Skocz do zawartości

z terminem na styczeń:) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Pamii18 ja wiedziałam, że jak się sama w domu nie ogolisz to Cię położna w szpitalu ogoli. Tyle, że jak ja rodziłam Kubę to wzięła żyletkę do maszynki włożyła i ogoliła, jeszcze mnie zacięła 😉. Myślałam, że teraz w szpitalu są jednorazówki, ale widzę że to kolejne co ma pacjentka naszykować. Mam zamiar się w domu ogolić 😜

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kruszyna123

753

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
One golą jak idzie 🙂 więc po całości 😁 nie będą zostawiać ślaczków (ze tak się wyraże 🙂...) no a co do golenia woskiem to słyszałam że nie powinno się go robić bo skóra u kobiet w ciąży jest na tyle wrażliwa że może wedrzeć się zakarzenie czy coś takiego 🙂... czytałam o tym... a golić się da 😁 z lusterkiem :]

U mnie goliła położna. Żyletki to były 8 lat temu wiec bez paniki, za to jakbyście wtedy moją minę zobaczyły 😮. Goli się okolice warg sromowych a "grzywkę" można zostawić 😁 😁 😁

a to z netu http://dzidziusiowo.pl/rodzina/ciaza-i-porod/554-golenie-krocza.html

Hej,

na stronie mojego szpitala napisali, że lewatywę i golenie przeprowadzają tylko na życzenie pacjentki. Jako, że się golę, to i do szpitala pojadę podgolona 🙃 prawdopodobnie pomoże mi mąż 😉 z lewatywą jeszcze zobaczę - podpytam moją ginekolożkę, bo z tego co wcześniej pisałyście i wrzucałyście wynika, że są 2 szkoły: robić lewatywę i nie robić (bo przed porodem występuje biegunka i tak).

Kacha - mam jeszcze maść do brzucha Aventu, Fissan a wcześniej używałam Masteli. Fissan daję na noc, bo jest tłusty, a ten z Aventu na dzień.

• Mamusia
mra_ masz rację - z lewatywą są dwie szkoły, ale ostatnio w szkole rodzenia położna powiedziała, że zrobimy jak chcemy, ale ona radzi nie robić, bo tak jak napisałaś przed porodem organizm sam się pozbywa, a poza tym osoby, które nie miały lewatywy podobno łatwiej prą i lepiej idzie im poród.

Ja używam oliwki Nivea Baby albo balsamu Dave. 😉
Co do lewatywy to mnie nie przeczyściło przed porodem, ale wiem że inne mamy tak miały. Nie wiem czy u nas w szpitalu jest wybór czy tylko "teoretycznie". Boję się sytuacji, że się wypróżnię podczas parcia.
Co do golenia to położna mnie tą maszynką może z dwa razy przejechała, więc nie wierzę, że to nie były tylko dwa paski 🙃 no ale nie widziałam 😉
Dobranoc Kacha 😉

• Mamusia
Cześć Dwupaki
Ja wpadłam aby się przywitać i powiedzieć, że idę sobie w łeb strzelić 😮 Nie wyrabiam już z bólu - pół nocy przepłakałam. Tak mnie bolą biodra i plecy, że się ruszać nie mogę. Mam wrażenie, że na biodrach mam już odleżyny - a wiadomo, że w innej pozycji spać nam nie wolno. A gdzie tam styczeń... 🤔
Idę pod prysznic i na śniadanie. Mam nadzieję, że czujecie się lepiej niż ja...
MIŁEGO DNIA!

• Mamusia
Witam Brzuszki 🙂
Mam nadzieję,że dobrze wam się spało 🙂
U mnie dzisiaj szaro,mglisto i deszczowo 😮
Dzisiaj mam zamiar pokonać lenia bo wczoraj to miałam tragiczny dzień nic kompletnie nie zrobiłam!!! A na dzisiaj juz mam ułożony ambitny plan,ale zobacze czy to pójdzie po mojej myśli!!!
Ja do brzuszka używam balsamu Nivea 🙂