Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kobzior widzisz to ty dzisiaj gdzieś się zapodziałaś a my tu dyskutujemy 🙂 Ja tak piszę o tym sprzątaniu bo i tak wiem,że dziewczyny to zrobią 🙂 🙂 🙂 W grudniu to faktycznie będziesz miała co robić 😮 😮 😮
wielkab następnym razem jak sobie coś kupisz to schowaj gdzieś aby nikt Ci nie podkradł 😜

• Mamusia
kobzior_wife napisał(a):
Nosz ja pierdziu... 🤪

Kacha nie przejmuj się, że wszystkie mają wszystko zrobione bo ja dopiero za 16 dni wracam do kraju, czeka mały remont w mieszkaniu, zamawianie mebli, łóżeczka, wykładziny, gigantyczne sprzątanie, pranie i prasowanie ubranek i przygotowanie świąt 😆 Mam nadzieję, że Cię pocieszyłam 😁

Pocieszyłaś 🙃 😁 😁 troszeczkę 😜
Mam już mętlik z tymi proszkami. Ale dzięki dziewczyny za informacje 😘

• Mamusia
Kruszyna123 napisał(a):
Kobzior widzisz to ty dzisiaj gdzieś się zapodziałaś a my tu dyskutujemy 🙂

Kochanie ja tu byłam pierwsza z samego rana 😁 I po 4 godzinach powrotu na forum miałam chyba z 8 stron do przeczytania 🤪 🙃
Kacha ja się zdecydowałam na KINDY bo cenowo jest znacznie tańsza od LOVELI a efekty identyczne jak nie lepsze 🙃 Z tego co wiem żel i płyn zamówiła też Vespera więc jak popierze to możesz ją podpytać 😉 A kupić można m.in na allegro 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny ale sie rozpisałyascie 😉

Ja najpierw zdam relacje z wizyty pózniej nadrobie a wiec : Poza potwierdzeniem ze nosze pod serduszkiem dziewczynke i tym ze wyniki krwi i moczu sa super to reszta raczej gorsze wiesci po pierwsze skrucona szyja po drógie rozwarcie na 1 cm nie zapisał mi zadnych lekarstw kazał przez nastepne 3 tygodnie lezec ....Do rana zalatwiłam eszcze co miałam do załatwienia czyli skoczyłam do miasta i poppodpisywałam zaległe klisty w pracy odebbrałam pieniązki podbiłam legitymacje .Pojechałam do szpitala zawiesc do labolatorium wymaz który jest pózniej potrzebny do porpodu i leze nawet sie zdzemłam ...
Wczoraj wieczorem jak wrociłam z wizyty to byłam taka przybita ze połozyłam sie i płakałam ehhh potem pewnie z nerwów co chwila mi sie brzucxh napinał mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej...

Kacha pomysł dobry 😉 zawsze bedziesz miała juz to z głowy ...Ja to teraz jestem taka szczesliwa ze juz mam to z głowy ...

Adzia witamy cie 😉 ja to od wczoraj mam az stresa zeby nie urodzic ale torbe obiecałam sobie ze spakuje dopiero w gródniu ....

Wielka B to ty agresywna jestes 😉 ale wyładowac sie umiesz 😉 no i pewnie przepraszałas ten odkzacz 😉

Nikusia i ja czekam na wiesci z wizyty trzymam kciuki

A dodam ze przez trzy tygodnie przytyłam 2,6 kg wiec duuuuuzo ale jak to dodac to w sumie wychodzi 5,6 wiec niejest zle ale lakarz zkazał uwazac ...

• Mamusia
Ej, ej ale wracajcie tutaj 🙃 😁

Pomyłam te schody i łazienkę też i ledwo żyję. Ciężko cholerka z tym brzuchem latać! Ale nawet nie wiecie jak się cieszę, że mimo wszystko w domu jestem 🙂 swoim domu! U mamuni to wiadomo, że fajnie bo wszystko pod nos podstawione 🙃 😎 ale wszędzie dobrze, jednak w domu najlepiej... swoim domu 🙂

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a): Ale nawet nie wiecie jak się cieszę, że mimo wszystko w domu jestem 🙂 swoim domu! U mamuni to wiadomo, że fajnie bo wszystko pod nos podstawione 🙃 😎 ale wszędzie dobrze, jednak w domu najlepiej... swoim domu 🙂

Wiem o czym mówisz 😁 Byłam na początku października przez tydzień w Polsce u moich rodziców i miałam to samo... Niby fajnie, niby nic nie trzeba było robić ale ich troska momentami była męcząca 😉 Nie wspominając o tęsknocie za mężem 😁 🙃

Kobzior 🙃 🙃 🙃 🙃 zrobiłaś się bojowa, ale słusznie 😁 😁 😁

Heheh, u mojej mamuni to mam kontrolę 😉 cały czas pytają mnie, co robię. No, a co można robić w domu? Komp, książka, tv, muzyka? Wielu opcji nie ma, chyba, że się pojedzie do centrum 😮

Ps. Zarezerwowałam bilety na piątek na 3 część Zmierzchu 🙃 jadę z 3 kobitami (19-38 lat) i kolesiem (lat 19) 🙃 🙃 🙃 dream team normalnie 🤪 🤪 🤪 śmiesznie. Sama nie miałabym odwagi pójść na ten film do kina, nie mówiąc już o zasugerowaniu znajomym... na szczęście pewne skłonności są rodzinne i to mnie nieśmiało zasugerowano wyjście 😉

• Mamusia
Cześć dziewczynki!
Wreszcie znalazłam chwilkę by do was zajrzeć. Poszłam wreszcie za waszym przykładem i powoli zabrałam się do prania i prasowania rzeczy dla Borysa 🙂 Coraz mi ciężej robić cokolwiek więc nie ma sensu odkładać tego na ostatnią chwilę. Brzuch ciąży mi strasznie i jest przeogromny. Ostatnio moja fryzjerka jak mnie zobaczyła powiedziała "o już końcówka" Mówię, tak jeszcze 2 miesiące a ona szok bo mówi, że wyglądam jakby maks 2 tygodnie mi zostały. To samo moje koleżanki z klasy maturalnej, bo ostatnio sobie spotkanie zrobiliśmy na 7 lat po maturze:P Także jest mnie duuuuuużo w brzuchu. Powiedzcie mi kochane jeszcze taką rzecz, czy was też tak strasznie boli miednica u dołu i pachwiny. Mnie tak z tydzień temu dopadło, czuję się jakbym nieustannie szpagat robiła, albo cały dzień na rowerze jeździła. Najokropniej boli jak się podnoszę z łóżka lub krzesła, albo dużo pochodzę. W poprzedniej ciąży tak nie miałam i trochę mnie to martwi. Na szczęście w piątek idę do gina może on mi coś na to zaradzi.

• Mamusia
Kacha i mra_ niestety irytują mnie takie rzeczy - jest ku temu konkretny wątek a ktoś na siłę wrzuca innym reklamę. Gdyby robiła tak co 4 czy 7 mama z brzuszka która już urodziła, to po kilku godzinach nieobecności na forum miałybyśmy do odczytania nie 4 czy 5 stron a 30 😮 a brzuszek.net stałby się brzuszkiem.allegro 🙃

Kahira napisał(a):
Powiedzcie mi kochane jeszcze taką rzecz, czy was też tak strasznie boli miednica u dołu i pachwiny. Mnie tak z tydzień temu dopadło, czuję się jakbym nieustannie szpagat robiła, albo cały dzień na rowerze jeździła. Najokropniej boli jak się podnoszę z łóżka lub krzesła, albo dużo pochodzę. W poprzedniej ciąży tak nie miałam i trochę mnie to martwi. Na szczęście w piątek idę do gina może on mi coś na to zaradzi.

Mam to samo i pomyślałam, że luzuje mi się miednica 😉 idę do gina w piątek, mam nadzieje, że mi powie, że to normalne. A do tego za długo siedzieć nie mogę, bo zaczynają mnie boleć żebra 😮

• Mamusia
Kahira napisał(a):
Cześć dziewczynki!
Powiedzcie mi kochane jeszcze taką rzecz, czy was też tak strasznie boli miednica u dołu i pachwiny. Mnie tak z tydzień temu dopadło, czuję się jakbym nieustannie szpagat robiła, albo cały dzień na rowerze jeździła. Najokropniej boli jak się podnoszę z łóżka lub krzesła, albo dużo pochodzę. W poprzedniej ciąży tak nie miałam i trochę mnie to martwi. Na szczęście w piątek idę do gina może on mi coś na to zaradzi.

Ja tak mam! Najgorzej wstać z łóżka i potrzebuję trochę czasu na rozruch 🙃 i w nocy mnie bolą kości z tyłu i po bokach, czasem tak że mi się płakać chce i spać jednocześnie. Wcześniej tak nie miałam (no oprócz okresu, czasem się zdarzało). Prosiłam męża by mnie z tyłu pomasował. Ciekawe czy jakaś maść np. rozgrzewająca na to pomaga?

• Mamusia
kobzior_wife napisał(a):
Kacha i mra_ niestety irytują mnie takie rzeczy - jest ku temu konkretny wątek a ktoś na siłę wrzuca innym reklamę. Gdyby robiła tak co 4 czy 7 mama z brzuszka która już urodziła, to po kilku godzinach nieobecności na forum miałybyśmy do odczytania nie 4 czy 5 stron a 30 😮 a brzuszek.net stałby się brzuszkiem.allegro 🙃

ale ja 100% Cię popieram 🙂

• Mamusia
Kahira ja tak miałam w sierpniu, bolała mnie prawa pachwina i ból promieniował aż do uda 😮 Miałam problemy z chodzeniem, nie pomagało nawet leżenie - a przewracanie się w łóżku z boku na bok też sprawiało ból. Pisałaś mi wtedy, że może dziecko gdzieś uciska i że trzeba wierzyć, że to minie 🙂 I tak też się stało - pewnego dnia obudziłam się i po bólu nie było ani śladu 🤪 Wydaje mi się, że nasze dzieciątka są już na tyle duże i tak się rozpychają, że niestety do stycznia przyjdzie nam jeszcze trochę pocierpieć 🤔

• Mamusia
Cześć Dziewczyny!
Ulala, ile do nadrobienia miałam 😮
Mra, jak odzyskam kasę to na pewno napiszę do Allegro. Teraz się trochę boję, że jak się dowie o skardze to długo na kasę poczekam. A już napisał mi, że odda. Zaglądałam na konto i nic, poczekam do piątku i się przypomnę. 😉
Kasiulka, ja też już prawie spakowana. Nie mam tylko dużych podpasek bo za każdym razem jak jestem w sklepie to się trochę wstydzę- one są takie duże. 🙃
Kacha, co do monitora oddechu to zdecydowaliśmy się po namowie męża siostry, więc w niedzielę. Jeszcze nie oglądaliśmy konkretnych.
Adzia witam!
Kasiulka trzymam kciuki za koło- zdasz na pewno. 🙂
Kacha ja używam proszku Lovela, a na szkole rodzenia dostałam próbkę płynu Lovelai też jest fajny.
Ewelinamit, ja do szkoły rodzenia biorę wodę mineralną bo ćwiczenia są męczące. No i wygodny strój i kartę ciąży bo położna spisuje dane.
Nikusia trzymam kciuki za wizytę. 🙂
Ja też dziś miałam wizytę. Wszystko super 😁. Tylko waga tyci za duża. 🙃 W miesiąc 2,5kg do przodu. Razem 13,8kg na plusie. 🤪No i Mały leży główką w dół, tylko dupką kręci- raz ma u góry, ran na dole. Mam skrócić spacery żeby za duży nacisk nie był na szyjkę. Następna wizyta w Mikołajki więc na pewno zapamiętam. Wtedy dostanę skierowanie na posiew i Hbs. Ogólnie jestem zadowolona. 😁

• Mamusia
Kobzior rwa kulszowa dopada mnie regularnie od czasu do czasu i już zdążyłam się przyzwyczaić, że raz jest i się ruszyć nigdzie nie mogę, a za jakiś czas śladu po niej nie ma. Teraz mam trochę inne umiejscowienie bólu, oprócz rwy promieniującej do nogi boli mnie dół miednicy - okolice spojenia łonowego i to też jest strasznie niemiłe. Ale tak jak piszesz chyba maluszki są już całkiem spore i gniotą gdzie się da. Ostatnio Borys zaczął mnie nawet po łukach żebrowych kopać . Pewnie drugiego olbrzyma sobie wyhoduję :P Nop nic zobaczymy w przyszły piątek co usg pokaże.