Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam z rana!

Kurka dziewczynki to się Wam dzieciaczki pochorowały 😞
może spróbujcie profilaktycznie ta wit C podawać, ja odpukać mam spokój z Łucyją
no ale ona to i ogórasy kiszone wpierdziela 😁

Moni Maksiula pięknie rośnie 😉
fotki na nk przecudne, te słodziachne minki i uśmieszki - REWELACJA 😁

A mojemu dziecku się coś przestawia, i wstaje po 6 a widać, że miałaby ochotę jeszcze pospać ale już wariuje i tym sposobem przed 8 zjadła 50ml mleka i zasnęła 🤢
i cały plan dnia sie pokićkał, bo nie mam pojęcia teraz kiedy i ile jej dać jeść 🤔

My jutro mamy szczepienie, ciekawe ile Fusior waży.
a tak wogóle to A. matka tarmosiła ją na rękach w poniedziałek i teraz tak wymusza żeby ją brać, a kloc taki ciężki że nie ma bata żebym ją długo nosiła.
Już zapowiedziałam A., że jest zakaz ciągłego noszenia Łucji przez jego matkę

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale co ja Wam będę marudzić...
na dworze coraz piękniej, zaraz będzie lato 😁 🤪 czekam z niecierpliwością choć skóra na brzuchu nadal rozciągnięta (może polecicie coś ujędrniającego do smarowania?) i do ludzi to jeszcze wstyd wyjść po vacu lepiej ale ...
w czwartek idę ostatni raz ibęda pomiary, ciekawe czy w cm tez mi coś spadło, bo ogólny wygląd skóry poprawił się, nawet A. zauważył 🤪 😉

zmykam coś ogarnąć zanim mały czort wstanie 😁

Przyjemnego dnia

• Mamusia
hej babeczki!!!!
Ja dzisiaj trochę dłużej poleniuchowalam, bo po porannym karmieniu wzięłam brzdąca do siebie i podrzemaliśmy sobie jeszcze razem godzinkę 🙂
Karola, Moni, no szkoda ze dzieciaczki tak Wam się pochorowały 😞 Dziewczyny i tak jesteście WIELKIE, pamiętajcie o tym, dajecie sobie radę z domem i gromadka dzieciaków, a to na prawdę nie lada sztuka 🙂
Karola, ja tez własnie rozglądam się za czyms antycellulitowym, bo brzuch mam coraz gorszy 😞 Jak byłam w domu, to przynajmniej sie wiecej ruszałam, bo to w polu to w ogródku cos się zrobilo, a tu tylko siedze i jem 🥴 Ehh 🤨
Zmykam pranie wywiesić, miłego dnia kochane 😘

• Mamusia
Hej dziewczyny!

nie miałam dostępu do internetu, bo nam się w święta przerwał kabel od zasilacza do laptopa i zero kontaktu ze światem 😉

ale już jest ok.

głowa mnie dzisiaj boli straszliwie, więc nawet nie popiszę,
trocheśmy wymęczeni po świętach w rozjazdach, ale żyjemy 😉

buziaki!!!

• Mamusia
Cześć kobietki,
dopiero teraz mam trochę siły żeby na spokojnie usiąść. Przez cały dzień mnie tak głowa boli ,że dosłownie wysiadam. Wzięłam Apapy ale nie chce też przesadzać.Dobrze że z dzieciakami lepiej chociaż.
Karola83 , ja daję wit C, ale u mnie jak już chorują to wszytkie hurtem i nic nie pomaga
😞. Mój też już kiszoniaka próbował i mandarynki z pół wycyckał ostatnio 🤪. Danonki już mu daję co drugi dzień, bo nie zauważyłam żadnej wysypki czy innych objawów nietolerancji.

Karola, ja mam taki inhalator http://www.allegro.pl/item980796805_nebulizator_inhalator_medel_soft_touch_prezent.html , ale polecam też ten http://www.allegro.pl/item981534874_inhalator_rodzinny_microlife_neb_100_nebby_termo.html , koleżanka teraz kupowała i tez fajny i ciut tańszy.

• Mamusia
witam!!!

Moni fakt u Ciebie z jednego malucha na drugiego przechodzi. dobrze, że już zdrowieją

Łucyja tez wcina mandarynki , pomarańcze dobre są na kupolachy - jak jest twardy problem dostaje kawałek i na drugi dzien świętujemy 😁

Ja od 1,5 godz usiłuje zarejestrować mała na szczepienie ale ciężko mi to idzie - nienawidzę polskiej służby zdrowia 😜

a tak wróce do wczorajszego dnia... MASAKRA Łucja nie ryczała tylko wtedy jak cos akurat w buzi miała bądź spała, a że snu było niewiele a z jedzeniem grymasiła to mnie trafiało niezielmsko. aż w pewnym momencie na nią krzyknęłam 😞 ona podkowa i w ryk 😞 😞 😞
oczywiście później ją przepraszałam ale i tak chyba się na mnie obraziła i też miała mnie dość. czsem mi się wydaje, że mnie nie lubi 😞 bo mi marudzi a jak pozostali wracają do domu to się uśmiech do nich i zaczepia, tylko wtedyjest w centrum uwagi i to jej pasi 😁
Jeszcze nigdy taka nie była, pół spaceru niosłam ja na rękach aż się za mną babeczki oglądały - to było zachowanie klasycznej rozpieszczonej jedynaczki 🤪 😠
wprowadziłam ogólny zakaz noszenia dziecięcia, tzn troszkę można ale jak marudzi to zabawkę jej podaję i próbuje jakoś zająć tylko, że ona wtedy jeszcze głośniej...
generalnie dziś widzę że jest już lepiej, bo całkiem inaczej z rana się zachowuje, oby tak dalej...

• Mamusia
Witam.
Monia dziękuję bardzo za linki. Na pewno któryś wybiorę, rozważam jeszcze firmy MICROLIFE 🙂
U mnie pomały zwalniamy tempo. W pracy już zaklimatyzowana 🙂teraz mamy pracy a pracy bo wymiana kolekcji jest 🙂
Kupiliśmy Natalce ten skoczek,teraz czekamy aż przyjdzie prezent 🙂 Jeszcze musze za fotelikiem samochodowym sie po rozgladać, bo nózki już młodej wystają ho ho poza siedzisko 😁

Karolcia napisz mi jak pomiary po vacu 🙂bo chyba zdecyduję się 🙂 jakoś wygospodaruje te 30minut co 2-3 dzień 🙂ile miałaś sesji??
wczoraj biegałam po butikach w mojej galerii, bo moja sukienka którą kupiłam na chrzciny została spalona przez krawcową 😞 wiadomo bedzie zwrot gotówki, ale ubrać coś trzeba....a wszystko mam ciasne w biuście 🤨naprzymierzałam wiele super sukienek, już nawet na ceny oko przymykałam jak były zajebiste...ale wszedzie jeden problem 🥴 zaciasne w biuscie 🤨
mam tera zna oku dwie - dziś jade z siostra aby mi doradziła 🙂mam nadzieje, że zakończe zakupem 🙂
dzieciaki zdrowieją 🙂 Bartek w końcu pozbywa się tego kataru trwająścego od nie pamiętam kiedy 🙂 Natasia jeszcze pokasłuje, ale jest lepiej 🙂 dziś chyba wyjde z nimi na krótki spacer 🙂
Miłego Dnia 🙂
ps.zbliża się moja rocznica ślubu i w prezencie T kupił bilety na kabaret Łowcy.b 🙂 🙂 nawet opieke dla dzieci sam załatwił 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
hej kobietki!!!!A u nas po staremu, czyli znowu przezywam traume po powrocie tutaj, niestety 😞 😞 Znowu sama gadam do siebie, albo do Szymka na przemian 😁
Moni, ciesze się ze z dzieciaczkami juz lepiej 🙂Na pewno wydobrzeją jeszcze na komunię 😜
Karola, zazdroszcze pomysłowości Twojemu mężowi 😆 Na prawde bardzo miły prezent zrobił Ci na rocznicę 😜 Jednoczesnie zazdroszczę, ze możecie sobie gdzies wyjśc tylko we dwoje ☺️ U nas niestety zadne wyjscie nie wchodzi w gre, bo nie mamy z kim Szymka zostawić, także ja już nie mam życia osobistego na dłuuuuugi czas 🥴
Karola, mój Szymek na spacerze tez tak się wygina, ze czasami musze go wyjmowac z wóżka, bo zaczyna płakac 🤢 Najlepiej wychodza nam spacery jak mały śpi 😁 😁
Zmykam kochane suszyć włosy.
Miłego dnia 😘

• Mamusia
u mnie na spacerach jeszcze znośnie, ale ostatnio w kosciele musiałam ją nosić na rękach bo wyła...oczywiscie na rączkach luzik się uspokoiła 🙂mała spryciula...

własnie dostałam wiadomość,że dziś do pracy na 15tą....a miało być wolne 😞
także może zajrze po 22giej...

• Mamusia
Dostałam ostrzeżenie od Pana Administratora i nie mogę wklejać linka.
Ale link znajduję sie w moim podpisie wiec zapraszam.

p.s przypominam że "lepsze" pukty są za głosowanie ze strony konkursowej. Więc kopijemy, wklejamy do paska wyszukiwarki i głosujemy. 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
my sie meldujemy po szczepieniu
Łucyjanda waży 8,680kg 🤪 nie jest takźle myślałam, że ok 10 kg dobija 😁
ale samo szczepienie straszne, do tej pory dzieciątko leżało teraz ni da rady i na siedząco, jak napięła mięśnie to szczepionka nie chciała lecieć Łucja mega płacz i rozpacz. przez 10minut nie mogłam jej uspokoić 😞
ale już po wszytskim, dziś dzieciątko jak aniołek, uśmiechała się a ja tu jej szczepienie zafundowałam 🤢 🤨

Karolka nie poszłam na vacu bo A. do pracy pojechał 🤢
miałam 20 wejść

Mimi ja mam fotelik firmy berber i jestem zadowolona, choc nie wiem jak wypada w testach bezpieczeństwa, po prostu przymierzałam mała do fotelików i wybrałam w ten, w którym moim zdaniem było jej najwygodniej i swobodnie 😉

• Mamusia
hejka 🙂
Karolciu ten fotelik masz do 18kg??czy 36??bo ja bym chciała taki z regulowana pozycją nachylenia, ale do 36kg 🙂tylko czy nie za wiele wymagam 😁
sukienki jak nie ma tak nie mam 😞ale kupiłam sobie balerinki czerwone za 9,99 skórzane z przeceny 🤪pasują mido czerwonego płaszcza 😁jestem sobie muchomorek 😁 😁 😁
zmykam ululać Natulkę,boBartuś spi od 18tej 🙂

• Mamusia
Dobry wieczór babeczki 🙂,

No, no, no Karolka ładnie Łucjanda waży 🙂
Ja też mam foteli Berber, o taki zielony tylko z taką wkładką dodatkową http://www.allegro.pl/item982105512_4b_fotelik_samochodowy_berber_hektor_najtaniej.html#gallery

A my młodemu jednak włączyliśmy antybiotyk, nic mu nie przechodzi 😞 dzisiaj znowu miał większy katar. Dzisiaj jakaś zakręcona jestem i coś chaotycznie pisze 🙃

Karola, super Ci prezent mężulek wymyślił na rocznicę 🙂 🙂 Kurka my z rok 10 rocznice ślubu będziemy mieli 🤪

• Mamusia
napisałam sie , cos niechcący wcisnęłam i...
to pisze jeszcze raz...

Karolka ja mam taki sam fotelik jak Monia też z wkładką dla niemowlaka- kolor niebieski
nieskromnie dodam, że polecałam go Wam 😜
jest do 18kg
kupując zwracałam uwagę na:
-maxymalną pozycje nachylenia
-czy Łucji będzie w nim wygodnie (tzn. czy swobodnie siedzi, czy ma miękkie, zaokrąglone wykończenia itp.)
były np. do 25 kg ale były wąskie i siedzenie było strasznie płytkie

• Mamusia
Moni szkoda, że Maksio jednakna antybiotyku
oby szybko mu przeszło
co do zakręcenia i tak świetnie sobie dajesz radę
chyle czoła

ja dziś wlazłam do pediatry przed jedną dziewczyną bo myślałam, że już moja kolej 🤢 złapałam za Łucje i spowrotem na poczekalnie, z przeprosinami ale nas przepuściła ☺️
i śmiała się ze mnie 😉, dobrze, że to sympatyczna nastolatka była 😁

• Mamusia
Moni napisał(a):
Kar_ola napisał(a):
Monia ważne,aby antybiotyk pomógł 🙂
Karola jak zwykle roztrzepana 😁

No mam nadzieję że pomoże , bo już mi ręce opadają tak długo się ten katar ciągnie 😞

u Bartka też katar ciagle jest 😞nawet Mucofluid nie pomagał 😞 dopiero inhalacje skuteczne są 🙂

• Mamusia
Drogie Wrześnióweczki 🙂
Związku z burza wywołaną przez to,z e wklejałam linka do kokursu w którym barłam udział.Chciałam Was przeprosić jesli poczułyście się spamowane.
Niestety P. Administrator zabronił wklejania linka czy sugerowania że jest w podpisie częściej niż 5 razy w tygodniu.

"Pozdrawiam i miłego dnia