Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nikusia a widzisz, kocha mąż 🙂
A mój synek ma włoski ciemne, ale w lato jasnieja na słonku 🙂
Kobzior sliczna ta fryzurka, tylko my czekamy na fotkę brzuszka, nawet na sam pepek, wszystko nam jedno 😁 😁 😁

Wymysliłam sobie ze zrobie sama tort na 24 listopada dla synka, nigdy nie robiłam, ale sąsiadka da mi wskazówki, znalazłam taka fure 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/713/lokomotywa.jpg/][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/6251/lokomotywa.jpg[/IMG][/URL]

Kozbior fryzurka boska, mi się takie cieniowana podobają. Zgadzam się ze Skoreczka, że teraz brzuszek 😁 😁 😁
Skoreczka super ten tort, jak będziesz miała te wskazówki to podziel się, bo ja też nigdy nie robiłam a pokusiłabym się.
Co do męża i kwiatów to miałam ubaw. Wchodzi mąż do domu i syn już w przedpokoju zabrał mu kwiaty i przyszedł z nimi do pokoju. Mąż tak wchodzi ostrożnie do pokoju i nic. A syn do niego.
"Tato, ale same kwiaty nie wystarczą, nie wiesz co teraz musisz zrobić?", mąż patrzy z pytaniem na syna, ja w duchu zaczynam się śmiać. "Przeproś mamę, pocałuj a potem z nią trochę pogadaj, bo ona cały dzień w domu siedzie i na pewno chce żebyś jej trochę uwagi poświęcił".
Nie wiedziałam co mam powiedzieć, na jednej strony mi się śmiać chciało z małego przemądrzalca a z drugiej trafił w sedno. Stwierdziłam tylko, że kiedyś będzie dobrym materiałem na męża 😁 😁 😁

• Mamusia
hehe Nikusia, synuś wam się udał!! 🙂 u mnie też czasem by się takowy przydał... :] mediator 🙂

Kobzior fryzurka śliczna 🙂

Skoreczka twój awatarek jest bardzo fajny 🙂 ile pixeli ustawiasz na zdjęcie żeby było większe??

dziś cyganka wywróżyła mi że będę mieć chłopca, a drugie dziecko to będzie dziewczynka... się okaże 🙂...

• Mamusia
Nikusia102 synka masz super

JA sobie leze i oglądam fim "Czasem słonce czasem deszcz" powiem wam ze nie lubie boliudów ale ten mnie urzekł za kazdym razem płacze na koniec własnie czekam bo mi się limit skączył 😠 😠 😠 ale jeszcze chwile i będe ogladać dalej 🙂 🙂 🙂

Skoreczka i Pamii18 to jest mały mediator, na jedno fajnie a na drugie nie zawsze chcesz żeby dziecko wiedziało, że się o coś pokłóciliśmy itd 😉 a tym bardziej, żeby się w to wtrącało. 😉 😉

Kupiłam w Biedronce chusteczki nawilżane z Huggies-a zbiorowe opakowanie czyli 3 razy po 64 szt za 9,99zł. Myślę, że się opłaciło. Skoro się u mnie to pewnie u Was też więc może jeszcze ktoś skorzysta. W artykułach promocyjnych w koszach 😉

• Mamusia
ja chusteczki nawilżane w domu mam na bieżąco 🙂 i oliwkę heh śmieje się bo dzidzi w domu nie ma a kosmetyki są :] z tym że ja chusteczek używam np do wycierania kurzy w łazience :P bo mi ładnie pachnie później 🙂 i fajnie ściera kafle 🙂... a oliwkę używałam do suchej skóry którą niestety ale na nogach mam ... (już teraz nie) ale ciężko doprowadzić je do stanu nawilżonego :P

Pamii to jest prawda co piszesz o chusteczkach 😉 Też próbowałam 😁
A co do oliwki to uzywa jej moje dziecko i ja nacieram sobie brzuszek i nogi 🙂

Upiekłam właśnie kotlety schabowe, zjadłam jednego i popiłam mirindą 😎 Zestaw jak w barze na wynos 😁

• Mamusia
skoro o jedzeniu mowa, to ja dziś się też dobrze posiliłam 😁 mężuś przygotował mi na obiad moje ulubione filety z kurczaka w sosie z sera pleśniowego + ryż i pyszna sałatka 😜 ale ze słodkości to tylko owoce były 😉 może jutro wezmę się za jakieś ciasto 😆
pamii18 pizzę jadłam 2 dni temu 😁
skoreczka też sobie lubię załyczyć gazowane napoje ☺️ 😁
Nikusia102 za sernik dałabym się pochlastać 😮 😁

To ja poproszę pizzę, wszystko to co je Kobzior i serniczek 😁 😁 😁
Urszulka to dbaj o siebie!
Ja też zreszta musze bo mam skurcze co chwilę, twardy brzuch jak głaz 😮

Będę się juz zbierać do łózia. dobranoc i dziekuję za miły dzień 🙂

Pamii18 mi mąż proponował, że zrobimy pizze, ale jak już Wam pisałam że bardzo słodkie za mną chodzi to chyba rzeczywiście na córkę 😁 😁 😁
Kobzior z tego co czytałam w ciąży nie można serów pleśniowych 😮 ale może się mylę, bo ja nie lubię 😉, za to filet z kurczaka to jedyna potrawa w domu, którą jedzą wszyscy bez marudzenia 😁 😁 😁
Urszulka chodzisz prywatnie czy na kasę chorych, bo może lekarz chce żebyś znowu przyszła 😉
Skoreczka serniczka zostało pół więc spokojnie się załapiesz 😁 😁 😁

Dobranoc Dziewczyny 😉

• Mamusia
Nikusia nie można jeść serów pleśniowych i innych produktów mlecznych z mleka niepasteryzowanego - czyli jakbyś np. zrobiła sobie biały ser z mleka krowiego 🙂 A sery które obecnie występują w sprzedaży praktycznie w 100% są z mleka pasteryzowanego (wystarczy przeczytać skład na opakowaniu). Kwestia serów to właśnie jeden ze starych, prehistorycznych zabobonów ciążowych 😉

serów pleśniowych nie wolno niestety 🤢 szkoda bo bym sobie zjadła 🤨

czy Wy też dziś macie trudny dzień? Bo ja cały dzień snieta jestem, chyba niskie ciśnienie było. A teraz to mi bardzo zimno - coś słyszałam, że w weekend ma być koło 0C 😮 Niech mi ktoś powie, że to nie jest prawda...

a propos zimna - czy kupujecie sobie taki ozdobny pas ciążowy w celach ogrzania brzucha i nerek? http://allegro.pl/belly-up-rewelacyjny-ortopedyczny-pas-ciazowy-r-l-i1855024964.html Gruby to on nie jest ale zawsze dodatkowa warstwa.

kobzior ja słyszałam, że mozna sery typu Valbon z mleka pasteryzowanego ale nie takie typowe pleśniowe z zieloną lub niebieską pleśnią. Bo ten nalot plesniowy jest niebezpieczny. A za mną gorgonzola chodzi od miesięcy 😠 p.s. SUPER fryzurka 🙂

Urszulka a na ile dni jeśli to nie tajemnica? Zawsze to coś ale jeśli nie wyzdrowiejesz to idź po przedłużenie. Zdrowie przede wszystkim 🙂

jesli chodzi o jedzenie to byłam ostatnio z mamą we włoskiej restauracji i jadłam bodajże najsmaczniejszy obiad w życiu - polędwiczki w sosie pesto-brokułowo-śmietankowym z pieczarkami. Prawie zamówiłabym druga porcję, a już pierwsza była ogromna. pycha!!

• Mamusia
Vespera ja pytałam i znajomą lekarkę rodzinną i teraz ginekologa będąc w Polsce - można jeść sery z mleka pasteryzowanego - także gorgonzolę tym bardziej, że nie objadasz się nią przecież codziennie w kilogramowych ilościach 🙂 Wszystko jest dopuszczalne - ale z umiarem. Ja np. jadłam dziś po raz 3 czy 4 to danie z sosem serowym od początku ciąży 😉 I dwukrotnie nie odmówiłam sobie też tatara. Więc jak masz smaka to pozwól sobie na odrobinę "luksusu" 😁 SMACZNEGO!