Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Karola83 napisał:
Karolka moją Łucyja to ogólnie w jednym miejscu i pozycji długo nie wytrzyma 🤪
ale tak jak piszesz leżenie już jest beeee teraz fajowskie jest siedzenie, noszenie czyli zwiedzanie świata 🤪 :laugh:
ale na nogi jeszcze nie chce stawać, nawet sama raz próbowałam niby ja postawić ale uginała nóżki więc dobrze, że sama jeszcze nie rwie się na nogi

a jakie chrupeczki ryżowe kupiłaś?
bo ja patrzyłam na te z firm dla dzieciów i tam są jakieś do chrupania ale od 9 m-ca albo dalej 🤔

Karolcia moja własnie nie zgina juz kolanek, tylko stara sie sztywno je mieć 🙂jednak ja sie boje, toż ma jeszcze czas, nachodzi i nastoi sie w zyciu 🤪zreszta u Nas cały czas ortopdeda kontroluje stawy małej, nie ma co ich nadwyrezać, aby krzywdy nie zrobić 🙂
Natalia też lubi siedzieć, najlepiej na kolanach, albo na rekach chodzić i zwiedzać świat 🙂

chrupaczki z Bobovity od 6tego miesiaca, były dołaczone do kaszek w zestawie 🙂

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mimi83 napisał:
Dziewczyny mój Szymek też uwielbia teraz siedzieć, oczywiście z moją pomocą, bo jeszcze sam nie potrafi 🙂 Natomiast jak Go podnoszę pod paszki, to skacze na nóżkach jak sprężyna i wręcz to uwielbia i śmieje się wtedy w głos 😆

tak, tak Mimi 🙂
nóżki jak sprężynki mają 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ślęczę nad fotelikami samochodowymi 🤢
Chyba musimy kupić taki od 0 do 18kg. Do 13kg już się nie opłaca. A ten który mamy okazało się że źle montujemy - bo pasy są za krótkie... 🤨 I nie da się tego zrobić inaczej 😞
Czytam o tych crash testach i te foteliki które je przeszły ze średnią oceną są kurde drogie, a byle czego też nie chcę, bo jednak trochę jeździmy 🥴

shit.

• Mamusia
Karola83 ale masz zdolną córkę 🙂 właśnie tak najlepiej - nie sadzać, ale poczekać aż dziecko samo się podniesie i usiądzie 🙂 🙂 🙂 Wtedy jest pewność że dziecko było na to w 100% gotowe 🙂

Ja Ani czasem pozwolę chwilkę posiedzieć, ale trzymam ją pod pachami, chichra się radośnie 🙂 ale to tylko na parę sekund 🙂

• Mamusia
aaaa i jeszcze jedna dobra wiadomość
A. znalazł nową pracę :laugh: 🤪
tzn jedna ma pewna i w sumie czekają na jego decyzję :laugh: a w poniedz ma 2-ga ture rozmów w Poznaniu (i ponoć ma duże szanse) i ta praca jest bardziej opłacalna ale jak się nie uda to i tak nei zostanie na lodzie :laugh:
a jak pociągnie nową prace i stara to może uda nam się iść na swoje 🤪 (oczywiście na początku wynajem, ale zawsze to sami będziemy mieszkać)
ni mogę się doczekać 🙃

• Mamusia
Toja napisał:
Dziewczyny ślęczę nad fotelikami samochodowymi 🤢
Chyba musimy kupić taki od 0 do 18kg. Do 13kg już się nie opłaca. A ten który mamy okazało się że źle montujemy - bo pasy są za krótkie... 🤨 I nie da się tego zrobić inaczej 😞
Czytam o tych crash testach i te foteliki które je przeszły ze średnią oceną są kurde drogie, a byle czego też nie chcę, bo jednak trochę jeździmy 🥴

shit.

Toju my kupiliśmy Łucji fotelik do 18kg
ale w nim juz dziecko bardziej siedzi, mimo, że i tak wybieraliśmy, to które można jak najniżej opuścić

• Mamusia
Toja napisał:
Karola83 wow! To ja Wam życzę żeby udało się oczywiście na tę lepszą załapać 🙂 Buziak na szczęście 😉 😘

A jaki fotelik kupiliście?

nie dziękuje żeby nie zapeszyć ☺️
(w sumie przesądna nei jestem, ale... :P )

Toju taki kupiliśmy
http://www.allegro.pl/item945163194_4b_fotelik_samochodowy_berber_hektor_najtaniej.html

tylko, że w naszym jest jeszcze taka wkładka dla niemowlaka

• Mamusia
Cześć dziewczyny,
Ale miała dzisiaj koszmarny dzień 😞 . Normalnie doła takiego załapałam że pół dnia przepłakałam. Ale od początku. Młody w nocy znów miał napad płaczu i ogólnie marudzenia. Nie spał dobre 2 godz. Rano M go wziął żebym mogła troche nockę odespać. Jak już wstałam i chciałam go nakarmić, to patrzę a w uchu ma pełno ropy/wosku. Więc od razu M poszedł z nim do przychodni, tam lekarka nasza dała pilne skierowanie do laryngologa. Koło nas jest duża przychodnia laryngologiczna i tam pojechał bo najbliżej, chociaż tam przyjmuje takie okropne dziadzisko 😠 . Ale co nie było czasu na szukanie kogoś innego. I go tam nie przyjęli , bo nie miał mojej legitymacji ubezpieczeniowej(szybko wyszedł i nie pomyśleliśmy o tym). Mówił,ze zadzwoni do mnie to podam wszystkie dane itp, ale nie ten francol-szef się nie zgodził. Nie chciał robić awantury i wyszedł. Kurka , tak się wkr..łam że zadzwoniłam do NFZ czy miał prawo odmówić i się okazało że nie. Zadzwoniłam do niego i go zgnoiłam jak cholera a to chamisko odłożyło słuchawkę jak mu powiedziałam że złożę skragę(tak kazała mi zrobić ta babka z NFZ) i powiedział że nic mu nie udownodnię 😠
Dobra to jakoś przeżyłam , ale szukaliśmy dalej kogoś kto może nas przyjąć . Oczywiście nikt nie mógł już, a jak już to na poniedziałek umawiali. No debile normalnie 😠. Po uruchomieniu kontaktów znalazło sie jedno miejsce. Pojechał sam M bo Ole trzeba było do szkoły zaprowadzić. A tam go znowu babka zrypała,że jesteśmy nieodpowiedzialnymi rodzicami że to takiego stanu dopuściliśmy. M sie pyta do jakiego stanu? przcież był w środe u lekarza i było wszytko ok tylko katar. Dzisiaj rano zauważyliśmy tą wydzielinę dopiero. To ta znowu na niego ,że pretensję będziemy mieli do tylko do siebie jak dziecko będzie miało kłopoty z słuchem.I że mogliśmy doprowadzić do zapalenia opon mózgowych. Jezu dziewczyny jeszcze pare innych rzeczy nagadała mi przez tel , bo M dzwonił jakie dawki syropu mu podaję. Już wam tu nawet nie pisze , bo siedze i rycze. Kurka skąd mogłam wiedzieć że to zapalenie ucha środkowego , jak się poźniej okazało. Żadna z dziewczyn tego nie miała, a objawy jak objawy pokrywały się z ząbkowaniem.
Przepisała jakiś antybiotyk i kazała na kontrole przyjechać w poniedziałek.
Normalnie porażka 😞 😞
Młody już śpi i ja zmykam bo może być kolejna ciężka nocka.
Jutro poczytam co pisałyście , bo dzisiaj już nie mam na nic siły.

• Mamusia
Monia lekarze zawsze siebie bronią, mają pretensję do Ciebie, że nie zauważyłaś (w końcu powinnaś rozróżniać choroby wg objawów -ich zdaniem oczywiście -a nie im głowę zawracać -debile) a byłaś u lekarza i on też nie zauważył 😠
ja bym gościa udusiła własnoręcznie, za to, że takiego dzieciatka nie przyjął (przecież to ból niesamowity jak jest zapalenie ucha!) jak już Maksiowi się polepszy, wysmaruj taką skargę, że ho - niech ma dziad jeden!!!
Aż mnie trafiło jak przeczytałam 😠 😠 😠
No ale najważniejsze, że Maksiula dostaje już leki i będzie ok
3maj się Monia :pinch:

• Mamusia
OOO jaaa Moni,faktycznie dzień do kitu miałaś 🥴 bardzo mi przykro 😞Kurcze i jeszcze się nasłuchałaś od tych lekarzy 🥴 bidulko.Mam nadzieję,że Maksiu szybko wyzdrowieje i zapomnicie szybko o tych nieprzyjemnościach.

U mnie Moni też dzień nie najlepszy,miałam doła w sumie jeszcze mam i do tego z moim "mężem" się pokłóciłam,nie chcę z nim gadać,nie odbieram telefonów od niego aby się bardziej nie denerwować 🥴 Niech przemyśli sobie trochę spraw,bo mi czasami naprawdę jest ciężko 🥴
Ale odrobina snu,wyjazd do babci na herbatkę postawił mnie trochę na nogi 😉

Karola Twoja Natalka to dopiero modeleczka:laugh:

Karola83 ciesze się z Wami i życzę powodzenia 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Moni to straszne!!! Skandaliczne wręcz! Ale nie dziwi mnie to, że lekarz w środę nie zauważył, często jest tak że z zewnątrz nic nie widać. Pamiętam jak moja siostra miała zapalenie ucha - płakała i skręcała główkę w jedną stronę, łapała się za ucho rączką... Poszłam z nią do mamy do szpitala (pracuje w laboratorium), tam na izbę przyjęć a lekarka powiedziała że nic nie widzi i to na pewno nie ucho. Wyszłyśmy stamtąd i powiedziałam mamie że to musi być ucho, bo sama widziałam jak się Natalka zachowywała. Więc my myk na oddział laryngologiczny, lekarz zajrzał w ucho i rzeczywiście...

Tak czy siak - nie mieli prawa Was tak potraktować 😠 Krew się aż gotuje w żyłach na takie zachowanie lekarzy 😠 😠

• Mamusia
Jejku Moni.... biedny Maksiu 😞 Kurcze co za wredny lekarz 😠 😠 I jeszcze pretensje, że Ty niby miałaś wiedzieć, że to zapalenie ucha 😠 Okrucieństwo, jak można nie przyjąć małego dziecka, widząc, że ono cierpi 😞 😞 😠 😠 Też bym się wkurzyla 😠 Moni trzymaj się kochana 😘 Będzie dobrze, Maksiu ma już leki, na pewno mu się po nich polepszy 🙂
Zmykam spać 🙂
Dobranoc 😘

• Mamusia
hej!!!

Monika mam nadzieję, że po lekach Maksiu miał spokojniejszą nockę, a Ty razem z Nim 🙂
kurka cały wieczór myslałam o Was 😆 co za sytuacja nieprzyjemna 😞

my standard,jedno karmienie plus antybiotyk i pobudka o 6tej na dobre 🙂B dołączył do siostry i już klockami się bawi od samego rańca...a mi pozostaje tylko energy kawulaec!!!

Karolcia 😘 /trzymam kciuki/ 😘 😘

miłego weekendu 🙂
ps.u Nas słonecznie... 😎

• Mamusia
Witam weekendowo!

Ja na nogach od 6 🥴
na 10 vacu, trochę mi się nie chce ale muszę jak najszybciej skończyć karnet 😉
Powiem Wam, że efekty widać 🤪 skóra na brzuchu lepiej wygląda choć nie jest jeszcze tak jak bym chciała ☺️
Tylko, że plecy mnie bolą okrutnie, bo chodzi się prościutko przez ten pas 🤢

ja dziecko swe ułożyłam na drzemkę po śniadanku a oną świruje i uśmiecha się do mnie - kokietka jedna :laugh:

Zmykam na śniadanko i kawkę.

• Mamusia
Witam 🙂

Moni mam nadzieję,że nocka minęła Wam dobrze i ,że Maksiu czuje się lepiej.

Kurcze u nas nocka beznadziejna 😞Mała zakatarzona spać nie mogła a jak usnęła to ja ją obudziła kaszląc(bo coś mnie choróbsko rozkłada) 🥴 😞

Życzę Wam milutkiej soboty 😘

• Mamusia
Hej dziewczynki,
Wybuziałabym Was normalnie wszystkie naraz za tą troskę.Straszne sobie wyrzucam że nie pomyślałam o czymś innym niż ząbkowanie i na to zwaliłam te objawy. Jeszcze po tym słowach lekarki jak mogliśmy dopuścić do takiego stanu. Ehh 😞 . No ale stało się. Ale młody ani nie gorączkował , ani się za ucho nie łapał, tylko marudził po prostu 😞 . Wyczytałam,że objawem zauważalnym dla rodziców jest właśnie ta wydzielina z ucha. Więc zareagowaliśmy po tym natychmiast.
Dzisiaj już w miarę spokojnie o tym myślę, ale wczoraj to na przemian płakałam i bluźniłam.
Młody dzisiaj juz o niebo lepiej. Obudził się raz w nocy i zasnął w miarę szybko. Wstał też z uśmiechem , więc myśle że będzie dobrze. Ale lekarka powiedziała że teraz już powinno być lepiej bo mu w tym uchu pękło i się wylał ten stan zapalny. No i pewnie antybiotyk tez pomógł.

Moni27 😘 zacznę od Ciebie 🙂 Na zdrówko przede wszystkim.