Skocz do zawartości

**wrzesień 2009 :-)** | Forum o ciąży

Moni

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hejka!!!
A ja tylko na chwilkę wpadłam, bo mam znowu doła...mam dość tego miasta, ryczec mi się chce, bo nie mam nawet z kim pogadac i sie wyżalić..do tego nakrzyczałam przez to wszystko dziś na Szymka... 😞 Mój T w ogóle juz prawie mi nie pomaga, nie chodzi na spacery, ja musze się męczyć ze wszystkim sama, a on spędza czas albo na bieganiu albo na siedzeniu przed komputerem 😞A ja psychicznie wysiadam powoli... 🥴

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ata38

5633

• Kar_ola

6268

• Mimi83

2040

• Karola83

2094

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki!

Mimi kochana głowa do góry, ja wiem, ze Ci ciężko tym bardziej, że mąż przestał pomagac przy Szymku, może porozmawiaj z nim a jak nic to nie da to zostawiaj meża częściej z małym niech zobaczy jak to jet
a przeciez miałaś koleżankę sąsiadkę, nie możesz z nią częściej się spotykać? 🤨

My byłyśmy na kontroli wagi, i Łucyja waży... 10,3kg 🤪
myślałam, że już o wiele więcej bo już taka ciężka do noszenia 🥴
dziecko ogolnie zdrowo się rozwija... ponoć jak dla mnie to nad aktywna jest 😁

• Mamusia
Powiem Wam dziewczyny, że strasznie mi przykro i głupio, że tak dzisiaj na Szymka nakrzyczałam.. ☺️ 😞 Obiecuje sobie każdego dnia, że będę bardziej cierpliwą i kochająca mamą, a tu potem takie rzeczy się dzieją...Wydaje mi się, że jestem tym wszystkim już przemęczona..nigdzie nie wychodzę...nie mam tu przyjaciółki, której mogłabym sie wyżalić i wypłakać, której moglabym zaufać...brakuje mi bardzo mojej siostry, która mnie rozumiala jak nikt na świecie..nie mam z kim pojechac na zakupy, ot chocby do jakiegos wiekszego miasta niż ta dziura..odstresowac się troche i poczuć jak kobieta..a nie jak nic nie znacząca kura domowa.. 😞

• Mamusia
Kar_ola napisał(a):
ja własnie starjkuje 🥴
ja zmeczona po całym dniu z 2 dzieci i sprzataniu po remoncie, do tego szkoleniu w pracy...on zmeczony też porzadkami i cieciem drewna...kazdy bierze kazdego na wytrwałosc...kto pierwszy sie złamie ten robi kolacje 🤪

hehe wygrałam 🙂

• Mamusia
hello!

Karolka powodzenia w pracy, napisz koniecznei jakie wrażenia 😉
wspomniałaś coś o spotkaniu, ja jestem jak najbardziej za, tylko nie wiem jak A. z urlopem bo u nich się nie planuje, a że pracuje w branży budowlanej obecnie to może byc ciężko z jakimś długim terminem. Ale wszytsko jest dod ogadania 😉

Mimi, ja naprawdę Cie rozumiem kochana, ja niby u siebie mieszkam a tez przeważnie sama z Łucją, a A. to na siłownie, to cos innego zawsze sobei coś wymyśli...
A mąż nie może Ciebie zawiezc? jedz kochana i odpocznij bo się wykończysz!!

• Mamusia
Hej kobiety!!!
Ja za śniadaniem, a maly ucina sobie właśnie drzemkę przed południową 🙂 Natomiast nocka byla niespokojna, Szymek obudził się około 24-ej, wiec zrobiłam mu mleko (po raz pierwszy).A on nie chciał butli i w ryk, potem dałam mu cyca tez nie chciał i na dodatek ugryzł mnie z całej siły zębami 😞 Później płakał i wyginał się przez sen, nie mogłam Go uspokoić wogóle 😞 W końcu odłożyłam Go do łóżeczka i zasnął szlochając 🥴 Ja z tego wszystkiego potem poł nocy nie spałam, nie wie co mu się stało 😞
Karola, powodzenia w pracy, napisz jak był jak wrócisz do domku 🙂
Karola, w sumie mój T mógłby mnie zawieźć, ale ja trochę sie boję z małym sama zostac u rodziców, ani samochodu nie mają, wszędzie daleko, a nie daj Boże mały by zachorował, to nawet do lekarza nie miałabym czym pojechać 😞Jestem wściekła na siebie, że zrobilam prawko, a wcale mi jest nie przydatne 😞
Miłego..

• Mamusia
witam 🙂
wiec,już po pracy 🙂
jest fajnie, choć księgowość to dla mnie czaerna magia ☺️ale ucze się 🙂

MIMI moja też urządowała w nocy,az butle dostała i zasneła z nami.
Nawet się za mną nie stęskniła, tak z tatusiem dobrze było. Do cycucha nie ciagnie,a to dobrze. Poptsotu nie moge nosic przy niej zbyt duzych dekoldów 😮

• Mamusia
Mimi83 napisał(a):
Karola, a jak mleko, zanika Ci czy masz jeszcze???Ja mam jeszcze troche, bo czuje,że nabieraja mi piersi..mam nadzieje,że to minie.. 🥴

mam, ale bardzo mało 🙂
od 4tej rano nie karmiłam małej i nie mam pełnych 🙂za to mała wcina inne rzeczy 🙂
ja juz odpoczełam, zreszta ją mozna nazwać drzemke gdy 2 dzieci lata wokoło...a T na ryby wybył 🥴a telefon dzwoni co chwilke...
ide wieczorem na koncert Feela sie odstresować:P

• Mamusia
witam weekendowo! 😁

oczywiście jak zwykle na weekend u nas pogoda sie popsuła 😞

w nocy miałyśmy mała awarię, Łucyja tak siękręciła, że az pamp jej się przesunął o z lekka mokrego śpiocha miała więc musiałam ja przebrak i tym oto sposobembyły 2 godz bez snu 😞 poranna drzemkę tez sobie darowała i teraz śpi po obiedzie 🙂

My dziś chcemy jechać do parku dinozaurów o ile nie będzie padać 🤨

Karolka fajnie, że w pracy ok. Szybko nauczysz się tajników księgowości i będzie gicior. Najwazniejsze, że kaska niezła 😉 a i praca też niczego sobie 😁

buziam, przyjemnego weekendu 😘

• Mamusia
Witam!!!
Kochane mamy 4 ząbek 😆 i młoda jadła dziś zupke z kapusty swieżej z koperkiem i warzywkami młodymi. Nic jej po niej nie było, tylko się oblizywała 🙂
Ja dziś byłam w pracy /tej dodatkowej u kolezanki/ a póżniej na działce do wieczora. Pogoda wietrzna, ale szkoda z dziećmi w domu siedzieć.

Karolcia pewno zawitaliście do Solca Kujaws.?? szkoda ze nie zgadałyśmy sie mogłysmy sie tam spotkać 🤨, ale może innym razem sie uda 😉
młoda zasuwa na całego z grzbietem jak kocurek najerzony 😁 wyglada to rewelacyjnie 😆
Mimi jak humory??
dobrej nocy 🙂

• Mamusia
Hej 🙂

kurka, cały dzień nie mogłam wejść na nasze wrześniowe forum 😞
coś mi przeskakiwało i ostatnich stron nie mogłam przeczytać... I dalej tak mam że mi linki do moich ostatnich postów nie działają 😠

My na bank nigdzie się nie ruszamy tego lata, bo kasy brak 😞 ja nie będę miała wypłaty w lipcu, bo mam miesiąc wychowawczego, a gdzie kredyt i opłaty... 😞 Aż mi żal...

Gratuluję kolejnego ząbka Natalki 🙂

buziaki i dobranoc 😘

• Mamusia
Hej kobiety!!!
My wczoraj byliśmy w gościach u sąsiadów z góry i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie mój T, który znowu się uraczył 😠 Nie dość, ze siedzieliśmy prawie do 23ej (bo jeszcze był jakiś głupi mecz w TV), to wogóle nie mogłam zasnąć tak mnie to wszystko zdenerwowało 😞 A dzis od rana chodze jak burza, Szymek płakał i w nocy i rano,a mój T nawet nie wstał, nie zabawił Go tylko sobie w najlepsze spał 😠.
Wkurzył mnie na maxsa i zaczęłam stroić fochy, więc on zaczął się podlizywac 😁 😁
Potem byliśmy z sasiadami na wyborach, poplotkowałam z sąsiadką, wyżaliłam się i odrazu lepiej mi się zrobiło. Okazuje sie ze nie tylko ja mam takie problemy z meżem.Ona tez 🥴
Karola gratulujemy kolejnego ząbka u Natki 🙂
Miłej niedzieli!!!

• Mamusia
hej dziewczynki!

Karolka my na dinozaury mieliśmy jechac niedaleko Gorzowa ale i tak nie pojechaliśmy.
Dziś bylismy nad jeziorkiem a później na grillu u znajomych 😉 fajnie było, po kąpieliwyskoczyłam szybko zagłosować.

Mimi kochana uwierz nie tylko Ty tak masz, ja co prawda męża nie posiadam 😉 (i czasem sobiemyślę, że dobrze 😜) ale A. podobnie ma gdzieś, ze Łucja płacze on śpi albo mu się nie chce 😠
najważniejsze, że miałaś się komu pożalić 🙂

Brawa dla Natki za kolejnego ząbka 😎

Ja tez miałąm problemy z zalogowaniem a późneij wejściem na Nasz wątek 😠

• Mamusia
Mimi współczuje 😞 kurcze sory, ze tak pisze, ale ja bym siespakowała i pojechała do rodziców, moze jakby sam troszke pobył to by zatesknil, zmądrzał i docenił co ma i traci.

my dzis działkowo, od 9-20 się byczylismy 🙂 grill, granie w piłe, skskanie po drzewach...oj urzedowalam z dziecmi, a na koncu usnełam na lezaku 🙂 młoda tezcoraz bardziej towarzyska, od jutra rana zaczyna byc z teściową codziennie do 15 🙂 zobaczymy jak bedzie 🙂
zmykam, bo zmeczona jestem.

• Mamusia
hej!

Łucja zrobiła dziś pobudkę przed 6 🤢 chyba przez te ząbki neispokojna jest bo w nocy musze do niej wstawać po kilka razy i wyspać się nie moge a już tak fajnie nocki w miare przesypiała.

próbowałam dać małej pić z kubka ale dziwnie się na mnei patrzyła tylko więc chyba za wcześnie dla niej.

Toju a z Hippa jest płyn dokąpieli z oliwka? Bo po Twoim poście zaczęłam wymieniać Łucji kosmetyki i te które się kończą zastępuje już Hippem. Ale z nivea jest własnie płyn do kąpieli z oliwką a z hippa nie spotkałam w tesco.

miłego poniedziałku 😘

Ps. Mimi jak samopoczucie?

• Mamusia
Hej kochane!!!
Ja tylko na chwilkę 🙂 Chciałam Wam się pochwalic, że Szymus zaczyna mi stawac przy meblach, a wczoraj po raz pierwszy stanął sam w łóżeczku 🤪Alez jestem przeszczęśliwa 😜 😜
Karola, a humor lepszy po wczorajszym wygadaniu się 😉Karola nie gniewam sie no co Ty 😉
Miłego dnia 😉

• Mamusia
Karola83 nie ma płynu do kąpieli z oliwką z Hippa, jest po prostu żel do mycia ciała i głowy. Ale to mydło marsylskie którego używamy jest robione z oliwą z oliwek. Ani skóra jest super nawet jak ją w samej wodzie moczymy i tym mydłem myjemy 🙂 tylko że ją jeszcze mleczkiem do ciała nacieram, prawie codziennie.
szamponu z Hippa używamy jeszcze do jej kudełków 😉

Mimi! gratulacje dla Szymka! A tak się martwiłaś, że on w tyle 😉 widzisz, teraz wszystko nadrabia z nawiązką 😁

Karola, ale fajne takie rodzinne działkowanie... Tak lubię czytać kiedy o tym piszesz, zawsze tak sielsko się robi 🙂 🙂

Moja Ania już potrafi zrobić papa 🙂 i w ogóle taka śmieszna jest, poczucie humoru ma super 😁
Tylko gdyby ona mi chciała jeść normalnie. Wszystko jest be, oprócz cycusia... Aż chyba pójdę z nią jutro do pediatry po skierowanie na morfologię, bo to już za długo trwa, to jej niejedzenie a za duża jest na same mleczko... 😞

• Mamusia
hej wpadłam sie przewitac wiecie co ost, mi czasu brakuje na komputer Natalka juz sama staje od tamtego tygodnia i raczkuje a tak tp grzeczna bylismy na weekendzie u teściów nie mogłam sie wyspać tam i znów pogoda deszczowa jurto ide na wykład w srode kolejna jazda pasuje sie zaczac uczyc testy zawsze mi sie niechce albo c€ś