Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
to mój ostatni tydzień w domu 🥴 oczywiście jak to na mnie przystało,planuję pełno...a potem bede narzekać 😉

Monia27 jakbyś smarowała Pumex Baby to pamietaj,aby bardzo małą ilość nanieść na klatkę piersiową lub skronie, bo ma bardzo intensywny zapach i moze wywołać dusznosci.
A tak wogóle nie ma sprawy.Pomagamy sobie wzajemnie 🙂

Karolcia jak poobiedzie u teściówki??
Acsb dobra organizacja to podstawa 🙂 ja wychodze z założenia, że nikt za mnie nic nie zrobi 🙂jak nie dziś,to jutro i tyle...:laugh: :laugh:

zmykam,bo mam pełen zlew naczyń 🥴
miałam rodziców na kolacji 😆 było fajnie,ale czas posprzątać po dobrych chwilach 😉

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hehe przeżyłam choć powywijałam oczami trochę jak słyszałam niektóre jej pomysły 🤢
a Łucja płakała na widok babci i dziadka ale oczywiście nie docierało, że są obcy dla niej no nic, teraz smacznie śpi a ja piorę 😉

a kupiłam Łucyjce kubek niekapek z nuk'a bo był taki ładny kolorowy, więc niech ma na te 6 m-cy :laugh:

Monia cieszę się ogromnie, że Maksiowi lepiej :laugh:

Monia27 mi pediatra mówił, że postawić garnek na stole z maluchem an kolanach a druga osoba ma trzymać parasol nad nami 🤪 ale, że byłam sama i nijak było trzymać Łucję i parasol, to garnek stał na kuchence na malusim ogniu a my po prostu w pobliżu się kręciłyśmy (zawsze coś tam powdychała)

Mimi zjedz łakocia na poprawę nastroju 😉
nie dajmy sie tej zimie i okropnej pogodzie (u mnie znów biało za oknem 😠 to już przestaje być śmieszne)
byle do wiosny!!!!

• Mamusia
Kurcze dał mi dzisiaj trochę Szymonek popalić 😞 Strasznie marudził i "wisiał" na cycu dzisiaj od południa prawie co 2 godziny 🤔 Mam nadzieje, że nocka się nie powtórzy tak jak wczorajsza 🥴
Jak tak czytam Karola, że Twoja Łucyjka tak pięknie zajada, to az Ci zazdroszczę ☺️ Ja Szymkowi muszę wrecz wpychać obiadek, bo się wykrzywia i wygina na wszystkie strony. Ostatnio nawet kaszki nie chce na wieczór zjeść.Nie wiem może to przez zmianę pogody 🤨
ACSB 😘
Cieszę się, ze ten dzień już się dzisiaj kończy, bo był okropny 😞 Znowu mi się tęskni za rodziną..kurcze na prawde jest mi tak ciężko..nienawidzę weekendów..bo w domu zawsze coś się w weekend działo, a tu tylko siedzimy i nigdzie nie wychodzimy.. 😞
Wogóle jest mi smutno, bo nawet jakbyśmy chcieli gdzies pojść, to nie mamy z kim małego zostawić..ehhh 😞
Czuje się jak kura domowa i tyle... 😞
Sorki, że tak narzekam, ale jest mi na prawde bardzo źle 😞
Dobrej nocy 😘

• Mamusia
hehe przeżyłam choć powywijałam oczami trochę jak słyszałam niektóre jej pomysły 🤢
a Łucja płakała na widok babci i dziadka ale oczywiście nie docierało, że są obcy dla niej no nic, teraz smacznie śpi a ja piorę 😉

a kupiłam Łucyjce kubek niekapek z nuk'a bo był taki ładny kolorowy, więc niech ma na te 6 m-cy :laugh:

Monia cieszę się ogromnie, że Maksiowi lepiej :laugh:

Monia27 mi pediatra mówił, że postawić garnek na stole z maluchem an kolanach a druga osoba ma trzymać parasol nad nami 🤪 ale, że byłam sama i nijak było trzymać Łucję i parasol, to garnek stał na kuchence na malusim ogniu a my po prostu w pobliżu się kręciłyśmy (zawsze coś tam powdychała)

Mimi zjedz łakocia na poprawę nastroju 😉
nie dajmy sie tej zimie i okropnej pogodzie (u mnie znów biało za oknem 😠 to już przestaje być śmieszne)
byle do wiosny!!!!

Karolka szkoda, że musisz wracać do pracy 😞
ale najważniejsze, że nie musisz oddawać Natalki do żłobka 🙂

• Mamusia
Mimi mi Łucyja zajada ale jak przychodzi do obiadku to też czasem wybrzydza, czasem większość jest na mnie itp. choć nie mogę narzekać bo w większość przypadków ładnie je ale to ma po rodzicach (i po chrzestnej), bo my łakomczuchy i jedzenia nie odmawiamy :laugh:

• Mamusia
Mimi Natalka też czasami wybrzydza 🥴 ja jej na siłę nie daje, odczekuje i dostaje kolejny posiłek 🙂
wczoraj np.nie chciała obiadu,ani cyca nawet z butli nie piła 🥴 pojechaliśmy na spacer, wrócilismy po 2godz- to była taka zgłodniała, że wypiła cyca i deserek wszamała 🙂a dziś np. zjadła 1,5porcji obiadku po godzinie od niego cyca i spała 3godzinki 🙂także też jak humor ma panienka :pinch:

co do żłobka to nie dałabym dziecka, wolałabym nianie zatrudnić 🙂dobrze, że naszą zajmie się babcia 🙂

• Mamusia
Eee, ja tam wolę do żłobka - teraz jest inaczej niż było kiedyś - dzieckiem zajmą się wykwalifikowane opiekunki, a z nianiami bywa różnie i jak są same z dziećmi to tak na prawdę nie wiadomo do końca co robią... Czasami można trafić fatalnie... No chyba że ta niania to byłaby moja znajoma, której ufam - albo ktoś z rodziny - też zaufany...
A w żłobku opiekunki są wykształcone i mają nadzór.

Mi się i tak serce kraje że będę musiała dziecko zostawić - obojętnie czy z nianią czy w żłobku - chociaż u nas to będzie żłobek...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć Wam DOBRANOC 🙂

Boje się tej nocki,może po tych inhalacjach będzie troszkę lepiej 🙂Karola my też z Dobusią nad arem wisiałyśmy:P ale jutro będzie akcja z parasolem,dzięki pomocy mojej siostry 🙂

Jeżeli chodzi o obiadki to moja Dobrusia nawet chętnie je wcina,to dla niej taka nowość ,że hoho 🙂Dzisiaj wprowadziliśmy szpinaczek z ziemniaczkami,próbowałam-ohyda 🤢 ale jadła 🤪

Dobrze,że ja nie muszę dzieciątka nigdzie oddawać 🙂Nie wracam do pracy,zostaje w domku i wcale nie czuje się jak kura domowa 😁 Choć nie powiem,czasem mi się tęskni 😉 ale dzieci tak szybko rosną .... 🙂

Uciekam,buziaczki 😘

• Mamusia
Monia27 napisał:

Dobrze,że ja nie muszę dzieciątka nigdzie oddawać 🙂Nie wracam do pracy,zostaje w domku i wcale nie czuje się jak kura domowa 😁 Choć nie powiem,czasem mi się tęskni 😉 ale dzieci tak szybko rosną .... 🙂

Monia nawet nie wiesz,jak chciałabym być w domu 🙂
Toju u Nas jest jeden złobek 🙂do tego z niedobrą opiną o opiekunkach, dlatego moje zdanie jest takie 🙂

Dobranoc kochane 🙂
Monia i Mimi lekkiej nocy życze 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Moni27 dla Dobrusi na półroczku 😘 Niechaj rośnie zrowo,śliczna pannica 🙂

Anusi na 5miesięcy 😘 aby zdrowo się rozwijała i była zawsze usmiechnieta 🙂

Trzeci poleci pózniej do Kubusia Naszego półrocznego przystojniaka 😘 Niechaj również zdrowo rośnie,na pociechę rodziców 🙂

_i cóż więcej za oknami biało, a ja chciałam okna myć 🥴
Natalka dziś całą noc przespała 😆 a ja wyspana na maxa 🙂
Miłego poniedziałku...

• Mamusia
hello!

ale mamy dziś do świętowania 🤪
Pierwszy 😘 na Kubusia na półroczku

Kolejny będzie dla Dobrusi również na 6 m-cy, a następny dla Aneczki na 5 m-cy :laugh: 😘

My z Łucja same dziś w domku, bo A. pojechał na rozmowę :whistle:
o 12 przyjdzie koleżanka, mam nadzieje, że córa da nam trochę ciszy na ploteczki :laugh:

• Mamusia
hej babeczki!!!!
Pierwszy 😘 leci dla Dobruni na 6 m-cy 😉 Następne 😘 rozdam później 🙂
U nas nocka tak sobie 3 pobudki, w tym nad ranem musiałam małego przetransportować do nas do łóżka, bo się wiercił od 5ej i nie chciał zasnąć. Nie wiem czy to nie przez brak robienia kopy, bo już dwa dni nic nie było 🥴 😞
U nas też biało, niestety 😠 😠 Już mam dość tego zimna 😠
Lece, bo już mi mały coś postękuje w łóżeczku 🤔
Miłego poniedziałku 😎

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 🙂

Dziękujemy z Dobrusią a buziaczki 🙂jest nam bardo bardzo miło 🙂Mój 😘 leci do Karoli83 (to ten obiecany za dobre rady) 🙂Następny będzie dla Kubusia 🙂

Nocka nawet nawet,myślałam,że gorzej będzie,czyszczenie noska szybkie i przez sen :whistle:Teraz Dobruś śpi a siostra leży koło niej z garkiem i parasolem 😆 robimy inhalacje 😎

Siostra też stara się o dzidziusia,lekarz przepisał jej bromergon a ona nie wie czy może łykać do tego kwas foliowy,ja uważam ,że to w niczym nie przeszkadza,że nawet powinna,a co Wy na to?

Karola83 będę trzymać kciuki za Twojego A.niech mu się powiedzie 🙂

Mam do Was prośbę 🙂czy poleciłybyście mi jakiś dobry inhalator?Szukam na allegro ale nie wiem jaki wybrać 🥴Proszę Was o pomoc 😘

Miłego poniedziałku,zajrzę później 😎

• Mamusia
Hej mamulki!

Wpadłam tylko buziaki porozdawać, przy go ściach nie mam czasu na neta 😞 😞 😞 A wieczorem nie mam siły, tylko podczytuję :P Ale już jutro wszystko wróci do normy 🙂

Pierwszy 😘 leci do Łucyjki, (zawsze 15-ego, a nie 16-ego o Was myślę dziewuszki, bo miałyśmy gorącą linię, jak czekałam na Kubala 😉 ) następny do Dobrusi, naszej półrocznej dziewuszki 🤪 Rany, ale ten czas zapitala 🤪 🤪 🤪

Może dziś uda nam się wybrać po fotelik, jak M. wróci z pracy, to będzie miał Kubala prezencik na pół roczku 😉 I dziś może uda nam się sprzedać wózek, jakaś para z Wrocka chce go obejrzeć. Przyda się trochę dodatkowej gotówki 😉

Buziolki 😘

• Mamusia
Karola83 napisał:
Obiecany dla Dobrusi 😘

Inuś fakt, to był gorący okres :laugh:
chyba tak się przemowałam Toba i Karolką, że sama urodziłam Łucję dzień później :laugh: :laugh: 🤪

hehe te sms-y pamietam do dziś 🙂
goraca linia na froncie zwanym porodówka 😉 😉

• Mamusia
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
Obiecany dla Dobrusi 😘

chyba tak się przejmowałam Toba i Karolką, że sama urodziłam Łucję dzień później :laugh: :laugh: 🤪

:laugh: :laugh: :laugh:
ja za Was chyba te skurcze miałam bo mnie męczyły od poniedziałku 🤪 :laugh:
nawet fajnie było, to napięcie... :laugh:

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Ja jak zwykle ostatnio na szybko tutaj zaglądam. Ale od początku:
Po pierwsze ogggromne buziaki dla półroczniaczków kochanych Dobrusi i Kubusia oraz dla Anulki na 5 msc 😘 😘 😘 . Dzisiaj już nie zdążę dla wszystkich ale w takiej kolejności będę słała 🙂 .

Dzisiaj byliśmy na kontroli, ale u zupełnie innej kobietki. No i w końcu trafiliśmy na człowieka-lekarza. Pani wszystko mi wyjaśniła , pokazała. Młody się do niej szczerzył jak nie wiem. Tamta babka z piatku to pomyliła w karcie wszystko począwszy od imienia a skończywszy na opisie chorego ucha 😠 . Miał chore lewe wpisała prawe i jeszcze inne nieścisłości. Ale najważniejsze ,że młody zdrowy już. Pani doktor była zdziwiona że tak "szybko" poszło. Podobno ta wydzielina to pare dni potrafi się sączyć , a u nas 1 dzień tylko. Jakby nie widziała wpisu w karcie to nawet nie wiedziałby że młody przechodził zapalenie ucha. Okazało się, że nabawił się tego przez katar, który zalegał mu gdzieś tam w środku. Ale dla mnie najważniejsze że już po wszystkim. Ale nerwów mnie to kosztowało sporo 😞 . Że też od raz na nią nie trafiliśmy.

Moni27, ja z czystym sumieniem polecam ten inhalator http://www.allegro.pl/item944344696_inhalator_medel_family_soft_touch_nowy_promocja.html . Sama go mam i jestem bardzo zadowolona.

lecę poczytać zaległości bo trochę się zebrało.

• Mamusia
i ostatni buziolek leci do Aneczki 😘

Monia super, że Maksio zdrowy 🙂
o ironio ta co najwięcej paplała jak to Ty zaniedbałaś itp., to sama narobiła masę błędów, hmm dziwne a przecież wydawać się by mogło, że akurat taka lekarka to idealna jest :P 😠
może człowieka trafić 😠
no ale nic, najważniejsze, że mały zdrowy :laugh:

Mimi Szymcio przystojny kawaler to nie ma co się dziwić że Panie zachwycone :P
zresztą wrześniowe i październikowo/wrześniowe :laugh: dzieciątka udane są pod względem wizualnym :laugh:

• Mamusia
Karola83 napisał:
Kar_ola napisał:
Karola83 napisał:
Obiecany dla Dobrusi 😘

chyba tak się przejmowałam Toba i Karolką, że sama urodziłam Łucję dzień później :laugh: :laugh: 🤪

:laugh: :laugh: :laugh:
ja za Was chyba te skurcze miałam bo mnie męczyły od poniedziałku 🤪 :laugh:
nawet fajnie było, to napięcie... :laugh:

No, fajnie było 🙂 Ja chcę powtórki !!!