem jakaś taka rozbita 🥴 🥴 🥴

Miłego dnia 😘

• Mamusia
My już po spacerku 😉Kupilam mojemu bąblowi chrupki kukurydziane 😉 Jejku jaki był nimi zafascynowany, przyglądał się jak mu dalam jednego, wziął do buzi, skrzywił się, a potem zaczął szamać az cały był upaćkany :laugh: :laugh: 🤪 🤪
Ale był ubaw z niego:laugh:
Moni, odpocznij kochana, zdrzemnij się, a odrazu inaczej spojrzysz na świat 🙂 Kochana kazda z nas ma czasami takie gorsze dni, trzymaj się cieplutko 😘
Zmykam, bo maluch się coś wierci na tej macie 🤔 Sprawdze mu pieluszkę 😉
Buźki 😎

• Mamusia
my juz po zakupach 🙂
kupiłam sobie kurtkę na wiosnę 🙂a mała dostała 2 śliniaki takie jak ten fartuszek, tylko bez rączek 🙂
dostała też chrupaczki ryzowe, oczywiscie smakują jej 🙂jest wniebowzieta 🙂

czy Wasze bomble też nie chcą leżeć juz tak często, tylko siedzieć?? moja wczoraj juz na nózki sie prezyła, aby ustać...ale niech zapomni 😉 mama narazie nie pozwala 🙂

zmykam kawulca wypić w ciszy, póki młoda drzemixa zalicza 🙂

Moni27 wypoczywaj 🙂ja tez mam ostatnio takie wibracje emocjonalne 🙃

• Mamusia
Karolka moją Łucyja to ogólnie w jednym miejscu i pozycji długo nie wytrzyma 🤪
ale tak jak piszesz leżenie już jest beeee teraz fajowskie jest siedzenie, noszenie czyli zwiedzanie świata 🤪 :laugh:
ale na nogi jeszcze nie chce stawać, nawet sama raz próbowałam niby ja postawić ale uginała nóżki więc dobrze, że sama jeszcze nie rwie się na nogi

a jakie chrupeczki ryżowe kupiłaś?
bo ja patrzyłam na te z firm dla dzieciów i tam są jakieś do chrupania ale od 9 m-ca albo dalej 🤔